8 februari 2019
20:00

SK Höjden

Referat: Mölndal U - SK Höjden

Vi kammade hem ytterligare två pinnar i gårkväll på Åby isstadion i säsongens regnigaste match. Redan innan domaren flöjtade igång tillställningen så var det så gott som ospelbar is. Trots detta försöker vi i matchöppningen ändå att åstadkomma nånting som liknar bandy. Det visade sig vara fel väg att gå och Mölndal är därför inte sena med att ta ledningen i matchen efter cirka 5 minuter. Efter detta börjar vi istället att tjonga lyror för att undvika bolltransport på den blöta isen. Vi kommer nu snabbt tillbaks i matchen och bara nån minut senare skickar Hans in 1-1 på fint inspel av Ola. Vi växlar upp en nivå och nu börjar vi ta över matchen allt mer. Klas håller sig framme högt upp i banan och kan på eget initiativ panga in ledningsmålet (1-2). Sedan utökar vi till 1-3 genom undertecknad på friläge. Mölndal reducerar sedan 2-3. Men vi är inte sena med att snabbt ta tillbaka initiativet för bara några minuter senare utökar vi på nytt ledningen då Axel håller sig framme i boxen och trycker dit 2-4 på retur. Detta blir kort därefter till 2-5 genom Jakob som hänger in bollen på distansskott. Med några mintuer kvar av halvleken får vi straff. Hans tar hand om den och gör sitt andra mål för kvällen genom att sätta dit 2-6 på ett skott som målvakten är på men ändå slinker in mellan stolparna. 2-6 är ett halvtidsresultat som vi är mycket nöjda med då vi följt matchplanen till punkt och pricka!

Den andra halvleken kan väl bäst beskrivas som en blek kopia av den första, eller med andra ord, det händer i stort sett ingenting förutom att spelet fortsätter på samma sätt och regnet fortsätter att ösa ner. Den andra halvleken slutar 0-0 vilket betyder att vi alltså vinner matchen med 6 bollar mot 2. Sammanfattningsvis en väl genomförd match med bra energi och glöd trots det usla vädret.