17:00

SK Höjden

Referat: Karlstad Bandy - SK Höjden

Dags för dagens andra match och det mot Karlstad på ett Tingvalla som bjöd på ett fantastiskt bandyväder, vindtsilla, -5C och en inbjudande is.
Frågan var hur slitna killarna skulle vara efter första matchen? Inte alls till en början skulle det visa sig, om spelet var knackigt mot Viking var det något helt annat åtminstone i första halvlek då vi spelar fantastisk bandy.
Vi tar ledningen i den 5min då vi på en omställning efter hörna kommer 3 mot 3, Felix driver upp boll och släpper fint ut den till Eskil som strax utanför straffområdet drar in ett skott rätt upp i krysset, ett oerhört vacket bandymål.
I den 10 min gör Jakob ett typiskt Jakob mål där han kliver runt och ur ingen vinkel alls "sprätter" in 2-0.
Vi fortsätter sedan spela fin bandy och dominerar stort, snabbt passningspel, många som deltar, hela tiden spelar vi bollen till spelare i fart och som tar åkningar nästan som att se Mölndals A-lag spela bandy.
Tyvärr punkterar vi inte matchen i första vilket vi borde gjort, vi missar två straffar, bränner två frilägen och har en hel del ytterligare chanser.
I andra halvlek får vi inte till spelet riktigt, lite övermodiga från första halvlek börjar vi transportera boll lite för mycket vilket resulterar i en del bolltapp på egen planhalva, det lite hackiga spelet gynnar Karlstad som spelar mycket på fysik och genombrott. Just på detta sätt kommer reduceringen i den 52min då vi tappar boll på egen planhalva och Karlstad spelare trycker sig igom vårt annars stabila försvar.
Matchen väger men Karlstad skapar knappt några målchanser, så ger vi bort en hörna i den 66 min helt onödigt och 2-2, i det läget hänger killarna med huvudet, en del fokus på den onödiga hörnan. dirket gör sedan Karlstad 2-3 på ytterligare ett genombrott och all energin verkar gå ur oss.
Vi tar Timeout, efter detta trycker vi på för en kvittering och vilken kvittering vi gör. Olle flippar in bollen och vid straffområdsgränsen drar Georg direkt på volley, bollen rätt upp i krysset, ytterligare ett oerhört vackert bandymål.
Sista kvarten går vi för ett segermål och med mycket folk i utvisningsbåset för Karlstad har vi en hel del riktigt klara målchanser, återigen spelar vi oavgjort där vi inte lyckas få in bollen trots många målchanser, Surt.
Referatet skulle också kunna handla om det fysiska och stundtals fula spel som Karlstad spelar, men vi nöjer oss med att konstatera att dom har 50min under matchen, där 30min av dom är riktigt våldsamma tacklingar och 1st för bentackling. Överlägsen ledning med 325 utvisningsminuter i Pojkallsvenskan, nästan 100 fler än tvåan.
Sammanfattnigsvis en bra insats av Höjden/ Mölndal under söndagens två matcher, bra jobbat.