• SEGER MOT JÄRNFORSENS AIK

Det blir seger med 0-2 (0-1) mot ett duktigt Järnforsens AIK på fina Emåvallen. Skede IF startar matchen piggt och i tredje minuten slår Kalle Kjell ett perfekt inlägg som Jejje Stolpe nickar över. Efter 10-12 minuter tar Järnforsen över initativet på planen och pressar tillbaka oss. JAIK skapar flertalet halvchanser utan att komma hela vägen fram till rena avslutningslägen. I matchens 22:a minut jobbar Daniel Svensson tillbaka bollen på mitten och hittar ut till Jejje Stolpe på vänsterkanten. Jejje viker in i planen och skjuter från distans in bollen i målvaktens bortre hörn fram till 0-1. Efter vårt ledningsmål fortsätter JAIK att spela bra och kommer flertalet gånger runt på kanterna och slår inlägg. Skedes målvakt Jacob Palmgren gör flertalet bra ingripande tillsammans med försvarsspelarna framför. I andra halvlek justerar vi vårt utgångsläge på mittfältet, där vi stänger ner Järnforsens kantspel och låter dem spela mer centralt. Vi får direkt träff i försvarsspelet och på en snabb omställning, efter bollvinst på kanten av Rasmus Brunosson, friställs snyggt Jejje Stolpe. Ensam med målvakten fälls Jejje och Gulsvart tilldöms årets första straff. Daniel Svensson stegar fram och skjuter säkert bollen i mål fram till 0-2 I matchens 55:e minut. Resterande del av matchen har vi full kontroll på händelserna på planen. Bra kollektivt försvarspel och vägvinnande bollägande. Vi skapar ytterligare två-tre bra målchanser utan att lyckas få bollen I mål. Totalt sett en bra genomförd match av Skede IF. Järnforsen är spelmässigt bättre än oss i första halvlek. Vi försvarar oss under denna period framgångsrikt på egen planhalva och är duktiga i och kring eget straffområde. I andra halvlek får vi vårt andra mål tidigt och spelar därefter kontrollerat. Samtliga Gulsvarta spelare förtjänar beröm. Bäst i Skede IF denna eftermiddag var Albin Karlsson, Alexander Hägg, Rasmus Brunosson och Jejje Stolpe. M A Seniorlag Herr för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • INFÖR JÄRNFORSENS AIK vs SKEDE IF

I den fjortonde omgången ställs vi mot Järnforsens AIK. JAIK kommer närmast från en derbyförlust mot Virserums SGF med 5-4. Efter en stark upphämtning fick VSGF sista ordet och avgjorde matchen sent. För Skede IF:s del repade vi nytt mod efter krysset borta mot Näshults IF och besegrade Virserums SGF med 3-0 hemma på Skedevallen. Vårmötet på Skedevallen vanns av Järnforsens AIK med 0-1. Matchen var tät och jämn, men JAIK var totalt sett det bättre laget. Vi mönstrar samma trupp som i föregående match, samt Melvin Brusefält och Rasmus Brunosson som båda tillkommer. Startelvan släpps timmen innan matchstart och alla Gulsvarta supportrar hälsas välkomna till Emåvallen. Matchstart söndag 1/9 kl 16.00. M A Seniorlag Herr för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • SEGER MOT VIRSERUMS SGF

Det blir seger hemma på Skedevallen mot Virserums SGF med 3-0 (2-0), efter en kollektivt fin prestation av Skede IF. Gulsvarta tar direkt initiativet och kommer rätt in i matchen med vunna närkamper, bra spelvändningar och fin energi. I matchens 18:e minut vinner vi en duell i luften genom Ambjörn Lennartsson, som förpassar bollen i djupled mot Jejje Stolpe och Daniel Svensson. Försvarspelare från VSGF hinner emellan och nickar oturligt nog, med blåa ögon sett, bollen över egen målvakt fram till 1-0 för Skede IF. Efter vårt ledningsmål fortsätter vi spela bra. Vi spelar rakt, enkelt och effektivt och skapar flertalet bra anfall. I matchens 30:e minut kommer Jejje Stolpe runt på kanten och slår ett fint inlägg som, via Daniel Svensson, hamnar hos Alexander Gustafsson som behärskat skjuter bollen i mål fram till 2-0. I paus utgår målvakten Jacob Palmgren och ersätts av pigge Ambjörn Lennartsson i målet. I starten av andra halvlek får VSGF kliva högre upp, men lyckas inte få fast bollen på offensiv planhalva. Vi har bra kontroll på händelserna på planen och spelar fint omställningsspel utan att lyckas få bollen i mål. VSGF skapar två-tre bra målchanser som Ambjörn Lennartsson tillsammans med försvaret reder ut, innan Jejje Stolpe gör 3-0 på ett friläge i matchens 60:e minut. Efter vårt tredje mål bevakar vi ledningen till slutsignalen utan att riskera något, visa av erfarenhet. Totalt sett en fin prestation av Skede IF, där samtliga spelare gör en fin match. Bäst I Skede IF denna kväll var Albin Karlsson, Alexander Gustafsson, Ambjörn Lennartsson, och Carl Silvermyr. M A Seniorlag Herr 28 aug 0kommentarer
  • Oavgjort i jämn derbymatch mot Holsby SK

Skede IF dam – Holsby SK B 2 - 2 ( 2 - 0 ) Hemmatjejerna öppnade piggt och pressade tillbaka motståndarna under de inledande 20- 25 minuterna. Det resulterade i en rad fina målchanser, men det dröjde ändå till 19:e minuten innan Linda Karlström fick drömträff från 20 meter och placerade in bollen i krysset, otagbart för matchens bästa spelare Hasibe Franca i HSK-buren. Så småningom jämnades spelet ut, men det var ändå SIF som utökade ledningen till 2-0 strax före paus. Alexandra Forsberg drev upp från sin backplats och passade in bollen från vänsterkanten till Linda Karlström, som påpassligt skarvade in bollen vid första stolpen. Efter paus tog gästerna över allt mer och de ”gul-svarta” hade svårt att behålla bollen inom laget några längre stunder. Reduceringen till 2-1 kom på straff efter 53 minuters spel efter att en HSK-are blivit fälld inom straffområdet. Med endast 5 minuter kvar att spela lyckades sedan gästerna förvalta ett friläge fram till 2-2, vilket även blev slutresultatet. Ett liknande scenario som vid matchen i våras , då HSK också lyckades ”trycka in” en kvitteringsboll i slutet av matchen. Som helhet så får nog ändå ett oavgjort resultat anses vara rättvist, då det var två jämna lag som möttes. I ett kämpastarkt SIF plussas Linda Karlström och Alexandra Forsberg lite extra för fina insatser. Mittbacken och spelande tränaren, Clara Olofsson, höll ihop försvaret på ett förtjänstfullt sätt, men tyvärr tvingades hon utgå med en befarad knäskada när ca kvarten återstod. Poängen innebar dock att hemmatjejerna nu bröt den senaste tidens förlusttrend och förhoppningsvis kan det ge laget lite extra energi till nästa match, vilken spelas kommande lördag, då man möter IFK Lammhult på bortagräs. Seniorlag Dam 28 aug 0kommentarer
  • INFÖR SKEDE IF vs VIRSERUMS SGF

I den trettonde omgången ställs vi mot Virserums SGF hemma på Skedevallen. Vårmötet i Virserum var en jämn historia, där hemmalaget var det bättre laget. Skede IF gjorde dock matchens enda mål genom Simon Albinsson och tog alla tre poängen. I förra omgången besegrade VSGF, Järnforsens AIK med 5-4 efter ett sent avgörande. För Skedes del blev det en poäng i toppmötet mot Näshults IF, efter tappad ledning i slutet av matchen. Inför matchen mot VSGF återkommer Alexander Gustafsson, Carl Silvermyr och Christoffer Lilja. Noterbart är att nyförvärvet Sebastian Karlsson debuterar. Startelvan släpps timmen innan matchstart och alla Gulsvarta supportrar hälsas välkomna till Skedevallen. Matchstart tisdag 27/8 kl 18.15. M A Seniorlag Herr 26 aug 0kommentarer