• Seger i ”hemmapremiären” för Skede IF dam

Skede IF dams andra gruppspelsmatch i TOYOTA CUP spelades på söndagseftermiddagen på Heds Arenas konstgräs i Vetlanda. Återigen kunde de gul-svarta damerna bärga en 3-poängare, då gästande Tranås FF besegrades med 2-1. Hemmalaget inledde piggt och redan i den 5:e minuten kunde Alexandra Forsberg påpassligt nickskarva bollen i mål och därmed ge SIF ledningen. De gul-svarta fortsatte att ”trumma på” och kunde, via fina passningskombinationer, skapa flera målchanser. Det ledde fram till att Stina Lövgren i den 22 minuten kunde öka på ledningen till 2-0. Ett resultat som kom att stå sig till pausvilan, även om gästerna jämnade ut spelet efterhand och skapade en hel del ”giftiga” chanser framför hemmamålet. I andra halvlek tog gästerna över alltmer och i den 54:e minuten kom så ett reduceringsmål fram till 2-1. SIF-tjejerna fick nu helt inrikta sig på försvar och de unga Tranåstjejerna pressade på ordentligt för att få till ett kvitteringsmål. Trots att många SIF-are ”kroknade” rejält mot slutet lyckades man mobilisera en imponerande viljeinsats som, visade det sig, skulle räcka för att freda hemmamålet från ytterligare påhälsning. En starkt bidragande orsak till segern var även det lugna och trygga agerande som målvakten Wilma Danlid uppvisade. Tränare Clara Olofsson: - Första halvlek gör vi det vi ska, spelar stundtals väldigt fin fotboll och skapar också en hel fina målchanser. Vi möter ett ungt och ettrigt lag som rullar boll men vi stod upp bra och var täta bakåt. Efter paus får vi det jobbigare och motståndarna tillåter oss inte att spela boll som vi skulle vilja. Men vi kämpar och krigar på i 90 minuter. Inte ens uppkomna skador och krämpor sänker oss idag utan istället visar vi prov på en strålande lagmoral. Ett extra plus vill ändå jag ge till Ruth Åkerblom och Alexandra Forsberg. Kanske hade ett oavgjort resultat bättre speglat matchen spelmässigt sett, men som alltid så är det målen som räknas. Det innebär att inför den avslutande gruppspelsmatchen nästa söndag mot Forserums IF, (som spelas i Nässjö), så räcker ett oavgjort resultat till gruppseger. Till sist vill vi också nämna att segern mot Tranås FF blev en fin födelsedagspresent från SIF-damerna till assisterande tränaren Erik Blom, som fyllde 30 år på söndagen. Seniorlag Dam 19 mar 0kommentarer
  • OAVGJORT MOT IFK STOCKARYD/RÖRVIKS IF I CUPEN

Det blir 2-2 (1-0) mot IFK Stockaryd/Rörviks IF i andra omgången av Toyota Cup. Vi inleder matchen bra, där vi vill spela boll nerifrån egen målvakt och upp i plan. Vi vill få upp IFK S-RIF:s forwards och ge oss själva chansen att vara bollförande lag. Dessutom spela förbi första press och arbeta med värderingspel när det är läge att kliva offensivt med hela laget eller vända hem, börja om och äga boll. Vi vill arbeta med ett samlat kollektivt försvarspel, där många spelare är delaktiga och vi vill se ett aktivt omställningsspel när vi vinner boll. Efter en bra start av Skede IF tar ett piggt och löpstarkt IFK S-RIF över bollinnehavet efter 20 minuters spel. IFK S-RIF skapar en handfull bra målchanser som duktige hemmamålvakten Ambjörn Lennartsson räddar. I matchens 33:e minut bryter vi ett uppspel centralt i planen och lyckas få till ett snabbt omställningsspel. Jejje Stolpe vinner sin löpduell på kanten och hittar in med bollen till Melvin Brusefält i straffområdet som säkert skjuter in 1-0. Direkt i inledningen av andra halvlek skapar IFK S-RIF ett friläge genom Alexander Nyberg som rullar bollen i mål fram till 1-1. Efter kvitteringen fortsätter IFK S-RIF att ha mycket boll. Vi hamnar lågt i vårt försvarspel och får lägga mycket energi på egen planhalva. I matchens 54:e minut vinner Albin Karlsson ett duellspel på mitten när IFK S-RIF är på väg framåt. Karlsson tittar upp och hittar Jejje Stolpe med en fin djupedsboll. Ensam med (och via) målvakten rullar Jejje in 2-1 till Gulsvart. Efter vårt ledningsmål har vi ytterligare några bra lägen genom Albin Karlsson och Melvin Brusefält. Utöver det får vi inrikta oss mycket på försvarspel. IFK S-RIF skapar ytterligare två,tre bra målchanser under andra halvlek men Lennartsson i målet står för ett fint och tryggt målvaktsspel. I matchens 80:e minut kvitterar IFK S-RIF till 2-2 genom duktige Edvin Fransson. Några fler mål faller inte i matchen och vi delar på poängen. Efterföljande straffar vinner Skede IF efter att Albin Karlsson, Ambjörn Lennartsson och Rasmus Brunosson slagit bollen i mål. Noterbart är att Lennartsson räddar IFK S-RIF:s första straff och att en straff slås över mål. Totalt sett gör Skede IF en bra match med glädje, energi och inställning. Samtliga Gulsvarta spelare förtjänar beröm för insatsen. Bäst i Skede IF denna dag var målvakten Ambjörn Lennartsson, Rasmus Brunosson, Anton Wennberg och Carl Silvermyr. M A Seniorlag Herr 18 mar 0kommentarer
  • Skede IF dam har ”hemmapremiär” på söndag

I den andra gruppspelsmatchen i TOYOTA CUP spelar SIFs damlag mot Tranås FF på söndag eftermiddag. Ett lag som 2023 ”åkte ur” division 2 och i år förväntas tillhöra topplagen i sin division 3-serie. Något som resultatet från deras första cupmatch förra helgen indikerar, då de besegrade Forserums IF med hela 9-0. Men förmodligen ser förutsättningarna lite annorlunda ut denna gången, då TFFs damseniorer har förlagt ett träningsläger till Spanien under hela denna veckan. Ett rykte säger därför att TFF kommer till spel med sitt F 16-lag + de damseniorer som inte åkt med på träningslägret. Vi gissar därför på en matchbild där ett fysiskt starkare SIF ställs mot ett kvickt och tekniskt, men yngre, bortalag. Tränare Clara Olofsson: - Jag tror vi alla fick en liten nytändning efter förra matchen som gav oss 3 poäng. Alla har varit riktigt ”taggade” nu på träningarna i veckan. Men jag har även varit tydlig med tjejerna att det inte går att slappna av bara för att vi vann. Det ska bli kul att få ta emot Tranås och se vad de kan bjuda upp till. Vi kommer att ”köra på” som senast, med förhoppningen att vi får till avsluten och tar vara på målchanserna lite bättre denna gången. Då SIF är hemmalag spelas matchen på Heds Arena, konstgräsplanen i Vetlanda. Starttiden är kl. 16.00 och vi hälsar alla våra trogna följare välkomna att stötta oss vid ”hemmapremiären”. Väderprognosen pekar på uppehåll, sol, någon plusgrad och en måttlig vind från nord. För alla fotbollsintresserade SIF-supportrar kan nämnas att de gul-svarta herrarna också spelar cupmatch på Heds Arena, fast lite tidigare samma dag. Motståndare är IFK Stockaryd/Rörviks IF och den matchen börjar kl. 12.00. Seniorlag Dam 15 mar 0kommentarer
  • SEGER MOT MYRESJÖ IF I CUPEN

Det blir seger i första matchen för året med 7-0 (5-0) mot Myresjö IF i Toyota Cup på Heds Arena. Skede IF inleder matchen piggt och tar omgående tag i händelseförloppet på planen. Första framträdandet på stor plan för säsongen ger oss inledningsvis möjlighet att spela runt bollen inom laget, hitta positioner samt ge oss iväg på en och annan lite längre löpning. I matchens 12.e minut vinner vi bollen på mitten, spelar den snabbt i djupled på Jejje Stolpe, som ensam med målvakten rundar honom och placerar bollen säkert i mål fram till 1-0. Efter en spelmässigt bra period av Gulsvart, så kommer 2-0 på hörna genom Ambjörn Lennartsson efter 28 spelade minuter. Stärkta av målet och framgångsrikt försvarspel på mitten, så skapar vi många omställningslägen sista kvarten av första halvlek. Detta resulterar i att vi gör 3-0 genom Simon Albinsson, fint framspelad av Rasmus Brunosson, i matchminut 33. I matchens 39:e minut kliver vi på nytt högt i vårt försvarspel med både yttermittfältare och ytterbackar, och lyckas arbeta till oss en ny hörna efter bollvinsterna. Hörnan spelas in av Rasmus Brunosson och Ambjörn Lennartsson är på nytt högst i luften och styr in 4-0. I inledningen av andra halvlek börjar vi på nytt bra. I 53:e minuten gör Ambjörn Lennartsson 5-0 på ett skott strax utanför straffområdet. Kalle Kjell följer upp med att göra 6-0 i matchens 71:a minut, innan Marc Neemeh Attalla avslutar målskyttet för dagen med sitt 7-0 i slutet av matchen. Totalt sett en bra prestation av Skede IF, där samtliga spelare gör en bra insats. Bäst i Skede IF var Ambjörn Lennartsson, Rasmus Brunosson och Anton Wennberg. M A Seniorlag Herr 13 mar 0kommentarer
  • Seger i premiären för Skede IF dam

Den första utomhusmatchen för säsongen spelades på söndagskvällen då Lommaryds IF stod för motståndet på Ränneborgs fina konstgräsplan i Eksjö. Vädret var dock inte lika inbjudande med någon minusgrad och en ”bitande” kylig ostvind. Första halvlek var spelmässigt jämn, trots att Skededamerna fick inleda i motvind. Båda lagen vaskade fram några ”giftiga” målchanser, dock saknades den rätta skärpan i avslutningarna. SIF:s vassa spjutspets Alexandra Forsberg var ett ständigt orosmoment för Lommaryd. Efter paus spelade SIF med vinden i ryggen, vilket bidrog till att SIF så småningom kunde ta över matchen. Vid flera tillfällen visade man prov på finurligt anfallsspel, men det dröjde ända till den 85:e minuten innan det skulle ge resultat i form av ett mål, då Anna Ljungberg, (nyförvärv från Hvetlanda GIF), med ett välplacerat skott, gav SIF ledningen. Det visade sig bli matchens enda mål, trots att Lommaryd gjorde en stark forcering för att nå en kvittering i slutet. Matchen ingår i TOYOTA CUPs gruppspel, i vilket SIF nu alltså har inlett med en 3-poängare. Hela laget får beröm för sin insats med ett extra plus till Wilma Danlid i målet och mittbackarna Ruth Åkerblom och Jennifer Stolpe, som agerade lugnt och stabilt, vilket var av stor betydelse till att SIF kunde hålla ”nollan”. Tränare Clara Olofsson: - Jag är riktigt nöjd med hur vi genomför matchen. Ett fint kvitto på att en hård försäsongsträning ger resultat och att vi utvecklas hela tiden. Ibland stressar vi upp oss, men vi lugnar ner oss ganska snabbt igen. Skador och sjukdomar gjorde att vi hade med avbytare som inte har särskilt många träningar i benen. De avlastade dock med bra inhopp. Hela truppen ska ha ”en klapp på axeln” för en riktigt bra match. Nästa match spelar SIF dam på Heds Arena i Vetlanda kommande söndag kl. 16.00, då Tranås FF kommer på besök. Seniorlag Dam 11 mar 0kommentarer