• SEGER FÖR GULSVART MOT HULTAGÅRDS IF

Det blir seger på Hultagårds IP med 1-4 (0-1), efter en spelmässigt bra andra halva av matchen. Skede IF inleder matchen bra, med flertalet bra uppspel och avslut. Vi äger mycket boll i uppspelsfasen och har bra kontroll på matchen. I mitten av halvleken jämnas spelet ut och Hultagård skapar några omställningar på oss med hörnor som resultat. I matchens 43:e minut vinner vi boll på mitten genom Anton Wennberg och bollen spelas vidare upp till Jejje Stolpe. Jejje lägger tillbaka bollen till Wennberg som, med ett distinkt skott strax utanför straffområdet, snyggt skjuter 0-1, I andra halvlek startar vi på nytt bra med stort bollinnehav och flera bra anfall. I matchens 51:a minut sticker Hultagård emellan och gör 1-1 på ett friläge som avslutas på bästa sätt. Direkt efter Hultagårds kvitteringsmål kommer 1-2 på en omställning, där David "Sjö" frispelar Jejje Stolpe som, ensam med målvakten, skjuter bollen i mål. Efter vårt ledningsmål har vi en stark halvtimme där vi spelmässigt är väldigt bra. Vi vinner mycket dueller, spelar enkelt, löper och skapar många målchanser. I matchens 86:e minut kommer vi på nytt i en omställning efter bollvinnst på mitten. Jejje Stolpe hittar in till kvicke Alexander Gustafsson i djupled, målvakten rundas och bollen spelas säkert i mål fram till 1-3. I matchens 88:e minut gör Jejje Stolpe 1-4 på egen retur efter målvaktsräddning på friläge. Totalt sett en stabil och bra genomförd match av Skede IF. Resultatmässigt är matchen jämn fram tills att vi gör 1-3. Spelmässigt gör vi en stark andra halvlek, där vi lyckas med många bra saker i spelet. Bäst i Skede IF denna kväll var David "Sjö", Jejje Stolpe, Anton Wennberg och Albin Karlsson. M A Seniorlag Herr för 6 dagar sedan 0kommentarer
  • Hemmamatch i Toyota Cup på torsdag

Andraplatsen i gruppspelet av Toyota Cup, som spelades under mars månad, resulterade i vidareavancemang. Västervik dam IF, (division 3-lag), lottades som motståndare och eftersom lag ifrån lägre divisionstillhörighet har hemmaplansfördel så spelas matchen på Skedevallen. Västervik har inlett seriespelandet med 2 vinster och endast 2 insläppta mål på de 3 inledande matcherna. Det tyder på att laget har en stark defensiv och det blir förmodligen en rejäl utmaning för SIF-damerna att ”knäcka”. En bra möjlighet ges dock då reglerna säger att hemmalaget får skjuta en ”bonusstraff” någon gång under första halvlek, eftersom lag med lägre serietillhörighet får en ”bonusstraff” för varje division som skiljer lagen åt. SIF-tjejerna gjorde en bra andra halvlek i måndags mot Landsbro IF FK, och det gäller nog att de är ”på tå” redan från start om de ska kunna störa gästerna, som normalt sett bör ha ett högre tempo i kroppen. Eftersom en vinnare ska utses att gå vidare till nästa cupomgång så tillgrips förlängning (2 x 15 minuter) om matchen slutar oavgjord efter 90 minuter. Skulle den då fortfarande vara oavgjord tillgrips straffläggning. Av den anledningen så är starttiden satt till kl. 18.30 (OBS!) för att kunna vara färdigspelad innan mörkrets inbrott och matchdagen är alltså torsdagen 2 maj. Seniorlag Dam för 8 dagar sedan 0kommentarer
  • INFÖR HULTAGÅRDS IF vs SKEDE IF

I den andra omgången i Div 6 Vetlanda gästar vi Hultagårds IF. Hultagård förlorade premiärmatchen borta mot Järnforsens AIK med 3-0, efter att hemmalaget gjort två snabba mål under första kvarten av andra halvlek. För Skedes del spelades de första tre poängen hem efter att vi vänt 0-2 underläge till seger 3-2, mot ett duktigt Myresjö IF. Premiärmålskyttar för Skede IF blev Jejje Stolpe och Anton Wennberg gånger två. Inför matchen mot Hultagård blir det förändringar i truppen. Alexander Holm, Christoffer Lilja och Alexander Gustafsson kliver in och är åter klara för spel. Ambjörn Lennartsson fortsätter i målet. Startelvan släpps timmen innan matchstart och alla Gulsvarta supportrar hälsas välkomna till Hultagårds IP. Matchstart torsdag 2/5 kl 19.00. M A Seniorlag Herr för 8 dagar sedan 0kommentarer
  • Knapp förlust i hemmapremiären för damlaget

Skede IF - Landsbro IF FK 3 – 5 ( 0 – 3 ). Hemmalaget började lite avvaktande och försiktigt vilket gjorde att Landsbro kunde skapa en hel del farliga lägen. 0-1 kom därför inte helt oväntat redan i 8:e miniuten och 0-2 efter 24 minuter. Nu började dock hemmatjejerna att ta för sig i duellerna och spelet jämnades ut. SIF skapade även några bra målchanser, men hade svårt att ”få till det” i de avgörande momenten. Istället var det gästerna som ”nätade” ytterligare en gång, fram till halvtidsledningen 0-3. Andra halvlek inledde SIF-damerna mer aggresivt och pressade LIF hårdare på deras egen planhalva. Det resulterade i att Clara Olofsson kunde rulla in 1-3 efter ca 10 minuters spel. Strax därefter kontrade dock gästerna in 1-4, då Maria Erlandsson gjorde sitt 3:e mål för aftonen. Anna Ljungberg kunde emellertid ändå reducera nästan omedelbart, och Skede fortsatte sedan skapa en hel del fina lägen. Det gav resultat, med kvarten kvar att spela, då Stina Lövgren gjorde ställningen till 3-4. Trots en bra slutforcering från hemmalagets sida så kom inget kvitteringsmål, utan istället var det Landsbro som fastställde slutresultatet 3-5 i matchens slutminuter. Sammanfattningsvis så hade lagen varsin halvlek, sett till spelet, och fortsätter SIF med det de visade upp efter pausen så lär inte första poängen var särskilt avlägsen. Priserna till ”bästa spelare” gick denna kväll välförtjänt till Tilda Liljeblad i SIF, och 3-målsskytten Maria Erlandsson i LIF. Nästa seriematch spelar SIF-damerna på måndag 6 maj då Hultsjö/Vrigstad kommer till Skedevallen. Men redan torsdag 2 maj spelar man match i Toyota Cup då Västerviks dam IF besöker Skedevallen. OBS! Matchstarten är då redan kl. 18.30 beroende av att en ev förlängning och straffläggning ska hinnas med innan mörkrets inbrott. Seniorlag Dam för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Hemmapremiär för damlaget

På måndag är det dags för SIF-damernas första hemmamatch på Skedevallen denna säsong. Kvällens gäster, Landsbro IF FK, fick i sin premiärmatch, (precis som SIF), inkassera en 0-3-förlust i mötet med Hultsjö/Vrigstad. Båda lagen ser alltså fram mot att få ”spräcka målnollan”. Hemmalaget kom undan med godkänt betyg i sin premiärmatch mot FC Vetlanda U. SIF är revanschsugna mot LIF från förra säsongen, då matchen slutade 2-2. SIF ser ut att mönstra starkast möjliga trupp, förutom Ruth Åkerblom som fortfarande är skadad. Matchstarten är kl. 19.00 och varmare väder utlovas enligt SMHI, därför hoppas vi på att många gul-svarta supportrar kommer till Skedevallen för att stötta SIF-tjejerna denna afton. Seniorlag Dam för 12 dagar sedan 0kommentarer