• Förlust i sista gruppspelsmatchen

I Toyota Cups sista gruppspelsmatch ställdes Skede IF dam mot Forserums IF på Skogsvallens konstgräs i Nässjö. Redan från start tog Forserumstjejerna tag i ”taktpinnnen” och visade under hela första halvlek upp ett rörligt, smånätt och effektivt spel, vilket ledde fram till en lång rad av giftiga målchanser. Gång på gång sprang de igenom SIFs ”raka” backlinje . Bidragande till FIFs dominans var också att SIF uppträdde ovanligt passivt och avvaktande i närkamperna. Att underläget i paus stannade vid 0-4 kan SIF tacka målvakten Wilma Danlid för, då hon visade prov på ett mycket alert målvaktsspel. Till andra halvlek kom SIF-damerna ut som ett helt annat lag. Tog för sig, var aggressivare och visade prov på en hel del fina kombinationer. Comebackande Linda Karlström, (som var tillbaka efter den handfraktur hon råkade ut för i januari), tog plats som mittback och bidrog till att försvaret stabiliserades upp. Enda målet, i en spelmässigt jämn halvlek, kom i den 78 minuten då Stina Lövgren elegant friställde Clara Olofsson, som enkelt kunde rulla in bollen i tomt mål. Matchen slutade alltså 1-4, efter att SIF-tjejerna svarat för en fullt godkänd insats under den andra halvleken, och dessutom hållit ”nollan” bakåt. SIF hamnar därmed på andra plats i gruppen med 6 inspelade poäng, samma som ettan Tranås FF. Men eftersom de 9 bästa ”tvåorna”, (i de 11 grupperna), går vidare till nästa cupomgång så bör chansen vara stor att SIF finns med där. Definitivt besked om detta och lottning av ev motståndarlag väntas komma från Smålands FF under veckan och sista speldag för matcherna i omgång 2 är, enligt cupschemat, den 24 april . Seniorlag Dam 25 mar 0kommentarer
  • FÖRLUST MOT VRIGSTADS IF I CUPEN

Det blir förlust med 4-1 (1-1) mot ett duktigt och välspelande Vrigstads IF på konstgräset i Sävsjö. Vrigstad tar direkt kommandot i matchen och styr och ställer från start. Redan i matchens tredje minut tar hemmalaget ledningen med 1-0 genom Arvid Stenervik. Skede IF har svårt att komma rätt i presspelet på ett snabbt underlag och får lägga mycket energi på försvarsspel lågt ner i planen. Vid tillfälle vinner vi boll på mitten och lyckas skapa något bra omställningsläge på våra snabba forwards. I matchens 11:e minut jobbar vi fram en dubbelhörna som vi skapar två bra målchanser på. Detta resulterar i att Karl "Broken" Broqvist elegant trycker in bollen i nättaket fram till 1-1, på en perfekt slagen hörna av Rasmus Brunosson. Efter vårt kvitteringsmål fortsätter Vrigstad att spela bra fotboll och skapar ytterligare två,tre bra lägen som Jacob Palmgren i Skedes mål gör fina ingripanden på. Halvleken avslutas med att Vrigstad tilldöms en straff, men på nytt står Jacob för ett fint ingripande och ser till att första halvlek slutar 1-1. Matchbilden från första halvlek återspeglas även under andra halvlek. Vrigstad har mycket boll och styr spelet på plan. I matchens 55:e minut återtar Vrigstad ledningen med 2-1 efter ett nytt mål av Arvid Stenervik. Efter Vrigstads ledningsmål kliver vi något högre upp i plan och skapar först ett bra skottläge för Albin Karlsson, som Vrigstads målvakt gör en fin räddning på. På den efterföljande hörnan lyckas vi återigen skapa nickläge mot tomt mål, men bollen går över. Sista kvarten av matchen lyckas vi inte skapa några fler riktigt heta målchanser, utan Vrigstad gör 3-1 i matchens 82:a minut genom Triphin Muyubira och 4-1 genom Arber Hasani i matchminut 85. Sammanfattningsvis möter vi ett duktigt hemmalag som skapar många chanser på eget spel och förmåga. Vi gör tillsammans en bra match inställnings- och arbetsmässigt. Resultatmässigt är det länge en jämn match och vi har vår dubbelchans i 75:e minuten för en väg in i matchen, men lyckas inte ta tillvara på tillfällena. Bäst i Skede IF denna kväll var målvakten Jacob Palmgren, som stod för lugnt och fint målvaktsspel matchen igenom, tillsammans med Karl Broqvist och Rasmus Brunosson. M A Seniorlag Herr 25 mar 0kommentarer
  • Sista gruppspelsmatchen i Toyota cup

Efter att ha inlett cupspelet med två uddamålsvinster så ställs Skede IF dam mot Forserums IF i den tredje och avslutande gruppspelsmatchen i årets TOYOTA CUP. Ass tränare Tony Sandström: - Veckans träningar har sett bra ut med god uppslutning och alla har haft en bra fart. Tjejerna är riktigt sugna på att vinna den här matchen och därmed gruppen. Det gäller dock att vi är fokuserade på matchen och inte tror att det bara är att ”ställa ut skorna”. En seger skulle vara bra för självförtroendet inför seriespelet, som snart drar igång. För att SIF ska bli gruppsegrare krävs minst ett oavgjort resultat. Matchen spelas imorgon söndag på Skogsvallens konstgräs i Nässjö, med starttid kl. 16.00. För de som inte har möjlighet att stötta de gul-svarta på plats rekommenderar vi er att följa matchen via appen ”Min Fotboll” där vi hoppas på löpande rapportering. Seniorlag Dam 23 mar 0kommentarer
  • Seger i ”hemmapremiären” för Skede IF dam

Skede IF dams andra gruppspelsmatch i TOYOTA CUP spelades på söndagseftermiddagen på Heds Arenas konstgräs i Vetlanda. Återigen kunde de gul-svarta damerna bärga en 3-poängare, då gästande Tranås FF besegrades med 2-1. Hemmalaget inledde piggt och redan i den 5:e minuten kunde Alexandra Forsberg påpassligt nickskarva bollen i mål och därmed ge SIF ledningen. De gul-svarta fortsatte att ”trumma på” och kunde, via fina passningskombinationer, skapa flera målchanser. Det ledde fram till att Stina Lövgren i den 22 minuten kunde öka på ledningen till 2-0. Ett resultat som kom att stå sig till pausvilan, även om gästerna jämnade ut spelet efterhand och skapade en hel del ”giftiga” chanser framför hemmamålet. I andra halvlek tog gästerna över alltmer och i den 54:e minuten kom så ett reduceringsmål fram till 2-1. SIF-tjejerna fick nu helt inrikta sig på försvar och de unga Tranåstjejerna pressade på ordentligt för att få till ett kvitteringsmål. Trots att många SIF-are ”kroknade” rejält mot slutet lyckades man mobilisera en imponerande viljeinsats som, visade det sig, skulle räcka för att freda hemmamålet från ytterligare påhälsning. En starkt bidragande orsak till segern var även det lugna och trygga agerande som målvakten Wilma Danlid uppvisade. Tränare Clara Olofsson: - Första halvlek gör vi det vi ska, spelar stundtals väldigt fin fotboll och skapar också en hel fina målchanser. Vi möter ett ungt och ettrigt lag som rullar boll men vi stod upp bra och var täta bakåt. Efter paus får vi det jobbigare och motståndarna tillåter oss inte att spela boll som vi skulle vilja. Men vi kämpar och krigar på i 90 minuter. Inte ens uppkomna skador och krämpor sänker oss idag utan istället visar vi prov på en strålande lagmoral. Ett extra plus vill ändå jag ge till Ruth Åkerblom och Alexandra Forsberg. Kanske hade ett oavgjort resultat bättre speglat matchen spelmässigt sett, men som alltid så är det målen som räknas. Det innebär att inför den avslutande gruppspelsmatchen nästa söndag mot Forserums IF, (som spelas i Nässjö), så räcker ett oavgjort resultat till gruppseger. Till sist vill vi också nämna att segern mot Tranås FF blev en fin födelsedagspresent från SIF-damerna till assisterande tränaren Erik Blom, som fyllde 30 år på söndagen. Seniorlag Dam 19 mar 0kommentarer
  • OAVGJORT MOT IFK STOCKARYD/RÖRVIKS IF I CUPEN

Det blir 2-2 (1-0) mot IFK Stockaryd/Rörviks IF i andra omgången av Toyota Cup. Vi inleder matchen bra, där vi vill spela boll nerifrån egen målvakt och upp i plan. Vi vill få upp IFK S-RIF:s forwards och ge oss själva chansen att vara bollförande lag. Dessutom spela förbi första press och arbeta med värderingspel när det är läge att kliva offensivt med hela laget eller vända hem, börja om och äga boll. Vi vill arbeta med ett samlat kollektivt försvarspel, där många spelare är delaktiga och vi vill se ett aktivt omställningsspel när vi vinner boll. Efter en bra start av Skede IF tar ett piggt och löpstarkt IFK S-RIF över bollinnehavet efter 20 minuters spel. IFK S-RIF skapar en handfull bra målchanser som duktige hemmamålvakten Ambjörn Lennartsson räddar. I matchens 33:e minut bryter vi ett uppspel centralt i planen och lyckas få till ett snabbt omställningsspel. Jejje Stolpe vinner sin löpduell på kanten och hittar in med bollen till Melvin Brusefält i straffområdet som säkert skjuter in 1-0. Direkt i inledningen av andra halvlek skapar IFK S-RIF ett friläge genom Alexander Nyberg som rullar bollen i mål fram till 1-1. Efter kvitteringen fortsätter IFK S-RIF att ha mycket boll. Vi hamnar lågt i vårt försvarspel och får lägga mycket energi på egen planhalva. I matchens 54:e minut vinner Albin Karlsson ett duellspel på mitten när IFK S-RIF är på väg framåt. Karlsson tittar upp och hittar Jejje Stolpe med en fin djupedsboll. Ensam med (och via) målvakten rullar Jejje in 2-1 till Gulsvart. Efter vårt ledningsmål har vi ytterligare några bra lägen genom Albin Karlsson och Melvin Brusefält. Utöver det får vi inrikta oss mycket på försvarspel. IFK S-RIF skapar ytterligare två,tre bra målchanser under andra halvlek men Lennartsson i målet står för ett fint och tryggt målvaktsspel. I matchens 80:e minut kvitterar IFK S-RIF till 2-2 genom duktige Edvin Fransson. Några fler mål faller inte i matchen och vi delar på poängen. Efterföljande straffar vinner Skede IF efter att Albin Karlsson, Ambjörn Lennartsson och Rasmus Brunosson slagit bollen i mål. Noterbart är att Lennartsson räddar IFK S-RIF:s första straff och att en straff slås över mål. Totalt sett gör Skede IF en bra match med glädje, energi och inställning. Samtliga Gulsvarta spelare förtjänar beröm för insatsen. Bäst i Skede IF denna dag var målvakten Ambjörn Lennartsson, Rasmus Brunosson, Anton Wennberg och Carl Silvermyr. M A Seniorlag Herr 18 mar 0kommentarer