• Referat: Stenungsund HF - Kungälvs IK

Uddamålsförlust igen. Det blev precis som i senaste hemmamatchen förlust med 3-4 efter en jämn match som kunde slutat lite hur som helst. Tyvärr så slarvar vi lite för mycket och bjuder på minst ett par mål bakåt, och det var nog bara Robert Kinisjärvi i kassen som kom upp i normal standard och spelade bra matchen igenom. Boxplay-spelet funkade lixom tidigare bra, och det var kul att nye Tyler Romain fick spräcka nollan. På onsdag väntar Ulricehamn på bortaplan, så då gäller det att studsa tebax igen! Stingers-Kungälv 3-4 (1-0, 1-3, 1-1) Skott: 33-36 (14-10, 11-14, 8-12) Målskyttar: Tyler Romain, Jonathan Fogelström, Christoffer Lindqvist Publik: 611 Matchfakta /Josef A-lag 9 okt 2017 0kommentarer
  • Referat: Stenungsund HF - Bäcken HC

Uddamålsförlust i en fartfylld hemmapremiär. Det blev precis som i lördagens seriepremiär en tajt och jämn match som kunde slutat hur som helst, men tyvärr så blev det gästerna som tog med sig alla 3 poängen hem efter att vi följts åt i målprotokollet under matchen. Bäcken har som vanligt ett starkt lag och bygger precis som oss om laget med många nya spelare. Vi har några bra chanser att utjämna under sista 10 minuterna, men lyckas inte få in någon mer puck. Spelet i Boxplay är återigen uppoffrande och bra utan insläppta baklängesmål vilket vi tar med oss från matchen. Nu taggar vi om inför söndagens hemmabatalj mot Kungälv istället! Stingers-Bäcken 3-4 (1-0, 2-3, 0-1) Skott: 25-32 (6-14, 12-10, 7-8) Målskyttar: Michael Schumacher, Pontus Thorén, Marko Sretovic Publik: 432 Matchfakta /Josef A-lag 5 okt 2017 0kommentarer
  • Referat: Mjölby HC - Stenungsund HF

Vi fick en riktig kanonstart på serien då vi besegrade topptippade Mjölby på bortais! Det blev en tajt och jämn match där vi var något bättre och drog det längsta strået till slut, mycket tack vare ett effektivt och bra spel i Powerplay där vi gör 3 mål, samt ett uppoffrande spel i Boxplay där vi håller nollan. Robert Kinisjärvi var fortsatt mycket stabil och säker i målet, samtidigt som samtliga utespelare gjorde en väldigt bra insats över hela banan. Skönt att inleda seriespelet med en vinst och 3 poäng! Mjölby-Stingers 2-4 (1-1, 1-1, 0-2) Skott: 26-27 (7-8, 9-12, 10-7) Målskyttar: Marko Sretovic 2, Daniel Berggren, Marcus Carlsson Matchfakta /Josef A-lag 30 sep 2017 0kommentarer

Vi är inte speciellt bra i första perioden, utan gästande Kungälv verkar betydligt mer taggade. Drygt halvvägs in på perioden så kan KIK ta ledningen efter att vi hamnat lite fel i en 2 mot 2-situation och avslutet gått stolpe in. Med mindre än 4 minuter kvar till första pausen så kan Kungälv utöka sin ledning till 2-0 i spel 5 mot 3 där första utvisningen kändes något billig, och den andra onödig från vår sida. Vi har ett par hyffsade lägen i Powerplay, men perioden slutar 0-2 efter 4-13 i skott. Andra perioden blir väldigt sönderryckt pga. många utvisningar åt båda hållen, vilket gör att tempot i matchen blir lidande. Vi reducerar 6 minuter in på mellanakten i spel 4 mot 3 efter fint klapp-klapp-spel mellan bröderna Schumacher, där Micke är sist på pucken. Nästan direkt efter tekningen så dräller vi med pucken i spel 5 mot 4 och bjuder KIK på ett friläge som kan utnyttjas fram till en tvåmålsledning igen. Emil Hansson som inte kan lastas för baklängesmålen utgår med huvudvärk efter en pååkning strax innan och ersätts av Jonathan Larsson mellan stolparna. När Kungälv sen åker på två utvisningar tar vi Timeout för att snacka ihop oss, och med 03:33 kvar av perioden så kan Jonathan Fogelström reducera till 2-3 efter ett distinkt avslut i spel 5 mot 3. Det var en något märklig situation då en Kungälvsspelare rensar pucken mot vårt bås där pucken studsar tebax in på isen utan att det uppmärksammas, och vi kan göra mål precis efter. Uddamålsunderläge inför tredje efter 12-17 i skott. Vi jagar en kvittering i tredje perioden och har ett friläge i sista minuten som tyvärr räddas med en bra parad. Perioden är jämn och båda lagen har chanser för ytterligare mål, men den slutar mållös efter att vi tryckt på i slutminuterna. Vi väljer att inte ta ut målvakten i kvitteringsjakten då vi ville knipa tredjeplatsen i serien, vilken vi hade tappat vid ett eventuellt baklängesmål i öppen kasse. Skott: 12-13. Sett över 60 minuter så vinner Kungälv rättvist. Vi får vara nöjda med tredjeplatsen i Vår-serien där vi startade på 0 poäng, och att vi lyckades säkra kontraktet utan kvalspel. Noterbart i övrigt: Team -05 hyllades innan nedsläpp för sin fina insatts i GP-Pucken där man vann för tredje året i rad! Stingers-Kungälv 2-3 (0-2, 2-1, 0-0) Skott: 28-43 (4-13, 12-17, 12-13) Målskyttar: Michael Schumacher, Jonathan Fogelström Publik: 445 /Josef A-lag 28 feb 2017 0kommentarer
  • Referat: Hovås HC - Stenungsund HF

När matchen äntligen kom igång runt 20:45 så fick vi en bra start då vi tog ledningen redan efter 01:09 via en snabb spelvändning. Vi vinner pucken i egen zon och Jonas Olsson hittar fram till Svante Flood som kommer fri från halva plan ihop med Micke Schumacher, Flood serverar osjälviskt en sidledspassning till Micke som avslutar säkert. Vi känns som det bättre laget, men Hovås är långt ifrån ofarliga. Drygt halvvägs in på perioden så åker vi på en spelvändning efter ett långt byte i anfallszonen med bra press och bud på utökad ledning, då vi inte kommer rätt i försvarsspelet så kan hemmalaget utjämna till 1-1. Vi har en puck i insidan stolpen, men Hovås klarar sig den gången. Istället så kan Micke Schumacher ge oss ledningen på nytt knappt 2 minuter innan första perioden är över. Jonas Olsson spelar en lång sidledspassning fram till Micke som direktavslutar i mål. Uddamålsledning efter första, och skotten slutar 11-5 till oss. Tidigt i andra perioden så åker Hovås på en solklar 5-minutersutvisning efter att Flood åkt på en ful tackling mot huvudet. Men Flood tänder till ordentligt efter detta och gör två raka Powerplaymål fram till 4-1 efter bra spel. Det finns bud på ytterligare mål, men ribban är i vägen vid ett tillfälle. Vi slappnar därefter av lite för mycket och släpper in ett onödigt baklängesmål då vi fortfarande är en spelare mer på isen. Reduceringen ger hemmalaget en rejäl energiboost, och dom börjar köra på ordentligt samtidigt som vi gått ner i tempo. Emil Hansson räddar en straff med några minuter kvar av perioden, men HHC kan strax efter ändå reducera till 4-3 innan andra pausen. Skott: 12-10 till oss. I tredje perioden så är vi lite mer på tårna igen, även om vi lever farligt vid något tillfälle när Hovås jagar en kvittering. 07:25 in på perioden så kan vi sno åt oss en puck utanför offensiv blålinje, och en fri Felix Sandholt kan kyligt sätta 5-3 med en dragning, assist till Linus Rosqvist. Vi tvingas sen att döda några numerära underlägen där det är nära en reducering vid ett par tillfällen. Med drygt 2 minuter kvar av matchen så bryter Niklas Åkesson ett motståndaranfall strax innanför vår blålinje och tar upp pucken i anfallszonen och droppar till Andreas Schumacher som fint frispelar framstörtande brorsan Micke som bara har att sätta klubban till pucken för att distinkt fullborda sitt hattrick. 6-3 blir oxå slutresultatet efter 9-9 i skott i tredje. En skön seger som innebär att vi säkrade kontraktet och därmed spel i Division 2 oxå nästa säsong! Hovås-Stingers 3-6 (1-2, 2-2, 0-2) Skott: 24-32 (5-11, 10-12, 9-9) Målskyttar: Michael Schumacher 3, Svante Flood 2, Felix Sandholt Publik: 79 /Josef A-lag 23 feb 2017 0kommentarer
  • Referat: Stenungsund HF - Vänersborgs HC

Vi är inte riktigt på tårna inledningsvis, utan gästande Vänersborg ser betydligt mer taggade ut. Efter att vi klarat av ett tidigt numerärt underläge så får VHC ett 2 mot 1-läge där en sidledspass och direktskott ger dom ledningen i matchen efter 04:50. Efter att vi klarat av ytterligare ett par utvisningar så åker vi dessutom på en 5-minutare när Jonas Olsson står upp i mittzonen och proppar en soloåkande vänersborgare med vad som såg ut som en rejäl tackling. Men efter en lång domarkonferens så beslutas det att matchstraff ska utdömas... och vi blir av med vår bästa back tidigt i matchen. VHC gör 2-0 i det efterföljande Powerplayet, men Andreas Schumacher kan ett par minuter senare reducera efter en snabb kontring och fin prestation trots det numerära underläget. Med 9 sekunder kvar till första pausen så kan VHC utöka till 3-1, oxå det i Powerplay. Skott: 8-13. Andra perioden är bara 01:38 gammal när gästerna hittar en lång spelvändning till bortre blå när vi är mitt i ett byte, och ett säkert avslut betyder 4-1. Perioden rullar sen på ett tag där vi jagar en reducering, men utan framgång. Istället så kan gästerna göra både 5-1 & 6-1 efter två 3 mot 1-lägen efter att vi tappat pucken på fel ställen. Vi tar Timeout och Emil Hansson som fått en svår och otacksam uppgift i målet lämnar plats för Jonathan Larsson. Med drygt 2 minuter kvar av perioden så kan Michael Schumacher reducera till 2-6 med ett handledsskott i nättaket i spel 5 mot 4. Skott: 10-9. Tufft läge inför tredje perioden såklart, men det är bara att köra på och försöka komma närmare in i matchen. Perioden kantas av en hel del utvisningar, men nu är dom åt båda håll. Svante Flood sätter 3-6 halvvägs in på perioden med ett skott utifrån som styrs på någon framför mål och ställer keepern. Med drygt 5 minuter kvar så gör Andreas Schumacher sitt andra mål för kvällen när han behärskat drar målvakten och lägger in 4-6. Vi trycker sen på för ytterligare mål och tar även ut målvakten och satsar på 6 utespelare. Vi har en puck i stolpen och är ytterst när att få in ännu en reducering, men istället så kan Vänersborg spika slutresultatet till 4-7 i öppen kasse. Skott: 16-10. Vänersborg vinner matchen rättvist och vi får se till att tagga till ordentligt inför onsdagens bortamatch mot Hovås istället. Stingers-Vänersborg 4-7 (1-3, 1-3, 2-1) Skott: 34-32 (8-13, 10-9, 16-10) Målskyttar: Andreas Schumacher 2, Michael Schumacher, Svante Flood Publik: 312 /Josef A-lag 20 feb 2017 0kommentarer
  • Referat: Stenungsund HF - Tibro IK

Vi får en riktig smakstart på matchen då Alex Daly-Andersson påpassligt gör 1-0 redan efter 01:17 när han trycker in pucken som helt plötsligt hamnat framför mål. Första perioden är ganska jämn där gästande Tibro oxå skapar några bra lägen, men vi kan 5 minuter före första pausen utöka ledningen till 2-0 genom Michael Schumacher efter att vi lyckats hålla kvar pucken i anfallszonen. Vi reder ut ett numerärt underläge i slutet av perioden och kan ta med oss en tvåmålsledning efter 13-11 i skott. Tibro reducerar till 2-1 02:23 in på mellanakten efter att vi hamnat under press i egen zon och inte lyckats komma rätt i försvarspositionerna. Knappa 6 minuter in på perioden så vinner vi pucken i mittzonen och kommer 2 mot 1 där Micke Schumacher skjuter knallhårt i bortre krysset fram till 3-1, helt otagbart för målisen. Mindre än 2 minuter senare så lyfter Jonas Olsson ut en puck från egen zon som Ludde Maderner snappar upp på bortre blå och avancerar mot en Tibroförsvarare och prickskjuter in 4-1 i samma kryss som Micke nyss försökte skjuta sönder. Några minuter därefter så utökar Jonathan Fogelström till 5-1 efter ett distinkt avslut en bit ut i slottet. Tibro kan omgående reducera till 5-2 efter att vi dragit på oss en utvisning och sen inte hittat rätt i boxen. Tremålsledning efter två spelade perioder, 10-10 i skott. Vi inleder tredje perioden med att döda en utvisning, viktigt att inte släppa in Tibro i matchen där. 5 minuter in på perioden så kan Felix Sandholt sätta 6-2 med ett närskott efter bra forechecking och puckvinst tillsammans med kedjekamraterna Linus Rosqvist och Julius Holmstedt. Minuten efter så kan Tibro reducera två gånger om fram till 6-4 efter att vi kanske slappnat av lite för mycket och glömmer bort markeringen framför eget mål. Med 6 minuter kvar så kan Micke Schumacher göra sitt tredje mål för kvällen och fastställa slutresultatet till 7-4 när han fri i slottet hittar en lucka mellan benen på målisen där pucken letar sig in. Skott: 10-14. Stingers-Tibro 7-4 (2-0, 3-2, 2-2) Skott: 33-35 (13-11, 10-10, 10-14) Målskyttar: Michael Schumacher 3, Alex Daly-Andersson, Ludde Maderner, Jonathan Fogelström, Felix Sandholt Publik: 230 /Josef A-lag 17 feb 2017 0kommentarer
  • Referat: Kållered SK - Stenungsund HF

Vi får en tidig utvisning i matchen där Kållered kan etablera lite tryck. Men ungefär samtidigt som vi blir fulltaliga på isen så dräller en hemmaspelare med pucken som sista man på blålinjen och Jonathan Fogelström kan sno åt sig pucken och kommer ihop med Pontus Thorén ensamma med KSK-målisen där Thorén efter en sidledspass kan göra 1-0 efter 03:37. Vi har sen några bra minuter innan Fogelström 07:11 in på perioden distinkt kan utöka till 2-0 efter att Svante Flood droppat pucken i anfallszonen. Kållered är inte alls ofarliga och har bra fart i sina spelvändningar, och efter ett par utvisningar i tät följd så kan dom reducera till 1-2 när vi har en avvaktande utvisning mot oss 01:10 före första pausen. Skott: 14-10 till KSK. Vi får inleda andra perioden i spel 5 mot 4, som blir 5 mot 3 efter en hemmautvisning efter bara några sekunder, men vi får ingen utdelning där. Efter ytterligare ett par raka KSK-utvisningar så kan Svante Flood trycka in 3-1 från nära håll assisterad av Michael Schumacher. Ett par minuter senare så lyckas vi tråckla loss en puck längs sargen i mittzonen där det uppståt en grötig situation, och Alex Daly-Andersson kan i 2 mot 1-läge hitta en fri Ludde Maderner som säkert sätter 4-1. Vi åker drygt halvvägs in på perioden på en 5-minutersutvisning som från båset kändes lite väl hård, men vi reder ut den på ett strålande sätt efter ett uppoffrande försvarsspel. Även om Kållered stundtals får till ett bra PP-tryck mot oss så är det faktiskt vi som har dom hetaste chanserna då vi bränner ett öppet mål, ett friläge, samt en straff under utvisningen. Trots bra press från KSK i slutminuterna så kan vi hålla undan och gå till andra pausvilan med en tremålsledning efter 14-11 i skott till oss. Kållered får en smakstart på tredje perioden då dom kan utnyttja ett numerärt överläge fram till 2-4 efter 03:21, och sen minuten efter styra in 3-4 på tennis. Plötsligt har det blivit ordentlig match av det hela igen där det står och väger en del fram och tebax. KSK har några vassa lägen att kvittera, men Emil Hansson är trygg och säker i kassen samtidigt som vi oxå har lite tur vid något tillfälle. Samtidigt så har vi oxå bra lägen att utöka ledningen, men utan att lyckas stänga matchen i förtid. Vi håller iallafall undan och tar en riktigt skön och viktig 3-poängare med oss hem efter 16-7 i skott till KSK i tredje. Kållered-Stingers 3-4 (1-2, 0-2, 2-0) Skott: 41-31 (14-10, 11-14, 16-7) Målskyttar: Pontus Thorén, Jonathan Fogelström, Svante Flood, Ludde Maderner Publik: 96 /Josef A-lag 13 feb 2017 0kommentarer
  • Referat: Sörhaga/Alingsås HK - Stenungsund HF

Hemmalaget kommer in med bra fart och energi samtidigt som vi inte riktigt är på tårna. Efter 06:49 kan S/AHK ta ledningen efter att vi glömt bort markeringen framför eget mål där det fanns gott om tid till att avsluta. Dryga minuten senare så utökas ledningen när vi blir för stillastående och tappar våra positioner, vilket ger S/AHK ett 3 mot 1-läge som dom säkert kan utnyttja fram till 2-0. Vi har sen en ordentlig press i anfallszonen där ett mål hänger rejält i luften, vi bränner bl.a. vid ett par tillfällen helt öppet mål. Men istället så åker vi på ännu en snabb spelvändning där det återigen avslutas säkert fram till 3-0 efter 14 spelade minuter. Som om inte det vore nog så åker vi knappa minuten efter på ett fjärde baklängesmål när vi tappar pucken på offensiv blålinje och bjuder på ännu en kontring som slutar med ett skott i krysset. Adam Bengtsson som vart chanslös på målen och inte fått någon hjälp alls tröttnar och lämnar över målvaktsposten till Emil Hansson. Underläge med fyra puckar efter första, där skotten slutar 10-8 till S/AHK. Vi går in till andra perioden med vetskapen att det är långt kvar av matchen och att vi därmed fortfarande har en bra chans, men uppryckning krävs av samtliga. Efter att ha vaskat om lite i femmorna så får vi en kanonstart när Jonathan Fogelström reducerar till 1-4 redan i första bytet där vi trycker på bra, fint framspelad av Håkon Andreassen. Vi får några minuter senare ett ypperligt tillfälle att reducera ytterligare när en hemmaspelare korkat drar på sig en 2+2-minutersutvisning. Men vi får inte till något bra Powerplay, utan istället så kan S/AHK få till ett friläge efter att vi slarvat med bytena. Efter att pucken först tagit i stolpen så kan returen slås in fram till 5-1. Tungt... Mellanakten slutar 1-1 efter 9-8 i skott för hemmalaget. I tredje perioden så har vi inte så mycket att välja på, utan det är bara att gasa på framåt som gäller. Vi får även nu en bra start på perioden när Fogelström återigen hittar nätet i första bytet med ett skott från slottet, assisterad av bröderna Schumacher. Vi parkerar mer eller mindre i anfallszonen i sista perioden, men efter stolpskott och missade frilägen m.m. så börjar tiden rinna iväg för oss. Det är bara 01:13 kvar när Felix Andersson reducerar till 3-5, och bara 17 sekunder kvar när Fogelström blir tremålsskytt efter att ha rakat in en retur i spel 6 mot 5. S/AHK vinner den efterföljande tekningen och kan sätta 6-4 i tom kasse, och direkt efter nästkommande tekning så kan Felix Andersson reducera igen med sitt andra mål för kvällen efter ett lurigt inlägg från mittzonen. Den galna slutminuten avslutas med att hemmalaget kan fastställa 7-5 i öppen kasse med 3 sekunder kvar att spela. Vi vinner skotten i tredje med 21-5. Den här matchen är bara att glömma och istället ladda inför söndagens match mot Kållered. Sörhaga/Alingsås-Stingers 7-5 (4-0, 1-1, 2-4) Skott: 24-37 (10-8, 9-8, 5-21) Målskyttar: Jonathan Fogelström 3, Felix Andersson 2 Publik: 150 /Josef A-lag 10 feb 2017 0kommentarer
  • Referat: Stenungsund HF - Töreboda HF

Första perioden är ganska jämn spelmässigt, men vi kanske har något bättre och hetare målchanser än gästande Töreboda. Vi reder ut ett par numerära underlägen innan Jonathan Fogelström kan ge oss ledningen med 1-0 drygt 3 minuter före första pausen, assisterad av Pontus Thorén och Svante Flood. Men halvminuten senare så kan gästerna kvittera till 1-1 efter att vi åkt på en spelvändning där THF kommer i ett 2 mot 1-läge som dom kan utnyttja. Skotten i första perioden slutar 10-8. I andra perioden är det riktigt bra fart på isen, och även i denna perioden så har vi nog dom bästa målchanserna. Det står länge och väger resultatmässigt, men i slutminuten av perioden så kan Michael Schumacher efter en spelvändning sätta viktiga 2-1 framspelad av Andreas Schumacher och Felix Andersson. Uddamålsledning inför tredje efter 8-7 i skott. I tredje perioden så är vi klart bäst och Töreboda börjar se lite trötta ut. När dom dessutom drar på sig en 5-minutersutvisning knappt halvvägs in på tredje så blir det såklart ännu tyngre för THF att komma tebax. Vi borde avgjort matchen långt tidigare, men med 01:11 kvar till slutsignalen så kan iallafall Jonathan Fogelström sätta spiken i kistan med sitt andra mål för dagen fram till 3-1. Skotten i tredje slutar 18-5. Stingers-Töreboda 3-1 (1-1, 1-0, 1-0) Skott: 36-20 (10-8, 8-7, 18-5) Målskyttar: Jonathan Fogelström 2, Michael Schumacher Publik: 475 /Josef A-lag 6 feb 2017 0kommentarer