• Inför: Sista omgången - VI hemma

Sjukt att skriva det! Men omgång 22 väntar. Alltså den sista matchen i division 1 Norra säsongen 23/24. Första och andraplatsen (AIK & Strand) i serien är redan klara sen några omgångar tillbaka. Men det är nästan 10 poäng ner till lagen under som krigar om den sista kvalplatsen. Vi har sen innan räknat bort söndagens motståndare, VI, att ta kvalplatsen. Eftersom man är ett samarbetslag och Västerås "a-lag" spelar i handbollsligan så har vi förstått det som att spel i allsvenskan med samarbetslaget inte är möjligt rent regelmässigt. Alltså är det Silwing, Tumba och Kungsängen som slåss om platsen. Det formstarkaste laget är helt klart Silwing-Troja och dom har en aning lättare motstånd i sista omgången om man jämför med tex Tumba. Kungsängen måste dock hoppas på att Silwing och Tumba inte tar poäng plus att bättra på sin egna målskillnad för att ha chans.. De tre lagen som kämpar för att undvika att åka direkt ur och hamna under kvalstrecket är Borlänge, Spånga och Uppsala. Nacka är ensamma i ingemansland och har klarat kontraktet till nästa säsong. Uppsala ligger under strecket med 18 poäng och minus i målskillnad. Spånga ligger på negativ kvalplats men med samma poäng som Uppsala men dock plus i målskillnaden.. Borlänge ligger ovanför med 20 poäng, men har mycket mer minus i målskillnad än båda lagen under... SÅ om både Uppsala och Spånga tar två poäng i sista medans Borlänge nollar blir det en total rockad i tabellen.. Borlänge hamnar under strecket och ramlar ur, Uppsala kvalar och Spånga klarar sig. Dock räcker det med en poäng för dalkullorna att klara sig kvar! Ja men ni hör väl, va kommer sista omgången bli för en j*kla nagelbitare..... Såhär spelas sista omgången Avkast 16:00 för alla lag Härnösands HK - Spånga HK Kungsängens SK - Uppsala HK HK Silwing Troja - Nacka HK Borlänge HK - IK Bolton Tumba HBK - AIK Strands IF - VästeråsIrsta HK Intervju med Julia Huusko Smeds Vinst mot Spånga förra helgen, trots inte helhjärtad inställning. Vad krävs av er i fortsättningen för att höja er lite? Vi har haft en superbra säsong och säkrat kvalplatsen sen nån match tillbaka. Även fast man vill o försöker hålla samma höga nivå så är det säkert en liten liten del i en som är lite väl avslappnad och lätt hänt att skärpan försvinner då. Viktigt att komma ihåg är att vi trots detta har ju vunnit matcherna o det är ju egentligen det enda viktiga. Nu väntar en match sen kvalmatcher o då kan jag garantera att våran inställning inte kommer vara något bekymmer. Det är nu det bästa och roligaste av säsongen kommer! 4 månader har gått sen din comeback i Strand. Hur går livet i Märsta ihop med handboll i Hudik? Jag är väldigt tacksam över att jag får spela handboll med Strand samtidigt som jag får ha livet här som vanligt. Såklart önskar jag ibland att jag bodde i Hudik så att jag skulle få umgås och träna med laget hela tiden. Och ta del av allt det roliga, men när livspusslet går ihop åker jag med glädje till Hudik och gör mitt bästa! Annars kämpar jag på i gymmet och motiverar mig på löpturer och har god kommunikation med Therese så tycker det fungerar bra. Finns det någon egenskap hos någon i laget du önska att du hade? Oooj vad svårt, alla har så fina men som pensionerad rockstjärna så hade jag velat kunna spela luftgitarr som Lövet, så naturligt men ändå med …some spice… Vilken låt har du valt som din ”mållåt” på hemmamatcherna? Magnus Uggla - Värsta grymma tjejen 5 snabba med Huusko Vilken är din favoritmat? All tacos i olika former Största last i livet? Det är väl nocco…. Vad är din absolut bästa egenskap? Har inget konsekvenstänk Vad är absolut din sämsta egenskap? Har inget konsekvenstänk Nämn 3 saker du vill göra innan du lämnar livet på jorden. Resa massor, skaffa familj, lära mig cykla Västeråsirsta hemma på söndag. Vad tror du om matchen? Jag tror det kommer bli en bra handbollsmatch. Det är ju trots allt 2:an mot 3:an. Det börjar närma sig kval o det är en perfekt match att visa att vi är redo och gå genom detaljer och få en bra känsla. Ännu mer kul att det är i idrottshallen och få känna av vår underbara hemmapublik. Therese Löfgren om seriens sista omgång på hemmaplan " Laddning för fullt pågår inför seriens sista match. Ett ungt och bra Västerås kommer till Hudik men vet inte alls motståndet förrän dom står på plan iomed reglerna med spelare upp och ner de sista omgångarna.. Blir en härlig match och vi vill avsluta serien såklart på bästa sätt och visa hemmapubliken vilket otroligt jävla gäng vi är! Hoppas veckans hemliga recept ger utdelning på söndag, återstår att se - spännande! " Avkast: 16:00 Idrottshallen Hudiksvall Matchen sänds på Handbollplay: Strands IF - VästeråsIrsta HK Matchens företag: Björn Lundén & Hälsinglands Sparbank Stanna gärna kvar och se herrarnas säsongsavslutning kl 18:00 mot Borlänge HF! Strands damer vill så gärna ge tillbaka till Hudiksvalls bästa publik så på söndag är det halva priset på entrén! Stort tack för det fantastiska stödet. Publiken har varit allt och lite till! Som Huusko nämner ovanför i intervjun så har vi det roligaste kvar och minst en till hemmamatch under påskhelgen vi hoppas ni kommer och stöttar damern! Handboll Damer Division 1 / F19 för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Vinst mot Spånga

Veckorna går fort när man har roligt! Strands damer har haft en bra träningsvecka i ryggen. På tisdagar är det grabbar med från P19 som sätter fart på tjejernas fötter och i torsdags fick vi finbesök från Bollnäs! Arbrås damer kom på besök till Idrottshallen för gemensam träning. För två veckor sen var Strands damer i Bollnäs och nu alltså tvärtom. Det är viktiga veckor framöver för båda lagen, Arbrås damer är klara för kval mot ettan och som ni vet sen tidigare så ska ju Strands damer kvala mot allsvenskan. Bra träning med mycket fart! Fantastiskt kul samarbete. Notering inför! Det var egentligen inte en mindre trupp än vanligt men vi saknade 3 ordinarie spelare.. Julia Ekvall har fått syna två röda kort den här säsongen och var alltså avstängd. Agnes Björk är skadad men förhoppningsvis kan hon vara med nu mot slutet, likaså Julia Huusko, men där vet vi att hon är tillbaka till helgen. En som fick hänga med Strands damer till Spånga och göra debut i divison 1 var FIli Öjemark, född 2005. Referat Två laddade lag stod redo när domaren blåste igång matchen. Olivia Mansnérus var på otroligt gött spelhumör och satte matchens första mål. Hemmalagets meste lirare Frida Sjöberg kom in i anfall och behövde inte många sekunder på sig att kvittera till 1-1. Strand får en bra period på ett par minuter och tar ledning med 4-1 innan TinTin Häll hos hemmalaget reducerar och Ida Myrseth får matchens första utvisning.. (6min) Nellie Demir gör entré i försvaret och gör ett grovjobb hela matchen. Vi tappar lite av glöden i och med ett par konstiga avblåsningar och Spånga kommer igen och går tom förbi.. Ställning 6-6 efter 13 minuter. Hemmalaget får en utvisning och den förvaltar vi otroligt väl! Energin är tillbaka och vi gör 3 raka mål och Spånga tar matchens första time-out. (17) Man blir ju nyfiken på vad Claes Orest sa i t-o för den gav otrolig effekt och Spånga gör nu 4 raka mål! Fortsättningsvis får vi avblåsningar mot oss, men Therese är inte nöjd och tar Strands första time-out. (22) Lövet får komma in i mål och Filí får göra entré i divison 1! Halvleken är fortsatt jämn och vi börjar hitta det i försvaret tillsammans med målvakt men hemmalaget gör det bäst och vi går till halvtidsvila med 2 bollars underläge.. (14-12) Bra prat med frukstund/äppelmos i halvtid och vi går in med en bra känsla till de sista 30 minuterna. Spånga har ju allt att spela för och de behöver en vinst för att undvika det negativa strecket och kval och håller inte tillbaka.. De går hårt ut och krigar till sig ett straffkast redan efter 18 sekunder.. Och den duellen vinner Lövet mot Elin Grahn! Energin höjs i laget och nu har vi återigen en bra period på ett par minuter och det bli likaläge innan vi återigen får en till utvisning mot oss.. Therese passar även på att ta en time-out. 16-16 minut 36. Det är fortsatt jämnt i matchen och båda lagens målvakter stoppar det mesta som kommer mot dom så det händer inte mycket på resultat-tavlan... Cornelia Eliasson får rött kort 11 minuter in i andra halvlek och får se resten av matchen i hörnet på "läktaren". Att skjuta en målvakt i huvudet finns det INGEN som gör avsiktligt! Så att få höra kommentarer från publiken när man går förbi " Är du helt dum i huvudet" osv är riktigt onödigt.... Gav nog bara ännnu mer bensin i Strands damers tank, för gästernas började ta slut. Det är fortsatt jämnt och det blir ett avbrott pga skada ett par minuter.. Matchen står väl lite och väger tills det är 5 minuter kvar.. Då växlar Strand upp med vad som krävs, och Spånga hänger inte med.. De provar man man/ kvinna kvinna.. Förresten, har ni sett Bäst i Test? Maja Allgulander fick ett uppdrag av Therese och visade publiken hur man springer och studsar med bollen förbi försvararen/försvararna och gör mål. Som David Sundin skulle säga " Det är SÅ man spelar handboll" Såg otroligt enkelt ut.. Sista 18 minuterna släpper vi endast 4 bollar förbi oss och en är i öppen kasse.. Lövet spikar slutresultat med långt kast i mål och VINST med 29-24 Uppoffringarna alla gör för varandra i andra halvlek säger det mesta om Strands damer. Det är ett tufft gäng vinnarskallar som gör allt och lite till för varandra. 100% lagvinst Vi bjuder på matchens KANON & KALKON KANON - Matchen! Det var en bra handbollsmatch som var jämn i 55 minuter där båda lagen gav allt de hade för dagen. Matchen innehöll snygga mål, otroliga målvaktsräddningar, utvisningar, uppoffrande satsningarna från spelare, krig om bollen och frustration mot de som blåser i pipan. En nagelbitare för de som satt framför tvn hemma kan vi tro! KALKON - Hemmalagets ofrivilliga kommentatorer! De som filmade gårdagens match i Spånga var förhoppningsvis inte utnämnda kommentatorer innan matchen. Otroligt oskönt prat från deras sida som hördes i kameran och rätt ut till tittarna.. Mute på nästa match eller så bör Spånga rekrytera nytt folk.......... Therese Löfgren om matchen " Det var en svårjobbad match från alla håll och kanter från start till stopp, och jag lät känslorna ta över för många ggr.. den tar jag på mig! Men vi gav aldrig upp, utan slog näven i bordet och gick all in med allt vi hade sista 5 vilket gav resultat! Vi var det bättre laget rent psykiskt och fysiskt. Stort plus till Louise i mål som ger laget en otrolig skjuts framåt när matchen står och väger. Emma P får ta ansvar från 7meterslinjen och no mercy där, riktigt bra hela matchen. Maja Allgulander driver på i ur och skur, och Olivia Mansnérus första halvlek i anfall är nog det bästa jag sett henne! Återigen stort plus att vi som lag kan avsluta på topp fast det är en relativt tight match " Slutresultat: Spånga HK - Strands IF 24-29 (14-12) Målskyttar: Maja Allgulander 10, Olivia Mansnérus 7, Tilda Ekvall 4, Cornelia Eliasson 3, Emma Persson 3, Ida Myrseth 1, Lövet 1 Matchens lirare Spånga: Ania Rigole Matchens lirare Strand: Lövet Publik: 50 enligt protokollet men nja, uppskattningsvis 30 tappra Nu väntar VästeråsIrsta hemma i sista omgången i serien på söndag! Mer info kommer under veckan.. Handboll Damer Division 1 / F19 för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför: Spånga HK borta

Det känns ju underbart att skriva att det INTE är säsongens sista bortamatch, trots att serien är slut om ca 1 vecka! Två omgångar återstår i division 1 norra. Strands damer vill avsluta serien på topp och gå in i det allsvenska kvalet med en bra känsla och form. Damerna drar till Stockholm på söndag och närmare bestämt Spånga och Smedshagshallen. Senast vi spelade där var förra säsongen och den matchen var ju direkt ingen hit. Spånga gästade Hudiksvall i början på oktober i seriens andra omgång, där vi kunde vinna med 2 bollar efter en jämn match. Men nu är det månader senare och förutsättningarna är annorlunda hos båda lagen. Spånga har spelat upp och ner under säsongen! Förlorat ett par matcher mer än vad de vunnit och krigar alltså nu för att undvika negativt kval.. De har ett par spelare som man bör hålla lite koll på, Frida Sjöberg är tillbaka och bidrar alltid med mål. Elin Grahn på vänsterkanten har varit lite osynlig de senaste matcherna men om man ger henne utrymme är det alltid målfest. Claes Orest leder laget och nu gäller det liv eller död för Spånga, okej kanske inte riktigt så hårt men typ, så räknar vi med en hel del taktiska beslut från honom under söndagen! Kul med match igen och vi räknar med en spännande kamp på söndag. Intervju med Frida Holmqvist Uddamålsvinst mot Nacka förra helgen! Hur var matchen? Det var inte direkt vår bästa match. Det kändes som en rätt seg match där energin inte fanns där till 100%. Sen är det starkt av oss att knyta nävarna och kämpa in i det sista, men det hade lika gärna kunnat bli förlust med en boll också. Onödigt jämt helt enkelt och vi kan mycket bättre. Vilket är ditt första handbollsminne? Det absolut första minnet var när jag och Julia Ekvall skulle börja spela. Jag visste inte alls vad handboll var utan hängde bara med henne i tron om att det var samma som basket. Men det märkte jag snabbt att det inte var haha, och sen blev jag fast. Om du skulle få värva en valfri svensk handbollsspelare till Strand, vem skulle du välja? Hmm svårt… något som vi kanske skulle behöva komplettera truppen med är en vänsterhänt högernia, så kanske Nina Dano. Vad har du för låt i lagets spellista? Jag har faktiskt inte lagt till en enda, finns andra som sköter det galant! 5 snabba med Frida Vilken är din favoritmat? Lasagne eller en god köttbit Största lasten i livet? Shopping Vad är din absolut bästa egenskap? Ambitiös Vad är absolut din sämsta egenskap? För snäll Nämn 3 saker du vill göra innan du lämnar livet på jorden! Flyga business class, få barn och åka på kryssning i Karibien Även om kvalplatsen är säkrad så är det två viktiga matcher kvar i serien. Är det något ni måste förbättra från matchen senast? Helt klart inställning och motivation. Det kan vara svårt att hitta motivationen till att spela de här två sista matcherna när de ändå inte betyder något för tabellen. Men även om placeringen inte kommer att påverkas så är dessa matcher vårt genrep inför det tuffa kvalet som väntar och vi måste nu försöka väcka den där handbollsglöden som vi vet att vi har. Bara vi har med oss huvudena och spelar tillsammans som ett lag så är vi svårslagna! Spånga på söndag! Vad tänker du om matchen? Det kommer bli en tuff match. Spånga krigar för att hålla sig ifrån de två nedre sträcken och kommer vara riktigt sugna på att ta två poäng på söndag. Det gäller att vi kommer dit och är minst lika sugna på vinst och inte tar ut något i förskott. Spånga kommer helt klart att bjuda upp till dans och vi kommer få kämpa för att ta med oss två poäng tillbaka hem till Hudik. Therese Löfgren om söndagens bortamatch " Sista bortamatchen i div1 norra för den här säsongen och tufft motstånd väntar.. Spånga i tajt läge i tabellen kommer kriga i 60 minuter för att ta poäng så minst sagt en bra handbollsmatch väntar och vi kommer gå all in för vinst såklart men gäller att alla går 100% " Avkast: 14:00 Smedshagshallen Matchen sänds på Handbollplay: Spånga HK - Strands IF Handboll Damer Division 1 / F19 för 20 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Vinst mot Nacka

Det börjar dra ihop sig i serien och i helgen var det dags för lagen att ge sig in i de tre sista omgångarna. Strands damer hade inför gårdagens match två hemmamatcher och en borta kvar i seriespelet! Nu vet vi ju att det blir minst två handbollsmatcher till efter seriens slut. Söndagens motståndare var Nacka HK. Gästerna halkade ner på 7e plats i tabellen efter gårdagens drabbning. Det är oerhört tight mellan lagen på plats 3-10. Strands damer och AIK har gjort jobbet den här säsongen och är ohotade i toppen. För resten av lagen så kan de handla om antingen positivt kval eller negativt, båda är alltså möjliga för lagen som ligger bakom.. Menas det att serien är jämnbra eller jämndålig? Ja det kan man fundera över.. Victoria Mickelsson från Hudiksvalls tidning hängde med laget ca 1h innan matchstart, HT gör ett reportage "bakom kulisserna". Superkul att handboll och framförallt kvinnor får ta lite plats! Jo men det bjöds på en hel del festligheter framför Victoria igår så vi alla får vänta med spänning hur reportaget kommer sluta. Vi kan väl säga såhår, damerna visade sig från sin bästa sida men också kanske en släng av den sämre.. Referat Strand tar taktpinnen på en gång! Försvaret är med från start och målsiktet framåt är det inge fel på. Emma Persson skickar in 2-0 genom en snöboll som nuddade taket av Lövet. Intensiteten i försvaret är bra och Nacka har svårt att komma till skapliga lägen. Framåt är det växlar på växlar och fint samspel tillsammans som blir mål! Nacka tar en time-out vid 10 minuter spelade.. Ledning 6-2 för Strand! Ingen effekt på den av gästerna utan vi kan utöka ledningen ytterliggare några minuter efter och gästerna testar en målvaktsbyte (8-3). Nackas nummer 13, Mini Mowinski, tvåhänt spelare, har dagen och är den som absolut farligast spelaren i bortalaget. Vi gör några misstag på henne bakåt och hon gör tre raka mål och gästerna har lite medvind! Läget är under kontroll och vi fortsätter springa framåt och göra lösningar tillsammans, samtidigt som vi står bra bakåt. Ledning i halvtid med 13-8 Laget kommer upp till andra halvlek och gör sig redo för avkast. Andra halvan börjar som den OFTA gör för Strands damer. Man bjuder in motståndarlaget in i matchen och är inte riktigt med bakåt. Vi släpper bollar bakåt, men vi gör även mål framåt, men vi har tappat intensiteten som försvaret hade innan paus. Nacka gör 7 mål på tio minuter och Therese tar time-out. (19-15) Nackas gäng har spelat upp sig medans vi har klivit ner några procent. Vi testar lite förändringar och Strand gör målvaktsbyte. Vi höjer oss i försvaret men nu står det still målproduktionen framåt. Vi kommer till lägen men antingen räddning av Nackas målvakt eller så är avsluten utanför.. Efter dryga kvarten in på andra får Julia Ekvall DRK och får se resten av matchen från läktaren.. Om vi redan var få på bänken innan så blev det skarpt läge snabbt nu. Nacka känner vittring och kommer ikapp! 21-21 med ca 5 minuter kvar! Det är långa minuter på slutet och publiken ger laget en J*VLA SKJUTS måste vi säga. Verkligen den 8e spelaren!! Utan det stödet i ryggen vettetusan om det hade gått!? Maja Allgulander tänker då inte förlora den här matchen och ger hemmlaget ledning 22-21 med ca 2 minuter kvar.. Gästernas bäste spelare Mini Mowinski drar till med en överjamare och reducerar strax därpå.. Strand har ingen time-out kvar men det har Nacka och då får vi också chans att prata ihop oss. Solklara direktiv vad vi ska göra eftersom vi inte kan ta någon time-out om vi får bollen igen.. Nacka skjuter ett par meter över i deras sista avslut och Strand får chansen! Nacka står aggressivt i försvar och vi gör satsningar och sätter i, men vi tappar tom bollen bak till vår planhalva.. Armen kommer upp och Corre passar ner till Ida på kanten som sätter i och trycker sig igenom men räddning av målvakten.. OCH returen går rätt i Majas händer på linjen som med 2 sekunder kvar sätter det avgörande målet och VINST med 23-22! Vi får kolla om Emil Dahlin är okej idag, han hoppade så högt på läktarplats att han slog i huvudet i taket!! Snopet såklart för gästerna som helt ärligt förtjänade en poäng idag. Men två poäng är alltid två poäng.. Therese Löfgren om matchen " Efter en bra första halvlek, vi lämnar kvar både inställning och det goda humör nere i omklädningsrummet.. En svårjobbad andra halvlek där egentligen ingenting stämmer och vi får verkligen slita mot ett skolat Nacka.. Men det man måste ta med sig är att det är otroligt mentalt starkt att dra det längsta strået i en sånhär match som är så tight och svårspelad. Vi vinner för vi är ett gäng vinnarskallar blandat med tjurskallar idag! " Slutresultat: Strands IF - Nacka HK 23-22 (13-8) Målskyttar: Maja Allgulander 7, Tilda Ekvall 5, Cornelia Eliasson 5, Olivia Mansnérus 3, Emma Persson 3 Matchens lirare Strand: Maja Allgulander Matchens lirare Nacka: Mini Mowinski Publik: Även om det inte var den högsta siffran för säsongen så sviker då publiken aldrig! Sista fem minuterna är det publken som ledde laget till vinst. Vilket tryck!!!! Nu väntar Spånga borta på söndag! Info om hur kvalet ser ut kommer under veckan.. Handboll Damer Division 1 / F19 4 mar 0kommentarer