• Skede IF dam har ”hemmapremiär” på söndag

I den andra gruppspelsmatchen i TOYOTA CUP spelar SIFs damlag mot Tranås FF på söndag eftermiddag. Ett lag som 2023 ”åkte ur” division 2 och i år förväntas tillhöra topplagen i sin division 3-serie. Något som resultatet från deras första cupmatch förra helgen indikerar, då de besegrade Forserums IF med hela 9-0. Men förmodligen ser förutsättningarna lite annorlunda ut denna gången, då TFFs damseniorer har förlagt ett träningsläger till Spanien under hela denna veckan. Ett rykte säger därför att TFF kommer till spel med sitt F 16-lag + de damseniorer som inte åkt med på träningslägret. Vi gissar därför på en matchbild där ett fysiskt starkare SIF ställs mot ett kvickt och tekniskt, men yngre, bortalag. Tränare Clara Olofsson: - Jag tror vi alla fick en liten nytändning efter förra matchen som gav oss 3 poäng. Alla har varit riktigt ”taggade” nu på träningarna i veckan. Men jag har även varit tydlig med tjejerna att det inte går att slappna av bara för att vi vann. Det ska bli kul att få ta emot Tranås och se vad de kan bjuda upp till. Vi kommer att ”köra på” som senast, med förhoppningen att vi får till avsluten och tar vara på målchanserna lite bättre denna gången. Då SIF är hemmalag spelas matchen på Heds Arena, konstgräsplanen i Vetlanda. Starttiden är kl. 16.00 och vi hälsar alla våra trogna följare välkomna att stötta oss vid ”hemmapremiären”. Väderprognosen pekar på uppehåll, sol, någon plusgrad och en måttlig vind från nord. För alla fotbollsintresserade SIF-supportrar kan nämnas att de gul-svarta herrarna också spelar cupmatch på Heds Arena, fast lite tidigare samma dag. Motståndare är IFK Stockaryd/Rörviks IF och den matchen börjar kl. 12.00. Seniorlag Dam för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • SEGER MOT MYRESJÖ IF I CUPEN

Det blir seger i första matchen för året med 7-0 (5-0) mot Myresjö IF i Toyota Cup på Heds Arena. Skede IF inleder matchen piggt och tar omgående tag i händelseförloppet på planen. Första framträdandet på stor plan för säsongen ger oss inledningsvis möjlighet att spela runt bollen inom laget, hitta positioner samt ge oss iväg på en och annan lite längre löpning. I matchens 12.e minut vinner vi bollen på mitten, spelar den snabbt i djupled på Jejje Stolpe, som ensam med målvakten rundar honom och placerar bollen säkert i mål fram till 1-0. Efter en spelmässigt bra period av Gulsvart, så kommer 2-0 på hörna genom Ambjörn Lennartsson efter 28 spelade minuter. Stärkta av målet och framgångsrikt försvarspel på mitten, så skapar vi många omställningslägen sista kvarten av första halvlek. Detta resulterar i att vi gör 3-0 genom Simon Albinsson, fint framspelad av Rasmus Brunosson, i matchminut 33. I matchens 39:e minut kliver vi på nytt högt i vårt försvarspel med både yttermittfältare och ytterbackar, och lyckas arbeta till oss en ny hörna efter bollvinsterna. Hörnan spelas in av Rasmus Brunosson och Ambjörn Lennartsson är på nytt högst i luften och styr in 4-0. I inledningen av andra halvlek börjar vi på nytt bra. I 53:e minuten gör Ambjörn Lennartsson 5-0 på ett skott strax utanför straffområdet. Kalle Kjell följer upp med att göra 6-0 i matchens 71:a minut, innan Marc Neemeh Attalla avslutar målskyttet för dagen med sitt 7-0 i slutet av matchen. Totalt sett en bra prestation av Skede IF, där samtliga spelare gör en bra insats. Bäst i Skede IF var Ambjörn Lennartsson, Rasmus Brunosson och Anton Wennberg. M A Seniorlag Herr för 14 dagar sedan 0kommentarer
  • Seger i premiären för Skede IF dam

Den första utomhusmatchen för säsongen spelades på söndagskvällen då Lommaryds IF stod för motståndet på Ränneborgs fina konstgräsplan i Eksjö. Vädret var dock inte lika inbjudande med någon minusgrad och en ”bitande” kylig ostvind. Första halvlek var spelmässigt jämn, trots att Skededamerna fick inleda i motvind. Båda lagen vaskade fram några ”giftiga” målchanser, dock saknades den rätta skärpan i avslutningarna. SIF:s vassa spjutspets Alexandra Forsberg var ett ständigt orosmoment för Lommaryd. Efter paus spelade SIF med vinden i ryggen, vilket bidrog till att SIF så småningom kunde ta över matchen. Vid flera tillfällen visade man prov på finurligt anfallsspel, men det dröjde ända till den 85:e minuten innan det skulle ge resultat i form av ett mål, då Anna Ljungberg, (nyförvärv från Hvetlanda GIF), med ett välplacerat skott, gav SIF ledningen. Det visade sig bli matchens enda mål, trots att Lommaryd gjorde en stark forcering för att nå en kvittering i slutet. Matchen ingår i TOYOTA CUPs gruppspel, i vilket SIF nu alltså har inlett med en 3-poängare. Hela laget får beröm för sin insats med ett extra plus till Wilma Danlid i målet och mittbackarna Ruth Åkerblom och Jennifer Stolpe, som agerade lugnt och stabilt, vilket var av stor betydelse till att SIF kunde hålla ”nollan”. Tränare Clara Olofsson: - Jag är riktigt nöjd med hur vi genomför matchen. Ett fint kvitto på att en hård försäsongsträning ger resultat och att vi utvecklas hela tiden. Ibland stressar vi upp oss, men vi lugnar ner oss ganska snabbt igen. Skador och sjukdomar gjorde att vi hade med avbytare som inte har särskilt många träningar i benen. De avlastade dock med bra inhopp. Hela truppen ska ha ”en klapp på axeln” för en riktigt bra match. Nästa match spelar SIF dam på Heds Arena i Vetlanda kommande söndag kl. 16.00, då Tranås FF kommer på besök. Seniorlag Dam för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Premiärmatch för Skede IF Dam

Med 6 veckor kvar till seriepremiären är det dags för säsongens första match utomhus. För motståndet står Lommaryds IF och den ingår i TOYOTA cups 1:a omgång, som genomförs via gruppspel. 4 lag ingår i gruppen där lagen spelar en enkelserie och gruppsegraren sedan går vidare till omgång 2. De övriga lagen i vår grupp är Tranås FF och Forserums IF, som vi möter de närmast kommande helgerna. Lommaryd placerade sig i mitten av sin division 4-serie förra året kommer säkert att bjuda på tufft motstånd. Tränare Clara Olofsson: - Efter inomhusturneringen i Vrigstad i januari har vi tränat 2 gånger per vecka, dels på konstgräset i Vetlanda och dels inomhus i Ekenässjön. Alla har inte kommit igång med träningen ännu, men de som kommit har hunnit bekanta sig med konstgräsunderlaget och det ska bli spännande att se hur vi nu agerar i vår första match på detta underlag. Ett nytt ansikte har tillkommit sedan förra året och hon har redan visat fina takter. Jag räknar med att vi kommer till matchen med en bra inställning och med en målsättning att göra vårt bästa, sedan får vi se hur långt det räcker. Matchen spelas söndag kväll på Ränneborgs konstgräs i Eksjö, med start kl. 18.00. Vi hälsar naturligtvis alla välkomna att stötta tjejerna på plats, men för de som inte kan se matchen ”live” finns möjlighet att följa rapporteringen via appen Min Fotboll. Seniorlag Dam för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Cirkel k cup i Vrigstad!

Damlaget inleder 2024 med deltagande i CIRCLE K Futsal Cup i Vrigstad Sporthall nu till helgen. 24 lag är indelade i gruppspel med 6 st 4-lagsgrupper. SIF spelar på fredagskvällen och möter Fredriksdal/Äng, Hultsjö IF/Vrigstad IF lag 2 och Waggeryds IK. Ytterligare en grupp avgörs på fredagen medan övriga 4 grupper spelar på lördagen. De 6 gruppsegrarna + de två ”bästa” 2:orna kvalificerar sig till slutspelet på söndagen. Vi har frågat Clara Olofsson, som tränar damlaget, hur tankarna går inför cupspelet: Vi är taggade för vår första cup som lag. Vi har bra förutsättningar och alla känns på hugget. Det ska bli extra kul och möta lite nya lag och känna på det! Vi tar det som det kommer och hoppas på det bästa. SIF spelar sin 1:a match kl. 19.00 och naturligtvis hoppas vi på stöd från många gul-svarta supportrar på plats i Vrigstad. De som inte har den möjligheten kan följa resultatrapporteringen via cupens hemsida. Seniorlag Dam 24 jan 0kommentarer