• Hannah Sjödahl till Sunnanå SK

Nyförvärv! Vi är glada att hälsa 18-åriga Hannah Sjödahl välkommen till Sunnanå SK! Hannah kommer senast från Damallsvenska Vittsjö GIK. Hannah har meriter från U16, U17, U18 och senast i våras U19 landslaget. Redan som 16-åring gjorde hon debut i Damallsvenskan Fantastiskt roligt att Hannah väljer att komma upp till oss i Sunnanå och tar chansen att utvecklas som fotbollsspelare här hos oss i Elitettan - Åke Stighäll Sportchef Varmt Välkommen Hannah! A-lag Damer 15 aug 0kommentarer
  • Ännu en stark seger för damlaget!

Solen sken verkligen över E-Lux Home Arena under söndag den 12 maj! Extra mycket värmde den när domaren blåste i pipan och vi kunde räkna hem en viktig 2-1 seger. Vi har nu efter de inledande 4 förlusterna tagit två raka segrar som hjälpt oss upp på en skön 10:e plats i tabellen. Men framförallt så ger det en väldigt skön känsla i truppen att vi är på rätt väg. Vi har haft ett antal nyckelspelare som haft problem med skador under försäsongen, men nu har merparten av dessa tränat senaste 4-5 veckorna, det ger en annan rytm och kvalité. Matchen mot Mallbacken var en ganska jämn historia! Förvisso tog dom ledningen i 16:e minuten. Men straffen vi fick på stopptid i första halvlek, som sedan Tilda Sahlman förvaltade på bästa sätt, var en oerhört skön kvittering just före paus. Att sedan Wilma Dahlgren, i matchens finaste anfall, kund trycka in 2-1 i början av andra halvlek, från snäv vinkel. Det var ett riktigt snyggt mål i alla aspekter. Sen hade Mallbacken ett boll- och chansövertag sista ca 30 minuterna, men försvarsspelet var stabilt och Lisa Sjögren fortsätter att utstråla ett bra självförtroende. När då slutsignalen ljöd, så var det både spelare, tränare och publiken som tjöt av glädje. Det är så viktigt just att få de här segrarna, att klara av att hålla undan, även om man sätts under press. Då tre poängs systemet för seger, ger så mycket bättre utdelning än att spela oavgjort. Tyvärr så blev det en 1-0 förlust borta mot Uppsala IK, söndag den 19 maj. Efter ett mål i den 92:a matchminuten. /Krister A-lag Damer 13 maj 0kommentarer
  • Första segern för damlaget i elitettan!

Det var ett härligt segerjubel som hördes på E-Lux Home Arena, på söndag kväll ca 17.50! Efter fyra förlustmatcher som nykomlingar i elitettan, så var matchen mot bottenkollegan Sundsvalls DFF, självklart ännu mer viktig för oss. I första halvlek så var vi inledningsvis det klart bättre laget, skapade några riktigt bra chanser. Men hade tyvärr inte varken kylan eller marginalerna på vår sida. Sundvalls DFF, jämnade ut matcher eftersom, men det stod 0-0 i paus. I andra halvlek så var det en del slarv från båda lagen, men Tilda Sahlman gjorde två individuellt mycket skickliga prestationer, gjorde två mål och det var skillnaden den här kvällen. Vi hade också hjälp av en stabil backlinje och en sista utpost i Lisa Sjögren, som kunde hålla tätt. Helhetsmässigt en rättvis seger, då vi stod för ett större bollinnehav och skapade fler chanser än SDFF. Sen var Tildas individuella prestationer självklart pricken över i:et, som gav oss tre mycket viktiga poäng. Nu väntar en härlig träningsvecka med en bra boost från den här segern och på söndag kommer Mallbacken på besök till E-Luh Home Arena, 13.00. Då hoppas vi på ett vamrare väder, mer folk på läktaren och självklart en seger till! /Krister A-lag Damer 6 maj 0kommentarer