Mosseruds GF

Referat: SK Höjden - Mosseruds GF

Matchreferat SK Höjden - Mosserud 3-7 (2-3)

I dag gästades vi av Karlstadslaget Mosserud. Dagens väderförhållande var bra, 1 minusgrad i luften och nära nog vindstilla. Inte nog med det - dessutom strålande sol - åtminstone under uppvärmningen.

Vi dominerar matchinledningen då vi lyckas störa Mosserud högt upp i banan och vid flertalet tillfällen lyckas vi sno åt oss bollen tidigt. Vår pigga inledningen resulterar i att vi får inleda målskyttet. 1-0 genom Lindgren som lyckas bryta en Mosserudspelare och ensam med målvakten förpassar bollen högt upp i kassen. Vi fortsätter på inslagna vägen och skapar mycket. Spelet är varierat, vi gör bra åkningar, dropp varvat med lyror. Detta till trots så är det Mosserud som gör dagens andra mål. Det kommer till på frislag en bit utanför. Hårt och lågt, 1-1. O en olycka kommer sällan ensam, nån minut senare tar Mosserud på hörna ledningen i matchen, 1-2. Nu är matchbilden betydligt jämnare. En stund senare hakas undertecknad i Mosseruds straffområde, varefter domaren signalerar straff. Men Mosseruds målvakt räddar straffen. Kort senare gör istället Iverlund 2-2 på volley, typ, efter tilltrasslad situation i Mosseruds straffområde. Men strax därefter tar gästerna ledningen på nytt och återigen på hörna, 2-3, vilket också är halvtidsresultatet.

Kaffe - snack - kaffe

Mosserud inleder den andra halvleken bäst och gör först 2-4 efter att vi tappat boll på mittplan och en Mosserudspelare kontrat och skickat in ett distansskott. Bara någon minut senare kommer en ytterligare omställning av Mosserud som då betyder 2-5. Utvisningarna bli nu allt fler och matchbilden utvecklas nu i en lite mer öppen och frejdig riktning. Vi eldar på för att kunna reducera i matchen, men våra anfall leder inte farligheter i den omfattning vi önskar. Anfallsspelet går allt trögare och vi lyckas inte riktigt att avancera från zon 2 till 3. Så den tilltänkta reduceringen uteblir och några minuter från slutet kan istället Karlstadborna göra både 2-6 och 2-7. Anders snyggar till slutresultatet en aning då han på hörna kan skicka in 3-7 - hårt och buteljhögt mellan några Mosserudben i mål.

Spelmässigt når vi stundtals höga toppar, vilket visar att vi har hög potential, men sett över hela matchen så har vi det lite hackigt i vårt anfallsspel. Möjligen kan det bero på att vi just nu inte är helt synkade i våra åkningar och det gör att vi helt enkelt inte tar oss igenom våra motståndare på ett effektivt sätt. Tur att vi har en vecka på oss att nöta anfallsspel innan vi åker upp till Skövde och plockar hem årets första pinnar! Det blir desto roligare!