• 2-1 i matcher, STRAND ÄR VIDARE

WOW vilken helg, och WOW vilka matcher det här kvalet har bjudit på Hela veckan har det varit handbollsfeber i Hudik! Det har pratats lite överallt om Strands damer som ska kvala under påsk. Tidigare under veckan fick vi fantastiska nyheter att House of Martens ville vara med och sponsra så våra ungdomar kunde gå in gratis på helgens matcher, så underbart när våra lokala företag kommer in och vill stötta oss. Stort tack igen House of Martens! På långfredagen var det avkast 14:00 och publiken var redan på plats strax efter 12 för att vara helt säkra på att få en plats på läktaren.. 45min innan avkast var det lapp på luckan och Idrottshallen fick låsa entrén.. Är det inte dags för en större hall i vår idrottsintresserade stad? SEMI OFF 2:3 Vem om inte Maja Allgulander sätter matchens första mål! Gästerna från Halmstad är inte långt efter och Drotts storskytt Stina Tengberg reducerar. Man märker snabbt att Drott har ingen sparlåga på utan det är all in. Gästerna måste ju också vinna för att kvalet ska leva vidare.. Vi får en skaplig träff bakåt men det är ont om målvaktsräddningar hela matchen.. Dock från båda burarna och det görs helt klart mer mål än sist. Drott punktmarkerar Tilda Ekvall och vi får inget riktigt flyt i anfallsspelet. Gästerna sätter dit sina lägen och får en stor ledning i halvtid, underläge för Strand med 10-16. Två snabba mål direkt av gästerna när andra halvlek blåses igång och uppförsbacken blev allt brantare.. Bakåt krigar vi på och Julia Ekvall brottas och gör allt hon kan för att stoppa Drott.. Kanske att nervositeten släpper men de nästkommande minuter är helt magiska av Strand och vi gör 7-0 på 9 minuter. Ställning 17-18 och vi är nästan ikapp! (42) Cornelia Eliasson har bestämt sig för att matchen inte är över och är på bästa spelhumör under fredagen! Likaså Ida Myrseth, som har hittat något extra under kvalet. Nu är vi jämna med Drott men man kan se att tröttheten i hemmalaget börjar krypa fram.. Strand tar en time-out med ca 4 minuter kvar men den får oönskad effekt.. Drott måste vinna och tänker inte släppa det, 4 raka mål från gästerna och matchen är förlorad.. Det var bara att tacka den fantastiska publiken och hem och ladda för ny match, med avkast 24h senare. Strands IF - HK Drott 25-30 (10-16) Målskyttar: Cornelia Eliasson 8, Maja Allgulander 5, Julia Ekvall 4, Olivia Mansnérus 4, Ida Myrseth 3, Tilda Ekvall 1 Matchens lirare Strand: Cornelia Eliasson Matchens lirare Drott: Amanda Kullenberg SEMI OFF 3:3 Påskafton och vinna eller försvinna gäller Drott börjar bäst och får en bra start på matchen och gör de två första målen. Det är ju inget direkt skönspel rent taktiskt från lagen utan idag gäller det att vinna och då lär man ta till lite rävspel. Therese tänker också annorlunda idag och vi punktar bort Drotts högernia och högerkant. Drott fortsätter också punktmarkera Tilda men idag tar andra spelare ansvar. Bakåt är vi tillbaka med otroligt bra försvarsspel och Lövet tar rejäl revansch från gårdagen! Målsnålt hela första halvlek och i paus är det lika ställning, 10-10. Drott gör målvaktsbyte och in kommer Emma Wessling (moderklubb Härnösands HK) som måste ha fått vittring av den härliga norrländska luften. Wessling var den som för tillfället gjorde så Drott kunde hänga kvar i matchen! Det bjuds på fantastiskt målvaktsspel från båda burarna. Drott får faktiskt till en tvåmålsledning med 10 minuter kvar men med otrolig effektivt försvarsspel så gör vi tre snabba mål och är tillbaka i ledning! 17-16 minut 53, direkt då tar också Drott sin sista time-out. 7 otroligt viktiga minuter kvar. Drott reducerar genom ett linjeavslut från Olivia Karlsson. Likaläge igen. En pigg Lina Larsson hos gästerna har drömläge på utsida höger 2 och är den som gör Drotts två sista mål. Ida Myrseth är den som lyser i slutet och spelar in till Maja som ger Strand ledningen med 20-19. Lina Larsson får igen ett läge utsida 2 men Lövet står i vägen dock får Drott frikast men som de slarvar bort. Ida Myrseth gör det på egen hand och trycker sig genom försvaret och sätter matchens sista mål med dryga minuten kvar. HALLEN KOKAR! Drott kommer till anfall och försöker göra ett inspel med det blir tekniskt fel och Strand får bollen. Drömläge med sekunder kvar! Vi håller hårt i bollen och låter slutsignalen låta högt och glädjen är total!! VINST Strands IF- HK Drott 21-19 (10-10) Målskyttar: Cornelia Eliasson 6, Ida Myrseth 5, Maja Allgulander 5, Emma Persson 2, Tilda Ekvall 2, Julia Huusko 1 Matchens lirare Strand: Julia Ekvall Matchens lirare Drott: Stina Tengberg KVALETS TVÅ PUNKTER Publiken / Hemmafördelen Drott hade som sagt inte turen på sin sida i första matchen och vi fick spela i B-hallen. Trots det så var det ett okej tryck i lilla hallen. MEN hemmafördelen som Strands damer fick för att vi hamna på en andraplats i tabellen gjorde ju allt. PUBLIKREKORD på långfredagen och även om det inte var lika mycket publik på påskafton i den tredje och avgörande så var det lika högljutt, publiken kändes faktiskt snäppet vassare på lördagen.. Helt otrolig stämning och helt klart avgörande och att åskådarna hejade fram damerna till vinsten i lördags! Minne för livet HK Drott Halmstad Strands motståndare i 3 matcher som har bjudit på fantastisk handboll och helt klart bjudit upp till fight. Laget visar stor moral och fast man just förlorat och det är en stor besvikelse så står hela laget efter matchen och skakar hand och även kramar om. Spelarna önskar Strand lycka till i fortsättningen med gråt i halsen.. Oerhört proffsiga i sitt bemötande på och utanför planen, ledare som spelare. Vilket föredöme som förening i handbollssverige! Vi önskar Er ett stort lycka till framöver Therese Löfgren om kvalhelgen hemma i Hudiksvall " Känslan är såklart helt underbar just nu! I fredagens match tog vi ikapp ett 8 måls underläge men då tog bensinen slut sista 5 tyvärr och Drott drog längsta strået.. Sen var det snabbt bara att koppla om och släppa matchen direkt när vi lämnade planen. Inte många timmars sömn för att försöka hitta lite lösningar! En riktig grismatch om man får säga så, det var ett rent krigande i 60 minuter och alla gav allt för att vinna! Ren vilja och återigen den mentala kraften gör att vi vinner faktiskt, kropparna var totalslut men huvudet var med. Jag är så otroligt stolt och imponerad över dom här tjejerna som krigar för varandra hela tiden, vi har så fantastiskt roligt samtidigt som det är seriöst, som också är nyckeln i allt det här, laget före jaget " NU LADDAR VI FÖR DIREKT OFF MOT SKÅNELA IF DIREKT OFF söndag 7/4 kl 16:00 Idrottshallen Hudiksvall Handboll Damer Division 1 / F19 för 16 dagar sedan 3kommentarer
  • Inför: kvalmatch 2 mot HK Drott

24h till avkast mot HK Drott i match nummer två! Vinst i första matchen för Strands damer nere i Halmstad, läs mer om den här Referat: Vinst i Halmstad Nu laddar vi för en helt ny match imorgon Långfredag kl 14:00! Vi räknar med inget annat än att gästerna kommer med taggar utåt och oerhört revanschsugna. Nu kör vi! Intervju med lagkaptenerna Tilda Ekvall och Ida Myrseth Lång resa förra helgen till Halmstad och vinst i första kvalmatchen! Hur var matchen? Tilda: Matchen var nog den bästa på hela säsongen, framförallt bakåt! Lite nerver i första halvlek som genererar i lite slarv men en helt fantastiskt rolig match att spela när där sliter för varandra! Ida: Den var tuff men otroligt rolig. Vi gjorde det vi hade kommit överens om och ett extremt hårt jobb bakåt. Vårt bästa försvarsspel på hela säsongen. Er handbollssäsong kan vara över efter helgen om resultaten inte går vägen.. Vad har varit det roligaste och bästa med säsongen? Tilda: Det absolut roligaste och bästa under den här säsongen har varit att spela framför vår fantastiska publik! Det är en helt oslagbar känsla och vi är så tacksamma över att ha seriens bästa publik! Sen så har det ju blivit en del röda kort under säsongen så man har ju fått i sig en hel del tårta, det är inte så tråkigt det heller! Ida: Oj, tycker det har varit mycket bra och roliga saker den här säsongen. Jag personligen måste nog säga hela resan till Halmstad och matchen mot Drott. Det var en sån härlig stämning från att vi satte oss i bussen i Hudik till slutsignalen efter matchen. Känslan efter den matchen var oslagbar! Handbollsfeber råder i Hudiksvall och vi är fler än någonsin i föreningen! Vad skulle ni ge för tips till någon som vill testa på handboll? Tilda: Gör det! Att vara en del av den här gemenskapen är helt underbart, du kommer få en andra familj! Ida: Våga testa, det är jättekul. Jag och tvillingsyrran var i en period när vi var mindre där vi testade lite olika sporter. Såg en annons i tidningen haha och gick dit tillsammans sen kunde vi inte hålla oss därifrån. Match nummer 2 på fredag! Vad krävs av laget för att göra en topprestation och slå Drott? Tilda: Vi behöver gå in med samma inställning, fokus och energi som vi hade sist, fullt fokus bakåt och full fart framåt! Ida: Det kommer krävas mer än sist. Drott kommer vara revanschsugna så vi kommer behöva jobba hårdare än någonsin. Therese Löfgren om andra kvalmatchen mot Drott " Det har varit ett spralligt gäng under veckans träningar! Men vi har kört på med det vanliga och gått igenom småsaker inför helgen. Ska bli väldigt roligt med hemmamatch och ryktet säger att stan har fått handbollsfeber så en fullsatt Idrottshall räknar vi nog med! Förra helgen var 10/10 i allt, Drott och Halmstad visade upp sig från sin absolut bästa sida, så jag hoppas vi kan leverera detsamma här hemma i Hudiksvall! " Avkast: 14:00 Idrottshallen Hudiksvall Matchen sänds på Handbollplay: Strands IF - HK Drott Matchens företag: Ica Maxi Hudiksvall & House of Martens Köp 50/50 lotter här -> Kval-lotteriet! Tyvärr gäller inga säsongskort i kvalmatcherna Entré vuxen 150:- / pensionär 75:- Tack vare House of Martens går alla ungdomar under 18 år in gratis, STORT TACK! Handboll Damer Division 1 / F19 28 mar 0kommentarer
  • VINST I HALMSTAD

VILKEN HELG. Måndag morgon kändes väl en aning lättare att gå upp till efter lördagens vinst! Rubriken avslöjade helgens resultat, men det kan väl ingen ha missat?? Resan mot Halmstad startade i fredags vid 14-tiden.. Stickan och Göran från Hudiktaxi var lika taggade som spelarna om än inte mer på vad helgen skulle bjuda på! Väldigt komfortabel resa ner till Arboga för middag och sen fortsätta sista biten till Jönköping där laget övernattade. Lite sovmorgon och sen kunde det njutas av en härlig hotellfrukost. Några av de hurtigare i laget tog en långpromenad medans resten slappade på rummen innan utcheckning. Mot Halmstad och arenan! Nu var det ju så att matchen fick spelas i B-hallen. Vi förstår helt Drotts besvikelse i detta och vi delar den för det hade varit häftigt att få uppleva att spela i i den stora a-hallen i den helt magiska arenan. HK Drott är en otroligt fin förening och att det är bra uppslutning med publik på deras matcher är inga konstigheter, även att match-arrangemangen är på en högre nivå. Nu fick Drotts damer uppleva lite annat och arrangörerna gjorde allt de kunde och lite till för att göra det bästa av situationen. Matchen Referatet kommer vara lite kortare denna vecka och det kommer en summering av matcherna mot Drott nästa vecka. Victoria Mickelsson från HT liverapporterade hela matchen och den kan ni kika på i efterhand hur matchen var nästan minut för minut! HTs direktrapport HK Drott - Strands IF Det var en hel del nerver innan och i starten av matchen. Båda lagen är igång snabbt med målskyttet! Strand får helt klart den bästa starten i matchen. Försvaret jobbar sig in i matchen och Lövet i mål står bakom som en oerhört trygg post. Hemmalaget tar time-out när kvarten är spelad och Strand har ledning 4-7. Målsnålt hela första halvleken och Tilda Ekvall kvitterar med sekunder kvar och likaläge inför halvtidspaus 9-9. Otroligt bra snack i halvtid och det var lite längre vila än vanligt så Strands damer var på plan mycket tidigare än hemmalaget och redo att köra all-in sista 30. Jo men så blev det! 4-0 på knappa 5 minuter och Drott tar en time-out! Ställning 9-13 Lövet har gått in i den så kallade zonen och släpper inte mycket förbi sig samtidigt som Strands utespelare gör jobbet och sätter bollarna i mål framåt. Drotts time-out ger lite effekt och börjar komma ikapp, men då tar Therese time-out för att säga(skrika) ett och annat. Det hjälper med en tillsägelse och nu finns det inget annat än mål i sikte för Strands damer! Det är extremt jobbigt för Drott att komma förbi Strands försvar. Vi får matchen dit vi vill genom hårt jäkla jobb tillsammans. Drott kör en mot en på slutet och trots att vi slarvar lite så har vi en god marginal.. att Huusko får sätta spiken i kistan med sin lobb i mål säger allt. VINST i första semin. Vilken otrolig känsla och glädje Therese Löfgren om matchen Lång men härlig resa! Otroligt tacksam att få dela den här upplevelsen med laget. Vi har umgåtts hela helgen och det har bara varit gläjdje. Matchen då, första 30 är förståeligt tveksamma och lite pirr delat med nerver.. Men vi jobbade bort det och efter halvtid och vi gick ut med totalt ny energi och en kämparglöd med heter duga, PRECIS ALLT vi tränat hela säsongen på klaffade 100%. Alla bidrar och som lag gör vi en fantastisk andra halvlek vilket gör att vi vinner! Extra plus + Julia Ekvall, krigaren där bak, som överlägset gör sin bästa match får utdelning i sitt försvarsspel!! Ida Myrseth var helt magisk och tog ansvar i anfallsspelet, styrde upp egna och andras lägen. Louise spelförståelse i målet gör allt, övertag hela matchen och sprider ett lugn och trygghet till resten. Finns rader att skriva om hela laget för alla bidrog till vinsten! Kunde inte vara stoltare över dom här tjejerna som jobbar så otroligt för varandra! Nu blickar vi mot fredag och match nummer 2, i en förmodligen proppfull Idrottshall! I matchen var det ett nytt domarpar för Strand. Hugo Evebring och Casper Axell tog kommando direkt och var de två som var bäst på plan av alla i 60 minuter. För övrigt så var bemötandet och upplevelsen i Halmstad och av HK Drott som förening 10 poäng! som Zlatan skulle sagt. 100% fair play och förhoppningsvis kan vi bjuda Drott på lika härligt bemötande i Hudiksvall till helgen. Slutresultat: HK Drott - Strands IF 20-25 (9-9) Målskyttar: Maja Allgulander 7, Ida Myrseth 6, Tilda Ekvall 4, Cornelia Eliasson 2, Olivia Mansnérus 2, Emma Persson 2, Julia Ekvall, Julia Huusko 1 Matchens lirare Drott: Amanda Kullenberg Matchens lirare Strand: Lövet Publik: ca 140 personer Gör er redo för nästa match nu på fredag (långfredag) kl 14:00 i Idrottshallen! Mer info kommer under veckan.. Handboll Damer Division 1 / F19 25 mar 0kommentarer
  • Inför: kvalmatch 1 mot HK Drott

Vilken härlig rubrik! Nu är det inte långt kvar tills domarna blåser igång matchen nere i Halmstad.. Hudik Taxi styr bussen söderut strax efter lunch idag fredag! Efter en rätt så avslappnad match mot VästeråsIrsta förra helgen så har damerna steppat upp det under träningsveckan och pojkar 19 har stärkt upp laget under veckan. Lite blandat smått och gott har träningarna bjudit på och nu ska laget bara få ihop det till 100% tillsammans på lördag. Allt laget har gjort hittills har ju varit som en litet smakprov och det är nu den riktiga utmaningen kommer! Förhoppningsvis har den mentala styrketräningen gett resultat och är den som kommer vara extra viktig nu under kvalmatcherna.. Intervju med tränare Therese Löfgren Seriespelet är över i division 1 norra och ni tog hem andraplatsen i serien och belönades med en kvalplats. Vad är dina tankar om säsongen högt och lågt? För vår del har säsongen varit väldigt hög med några låga inslag kan jag tycka. Vi startade starkt och gick in hårt träningsmässigt än tidigare vilket jag tycker gett resultat med tanke på vi är den ”tunnaste” truppen i serien. Att komma på en andraplats är ett bra kvitto att träning och ett gött gäng ger färdighet. Vi har gjort många väldigt bra matcher, där vi några matcher spelat fantastisk handboll och ett par matcher där vi bråkat med den mentala biten och gjort mindre bra insatser.. Men det är ju också välkommet så man får lära sig av sina misstag och göra om göra rätt. Men överlag kan man ju inte vara annat än otroligt nöjd och allas prestationer och slitet jag vet alla lagt ner och för att vara en första säsong där man satt ner foten och resultatet blev såhär är man ju väldigt spänd för vad framtiden har att ge Har säsongen med Strand levt upp till dina förväntningar? Eller hade du tänkt något helt annat scenario? Handbollsmässigt har det absolut levt upp till mina förväntningar, var helt hundra på en topp 3 och laget har verkligen krigat för det både match och träning. Jag tog mig an uppdraget för jag vet vad det är för vinnarskallar i detta lag och vilka utmaningar det fanns att jobba med. Som lag har vi jobbat hårt och något annat än toppen fanns inte för mig och ingen annan heller, vi var väldigt överens om målet och hur vi skulle komma dit. Och där är vi nu! På lördag är det första kvalmatchen mot HK Drott. Har du koll på motståndarna? Jaa men koll har jag, Drott är en fin förening och man följer som många andra lag i div1-serierna lite sporadiskt men sen vi vart klara för kval har man tittat på deras matcher så bra koll tycker jag att vi har. Sen extra kul med spelare man är bekant med spelar där så blir ju automatiskt man följer lite extra Match lördag och bussen går strax efter lunch idag fredag mot Halmstad. Vad förväntar du dig av truppen under helgen? Förväntar mig en lite nytändning av vår otroliga glöd vi har men som varit lite avslagen senaste matcherna vilket är helt förståeligt. Men att vi gör jobbet för och med varandra, sprider härlig energi och sen viktigaste att vi har kul och samtidigt njuter av det här! Viktigaste frågan! Vad krävs av er för att vinna på lördag och ha övertaget till returmötet nummer 2? Det krävs ett hårt jobb från första minut, spela smart handboll och lyssna på det vi säger att vi ska göra! Det vi har tränat på hela säsongen ställs på prov nu och den mentala biten kommer vara otroligt viktig och att alla bara kör och ger allt, något som heter handbroms finns inte nu! Matchen sänds på Handbollplay: HK Drott - Strands IF Matchen ingår tyvärr INTE för er som är månadssupportrar till Strands IF damer på Solidsport/Handbollplay. Glöm inte att köpa digitala 50/50 lotter! Lotteriet avslutas nästa helg, mer info här -> Köp digitala 50/50 lotter! Handboll Damer Division 1 / F19 22 mar 0kommentarer