Skivarps GoIF

Referat: Öja FF - Skivarps GoIF

Öja FF – Skivarps GIF 7-2

Av Johan Ohlsson

Man trodde att 1-4 mot Hammenhögs IF för ett par veckor sedan var årets bottennapp.

Så fel man hade.

För tisdagens insats mot ett föga märkvärdigt Öja var så dåligt att man höll på att bli tokig.

Skivarp föll med 2-7 (0-4) och årets praktfiasko var därmed ett faktum.

Uselt var ordet!

- Vi bjuder på fyra mål och man kan ju undra: ville vi spela fotboll, suckar Skivarps tränare Mikael Carle.

Så sent som i förra veckan svarade Skivarp för en alldeles utmärkt insats mot Sjöbo IF och föll knappt, 2-3.

Nu skulle man möta ett av seriens sämsta lag som på åtta matcher endast gjort fyra mål men som däremot släppt in 16.

90 minuter senare hade Öja mer än fördubblat sin målskörd. 7-2 lyste det på anslagstavlan så man nästan blev bländad.

Visst, Skivarp saknade den rutinerade kvartetten Bogi Einarsson, Rickard Eklund, Kevin Mathisson och Markus Emilsson samt den unge vänsterbacken Anton Nilsson. Men den trupp Skivarp hade med sig till Öja skulle aldrig behöva släppa in sju mål.

Försvarsmässigt var det rena katastrofen. Det kan ha varit den sämsta förvarsinsats ett Skivarpslag har gjort sedan man förlorade mot Helenesholms SK med 1-12 i div 5 2004.

Den gången lämnade folk matchen efter en halvtimme. Nu satt vi kvar i 90 minuter och led.

Vi vet ju att spelarna kan så bättre än så här. Ja, mycket bättre till och med.

Försvarsspelet föll ihop som ett korthus.

Var fanns glädjen?

Var fanns inställningen som vi såg så sent som mot Sjöbo IF?

Var fanns passningsspelet?

Varför slog man så många långbollar mot Öjas fyrtorn till mittbackar?

Var det rätt laguttagningar?

Frågorna var många den här kvällen, men svaren var få.

Sen kan man väl säga att Öja hade hygglig utdelning på sin chanser. Vi noterade nio målchanser för hemmalaget och sju resulterade i mål. Dessutom bjöd SGIF på några av dem.

Skivarp började matchen bäst och tryckte tillbaka Öja.

- Ja, vi började bra och vi spelade helt okey, menar även Mikael Carle.

Skivarp var också ytterst nära att göra 1-0 efter nio minuter. Kasper Wallström tog sig fram och kom fri med målvakten Axel Sköld. Skottet var bra men räddningen till hörna var ännu bättre.

En halv minut senare började eländet. Först slog mittbacken Dennis Livgren hål i luften, men då hände det ingenting. Bara några sekunder senare skulle Kevin Lindström slå en bakåtpassning till målvakten Christian Rönnberg, men fick ingen träff.

En Öjaspelare tog bollen, rundade Christian och slog ett inlägg in mot mål där William Körner forscherade upp bollen i nättaket.

Och därefter stod Skivarp inte att känna igen. Öja var så mycket starkare, så mycket snabbare när man anföll och man var betydligt hetare.

Innan halvleken var över stod det 4-0. Då hade ändå Erdem Lalos haft ett kanonläge medan Kasper Wallström också haft ett utmärkt läge.

Problemet var att Öja var duktiga på att ställa om och man kontrade mer eller mindre isönder gästernas försvar.

Och inte blev det bättre då så väl Chakkrit Andersson som Dennis Livgren tvingades att utgå efter drygt 20 minuter. Och efter 55 minuter tvingades även Henrik Pålsson att utgå även om han kom in i slutminuterna.

- Ja, det var inte bra att vi tvingades att byta ut tre spelare i backlinjen. Kanske är det så att många av spelarna är slitna, funderar Mikael Carle.

Efter pausen ökade Öja på till 5-0 innan Skivarp kunde reducera. Ett snyggt mål. Stefan Sjödin slog ett inlägg som Kasper Wallström nickade över målvakten och i mål.

Hemmalaget ökade på till 6-1 sedan Sebastian Andersson nickat in en frispark. Det var det andra målet för kvällen som SGIF släppte in på en fast situation.

Därefter reducerade Skivarp på nytt. Även det här målet var snyggt. Simon Strid tog sig fram på vänsterkanten och slog ett perfekt inlägg som Kasper Wallström mötte vid den främre stolpen.

Men innan matchen var över hade Öja gjort 7-2. Också ett mycket snyggt mål där hemmaspelare väggspelade med varandra.

Förutom målen hade Erdem Lalos och Pontus Hansson varsitt skott utanför medan Kasper Wallström hade ett mäktigt skott som målvakten räddade.

Spelet överlag efter pausen var direkt dåligt. Det kändes avslaget lång väg.

I Skivarp var Kasper Wallström klart bäst. Två mål blev det. Dessutom hade han några otroligt tunga skott som målvakten räddade med både tur och skicklighet. Och som vanligt var han svårstoppad. Nu har Kasper gjort nio mål på lika många matcher och han leder skytteligan i div 5 sydöstra.

Vidare måste Andreas Sippola, Tim Helmesjö och Simon Strid framhållas för sitt slit. Andreas kunde knappt springa i slutet, men bet ändå ihop.

Nu har vi klagat färdigt.

Nu finns det bara en sak som gäller: På söndag ska det bli tre poäng då Skivarps GIF tar emot Sankt Olofs IF på Möllevallen.

Så gick snacket

- Vi hade en hel alldeles för dålig inställning i dag.

Sa en mycket kritisk Andreas Sippola.

- Vi saknade några riktigt viktiga kuggar i Bogi (Einarsson) och Rickard (Eklund).

Påpekade Kevin Lindström.

- Men nu är det bara att blicka framåt. Det måste vi göra.

Kevin Lindström igen.

- Vi var bra med i början av matchen, men efer 3-0 var det ju kört. Sen var det ju inte bra att vi fick så många skador i backlinjen.

Suckade Tim Helmesjö.

- Vi började hyfsat men sen fick vi snabbt två skador. När de gjorde 3-0 så var det kört.

Summerade Simon Stridh.

- Men det blev i alla fall en assist i dag.

Simon Strid kunde kosta på sig ett smile.

- Fint namn de har på den här idrottsplatsen.

Påpekade SGIF-supportern och skämtaren Pelle Björk. Öjas hemmaplan heter ju Björkvallen...!

Öja - Skivarp 7-2 (4-0). Målen: 1-0 (10) William Körner, 2-0 (28) Sebastian Andersson, 3-0 (42) Linus Dehman, 4-0 (44) Alfred Andersson, 5-0 (51) Axel Andersson, 5-1 (59) Kasper Wallström, 6-1 (60) Sebaastian Andersson, 6-2 (70) Kasper Wallström, 7-2 (87) Axel Andersson.

Så här spelade Skivarp: Christian Rönnberg - Kevin Lindström, Dennis Livgren (ut 22), Henrik Pålsson (ut 55, in 86), Chakkrit Anderson (ut 23) - Simon Strid, Andreas Sippola, Robin Sippola (ut 60), Tim Helmesjö - Kasper Wallström, Erdem Lalos. Avbytare: Kristjan Lund (in 22), Stefan Sjödin (in 23, ut 86), Albin Stark (in 55), Pontus Hansson (in 60).

Domare: Bajram Arifi, Ystad.

Publik: Cirka 80.

Hörnor: Öja: 2, Skivarp: 6.

Varningar: Öja: Truls Landgren, Elias Ascic Kruse, Skivarp: Henrik Pålsson, Robin Sippola.

Avslut på mål: Öja: 10, Skivarp: 10.

Avslut utanför: Öja: 2, Skivarp: 5.

Frisparkar: Öja: 8, Skivarp: 11.

Offside: Öja: 5, Skivarp: 2.

Detta var bra: Egentligen ingenting. Men visst förtjänade seriens skyttekung Kasper Wallström beröm.

Detta måste förbättras: Uselt försvarsspel. Dålig inställning. Ingen glädje. För många långbollar. Dåligt passningsspel. Det räcker så.