• En riktigt bra halvlek av Skara

Herrarna hade en tung start på höstsäsongen med en förlust mot Ulricehamn genom tre snabba mål senast. Men vi gräver inte ner oss för det utan tar nya tag idag när vi gästas av jumbon Falköpings FK. Det vackra sommarvädret gör att dagens match spelas på konstgräsplan. Skara har ett visst övertag i inledningen men i sjätte minuten har Falköping en snabb omställning som överraskar Skaras försvar. Falköping sätter säkert bollen i mål och tar ledningen. Skara replikerar dock snabbt och i minut 10 avancerar Simon Kotka på högerkanten och slår ett inlägg där Rasmus Arvidsson når högst med huvudet och nickar in kvitteringen. Skara fortsätter pressen efter kvitteringsmålet men igen så saknas skärpa och rörelse i motståndarens straffområde. Efter halvtimmen spelad så har Rasmus och Joakim Friberg ett fint samarbete som slutar med att Joakim får till ett avslut som målvakten får fingertopparna på. Strax innan paus har Skara ytterligare ett farligt läge när Erik Morell Sahlqvist frispelar Simon som sånär forcerar in bollen. Oavgjort resultat är ställningen i halvtid och det speglar inte hur spelet varit men som vanligt är det målen som räknas. Skara bör förbättra rörelsen utan boll, alldeles för många som blir stående och tittar på vad bollföraren ska göra. Det första som händer i halvleken är att Tom Lundgren blir neddragen i straffområdet och domaren dömer straff. Joakim tar straffen och placerar den säkert vid stolpen, precis den starten Skara behöver. Skara får en injektion av målet och i minut 55 rycker Erik ifrån sin försvarare och spelar in till Rasmus som avslutar på målvakten. Tio minuter senare rullar Skara upp ett mönsteranfall när Tom skarvar ut bollen till Rasmus som avancerar och spelar snett inåt bakåt till Oliver Jonsson som drar på och utökar Skaras ledning. 73 tar Samuel Fröberg en mycket fin djupledslöpning och spelar in till Tom som tar en lika fin löpning i straffområdet men Falköpings målvakt gör en idioträddning på Toms avslut. I anfallet efter är det Rasmus som tar en löpning på andra kanten och slår ett avvägt inlägg till Elias Abbasi som i princip har öppet mål men nicken går över. I 80:e minuten så får Elias bollen på vänsterkanten och sin vana trogen bryter han in i plan och den här gången avslutar han stenhårt i bortre burgaveln och 4-1 är ett faktum. Skara tryck fortsätter matchen ut och man har flera lägen att utöka ledningen men Falköpings målvakt storspelar och räddar flera klara lägen. Skara vinner matchen rättvist och deras andra halvlek är riktigt bra där spelarna visar upp ett mer rörligt spel än i första. Nu en veckas matchvila och sen väntar IFK Värsås borta nästa söndag. Herr senior 20 aug 2023 0kommentarer
  • Skara påkopplat idag

Dags för sista matchen innan sommaruppehållet och Skara har en gruvlig revansch att utkräva av dagens gäster från Sil. Skara som lite överraskande tappade poäng senast behöver få ett bra avslut på vårsäsongen för att komma tillbaka med en positiv känsla efter uppehållet. Gästerna har precis som Skara blandat och gett resultatmässigt det senaste så det kan bli en tuff uppgift idag. Precis som senast så tar Skara ledningen tidigt närmare bestämt i minut 5. Det är Erik Morell Sahlqvist som trycker in bollen efter att bollen studsat i retur på en Sil-spelare. Det tar inte lång tid efter att avsparken efter första målet görs förrän det är dags igen. Denna gången är det Tom Lundgren som som fint nickar in ett inlägg från vänsterkanten, en riktig drömstart för Skara. Efter 10 minuter har Sil en hörna som ser ut att gå direkt i mål och det jublas hos Sil-supportrarna men bollen går precis över ribban. I 18:e minuten missar Skaras försvar i markeringen och en Sil-spelare blir helt ren men Didrik Eriksson i Skara-målet kommer ut fint och avvärjer. Skara för nu spelet på en vattentyngd plan men Sil är hela tiden farliga i sina snabba omställningar. I 24:e minuten kommer Elias Abbasi igenom på vänsterkanten och går förbi sin försvarare som är tvungen att fälla honom och domaren blåser för straffspark. Elias tar själv straffen och sätter den kyligt till vänster om målvakten. Nu har det verkligen lossnat för Skara och i 28:e minuten rullar man upp ett mönsteranfall där Valmir Brahimi spelar upp till Tom som spelar ut till Linus Skillermo på högerkanten som slår ett fint inlägg som Tom rusar fram och nickar in 4-0 i nättaket. Sil tappar ändå inte modet trots Skaras målövertag och har en hel del chanser i slutet av första halvlek. Skara är det bättre laget i första halvlek men kanske inte så som resultatet visar men det är kul att det släpper målmässigt. Känslan är att Skara är väldigt påkopplade idag också och jobbar för varandra. Andra halvlek öppnar med mycket kamp och fysiskt spel utan att några farliga chanser. Skara börjar av naturliga skäl att bevaka sin ledning men försöker ändå skapa framåt. I minut 58 hittar Joakim Friberg ut med en av sina fina öppnande passningar som friställer Elias som fri med målvakten inte gör något misstag och enkelt rullar in 5-0. Joakim tar ett stort ansvar idag på centrala mittfältet och gör det fantastiskt bra. I 66:e minuten slår Abbe Khodair en fantastiskt fin passning till Samuel Fröberg på högerkanten som i sin tur hittar Osama Safar som bara är decimetrar från att göra mål men bollen passerar precis på fel sida stolpen. I 75:e minuten vill Tom göra hattrick när han skjuter utanför straffområdet men Sils målvakt räddar. I minuten efter får Tom chansen igen då han kommer fri med målvakten men återigen räddar Sils målvakt men inte bättre än att returen går ut till Osama som gör sitt första A-lagsmål i serien och utökar till 6-0. I matchminut 83 så är Rasmus Arvidsson nära att göra mål i sin comeback efter skadeuppehåll men bollen smiter precis över målet. Skara går segrande ur striden idag och vinner med klara 6-0. Matchen blir lite avslagen i andra halvlek och Sil har inte många farligheter och det blir inte lättare när man får en man utvisad i mitten av halvleken. Som sagt tidigare så är hela laget påkopplat idag och har en inställning som vi saknat ett tag. Beröm till hela laget men idag utmärker sig Elias som det ofta händer något omkring och som tar jobbet både framåt och bakåt. Tom får det äntligen att lossna och gör två mål och har flera chanser att göra ytterligare mål. Nu väntar en välförtjänt sommarvila och Skara går till den med en bra känsla. Herr senior 4 jul 2023 0kommentarer
  • Ologiskt resultat för herrarna

Ny viktig match för herrarna igen när Tvärred-Vegby kommer på besök. Yttre omständigheter för matchen är regn vilket var tag sedan, återstår att se vilket lag som gynnas mest av detta. Tvärred kommer till dagens match med en svit på 3 oavgjorda matcher i rad. Skara rivstartar och redan i första minuten hittar Oliver Jonsson ut till Elias Abbasi som skär in i plan och skjuter ett skott som målvakten räddar ut till hörna. Men Tvärred svarar upp direkt och efter lite slarv i Skara-försvaret får man en farlig frispark. Frisparken går i muren men Skara lyckas inte få bort bollen som till slut hamnar hos en Tvärred-spelare som via ribban sätter 0-1. Skara fortsätter skapa farliga chanser efter målet och i minut 13 är det återigen Elias som bryter in i mittplan och hårt trängd avslutar precis utanför målvaktens högra stolpe. I 16:e minuten anfaller Skara på högerkanten genom Joakim Friberg som avlossar sin vänster men tyvärr i burgaveln. 21 minuter spelat är det Erik Morell Sahlqvist som avancerar på mittplan och skjuter strax utanför straffområdet och Filip Bergsten hugger på målvaktsreturen men Tvärred lyckas reda ut situationen. I 25:e minuten är det Tvärred som skapar tryck och genom ett skott långt utifrån träffar man ribban, där var 0-2 inte långt borta. Man kan lugnt säga att matchen svänger fram och tillbaka nu med två lag som vill gå framåt. Det är dock inget direkt skönspel från något av lagen utan snarare mycket kamp och fysiskt spel. Tvärred går till halvtidsvila med 0-1 och har ett lag med ganska rutinerade spelare och det väger ibland över mot Skaras som har fler yngre spelare. Känslan är att Skara behöver höja sig rejält i andra för att vända detta. Skara börjar andra starkast men det saknas precision i passningarna och rörelsen utan boll behöver förbättras. Måste finnas lite vilja att vinna varje boll eller att komma till avslut, det handlar trots allt om att hänga med i toppen av tabellen. Andra halvlek rullar vidare utan att det finns så mycket att skriva om, Tvärred bevakar sin ledning och gör det bra. I 66:e minuten får Linus Skillermo ett bra läge från sin högerkant men avslutet går i burgaveln. Men så i minut 70 slår Joakim ett hårt inlägg som en Tvärred-spelare styr in i eget mål och kvitteringen är ett faktum. Skara försöker nu verkligen gå för segermålet och i 77:e minuten blir det kalabalik i Tvärreds straffområde men bollen vill inte in. I 86:e minuten är det vänt på steken igen, en långboll mot Skaras straffområde skapar missförstånd mellan Linus och Gustav Wahlström som idag står i Skara-målet och det vill sig inte bättre än att Gustav råkar fälla en Tvärredsspelare som tilldöms straffspark. Straffen sätter man säkert i mål och återtar därmed ledningen. Mycket mer händer inte sen i matchen utan Tvärred-Vegby går segrande ur den med 1-2. Moraliskt sett hade oavgjort varit ett rättvist resultat, bollinnehavsmässigt hade en Skara-seger varit rättvist men det underbara med denna sport är att resultatet inte alltid speglar vad som hände. Tvärred gör det bra samtidigt som Skara måste bli bättre på att ta tillvara sitt stora bollinnehav, det är alldeles för mycket oskärpa i passningar och avslut. Nu väntar en väldigt viktig och svår bortamatch mot serieledande Syrianska på onsdag, då gäller det att alla är fullt påkopplade. Herr senior 18 jun 2023 1kommentar