• U-lagets match mot Torps GoIF inställd!

Morgondagens U-lagsmatch i division 6 Södra Bohuslän mot Torps GoIF är inställd då Torp inte får ihop fullt lag. Förhoppningen är att denna matchen spelas vid ett senare tillfälle. Herr 3 maj 2022 0kommentarer
  • Förlust för Rosseröd mot ett duktigt Skärhamn

Det blev förlust för Rosseröds IK mot ett piggt och spelglatt Skärhamn på fredagskvällen. Skärhamn vinner välförtjänt med hela 5-2 på Hedevallen och man går i och med segern upp i serieledning. Rosseröd fick aldrig riktigt igång sitt spel denna kvällen och man gjorde en bedrövlig första halvlek där Skärhamn kunde gå fram till en 3-0 ledning. Markus Johansson stod för 1-0 och 3-0, medans Lukas Andersson gjorde 2-0 målet. Rosseröd lyckades trots allt reducera till 3-1 genom Abass Hussein strax innan halvtidsvilan. I den andra halvleken så ryckte Rosseröd upp sig och Abass Hussein gjorde sitt andra mål när han reducerade ännu en gång till 3-2. Rosseröd hade sedan en period där man tog tag i spelet och man gick för en kvittering och närmast var Dirhat Ahmed när han blev helt frispelad framför Skärhamnsmålet, men Emil Vernhamn gjorde en jätteräddning på Dirhats avslut. Istället så avgjorde Filip Thonell matchen när han istället kunde utöka Skärhamns ledning till 4-2 i den 66:e minuten och sedan fullbordade Markus Johansson sitt hattrick med att faställa slutresultatet 5-2 till Skärhamn. Bäste spelare i ett blekt Rosseröd var målvakten Craig Stephenson som stod för ett flertal kvalificerade räddningar. Vi gratulerar Skärhamn till segern och blickar istället framåt mot nästa match som är nästa fredag den 6 maj kl. 19:00 då vi gästar IFK Uddevalla på Fridhemsvallen. Herr 29 apr 2022 0kommentarer
  • Rosseröds IK knep 1 poäng i Mellerud!

Rosseröds IK gjorde en stark kämpainsats i bortamatchen på Rådavallen när man spelade 1-1 mot Melleruds IF i eftermiddags. Rosseröds mål gjordes av David Andreasson (se bild) efter en hörna i den andra halvlekens 58 min när han kvitterade Melleruds ledning. Efter att ha spelat två bortamatcher i rad så ser vi nu fram emot att äntligen kunna få spela hemma på vackra Hedevallen nästa fredag den 29 april kl. 19:00, och det är Skärhamns IK som gästar oss. Matchfakta: 1-0, 23 min Fredrik Larsson 1-1, 58 min David Andreasson Domare: Nicklas Göthberg Assisterande domare: Evangeline Rosendahl Yasser Abadi Herr 23 apr 2022 0kommentarer
  • Upp som en sol, ner som en pannkaka!

Förra veckans fina premiärseger följdes upp med ett riktigt bottenapp i Mellerud. Åsebro IF var det klart bättre laget när man besegrade Rosseröds IK med hela 3-1 på Dalslands Sparbank Arena i Mellerud. Matchen började på bästa sätt för Rosseröd och man kunde ta ledningen med 1-0 efter 11 minuters spel genom Tobias Andreasson. Där och då hade Rosseröd koll på händelserna i matchen och det såg väldigt bra ut. Men i den 23 minuten så kliver duktige centrala mittfältaren i Åsebro Sef Nikqi fram och efter att helt ohotat fått fritt spelrum utanför Rosseröds straffområde så prickskjuter han in kvitteringen 1-1. Efter kvitteringen så får Åsebro mer självförtroende och man vågar sätta mer press på Rosseröd och det resulterar i att man även kan ta ledningen efter en fin omställning efter en Rosseröds hörna. Spelet vänder och till slut hamnar bollen hos Johannes Tisell Norén som ligger i offside position utan åtgärd ifrån domarteamet och han försöker lobba in bollen, men duktige målvakten Craig Stephenson får bara fingertopparna på bollen och Johannes kan ge Åsebro ledningen med 2-1. Ledningsmålet gör att Åsebro tar över matchen även om det är mer kamp än skönspel och man håller sin ledning fram till halvtidspausen. Rosseröd inleder andra halvlek med att försöka få till en kvittering, men det vill sig inte idag. Istället så utökar Åsebro sin ledning till 3-1 i den 60:e minuten genom Arber Nikqi när han peter in bollen mellan benen på Craig Stephenson i Rosseröds målet. Detta blev spiken i kistan och Åsebro kontrollerar matchen sista halvtimmen och tar tre välförtjänta poäng i sin hemmapremiär. Det blir till att slicka såren för Rosseröd och komma igen, då nästa match även den spelas i Mellerud då vi möter Melleruds IF på Rådavallen lördagen den 23/4 kl. 13:30. Matchfakta: 1-0, 11 min Tobias Andreasson 1-1, 23 min Sef Nikqi 1-2, 39 min Johannes Tisell Norén 1-3, 60 min Arber Nikqi Herr 15 apr 2022 0kommentarer
  • Vilken seriepremiär, hattrick, 6-1 och 3 poäng!

Rosseröd rivstartade årets serispel med att ta en oerhört stabil seger hemma mot IFK Åmål med hela 6-1. Trots att Åmål tog ledningen med 1-0 i den 7:e minuten efter en minst sagt mycket tveksam straff, så var det Rosseröd som kontrollerade matchen ifrån början till slut. Man var det klart bättre laget och hade man haft lite bättre precision i avsluten så hade resultatet kunnat varit betydligt större. Åmåls Matheus Chaves var den som stod för Åmåls farligheter innan han blev utvisad redan i den 21:a minuten. Han var starkt bidragande till straffen som Åmål tilldömdes och som han förvaltade väl när han gav sitt lag ledningen med 1-0. Han hade även en boll i stolpens utsida innan det roliga tog slut och han drog på sig sin andra varning. Därefter skapade inte Åmål en enda riktigt klar målchans på hela matchen. Efter en halvtimmes spel så var det dags för Mathias Carlsson (se bild) att göra entre efter att ha startat matchen på bänken. Det tog mindre än fem minuter innan han fick göra sitt första mål för säsongen och efter ytterligare några minuter så kom även det andra och Rosseröd kunde gå till halvtidsvila med en 2-1 ledning. Rosseröd utökade sin ledning till 3-1 efter en riktig projektil i krysset av vårt nyförvärv ifrån Hogstorps IF, Sebastian Karlsson. I den 66:e minuten fullbordade Mathias Carlsson sitt hattrick med att göra 4-1. Dirhat Ahmed och Tobias Andreasson gjorde även dom varsit mål innan duktige domaren Christer Antonsson blåste av matchen. Vi har nu två bortamatcher framför oss innan vi förhoppningsvis kan ses på vackra Hedevallen för en riktig hemmapremiär även om vi trivs ganska bra på Fridhemsvallen också. Nästa match är mot nykomlingarna Åsebro IF ifrån division 5 Dalsland som vi skall ta oss an på Dalslands Sparbanks Arena i Mellerud på långfredag kl. 13:30. Matchfakta: 0-1, 7 min Matheus Chaves 1-1, 35 min Mathias Carlsson 2-1, 41 min Mathias Carlsson 3-1, 54 min Sebastian Karlsson 4-1, 66 min Mathias Carlsson 5-1, 76 min Dirhat Ahmed 6-1, 85 min Tobias Andreasson Herr 9 apr 2022 3kommentarer
  • Kryss i första DM-matchen

Rosseröds IK och IFK Strömstad delade på poängen i DM efter en mållös tillställning på Fridhemsvallens konstgräs i säsongens första tävlingsmatch. Matchen var relativt jämn spelmässigt men där båda lagen hade svårt att skapa några riktigt klara målchanser. Strömstad hade två jättelägen i första halvlek, men där duktige målvakten i Rosseröd Craig Stephenson gjorde två jätteräddningar i samma anfall. Rosseröd kunde ha avgjort matchen på slutet när Joakim Lundström fick ett friläge framför Strömstadsmålet med endast ett par minuter kvar att spela, men avslutet smet tätt utanför. Nästa match spelas på söndag 20 mars kl. 14:15 nästa vecka då vi åker till Stenungsund och Bästkusten Arena för att möta Ödsmåls IK i vår andra DM-match. På bilden ser ni ett av våra nyförvärv Omar Abdullah som kommer ifrån IK Oddevold. Herr 12 mar 2022 1kommentar
  • 4-0 seger i årets sista match

Rosseröds IK avslutade säsongen med att besegra Munkedals IF med 4-0 på vackra Hedevallen. Innan matchen startade uppvaktades Kevin Scott och Mathias Carlsson för 100 spelade matcher i den gröna tröjan. Båda spelarna har varit starkt bidragande till att Rosseröd idag spelar i division 4. Man har varit med på resan ifrån division 6 och igår spelade dom sin hundrade match var. Kevin har varit vår notoriske straffskytt genom åren och har på sina hundra matcher gjort 30 mål. Mathias Carlsson med förflutet ifrån allsvenskt spel med Ljungskile SK och spel i norska Levanger har gjort hela 100 mål. Det var även Mathias Carlsson som inledde målskyttet igår genom att göra dom två första målen i matchen. Sedan var det Jonathan Angmyr som fortsatte målskyttet i den andra halvleken och han ville inte vara sämre än Mathias och gjorde även han två mål. Kul för Jonathan att vara tillbaka igen efter sin hjärnskakning som gjort att han fått stå över träning och spel i nästan fyra veckor. Detta var säsongens sista match och vi slutar på en fin åttonde plats i tabellen och målsättningen inför i år har varit att hänga kvar. Att Karlsberg/Rosseröd hamnade i topp i division 6 Södra Bohuslän gör ju inte saken sämre. Nu tar vi lite välförtjänt ledighet innan vi sätter fokus på nästa säsong. Matchen finns att se i sin helhet på vår Facebooksida och där finns även Highlights ifrån matchen. Matchfakta: 1-0, 6 min Mathias Carlsson 2-0, 33 min Mathias Carlsson 3-0, 55 min Jonathan Angmyr 4-0, 67 min Jonathan Angmyr Domare: Kristopher Skoogh (Mycket duktig) Assisterande domare: Arben Demaj Kjell Johansson Herr 17 okt 2021 0kommentarer
  • Fengersfors IK blev för svåra för Rosseröds IK

Rosseröds fina hemmasvit på att man varit obesegrade i över två år på vackra Hedevallen, flög all världens väg när Fengersfors IK körde över Rosseröd. Segersiffrorna för Fengersfors stannade vid 5-2. Jesper Englund stod för ett hattrick med sina tre mål och Simon Schullström Jansson inledde målskyttet med sina två mål. Rosseröds målvakt Sebastian Berg var hemmalagets klart bästa spelare och stod för ett flertal högklassiga räddningar och höll nere Rosseröds förlustsiffror. Matchen livesändes på Rosseröds Facebooksida och där kan man se matchen i sin helhet. Man kan även se highlights ifrån matchen där också. Matchfakta: 0-1, 13 min Simon Schullström Jansson 0-2, 15 min Simon Schullström Jansson 0-3, 22 min Jesper Englund 0-4, 29 min Jesper Englund 0-5, 56 min Jesper Englund 1-5, 67 min Tobias Andreasson 2-5, 74 min Joakim Lundström Domare: Benny Berndtsson (Mycket duktig) Assisterande domare: Linus Axberg Tony Hansson Herr 10 okt 2021 0kommentarer