25 maj 2018
19:00

Bäckalunds IF

Referat: Rinns AIK - Bäckalunds IF

Viktig seger för våra ambitioner, vi var det bättre laget ikväll och det borde ha varit något mer mål framåt!

Vi startade med Lilläng i målet, fyrbackslinjen bestod av Alexander, Pihlström, Skoog och Andreas E. På mitten från höger Robin E, Carl, Marcus och Henric. På topp Stoffe och Hedström.

Matchen började med att vi får en hörna, på hörnan så går bollen över mållinjen, från där jag stod kan jag inte säga mer än att målvaktens kroppshållning tydde på att bollen var inne, vi fick det bekräftat av våra spelare som garanterade att bollen var inne, sen så får vi ha i åtanke att som ensam domare är det svårt att se allt.

Vi fortsatte att försöka anfalla och redan i den 2:a minuten så löper Robin med bollen och slog ett långt inlägg som Henric nickar ner till Marcus som avslutar med ett skott som täcktes. När vi lyckades hålla bollen längs gräset så fick vi upp en snabb passningsspel som Bäckalund hade lite svårt med, men dom kämpade bra! I den 9:e minuten tar vi en snabb inkast och får Henric i skott läge, men skottet gick dock utanför.

Bäckalund var inte ofarliga, i den 11:e minuten gick Lilläng sträcka sig ut och tippa en boll till hörna. Det var just på fasta situationer som Bäckalund var mest farliga och vi fick skita ont vid varje sådan situation för att freda målet! Mellan den 12 och 17:e minuten bjöd bägge lagen på en dålig fotboll, långbollar och bollen var mest i luften än på gräset.

I den 18:e minuten med bollen längs gräset kom vi i en bra anfall till höger där Stoffe avslutade med ett skott över ribban. Denna anfall var startskottet på en riktig fin Rinn period där vi i den 20:e minuten hade två skott som målvakten gjorde två fotparader på, först var det Robin från sitt högra flank avslutade vid första stolpen där målvakten räddade, bollen hamnade sedan ut till vänster och då är det Hedström som jobbade sig in och tog avslutet men målvakten gjorde som sagt ännu en fotparad. Nu hade bortalaget svårt att få bort bollen och minuten senare så hittade Marcus Henric som avslutade vackert i krysset, 1-0 i den 21:a minuten!

Vi fortsatte att anfalla och i den 23:e minuten så prickade Hedström ribban. Alexander gick på avslut som täcktes till hörna. I den 26:e minuten kom Robin från sin höger kant och slog ännu en fin inlägg som hittade Andreas E, som tvingades avsluta med högern och bollen gick tätt utanför. Vi malde på och förtjänade ett mål till tycker jag. Två minuter senare slog Henric en hörna bollen kom tillbaka och på efterföljande hörna nickade Stoffe över. Minuten senare så är det Alex som slog ett inlägg som nickades över av Marcus i en snäv vinkel! I den 35: e minuten slig Pihlström en bra boll där Hedström hinner precis före målvakten men lobben blev för hög. Halvlekens sista tio minuter drar vi upp handbromsen och det enda som händer är att bortalaget utnyttjar faktumet att vi slappnat av och på en fast situation prickar stolpens utsida. Mycket bra första 35 av Rinnspelarna!

Fanns inte mycket till att rätta inför andra halvleken, vi bad killarna att försöka hålla bollen längs gräset för att få upp tempot igen!

Vi går ut till andra halvleken och inleder den riktigt bra! I den 47:e minuten vann Hedström en närkamp tyvärr lyckades han inte skära in och tvingades ut till hörnflaggan, tyvärr hann vi inte fylla på ordentligt med folk bakifrån så det var bara Stoffe i straffområdet, bollen rensades innan den nåde honom.

Ännu en fin anfall av Sköna Gröna Rinn i den 49:e minuten resulterade i att Stoffe hittade ut till Henric som slog en perfekt inlägg, Hedström gjorde allt rätt, hoppade upp och nickade i ribban! Minuten senare gjorde Hedström en briljant vändning och skaffade sig kanon läge, skottet tog i ribbans underkant och ner på målvaktens fot och ut!

Killarna ska ha en stor eloge för nu spelade dom en riktig fin fotboll som förtjänade en mycket bättre utdelning. Vi hade en riktig fin anfall där allt gick på 1:a touch, började nere hos Andreas E som väggspelade med Carl, sedan hittade Andreas ut till Henric som slog ett inlägg som tyvärr gick utanför.

I den 53:e minuten så hittade Carl fram till Stoffe med en härlig boll, Stoffe försökte med en lurig avslut nämligen lobba bollen över målvakten men denna fick ut en näve
och bröt bollbanan. Minuten senare så får vi en frispark bollen hamnade till slut hos Andreas E som sköt utanför.

Från den 55:e till den 70:e minuten slog vi av på tempot igen, Bäckalund fick lite mer att säga till men jag minns i ärlighetens namn ingen skott än mindre målchans för kvällens gäster. I den 65:e minuten bestämde vi oss för att ta ut Stoffe, som gjort ett kanon arbete men matats ut något, in kom Arvid.

Vi skulle få utdelning till slut, 2-0 kom i den 71:a minuten genom Hedström framspelad av Andreas E. Har total minneslucka och minns ej riktigt hur målet kom till ber om ursäkt för det! En skön mål där vi kunde andas ut något och slippa oroa oss för ett skit mål i slutminuterna!

Med kvarten kvar plockade vi in Sonny på Alexanders plats, Alex gjorde ännu en kanon insats som högerback. Vi fortsatte att spela större delen av tiden på deras planhalva. Med tio kvar fick Nils chansen på Robins plats. Strax därefter fick även Thomas komma in på Hedströms plats.

Carl hade under sista 10 minuter 3-4 avslut, den första med en härlig skott tätt över ribban. Dom andra två är det lobb försök då målvakten inte är på plats. Med 5 minuter kvar byte Marcus med Lars. I matchens sista minut är Nils mm från att sno bollen från målvakten, han lyckades i den andra försöket och bollen hamnade hos Carl som på nytt lobbade, denna gång var det en back som nickade ut till hörna. Matchen skulle sluta 2-0 och vi lyckades till slut besegra Bäckalund som började bli ett spökmotstånd för oss!

Alla i Rinn gör ännu en riktig bra match, vi hade matchen under kontroll hela tiden kändes det som, bara vid fasta situationerna hade vi lite problem, men även där fick inte bortalaget många hörnor och frisparkar av oss! Nu fortsätter vi att jobba på med två nya träningar innan vi åker till Ekshärad nästa fredag!