Referat: IFK Ystad FK - Skivarps GoIF

Seriematch

IFK Ystad – Skivarps GIF 3-1

Av Johan Ohlsson

Trots en drömstart så åkte Skivarp på stryk mot IFK Ystad. Hemmalaget vann nämligen med 3-1 (2-1) och gjorde det helt rättvist.

Tyvärr drabbades Skivarp av inte mindre än fyra skador under matchens gång. Men förhoppningsvis är samtliga tillbaka i nästa match.

- IFK Ystad vann välförtjänt. Vi hade det tufft idag, medger Skivarps tränare Mikael Carle.

Men nog fick Skivarp en riktig drömstart på tillställningen som försenades med tio minuter på grund av att matchen före på konstgräsplanen i Ystad drog ut på tiden.

Redan efter två minuter tog Skivarp ledningen. Emil Carle spelade fram Kasper Wallström som sköt ett skott som målvakten lämnade retur på. Och på den kunde Erdem Lalos rulla bollen i tomt mål.

- Ja, vi fick verkligen en kanonstart. Kanske fick vi ledningsmålet lite väl enkelt och för tidigt, funderar Mikael Carle.

Men ganska snabbt tog IFK Ystad tag i taktpinnen och när klockan pekade på 16 minuter hade IFK Ystad vänt på tillställningen.

I den tionde minuten kom 1-1. Den skicklige William Mårtenson drog två spelare och placerade bollen säkert utom räckhåll för SGIF-målvakten Christian Rönnberg.

2-1 föll i den 16:e minuten. Skivarp tappade markeringen och samme William Mårtenson kom fri på högerkanten och sköt säkert bollen i mål.

Och bara minuten senare var det oerhört nära 3-1. Tobias Rasmusson fick i stort sett öppet mål efter hörna, men sköt över.

- Vi förlorade mittfältet där IFK Ystad vann de flesta dueller. Däremot var det väldigt härligt att Robin (Sippola) kom i gång i andra halvlek. Samtidigt måste jag också berömma Andreas (Sippola) som jobbade och slet matchen igenom, kommenterar Mikael Carle.

IFK Ystad var fysiskt starkare, man hade ett bättre passningsspel och framför allt löpte man mycket klokare. Det gick ganska fort då hemmalaget anföll.

Strax före halvtid var det på nytt nära ett baklängesmål. Men David Nilsson sköt utanför i ett bra läge.

Efter pausen var det IFK Ystad som var det bästa laget. Dock hade Skivarp några bra perioder där man visade upp några fina kombinationer.

- Och vi hade ju också några halvchanser, påpekar Mikael Carle.

Den bästa chansen kom i den 63:e minuten. Robin Sippola lurade bort ett par motståndare och slog en suverän boll uttill Simon Strid som löpte mot mål. Men tyvärr kom Simon i för dålig vinkel.

Skivarp flyttade fram sina positioner och fick emellanåt ett visst tryck. Men då blev också blottor bakåt. Christian Rönnberg tvingades först att klistra en bra nick innan Jesper Nilsson kunde slå in 3-1 från nära håll i den 76:e minuten.

Och sen var det här med skador. För jisses så många skador Skivarp drabbades av under matchen. För säkerhets skull var det flera av de tongivande som tvingades att kliva av.

I den 16:e minuten hade Kevin Lindström spelat färdigt på grund av en ond tå.

I den 26:e minuten tvingades Kasper Wallström att byta på grund av känningar i baksidan av låret.

I den 50:e minuten hade Bogi Einarsson (som var den som ersatte Kasper Wallström i anfallet) spelat färdigt på grund av ljumskbesvär.

Och i den 80:e minuten gick även Rickard Eklund av på grund krampkänningar.

- Jag har ingen teori om att vi kunde få så många skador, svarar Mikael Carle.

Men förhoppningsvis är alla tillbaka i nästa match. Värst är det nog för Bogi Einarsson.

I Skivarp var mittbacken Rickard Eklund på nytt mycket duktig. Han stod alltid rätt placerad och han bröt väldigt många anfall. Och fightas har han ju alltid varit bra på.

Precis som senast så gjorde Robin Sippola en storstilad andra halvlek på innermittfältet. För efter pausen så kopplade han på turbon. Det mesta kretsade kring Robin i Skivarps spel. Undrar hur mycket karln sprang?!

Erdem Lalos gjorde sitt första A-lagsmål i SGIF-tröjan och det känns som att han kommer mer och mer.

- Ge honom lite tid så kommer Erdem att vara riktigt bra, menar Mikael Carle.

Plus också till Kristjan Lund som fick chansen som högerback då Kevin Lindström tvingades att byta. Kristjan fightades också framgångsrikt.

Så gick snacket

- Nu var det den andra ljumsken som krånglade. Ska bli skönt att slippa spela på konstgräs mer.

Bogi Einarsson som är ett osäkert kort inför nästa match.

- Man är ganska sliten.

Andreas Sippola som kom hem kl 2 på natten efter att ha sett sitt favoritlag, Helsingborgs IF, spela i Stockholm och vinna med 5-1 mot IK Frej.

- IFK Ystad vann rättvist även om vi emellanåt hade några fina spelkombinationer.

Andreas Sippola igen.

- Tån är helt väck.

Kevin Lindström haltade en hel del efter slutsingnalen.

- Han landade på min tå. Men jag kommer att spela i nästa match.

Berättade Kevin Lindström.

- Jag kände av en sträckning i baksidan redan vid uppvärmningen.

Matchhjälten från seriepremiären, Kasper Wallström, kunde bara medverka i 26 minuter.

- Men jag spelar i nästa match.

Försäkrade Kasper Wallström.

- Man är för dåligt tränad. I slutet fick jag kramp i både vaderna och i låren.

Förklarade Rickard Eklund.

- Man sprang väl inte tillräckligt.

Robin Sippola på frågan hur mycket han sprang under den här eftermiddagen.

- Om de fått straff där så hade jag blivit helt galen. Han bara slängde sig. Jag rörde aldrig honom.

Robin Sippola om situationen då domaren blåste straff för IFK Ystad vid ställningen 2-1. Men fem sekunder innan hade den assisterande domaren vinkat för offside. Så någon straff blev det aldrig.

IFK Ystad - Skivarp 3-1 (2-1). Målen: 0-1 (2) Erdem Lalos, 1-1 (10) William Mårtensson, 2-1 (16) William Mårtensson, 3-1 (76) Jesper Nilsson.

Så här spelade Skivarp: Christian Rönnberg - Kevin Lindström (ut 16), Rickard Eklund (ut 80), Kevin Mathisson, Anton Nilsson - Simon Strid, Andreas Sippola (ut 84), Robin Sippola, Emil Carle (ut 75, in 84) - Kasper Wallström (ut 26), Erdem Lalos. Avbytare: Kristjan Lund (in 16), Bogi Einarsson (in 26, ut 50), Jamie Nilsson (in 50), Oskar Johansson (in 75), Stefan Sjödin (in 80).

Domare: Fabian Ekwall, Lund.

Publik: Cirka 100.