15:00

Vargöns BK

Referat: SK Höjden - Vargöns BK

Matchreferat Höjden - Vargön 5-2 (1-1)

Matchreferaten duggar tätt just nu. Efter en snöplig förlust mot Skövde i fredags var det i dag dags att möta Vargön i säsongens näst sista match. Ett betydligt tuffare motstånd på pappret idag. I mötet senast förlorade vi med 10-3 i Vänersborg arena.

Idag kom vi till start utan skadade Bring och avstängde Petrus. Vargön inleder målskyttet efter att en spelare åkt igenom oss på vår vänstersida, vi trycker ut honom, men han lyckas ändå få till ett långt och hårt distansskott precis innanför högerstolpen, och otagbart för Jurevik. Några minuter senare får vi hörna. Efter att vi i den senaste matchen missade att göra mål på hörna på 15 försök, var nu Anders (som då var sjuk) riktigt sugen på o vända den trenden . Han tar hand om första hörnan, gör det bra och hänger upp den i mål hårt o bestämt. 1-1, assist "Linkan". Sedan går matchen in i ett betydligt lägre tempo. Vargön har svårt att ta sig igenom vårt solida försvar och deras lyrspel är uddlöst. I sina anfall får de börja om gång på gång på gång. 1-1 står sig halvleken ut.

Andra halvlek öppnar i högre tempo. Men 1-1 står sig en stund. I takt med att isen blir allt sämre börjar nu båda lagen spela mer och mer lyrspel. Men Vargön har fortsatta leveransproblem med sina lyror, och en sisådär 100 lyror stannar på Peters bröst. En kvart in på andra är det dock återigen dags för gästerna att ta ledningen i matchen, den kommer till genom att bollen efter inslag (tror jag) studsar hej vilt i vårt straffområde, men vi lyckas inte rensa utan den når till slut en Vargönspelare som trycker in ledningsmålet, 1-2. Bara ett par minuter senare kvitterar Filip Andersson på distansskott, assisterad av undertecknad. 2-2. Sedan följer ett ca 20 min långt ställningskrig där lagen turas om att anfalla på den knaggliga isen. Vi skapar många hörnor idag, inte minst tack vare "Danne" som ordnar många hörnor åt oss. En av dessa hörnor tar han själv hand om, hårt och buteljhögt skickar han in vårt mycket viktiga ledningsmål, 3-2. Återigen assisterad av "Linkan". Vi börjar nu ta över matchen allt mer. I den 86:e minuten kommer så 4-2-målet som punkterar matchen, det är John som tagit sig igenom Vargönförsvaret och rakar upp bollen i mål. I den 89 minuten gör sedan Filip mål för andra gången i matchen efter långt utkast av Jurevik. 5-2, som också blir slutresultatet.

Vi följde Jensas/Brings matchplan till punkt och pricka och genom vårt försvarsarbete från topp till målvakt gjorde vi det mycket svårt för Vargön att kunna avancera i sitt spel. Vi är helt enkelt jobbiga att möta. Dessutom utnyttjade vi våra målchanser på ett bra sätt. Sammantaget gör det att vi vinner idag mot Vargön med 5-2, det gör att vi nu står på 10 poäng i tabellen.

Inte nog med det. Direkt efter vår match startade matchen mellan Skövde och Surte. Skövde som precis inför matchstart stod på 3 poäng under oss, med en match mindre spelad. Oavgjort resultat var ett måste för Skaraborgarnas överlevnad i div 1. Matchen hade en hisnande upplösning då det stod 4-4 fram till den 90 minuten, då Skövde får straff. Missar! I den 92:a minuten gör istället Surte och Peder Remman 4-5! Ett resultat som innebär att det är klart att det blir Kålland och Skövde som flyttas ner direkt till division 2. Och vi klarar oss från direktnedflyttning!

PS. Kanske att vi ska hissa Surtes Peder Remmans tröja nånstans i klubbstugan? Kanske.