• Svalövs BK-Kågeröds BoIF 2-1

I kulingvindar och solsken var det i fredags det tredje derbyt på raken för seniorlaget i Svalövs BK. Hemmalaget stod fortfarande utan vinst när Kågeröds BoIF gästade Svalövs IP, medan gästerna å sin sida kom med en vinst, en oavgjord och en förlust i bagaget till matchen. Efter en händelserik match var det hemmalaget som drog det längsta strået och fick med sig alla tre poängen och kunde med det spräcka vinstkolumnen i tabellen och inkassera sin första vinst i årets seriespel. Segern grundlades i den första halvleken där hemmalagets båda mål gjordes. I den 21e matchminuten såg Max Vendel Johansson till att göra 1-0 efter en fin omställning där Alexander Rydén fint assisterar målet. En långboll över backlinjen sätter Max i ett 1-1-läge som han omsätter med ett skott i bortre hörnet. Knappt en kvart senare är det återigen en omställning som ser till att Melker Johansson till slut kan trycka sig emellan två bortaförsvarare och placera in bollen i det främre hörnet, återigen framspelad av Alexander Rydén. Den andra halvleken blir inledningsvis böljande åt båda hållen, där lagen byter bollinnehav med jämna mellanrum, och i blåsten kombinerad med en knutig plan, är det svårt för bägge lagen att etablera något ordnat spel. Med knappa halvtimmen kvar av matchen blir hemmalagets Kevin Langöe utvisad efter en armbåge mot en motståndarspelare. I samma situation tilldömds gästerna en straff som de förvaltar väl och reducerar på. Men trots en man mindre under en ganska lång period så stretar hemmaspelarna emot väl och håller ledningen tills rättskipare Hajrudin Aljic blåser av matchen. En förlösande och moraliskt viktig seger. I nästa omgång beger sig Svalövs BK till Bjuv för match på Hedvalla IP mot Bjuvstorps FF. Den matchen spelas på fredag, 18.30. Svalövs BK-Kågeröds BoIF 2-1 Målskyttar: Max Vendel Johansson och Melker Johansson Seniorlag Herrar 8 maj 2023 0kommentarer
  • Inför: Svalövs BK-Kågeröds BoIF

Efter en spelledig omgång så är det ikväll återigen dags för Svalövs BK att fortsätta sitt matchande i division 5. Precis som i de två senaste matcherna så är det på nytt ett derby under kvällen som väntar, denna gången mot Kågeröds BoIF. På en undermålig naturgräsplan i Svalöv sparkas matchen igång med avsparkstiden 18.30. Det senaste derbyt lagen emellan ägde rumt för cirka tio år sedan, vilket gör den här derbymatchen än mer speciell. Kågeröds BoIF är nykomling i serien efter att ha spenderat de senaste säsongerna i division fyra. Man har inlett med en derbyseger mot Tågarps AIK (1-0), förlust mot Trollenäs IF (0-1) och nu senast ett kryss mot Bjuvstorps FF (0-0). Laget tränas även den här säsongen av SBK-bekantingen Robin Sääski, i truppen hittar vi dessutom andra SBK-kopplingar i form av Casper Sääski, Hampus Sääski och Alexander Bengtsson. Ytterst duktiga och kompetenta spelare som vi välkomnar tillbaka till Svalövs IP. För hemmalagets del väntar man fortfarande på seriespelets första seger. Den senaste matchen mot Tågarps AIK var flera steg i rätt i riktning gentemot de inledande två matcherna, och nog skulle man utifrån matchbilden haft med sig alla tre poängen. En del avbräck finns inför matchen i vanlig ordning, däribland avstängda Lucas Nilsson som på något sätt lyckades bli utvisad i senaste matchen mot Tågarps AIK efter två tvivelaktiga varningar. Kiosken är öppen, grillen är tänd, så vi hoppas på en publikfest på idrottsplatsen ikväll! Tävling: Division 5 Västra Svalövs BK-Kågeröds BoIF Avspark: 18.30 Spelplats: Svalövs IP Seniorlag Herrar 5 maj 2023 0kommentarer
  • Stöd din förening - bonus till alla

Stöd din förening - bonus till alla Seniorlag Herrar 1 maj 2023 0kommentarer
  • Svalövs BK-Tågarps AIK 1-1

I lördags var det återigen dags för kommunderby, det andra för säsongen. Det tidiga lunchmötet mellan Svalövs BK och Tågarps AIK slutade till slut 1-1, efter att SBK haft ledningen med 1-0 i halvtid. Den första halvleken var spelmässigt den bästa halvleken hittills under säsongen för SBK, där hemmalaget hade full kontroll över händelserna och hade även det mesta av bollinnehavet, men de riktigt heta målchanserna uteblev. Men i den 23e matchminuten skulle ledningsmålet komma efter en fin och lång speluppbyggnad med tolv raka passningar inom laget innan bollen hamnade i nätet bakom bortalagets målvakt. Efter ett inspel från vänsterkanten av Gabbe Rydén nådde bollen fram till Max Vendel Johansson som enkelt kunde trycka upp bollen i nättaket. Den andra halvleken kommer gästerna in i det mer och kan lyfta upp lagdelarna mer och mer med sina långa, raka bollar. Och med tjugo minuter kvar av matchen kommer också kvitteringsmålet efter just en långboll. TAIK vinner först duellen och på andrabollen kan Adonis Berisha mycket vackert, om än väldigt passivt försvarsspel från hemmalaget, bokstavligen trycka upp bollen i det borte hörnet via ribban. Den sista kvarten blir böljande och det saknas inte målchanser att avgöra matchen från hemmalaget, men skärpan i avsluten var inte tillräcklig för att kunna bräcka bortalagets duktiga målvakt Jesper Birkfeldt. Till helgen som kommer är det spelledigt för Svalövs BK då Alegria FK dragit sig ur serien. Nästa match blir istället den 5e maj när det vankas derby mot Kågeröds BoIF. Förhoppningen är att det då också blir spel på naturgräset i Svalöv, något som hittills inte varit en prioritering från kommunens sida, även om vi närmar oss maj månad… Svalövs BK-Tågarps AIK 1-1 Målskytt: Max Vendel Johansson Seniorlag Herrar 28 apr 2023 0kommentarer
  • Inför: Svalövs BK-Tågarps AIK

Om knappt två timmar är det dags för årets andra kommunderby för Svalövs BK. På konstgräsplanen välkomnar vi idag lokalkonkurrenten Tågarps AIK för årets tredje seriematch. Tågarps AIK kommer med vind i seglet efter att i omgång två ha tagit sin första trepoängare. Mot Bjuvstorps FF vann man med 4-2 efter att fjolårets skyttekung Markus Lindström gjort två mål och Tobias Ahlberg gjort de andra två målen. Det blir således ett test för hemmalaget att hantera just dessa herrar i dagens match. För Svalövs BKs del så har man fått en tyngre start med två raka förluster mot Glumslövs FF och nu senast Teckomatorps SK. Laget kommer däremot från en bra träningsvecka och inför ett derby ska det inte vara särskilt svårt att ladda om batterierna. Till dagens match välkomnar vi ett nyförvärv in i truppen när Jonas Hansson i dagarna blivit spelklar för SBK. Tävling: Division 5 Västra Svalövs BK-Tågarps AIK Avspark: 12.00 Spelplats: Svalövs IP konstgräs Seniorlag Herrar 22 apr 2023 0kommentarer
  • Teckomatorps SK-Svalövs BK 4-0

I fredags var det dags för seriens första kommunderby. På bortaplan mot topptippade Teckomatorps SK blev det till slut en rejäl och klar 4-0-förlust för Svalövs BK inför en välfylld konstgräsplan. Med två insläppta mål i vardera halvlek var man aldrig riktigt nära att få med sig något positivt utfall resultatmässigt, och om uppladdningen var trasslig med två sjukdomsfall nära inpå matchsamlingen så blev det inte bättre när kapten Elias Svensson fick lämna planen med en bristning i baksidan i den andra halvleken. För att gripa efter positiva halmstrån så var det glädjande att se ännu en ung och lovande spelare i John Fihnn få göra sin debut i seriesammanhang där 80 förtjänstfyllda minuter loggades in på kontot. Dyra läropengar ännu en gång för ett ungt SBK som gratulerar Teckomatorps SK till en välförtjänt vinst i årets första derby och istället får blicka framåt mot ett nytt derby i nästa omgång. Under lördagen väntar härnäst Tågarps AIK på hemmaplan i ett tidigt lunchmöte med avsparkstid 12.00 på konstgräsplanen i Svalöv. Teckomatorps SK-Svalövs BK 4-0 Seniorlag Herrar 20 apr 2023 0kommentarer
  • Inför: Teckomatorps SK-Svalövs BK

Ikväll är det dags för den andra omgången av årets seriespel och tillika årets första derbymöte. På bortaplan ställs Svalövs BK under fredagskvällen mot Teckomatorps SK, med avsparkstid 19.00 på konstgräsplanen i byn. Teckomatorps SK inledde under skärtorsdagen säsongen 2023 när man på bortaplan mot Bjuvstorps FF spelade oavgjort, 1-1. Ett resultat med mersmak då TSK sannerligen inte saknade lägen till att få med sig alla tre poängen från matchen. Laget tränas under året av två gånger Holter, Christopher som spelande huvudtränare och pappa Göran som assisterande tränare. Två välmeriterade herrar från vars en tid, där den förstnämnda framförallt känns igen från sina säsonger i Landskrona BoIS. TSK satsar högt 2023 och förväntas ligga med i toppen när året summeras, vilket gör kvällens match till en ny ordentlig värdemätare för Svalövs BK. Vi hoppas på rejäl uppslutning runt konstgräsplanen ikväll! Tävling: Division 5 Västra Teckomatorps SK-Svalövs BK Avspark: 19.00 Spelplats: Teckomatorps IP konstgräs Seniorlag Herrar 14 apr 2023 0kommentarer
  • Inför: Svalövs BK-Glumslövs FF

Ikväll är det dags för den andra slutspelsrundan av årets distriktsmästerskap. Efter att ha besegrat Skegrie BK på bortaplan häromveckan så lottades seniorlaget mot söndagens premiärmotståndare Glumslövs FF. Kvällens match är den andra utav tre på bara sex dagar, vilket gör att vi under onsdagskvällen kommer få se hela åtta juniorlagsspelare med i matchtruppen, utöver de redan uppflyttade juniorlagsspelarna. Redan på fredag fortsätter seriespelet med derby och bortamatch mot Teckomatorps SK. Det är med andra ord en tuff, men inspirerande, start av säsongen 2023 som herrarna går till mötes. Den matchen spelas 19.00 på konstgräsplanen i Teckomatorp. Tävling: DM-slutspel Svalövs BK-Glumslövs FF Avspark: 19.00 Spelplats: Svalövs IP konstgräs Seniorlag Herrar 12 apr 2023 0kommentarer
  • Svalövs BK-Glumslövs FF 3-4

Under påskdagen sparkade säsongen 2023 igång med seriepremiär för seniorlaget. På hemmaplan mot Glumslövs FF blev det en tuff start för SBK som redan efter 14 minuter låg under med 0-3, en rejäl uppförsbacke och uppvaknande för seniorerna. Rejält med slarv i uppspelen frispelade tre gånger om bortalagets spelare som inte behövde kämpa särskilt hårt för sina mål. Trots den rejäla uppförsbacken så visade hemmalaget rejält med moral när man efter drygt 20 minuter tog tag i matchen och hittade tillbaka in i matchen. Arvid Wald såg till att ta laget tillbaka in i matchen med sitt 1-3-mål som var ett vackert omställningsmål efter skolboken. Ett rejält halvtidssnack och korrigeringar ledde till att det i början av den andra halvleken var utjämnat till 3-3 efter mål av Elias Svensson och Lucas Nilsson. Strax efter kvitteringsmålet kunde ett friläge sett till att fullborda vändningen, men avslutet letade sig strax utanför den första stolpen. Den sista kvarten tappade hemmalaget energi och momentum och tillät Glumslövs FF att flytta fram positionerna och bollinnehavet igen. Och med matchens sista spark kom det dråpliga 3-4-målet, som också förkunnade slutresultatet. En tung start på säsongen för seniorerna. På fredag är det chans till revansch när säsongens första kommunderby väntar. Teckomatorps SK står för motståndet på bortaplan med avsparkstid 19.00. Svalövs BK-Glumslövs FF 3-4 Målskyttar: Arvid Wald, Elias Svensson och Lucas Nilsson Seniorlag Herrar 11 apr 2023 0kommentarer

På påskdagen är det äntligen dags att sparka igång säsongen 2023 på riktigt. Med den något okonventionella avsparkstiden 17.00 kliver seniorlaget i Svalövs BK in på konstgräset i Svalöv för att ta sig an Glumslövs FF. Efter en ännu rekordlång försäsong så står äntligen säsongspremiären runt dörren. Glumslövs FF räknades tidigt in som en av förhandsfavoriterna inför säsongen 2023, och deras försäsong har inte givit oss anledning att ifrågasätta det tipset. Andreas Dahl har varit en konstant de senaste åren som huvudtränare och står även vid sidlinjen den här säsongen. Kontinuitet som inte ska underskattas. Inför seriepremiären har laget även förstärkt truppen med bland annat den ytterst meriterade och skickliga målvakten Andreas Borg, en spelare god för många vunna poäng på en säsong. För Svalövs BKs del så kommer man senast från ett vunnet genrep, tillika DM-slutspelsmatch, på bortaplan mot Skegrie BK. 1-2 skrevs segersiffrorna till efter mål av Elias Svensson och Viggo Jakobsson. Lite smolk i glädjebägaren däremot när Theo Svensson, som inledde matchen piggt, dessvärre fick lämna planen i den första halvleken med en knäskada. Utöver Theo så är där en handfull spelare som dessvärre missar matchen på grund av skador. Vi ser framemot att äntligen få sparka igång säsongen 2023 och mäta oss på riktigt i seriespelet, ett seriespel som är intressant ur många aspekter. Framförallt med de många derbymatcherna i kommunen som väntar mot Kågeröds BoIF, Teckomatorps SK och Tågarps AIK. Vi kan även passa på att ta er ner till konstgräsplanen i Svalöv tidigare imorgon för att ladda upp och bevittna derbyt mellan just Kågeröds BoIF och Tågarps AIK, den matchen spelas 14.30. Tävling: Seriepremiär Svalövs BK-Glumslövs FF Avspark: 17.00 Spelplats: Svalövs IP konstgräs Seniorlag Herrar 8 apr 2023 0kommentarer