• Referat: Sjöbo IF - Häljarps IF

Matchreferat Sjöbo IF - Häljarps IF Som tränare tror man alltid att man gjort allting rätt för att förbereda sig inför en match misstaget i fredags var att inte slå en koll på väderleksrapporten. Det var en match som i matchens första skede startade med ett nerpressat och trögstartat Sjöbo i en förhållandevis torr och mild höstkväll på IP, men som under matchens gång ökade i intensitet, både vad gäller väder och det som skedde på planen. Det kom att sluta med regnstorm, målkalas och en hel del varningar. Den första halvleken är jämn, där Sjöbo och Häljarp delar på antalet chanser framåt. Jag tycker dock att efter ca 20 minuter börjar vi få balans i vårt spel och äger mycket mer boll än våra motståndare. I målet gör Tobbe en fantastik räddning, där han dyker som en katt. I närheten av krysset styr han ut bollen, vilket mycket väl kan vara avgörande för hur matchen utspelar sig. Vi får motståndaren dit vi vill, när vi gör uppoffrande löpningar för varandra och hela tiden ligger på rätt sida. Något vi pratat om innan matchen så vi med bestämdhet uttalade att det inte ska vara roligt att möta oss. Första halvleken slutar som den började då inget av lagen lyckats förvalta de chanser man fått, vilket är helt rättvist. Inför andra halvlek gör vi en förändring i spelarutbudet och ökar på med ännu mer löpkapacitet. Det är också på högerkanten där vi gjort förändringen som uppbyggnaden till vårt första mål tar sin plats. Efter en central bollvinst så går Johan på overlap och slår in ett inlägg som passerar alla i straffområdet utom Wille som väntar i bortre ytan. Med en Touch lägger han bollen till rätta och placerar in bollen i bortre burgaveln. Välförtjänt, då jag anser att vi sedan i vintras haft svårt att få bägaren att tippa över åt vårat håll så får vi plötsligt medvind i regnrusket. Bara minuter efter att William gett oss 1-0 och lite välförtjänt andrum, lyckas han få fatt i bollen på offensiv planhalva, tittar upp och ser att målvakten står en bit ut. Från hela 40 meter trycker han iväg ett högklassigt avslut som letar sig igenom de tunga regndropparna och in i nätmaskorna. 2-0 till Sjöbo är ett faktum. Vi lyckas efter andra målet etablera ett spel med oerhörd kontroll och det finns inte mycket för motståndaren att säga till om. Ju längre matchen går desto tröttare blir motståndaren vilket också visar sig när fairplay tabellen ska summeras. I den 74:e minuten spelar Gabriel ut bollen mot vänstra hörnflaggan där William får tag i den och tidsfördröjer, efter en vårdslös tackling får han frisparken med sig, en frispark som han själv slår. Wille Slår frisparken över en tvekande målvakt och bollen seglar in i bortre burgaveln. Matchen är punkterad efter 75 minuter, samt att ett hattrick är fullbordat. Ett äkta hattrick ska tilläggas. För att Willes ego inte skulle svälla till storleken av en luftballong så hade tränarteamet redan innan 3-0 beslutat att göra ett byte där Liam skulle ersätta Wille. Personligen kan jag tycka att två mål räcker för Wille i denna matchen men om han nödvändigtvis ska envisas men att göra 3 mål så protesterar jag inte, iallafall inte högljutt. Kort därefter får våran skyttekung tag i bollen på offensiv tredjedel och lyckas utan konstigheter placera in bollen i den bortre burgaveln. Erik har fastställt 4-0. De resterande 10 minuterna handlar mest om att spela av matchen och hoppas på att inte åka på några onödiga utvisningar eller skador. En oerhört välförtjänt och till slut överlägsen seger för de blå och ytterligare 3 pinnar in på kontot. Efter att ha tvålat till serieledaren med 4-0 så har Sjöbo 4 raka vinster och ser framemot att avsluta hösten på ett lika bra sätt i sista matchen mot Oxie. Som slutord vill jag som tränare säga att vi som lag jobbar för varandra, vi sliter och krigar. Vi går in i dueller med huvudet högt och vi gnäller inte när motståndaren tar till tjuvknep. Självförtroendet är på topp och vi går för en femte raka seger på Oxie i den avslutande omgången. Grabbarna kan gå av planen med vetskapen att dom gör en riktigt god insats! Den energin och entusiasmen som samtliga spelar uppvisar bådar gott för framtiden. Jag vill utöver målgörare och målräddare samtidigt hylla alla grabbarna som unisont följer matchplanen och gör jobbet. Vi vet att vi tar dem i andra! /Kevin Juniorlaget Herrar 20 okt 2019 0kommentarer
  • Är du född 2001--2004 och sugen på en ny utmaning?

Då skall du läsa vidare här ! Vi har ett härligt gäng grabbar främst födda 2001-2002 som skulle vara i behov av förstärkning ! Då vi har ett gäng killar som verkligen bryr sig om sin fotboll och tränar tre pass i veckan plus match, så är de likasinnade killar vi är på jakt efter, som verkligen brinner för att utvecklas och vill framåt med sin fotboll. Då vi har ett väldigt nära samarbete med vårat seniorlag så finns de absolut chans till att få möjlighet under året att träna med seniorerna om man utvecklas och visar framfötterna. Vi kommer under hösten ha träning två dagar i veckan från onsdagen den 6/11 till någon gång i mitten på December. Tiderna är Måndag och Onsdag 19.30-20.45 på konstgräset i Sjöbo. Skulle du vilja ha mer info om detta eller de är något du undrar över så är de bara att slå följande herrar en signal eller skicka ett sms så tar vi kontakt och ger er mer info. Eller om ni bara vill anmäla ert intresse att ni vill komma och träna och vilken dag ni vill komma så är de bara meddela någon av oss. Tränare Juniorlaget: Kevin Karlsson 073-6146092 Herrsektionen / Juniorsektionen: Alfred Andersson 0708-831279 Mattias Pedersen 070-3372330 Juniorlaget Herrar 14 okt 2019 0kommentarer