25 september 2016
11:00

Rinns AIK

Referat: Bäckalunds IF - Rinns AIK 6-1

Säsongens sista match, en match som inte hade någon betydelse för våran del, men inställningen var att försöka inte ge hemmalaget något gratis i deras jakt på seriesegern!

Vi ställde upp med följande lag; Josef i mål, fyrbackslinjen från höger Alexander, Erik, Henric och Andreas E. På mitten hade vi Robin E, Jonas, Erik Ö och Joel. Längst fram Andreas H och Lars!

Vi fick en drömstart, vi tog ledningen redan i den 3:e minuten, Joel slog en fin boll till Andreas H som jobbar sig inåt från vänster flanken och kommer fri mot målvakten och gör inget misstag! Hemmalaget kändes lite tagna av stundens allvar, vi är nära 0-2 men Lars nick gick i ribban, på returen får vi iväg två avslut som täcks av hemmalaget!

Sedan börjar hemmalaget att vakna till liv och det blev lite av en ställningskrig där det är riktigt jämnt, det är då matchens tredje aktör bestämmer sig för att ta över tillställningen! Passar på och gör klart att vi förlorar inte pga domaren, Bäckalund vinner för att dom var det bättre laget, punkt slut. Men när man blåser frispark, hemmalaget slår frisparken och vi rensar ut till inkast och när hemmalaget ska ta inkastet så säger han att det är frispark, trots att hemmalagets spelare säger att dom redan slagit frisparken så ger han sig inte!

Vi har lite svårt att släppa domaren och sakta men säkert tar hemmalaget över matchen. Vi faller långt ner och ger dom en del gratis meter. Vi har två halvlägen runt den 30:e minuten, en hörna som tyvärr hittade en felvänd Henric i bra läge, men han lyckades inte vända. Sen är det Robin E som kom loss på sin kant och tvingade målvakten till en bra räddning.

I den 34:e minuten kom kvitteringen, en fin samarbete spelade fri en hemmaspelare som kunde behärskad kvittera! Tyvärr kom 2-1 tämligen direkt på en lömsk frispark som ingen är på! 3-1 skulle komma med minuten kvar av halvleken, en feldömd inkast och lite fel fokus gör att dom får göra målet lite för enkelt!

Andra halvleken går vi in med inställningen att inte vika oss och fortsätta ge dom en hård match! Vi är nära att reducera direkt, Robin E lobb går strax utanför! Tyvärr så får vi Jonas utvisad, helt korrekt ska det sägas! Till en början lyckas vi hålla Bäckalund borta från vårt mål, men vi får jobba hårt och under sista kvarten har vi inte orken! Vi släpper in både 4-1 och 5-1 på hörna, sedan kom även 6-1!

Vi får gratulera Bäckalund till segern och seriesegern! Känns som dom har varit seriens bästa lag och hade bara en enda plump i protokollet i seriefinalen mot Ämterviks FF nu på hösten!

Vi själva får vara nöjda med säsongen, att bli fyra som nykomling är inte dåligt! Finns potential i laget till att fortsätta att vara med i Div 6 och slåss om en plats i toppen av densamma!