• Säsongspremiär i Relitahallen

Måndag den 3/9 passade ett 10-tal spelare från Danmarks seniorlag i bandy på att köra säsongens första pass på stor is i Relitahallen. Laget fortsätter på måndagkvällar i Relitahallen under hela september och oktober, där man delar plan med G/H bandy. I november flyttar laget träningarna till Studenternas. Är du intresserad av att träna med laget, kontakta Erik Sundén mobil 073-9794456, eller Staffan Hermodsson 070-2296390 Bandy A-lag 4 sep 2018 0kommentarer
  • Snöplig poängförlust mot IFK

I perfekt bandyväder på fredag kväll den 16/2 spelades returmötet mot IFK Uppsala. Danmark inledde starkt, med bra spel. I den 40:e minuten ledde de vit-tröjade med 3-0 efter mål av Anton och Emil. På de sista 5 minuterna i halvleken lyckades IFK reducera till 3-2. I den andra halvleken ökade DIF på till 4-2, efter en straff signerad Markus. Sedan vände lyckan och IFK tog över spelet och kunde kvittera till 4-4. De sista 20 minuterna böljade spelet fram och tillbaks. Både Patrik i DIF-kassen och Philip Curry i IFK-s mål hade fullt upp. I den 89:e minuten hade DIF chans att avgöra på straff, men tyvärr så brände vi den. Lite snopet resultat, men inte helt orättvist. Säsongens sista match, borta mot Lunden, spelas på lördag den 24/4. Staffan Bandy A-lag 18 feb 2018 0kommentarer
  • Tungt mot Enebyberg

Optimismen inför matchen mot Enebyberg lördag den 10/2 var inte allt för stor, utan avbytare på bänken. Enebyberg ställde bl.a. upp med tidigare landslagsspelarna och Rysslands-proffsen Göran Rosendahl (f.d.Danmark) och Hasse Johansson. Det är ett tekniskt och spelskickligt lag. DIF höll emot genom ett bra försvars- och målvaktsspel, med 0-4 i halvlek. Siffrorna kunde varit större om inte försvaret och Patrik i målet spelat så helhjärtat. I andra halvlek tröt orken för de vittröjade och målen rann iväg till 0-10. Förra säsongen blev det 3-13 mot samma lag. Enebyberg spelade med sitt bästa lag, sa de. De tycker alltid att det är trevligt att möta IFK och Danmark i Uppsala. Enebyberg har minst antal utvisningsminuter i serien. Erik Gustafsson gjorde sin första match för säsongen med den äran. Samma gällde Alexander Ekström som vänt tillbaks från Linköping. Anders Nikkanen från G/H var ett lovande nyförvärv. Staffan Bandy A-lag 11 feb 2018 0kommentarer
  • Hedersam förlust i ABB-arena

I hemmamatchen mot Hubbo, Tillbergas B-lag, i höstas blev det målkalas åt fel håll, med 13 insläppta mål. Därför var förväntningarna lågt ställda i den uppskjutna bortamatchen i ABB-arena på onsdag den 7/2.. DIF spelade klokt och defensivt, höll i ihop laget bra. Det dröjde till 20:e minuten innan västeråsarna kunde ta ledningen. Totalt blev det 1-6 i baken, med ett tröstmål av Anton i slutet av den första halvleken. En bra genomförd match av de vittröjade.En riktig kämpainsats. Ett stort tack till Johan Westergren, som gjorde säsongens första inhopp. Tack även till come-backande Adam Ryman, som för kvällen bytt ut simfötterna mot skridskor. Staffan Bandy A-lag 8 feb 2018 0kommentarer
  • En pinne mot Sollentuna

I perfekt vinterväder med någon minusgrad var det dags för retur mot Sollentuna. Mötet i november slutade 3-5 och revansch fanns att utkrävas. Som vanligt inledde Danmark matchen okoncentrererat. Redan i den 8:e minuten tog Sollentuna ledningen. På en hörna i minut 10 kunde sedan Christian kvittera. Sollentuna fortsatte att dominera och kunde gå till ledning med 3-1 i halvtid. Patrik i kassen höll siffrorna nere. I andra halvlek kunde Fredrik Törnqvist reducera till 2-3 efter fint förarbete av Dennis. Anton kvitterade till 3-3 och 4-4. Sollentuna gjorde 4-5, men i slutminuterna bjöd Dennis på ett kanonskott i bortre krysset. På slutet tappade Sollentuna humöret. De åkte på två utvisningar, bla efter en pååkning på Colin, som fick hjälpas av banan. DIF pressade rejält på slutet för ett avgörande, men fick nöja sig med oavgjort. Det kan noteras att Dennis Öhlund börjar få fart på grillorna igen efter sin come-back. Och så får vi tacka Kristian Penna som gjorde sig besväret att åka till Uppsala för att spela match! Från båset Staffan Bandy A-lag 3 feb 2018 0kommentarer