• Referat: Forsby FF - Skultuna IS

Forsby FF - Skultuna IS 5-0 (1-0) Skott: 12-2 Hörnor: 8-0 1-0 (40) 2-0 (47) 3-0 (51) Självmål! 4-0 (71) 5-0 (81) Matchreferat: Äntligen seriepremiär efter månader av träning och förberedelser! Vi åker till Köping för att möta ett av seriens förmodade topplag då dagens motståndare Forsby FF ramlade ur division 2 förra säsongen och vi är nykomlingar från division 4. Vi har dessutom införskaffat och mindre bra förutsättningar då vi bara kan komma med 13 spelare. Trots detta är humöret på topp i regnet och vi har en förhoppning om att kunna göra en bra match oavsett resultat. Forsby rivstartar matchen med ett högt tempo och där man gång på gång hotar via djupledsspel och gärna via sin vänsterkant. Vår nykomponerade backlinje för dagen får jobba kopiöst och gör det fantastiskt under den första halvleken samt att Ebba Räms i målet storspelar. Forsby är ett riktigt bra lag och det visar man idag, man är stora och tunga och de har några spelare som är extremt snabba. Dock är man inget spelande lag, utan man slår mycket långa bollar på snabba spelare, effektivt skulle det visa sig. Skultuna står emot bra trots att Forsby ligger på och skapar chans efter chans, ändå känns det lite snöpligt när domtar ledningen med 1-0 i den 40:e minuten då ett skott utifrån hamnar i en båge över Ebba i målet. 1-0 står sig halvleken ut. I paus pratar vi om att vi behöver bli starkare, tuffare och stoppa Forsbys mittfält. Så vi gör en justering och spelar med 3 centrala mittfältare och 1 forward. Fokus var att våga ta försig mer och framförallt orka matchen ut. Skultuna ser bättre ut i den andra halvleken spelmässigt, man vinner fler närkamper på mitten och man kan spela upp sig och skapar en hel del chanser att göra mål. Men det är Forsby som gör målen idag. Redan i den 47:e minuten smäller det, en djupledsboll hittar en fri spelare och hon kan lägga in 2-0. Minuterna senare så kommer ett olyckligt självmål då bollen studsar på fel ben in i målet till 3-0. Här bör luften gå ur bortalaget normalt sett, men icke. Skultuna kommer tillbaka och Wilma Karlsson har i den 68:e minuten ett guldläge att reducera. Wilma drar på ett kanonskott som Forsbys målvakt gör en super räddning på, hade bollen gått in där så tror vi på att matchen skulle bli spännande för Skultuna ser framåt mycket bättre ut. Minuten efter så är det åter nära ett självmål för Skultuna med försvaret hinner rensa undan. och sista 20 minuterna är svängiga. Häng med nu! Minut 69, Forsby skjuter i ribban. Minut 72, Forsby gör 4-0 efter fin action i straffområdet och frispelar annan spelare för mål. Minut 77, Forsby skjuter i stolpen. Minut 77, Wilma Forssander får friläge, målvakten kommer ut och räddar. Minut 79, Ebba halkar till och Forsby skjuter strax utanför. Minut 81, Forsby gör 5-0 men snyggt skott utifrån i krysset. Minut 83, Wilma Karlsson, skott över Minut 87, Wilma Karlsson, riktigt farligt skott strax utanförstolpen. SLUT! Kortfattat så kan vi säga att resultatet kan vi ej snacka bort, Forsby FF var bra, Skultuna orkade stå upp i ca 75 minuter och det är just orken och början av halvlek 2 som det tyvärr blir två snabba och som sänker oss idag. Nya tag nästa lördag då Gideonsbergs IF Dam U kommer på besök till Kvarnbackavallem. A-lag Damer 8 aug 2021 0kommentarer
  • Referat: Sala FF Dam - Skultuna IS

Sala FF Dam - Skultuna IS 1-1 (0-1) Skott: 7-5 Hörnor: 7-3 0-1 (35) Moa Godesparr (Sara Abshir) 1-1 (85) Matchreferat: Returmöte idag mot Sala FF, denna gång i Sala och på naturgräs. Kortfattat kan man sammanfatta denna match såhär. Matchen slutar rättvist oavgjort. Skultuna är det bättre laget i den första halvleken och har mest bollinnehav, man rullar runt fint inom laget och spelar sig fram till lägen och med en fin variation i spelet. Hemmalaget får ofta slå ifrån sig. Men det dröjer ända till den 35:e matchminuten innan matchens första mål kommer. Skultuna drar upp ett fint anfall med flertalet väggspel och sågar sig igenom Salalaget, men ändå så är målet en tilltrasslad situation och där Moa Godesparr är sist på bollen efter fint förarbete av Sara Abshir. Trots fint spel från bortalaget så blir det endast ett mål framåt och endast 4-3 i avslut till Skultunas favör. I paus kommer sedan hemmalaget ut med en helt annan energi och där man går ut aggressivt och vinner närkamperna. Man slår 99% av alla bollar ut på sin högerkant där de har en otroligt snabb spelare, sedan kommer det inlägg in mot straffområdet. Sala skapar en hel del chanser framåt medans Skultuna istället får rensa och gå på kontring, spelet fungerar inte alls lika bra som i den första halvleken. Bägge lagen skapar ändå hyggligt med farliga chanser, men det känns ändå som att en tillfällighet kommer ge 1-1 eller 0-2. När Skultuna sedan glr några byten sista 20 minuterna så skapar man äntligen lite tryck framåt igen och det känns då lite snöpligt att kvitteringen kommer med fem minuter kvar. Åter är det en lång djupledsboll som kommer, dock via mitten denna gång och känslan är att det är offside, flera spelare stannar av och väntar på signal, men Salas spelare fullföljer och målet godkänns. Direkt efter målet skapar Skultuna några möjligheter men bollen går tätt utanflr stolproten. Så matchen slutar oavgjort 1-1. Snöpligt men rättvist sett till spelet totalt sett. Dock är det flera som förtjänar beröm, här kommer några utav dom, men skulle vilja nämna alla såklart. Ebba Räms i Skultunas mål gör en riktigt bra match. Vi har för dagen ett nytt mittbackspar med Filippa Gislerud och Amanda Stolpe som gör det riktigt bra ikväll. Julia Olsson kommer fram fint på sin kant och är riktigt nära att gära ett drömmål på distans. Vi får till kombinationerna i den 1a halvleken och där Engla Söderström krigar ordentligt på mittfältet, så detta tar vi med oss framåt inför nästa match. På tisdag väntar seriekollegan Gideonsbergs IF, då måste vi göra 90 bra minuter, det kommer troligen bli betydligt tuffare. A-lag Damer 16 jun 2021 0kommentarer
  • Referat: Barkarö SK Dam - Skultuna IS

Barkarö SK Dam - Skultuna IS 1-6 (0-2) 0-1 (12) Moa Godesparr. STRAFF! 0-2 (31) Wilma Karlsson. 0-3 (48) Hanna Häggkvist. 0-4 (56) Julia Olsson. 1-4 (58) 1-5 (75) Sara Abshir (Tlde Fält) 1-6 (78) Amanda Stolpe (Malin Högberg) A-lag Damer 14 jun 2021 0kommentarer