Under januari månad har vi haft fyra nya spelare som varit med under träningen. Dessa har nu bestämt sig för att representera Skivarps GIF 2021. Pontus Andersson, f 01, från Rydsgårds AIF Oliver Olsson, f 03, från RS ungdom Christoffer Larsen, f 03, från RS ungdom William Nilsson, f 04, från RS ungdom Seniorer 26 jan 2021 0kommentarer

Skivarps GIF önskar alla Skivarpssupportrar ett gott nytt år! Vi säger också stort grattis till Skivarpsonen och legendaren Roland Rasmusson som fyller 70 år idag! Vad som händer på klubben: Klubbhuset står under renovering och vår mittlöpare Andreas Sippola har spacklat och målat över väggar/tak. Ett nytt golv är här näst att läggas. Det stora omklädningsrummet med tvättstuga organiseras upp med hyllor och hängare. I gamla brottningslokalen är nya gymredskap beställda och på ingång. Herrlaget siktar på att börja träna den 7 januari och det är en bra uppslutning i truppen. Givetvis följer vi vad FHMs aktuella restriktioner säger. Seniorer 31 dec 2020 0kommentarer
  • Nyförvärv 2021

Klara spelare in; Jonathan Claesson, Skurups AIF Jonathan Andersson, Österviking (Norrköping) Kevin Ketteridge, Tomelilla IF Oliver Berglund, Tomelilla IF Emil Lundholm, Svenstorps IF Seniorer 15 dec 2020 1kommentar
  • Gräsroten, topp 7

För åttonde året i rad så delar Svenska Spel ut mångmiljonbelopp till ungdomsidrotten i Sverige. Skivarps GIF landade i år på en topp 7 placering bland föreningarna i Skåne. Skivarp driver sin ungdomsverksamhet tillsammans med grannklubben Rydsgårds AIF, detta under det gemensamma namnet RS (Rydsgård/Skivarp) Mannen bakom succén är till stor del våran egen Johan Ohlsson. Johan driver Gåsaboden i Skivarp, är styrelsemedlem och skribent i föreningen. Sist men allra mest är han klubbens största supporter och grundare för Skivarp support, södra Skånes allra högst stående supporterförening. Grymt jobbat och grattis! / Herrlaget Seniorer 10 nov 2020 2kommentarer
  • Referat: Kiviks AIF - Skivarps GoIF

AvJohan Ohlsson Andra raka segern efter en övertygande insats. Den bästa starten i seriesammanhang efter tre omgångar sedan 1999! Ett tidigt genombrott i Skivarpströjan av den blott 16-årige Oskar Jeppsson. Det mesta var förstås uppåt i Skivarp då SGIF hur säkert som helst bortabesegrade Kivik med klara 5-2 (1-0) och som dessutom befäste tredjeplatsen i div 6 sydöstra. Jag är nöjd med samtliga spelare i dag. Vi krigade och kämpade och hade bra kontroll på händelserna, summerar Skivarps tränare David Ketteridge. Att bara få komma till Solevi IP var bara det värd entrépengen. Idrottplatsen ligger fantastiskt fint och bara några meter ifrån Östersjön. Däremot var gräsplanen i Kivik inte i bästa skick. Bollen studsade lite hur som helst och gjorde det svårt för aktörerna. Jag blev besviken på planen när jag inspekterade den inför matchen. Så nu tvingades vi att ändra lite i vårt spel. Vi måste ha ett bättre underlag för att kunna spela ett hyggligt passningsspel. Så nu bestämde vi att vår backlinje skulle slå lite längre bollar. Däremot skulle vi våga lite mer längre upp på planen. Och jag tyckte att vi fullföljde vår taktik till 100 procent, kommenterar David Ketteridge. Skivarp började oerhört bra och tryckte tillbaka Kivik så det dånade om det. Gästerna hittade ytor bakom hemmalagets backlinje och Kivik fick bara jaga och jaga medan SGIF (trots den kassa planen) kunde rulla bollen bra. Redan efter fem minuter kunde det ha stått 0-2 på anslagstavlan. Efter tre minuter blev Pontus Hansson helt fri, men sköt rakt på målvakten. Och två minuter senare lobbade Kevin Lindström bollen i mål, men blev felaktigt avvinkad för offside. Däremot var Pontus Hansson offside i samma moment. Det mycket välförtjänta ledningsmålet kom i stället efter 14 minuter. Kevin Lindström blev fälld strax utanför straffområdet och den efterföljande frisparken slog han elegant i mål. Skivarp tappade sitt spel under halvlekens avslutande 20 minuter. Kivik jämnade ut spelet utan att ta över. Men några kvitteringsmöjligheter hade inte Kivik. Skivarps backlinje uppträdde stabilt. Vet inte riktigt vad som hände. Men vi gick ner oss och tempot blev för dåligt, anser Skivarpstränaren. Vad sa ni till varandra i pausen? - Vi skulle höja tempot när det behövdes och sen skulle vi fortsätta att kriga och kämpa. Och det var precis vad vi gjorde, menar David Ketteridge. I andra halvlek handlade det nästan bara om Skivarp. Precis som senast mot Lövestads IF så fick SGIF allt mer att säga till om ju längre halvleken pågick. Kivikspelarna blev allt tröttare medan Skivarp körde på som ingenting hade hänt. 0-2 kom efter 55 minuter. Pontus Hansson blev fälld innanför straffområdet och straffen smällde Erdem Lalos rakt upp i krysset. Två minuter senare tilldömdes Kivik en straff sedan SGIF-målvakten Christian Rönnberg knuffat omkull en motståndare. Och straffen satte Stefan Pettersson i mål. Men visst la han sig ganska lätt, påpekar Christian Rönnberg. Men straffen spelade nu mindre roll. Trots att det var Kivik som låg under så var det Skivarp som anföll mest hela tiden. Det såg disciplinerat ut och trots planen började man också att få ordning på passningsspelet med några fina spelkombinationer som följd. Och som ett brev på posten så kunde Skivarp göra ytterligare tre fullträffar inom loppet av fem minuter. I den 76:e minuten kom 1-3. Pontus Hansson spelade Bogi Einarsson som skarvade bollen intill Pontus som distinkt sköt bollen i nät. Tre minuter senare kom 1-4. Kevin Lindström spelade intill Bogi Einarsson som slog bollen i mål. Och ytterligare två minuter senare blev det också 1-5 till de tillresta SGIF-supportarnas vilda glädje. Oskar Jeppsson drog ett par spelare innan han slog bollen intill Kevin Lindström som sköt bollen i mål. Då spelade det mindre roll att Kivik reducerade till 2-5 i den 90:e minuten. Man sköt en frispark i stolpen och på returen slog Sebastian Nilsson bollen i mål. I Skivarp var forwarden Pontus Hansson den främsta. Pontus gav inte Kiviks backlinje en lugn stund. Pontus tog för sig, utmanade, dribblade och låg bakom många av farligheterna. Mycket duktig var också Kevin Lindström. Han gjorde två mål, spelade fram till ytterligare ett, utmanade, dribblade friskt och såg ut att ha otroligt kul på planen. Sen fick vi se något av ett genombrott i Skivarpströjan. Den endast 16-årige Oskar Jeppsson svarade framför allt för en strålande andra halvlek. Här fanns det inget tal om någon blygsam tonåring. Oskar utmanade, tog för sig, var stark i närkamperna och var också passningsläggare till det sista målet. Och som han kämpade och slet. Oskar ska bli mycket spännande att följa i fortsättningen. Oskar blir bara bättre och bättre. I dag var han mycket duktig, berömmer David Ketteridge. Även den spelande hjälptränaren, Bogi Einarsson, måste framhållas. Bogi vann många närkamper och dueller och var också inblandad i två av målen. Dessa fick Möllor. Bakåt var det också stabilt. Glöm heller inte bort Andreas Sippolas slit matchen igenom. I dag vill jag framhålla hela laget, kommenterar David Ketteridge. I nästa omgång väntar Köpingebro IF på Möllevallen. - Jag tror att vi tar dem. Jag räknar med tre poäng. Men självfallet gäller det att vi har den rätta inställningen, avrundar David Ketteidge. Vi noterar också att far och son Nimåker, Niklas och André, fick spela en A-lagsmatch i seriesammanhang samtidigt. Detta hände i den 87:e minuten då Niklas byttes in. Då hade André kommit in sex minuter tidigare. Fräckt tycker vi! Pontus Hansson bäst på plan Det var många som var duktiga när Skivarps GIF tog sin andra raka seger i div 6 sydöstra. Allra bäst var forwarden Pontus Hansson som hade stor del i 5-2-segern. Domare: Ismar Huremovic, Skurup. Publik: Cirka 50. Hörnor: Kivik: 3, Skivarp: 11. Varningar: Kivik: Sebastian Nilsson, Skivarp: Inga. Avslut på mål: Kivik: 4, Skivarp: 12. Avslut utanför: Kivik: 3, Skivarp: 4. Frisparkar: Kivik: 7, Skivarp: 15. Offside: Kivik: 1, Skivarp: 3. Detta var bra: Skivarp vann hur rättvist som helst då man tog andra raka segern i div 6 sydöstra. SGIF ägde större delen av tillställningen och gästerna kontrollerade matchen väl. Till slut körde Skivarp slut på motståndet. Forwarden Pontus Hansson var bäst på plan tätt följd av yttermittfältaren Kevin Lindström. Och så fick vi se en ny stjärna tändas. Oskar Jeppsson, 16, heter han och Oskar har alla förutsättningar att kunna bli hur bra som helst. Detta måste förbättras: Man gick ner sig en hel del i slutet av den första halvleken. Tempot blev helt plötsligt betydligt sämre. Passningspsspelet kan fortfarande bli betydligt vassare. Å andra sidan var planen inte den bästa. Två Möllor: Pontus Hansson, Kevin Lindström Seniorer 27 apr 2019 0kommentarer