• Skaras herrar klara för division 3

Matchboll nummer två för Skaras herrar att ta sig upp direkt till division 3. Förra helgen var det stolpe ut att ta den efterlängtade direktplatsen och idag har man en ny chans när man möter redan klara seriesegrarna Syrianska Lidköping. Vid vinst är man klara för uppflyttning och alla andra resultat innebär att man är beroende av andra lags resultat så seger är det enda som gäller för att vara säker. Skara får läge direkt på avspark när Tom Lundgren blir helt ren med målvakten som lyckas rädda bollen, det hade varit en drömstart för Skara. I minut 7 var det ytterst nära igen när Oliver Jonsson slår ett inlägg från högerkanten som Tom snuddar med skallen men inte tillräckligt för att styra in ett ledningsmål. Skara för matchen i inledningen och har ett antal fina passningar och kombinationer men det saknas lite skärpa i alla moment. Efter 17 minuter har Skara en frispark utanför straffområdet som Elias Abbasi lyckas få förbi muren men målvakten avstyr till hörna. Syrianska individuellt skickliga spelare som gör att deras omställningar blir väldigt farliga. Efter halvtimmen spelad så har Skara på nytt en frispark utanför Syrianskas straffområde där Abbe Khodair slår frisparken till en helt ren Anton Lans som lyckas nicka över målet. Som sagt skärpan måste finnas där. I 37:e minuten sticker Syrianska upp igen och har ett farligt avslut precis utanför Skaras mål. I sista minuten på halvleken så får Skara hur många chanser som helst men till slut lyfts bollen in och Tom nickar så snyggt in 1-0. Det är det sista som händer i en halvlek som Skara dominerat stort och välförtjänt går till vila med ledning. Med lite tur hade siffrorna varit större men vi hoppas på mer mål i andra halvlek. Skara startar även andra övertygande och i första anfallet hittar Simon Kotka in till Rasmus Arvidsson som sånär nickar in bollen. I 48:e sticker Syrianska upp i en kontring och hotar Skaras ledning. Det känns som att Skara skulle behöva få in en boll till för att ledningen ska kännas betryggande. 3 minuter senare så har Syrianska läge igen och då är det riktigt farligt när de har ett friläge men som tur är har vi Didrik Eriksson i mål som räddar oss. Skara hamnar i en period med lite skakigt spel och det är så man är lite smånervös som Skara-supporter. I minut 66 har ändå Skara ett gyllene läge att utöka när Rasmus får ett jättefint nickläge framför mål men målvakten räddar. I 72:e minuten sticker Syrianska upp igen och har ett läge men skjuter över. 10 minuter från slutet slår Erik Morell Sahlqvist en frispark i ribban så nu böljar spelet verkligen fram och tillbaka. I slutminuten har Skara ytterligare ett jätteläge när Osama Safar dribblar sig fram och skapar sig ett skottläge men avslutet går precis utanför. Skara håller ut och är äntligen klara för division 3 igen, förbannelsen är bruten efter att man varit nära flera år i rad. Härlig avslutning på säsongen med två lag som firar avancemang uppåt. Nu startar arbetet för nästa säsong. Herr senior 8 okt 2023 1kommentar
  • Bussresa på lördag till Tvärred-Vegby

På lördag har herrlaget chansen att med stora steg närma sig division tre spel nästa år. En bussresa för supportrar anordnas i samband med detta. Schema för dagen: 10,20 Avresa från Sparbanken Arena ca 11,30 Gemensam lunch i Ulricehamn - bekostas själv. 13,00 Matchstart på Bergavallen 15,00 Hemresa 16,30 Åter på Sparbanken Arena Kostnad per person 200:-- Anmälan via mail till kristian.wejshag@olinsgymnasiet.se alternativt via telefon till Bengt Hassellöf. Anmälan är bindande. Skara FC Herr senior 25 sep 2023 0kommentarer
  • Välförtjänt seger för Skara

Säsongen närmar sig sitt slut och avslutningen på serien är riktigt raffinerad. Det som är glädjande är att Skaras herrar är en del av detta och varje återstående match är oerhört viktig. Dagens gäster Ulvåker kan mycket väl sätta lite käppar i hjulet för detta då man kommer till dagens match med två riktiga skalper. Skara tar tag i taktpinnen från början och efter fem minuter slår Simon Kotka ett fint inlägg som träffar Tom Lundgren på huvudet men bollen blir lite för lång. Tre minuter senare så bryter Tom igenom i straffområdet och sätter Ulvåkers målvakt på prov som räddar till en resultatlös hörna. Mitt i Skaras press så sticker Ulvåker och slår ett tillsynes ofarligt inlägg som Anton Lans ska rensa bort men får felträff och styr bollen i eget mål till 0-1. Skara fortsätter dock att trumma på och efter 25 minuter spelar Oliver Jonsson mycket fint fram till en lika fint löpande Niklas Eklund som petar in kvitteringen förbi Ulvåkers målvakt. En mycket välförtjänt kvittering. I 31:a minuten tar Joakim Friberg en bra löpning från sin defensiva position och spelar i bollen mot Tom som finns i boxen men målvakten kommer mellan och avvärjer ett säkert mål. I minut 42 får Elias Abbasi en fin djupledsboll över Ulvåkers backlinje, Elias gör sin vana trogen sin back och avslutar med ett skott som målvakten får stora problem med. Tråkigt med det insläppta målet under första halvlek för Skara dominerar stort. Skara har flera fina kombinationer och spelar sig fram till fina lägen men det sista vill sig inte riktigt dock ser det mycket bättre ut med folk i boxen idag. Ulvåker spelar upp sig i början av andra halvlek och jämnar ut spelet något med några halvfarliga chanser. I minut 66 sätter Elias fart på kanten och hittar in till Erik Morell Sahlqvist som är på väg att sätta ledningsmålet men skjuter Tom i ryggen. I anfallet efter kommer nyinsatte Osama Safar fram och spelar in till Joakim Friberg som skjuter i ribban, oturen grinar Skara i ansiktet nu. 72 minuter spelade bryter Elias ett uppspel och hittar sånär fram till Tom till men en försvarare rensar undan till hörna. I 75:e minuten så kommer äntligen det välförtjänta ledningsmålet när Elias driver fram bollen och friställer Oliver som fri med målvakten inte gör något misstag. Spelet öppnar upp sig efter målet och det svänger lite mer än tidigare vilket ger publiken valuta för entrépengen. Skara kontrollerar spelet och resultatet och vinner helt välförtjänt med 2-1, siffror som borde varit större med tanke på matchbilden. Framträdande spelare i Skara idag var absolut Oliver Jonsson som har en hög arbetsförmåga som idag kryddades med en assist och ett mål. Den rafflande avslutningen fortsätter borta mot IFK Falköping nästa helg, vilken batalj det kommer att bli. Herr senior 17 sep 2023 1kommentar