29 december 2018
11:00

Surte BK

Referat: SK Höjden - Surte BK

Det var match lagom till förmiddgasfikat, men i omklädningsrummet före match kunde man tro att det var i ottan. Killarna var svårväckta, men väl ute på plan presterade vi en bandy som Surte hade svårt att stå upp emot. I tionde minuten gjorde alltid målfarlige Olle Enelund 1-0 assisterad av Jakob Tiderman.

Det var en bra känlsa och förhoppningen var att vi skulle slippa den nagelbitande upplevelsen från förra matchen. Trots att Surte fick en man utvisad lyckades de kvittera till 1-1 i den 24.e minuten. Sju minuter senare gjorde Olle ytterligare ett mål, denna gång assisterad av Emil Lindberg. Vi åker på en utvisning i den 36:e minuten och tre minuter före paus lyckades de återigen kvittera och vi gick till halvtidsvila med 2-2.

Vi dominerade den första halvleken spelmässigt och känlsan är att vi borde avgjort matchen då. Isen var lite mjuk, vilket gjorde att bollen hoppade en del i slutet av halvleken, men lite mer agressivt spel i båda straffområdena hade kunnat innebära en ledning i halvlek.

Även om spelarna såg trötta ut även i pausen visade de på planen vad de ville. Surte backade hem och gjored det svårt för oss även om de inte hade mycket eget spel. Vi dominerar spelmässigt än mer än i första halvlek, men Surte hade ett oändligt antal fötter och klubbor som bildande en närmast ogenomtränglig mur. Lucas Ekstener åkte till sig ett friläge, men Surtes duktige målvakt gjorde en av flera svettiga räddningar.

Vi skapade en oerhörd press i nästan hela andra halvlek. Vi hade många hörnor, men kom aldrig närmare än ribban. Surte hade några farliga kontringar och det var väldigt spännande i slutet. Trots det blev det inga fler mål. Om Jakob Tiderman hade fått driva bollen utan en massa slag på klubban eller om vi hade lyckats sätta en hörna eller om någon av de energispelare som inte kunde delta varit där, då hade vi vunnit! Nu blev det lika och vi får försöka komma över besvikelsen med att tänka på det fina spel vi presterade, både bakåt och framåt.