2 september 2016
18:30

Rinns AIK

Referat: Ämterviks FF - Rinns AIK 1-1

Ikväll var det dags att bekänna färg, bortamatch mot serieledarna, finns det någon tuffare uppgift?! Josef vaktade målet, fyrbackslinje från höger Kevin, Marcus, Henric och Andreas E. På mittfältet hade vi Robin E, Carl, Jonas och Niclas. På topp Tommie och Andreas H! På bänken hade vi Sebastian, Sonny, Anders D, Erik Ö och PEO!

Vi gör en mycket bra första halvlek! Matchens tempo var ohygglig snabb. Serieledarna är ett spelande lag och vill spela sig fram, det dom inte är vana vid är ett lag som pressar dom högt upp, detta gjorde att dom inte fick mycket tid på sig att behandla bollen och tvingades till att slå längre bollar!

Under matchens första tio minuter så pressar vi tillbaka ÄFF och skapar fyra halvchanser, 3:e, 5:e, 7:e och 10:e minuten, Andreas H är inblandade i alla dessa, mest farligt var den i den 5:e minuten när avslutet går tätt utanför målvaktens högra stolpe!

Vi spelar riktigt bra, i den 15:e minuten får vi en frispark en bit utanför, Robin tog frisparken och tvingade målvakten till en bra räddning. Alla sliter hårt för varandra, vi har genomgående bra kommunikation och hjälper varandra. Under denna tid försöker ÄFF såra oss med genomskärare mellan Henric och Marcus, dom få gångerna dom kommer förbi är Josef med på noterna och är först på bollen!

Runt den 20:e minuten börjar hemmalaget att komma igång, men vi håller ställningarna riktigt bra! Jonas och Carl på mitten fortsatte att jobba hårt! Våra bägge yttrar hjälpte respektive ytterbacken så att dom aldrig blev ensamma mot två motståndarna! Runt den 27:e minuten har vi ett fint anfall, den börjar ute till vänster med Niclas som hittade Andreas H, som i sin tur slog en boll mellan deras mittback och ytterback, Robin E kommer i fart, rättar till bollen innan han skjuter, bollen är nära att gå mellan benen på målvakten men han är på den och får ut bollen till hörna! Bara tre minuter senare hittar Andreas H fram till Robin igen, denna gång täcks Robins skott!

Det är fortfarande ett högt tempo i matchen, i den 32:a minuten kan vi inte ha varit långt ifrån att få en straff när en av deras försvarare går mer på Andreas H än på boll, men kvällens domare, som förövrigt gör en bra match, valde att låta spela vidare! Nu svängde det rejält, vi tappade koncentrationen ett kort ögonblick och ÄFF kontrade farligt genom Gunnarsson, vars avslut går utanför!

Vi skulle belönas i den 37:e minuten, återigen så hittar Andreas H till Robin E, som tar med sig bollen ner till kortlinjen och slog ett inlägg, osäker på om nån av oss styr bollen så att målvakten tvingas till en reflexräddning och lämnade retur, bollen studsar ut till Tommie som i sin tur placerade bollen i det bortre stolpen! 0-1 fullt rättvist!

0-1 stod sig till halvtid! Pausen gick ut på att killarna skulle pusta ut, fanns inte mycket att rätta, några små saker bara! Men framförallt sade vi till varandra att vi skulle varken vara nöjda eller fega ur i 2:a halvleken!

Första 5 minuterna är det vi som är riktigt nära 0-2 två till tre gånger om. Först är det Niclas som får bollen strax utanför vänstra hörnet av straffområdet, han gör bort sin gubbe och sköt, tyvärr så fick han ingen större fart på bollen så målvakten räddade utan problem. I den 47:e minuten blir Andreas H hindrad från att ta sig in i straffområdet, frisparken togs av Andreas E, tyvärr var målvakten uppmärksam och räddade. Vi fortsatte att anfalla, i den 49:e minuten har vi en fin anfall på vår vänster sida, tror bollen går från Andreas E till Jonas, som i sin tur slog bollen ut till Niclas, han gör bort sin gubbe och slog en fin passning in mot straffpunkten där Andreas H skjuter tätt tätt utanför!

Den väntade anstormningen började runt den 55:e minuten! ÄFF flyttar fram allt flera spelare. Vi blir riktigt tillbaka pressade nu mellan den 60:e och 75:e minuten. Vi får allt svårare att komma till anfall och det börjar ta på våra krafter. Första halvlekens höga tempo börjar göra sig allt mer påmind, och den tung sprungna gräsmattan gjorde det inte lättare. Vi tvingades till två täta byten i försvaret, först Andreas E mot Sonny, sedan Marcus mot Sebastian, då flyttade Sonny in bredvid Henric i mittlåset!

Mörkret blir allt mer påtaglig och det blir svårare att se riktigt vad som sker runt vårat straffområde. ÄFF träffade överliggaren vid ett tillfälle. Josef är ute och avstyr ett anfall vid en annan tillfälle. Iom vår trötthet börjar vi dra på oss lite för många frisparkar som gör att ÄFF får än mer tryck på oss iom att dom är tyngre än oss så det kändes direkt farligt inför varje frispark. Runt den 70:e minuten börjar man se att bägge lagen får betala retroaktivt av första halvlekens höga matchtempo, det blir en allt mer chans fotboll.

Dom flyttade fram fler och fler spelare, vilket gjorde att vi fick större ytor nu att försöka utnyttja. Tror matchuret tickat fram till den 75:e minuten när vi äntligen tog oss fram till ett anfall igen, det är bla ett fint samarbete bröderna Andersson som vi är riktigt nära 0-2. Med tio minuter kvar får vi en frispark emot oss Jag ser inte riktigt vad som sker, känslan är att bollen hittar våra nätmaskor direkt, men tydligen så var Jimmi Larsson sist på bollen, 1-1 ett faktum!

Istället för att hänga med huvuden, som hade varit det mest naturliga, så samlar killarna i grönt krafter och jag tror inte att jag överdriver när jag säger att man chockar både hemmalaget och hemmapubliken som nog förväntade sig att ett segermål skulle komma sista tio! Istället så är det vi som har ett gyllene läge efter ett fint anfall på vänster kanten, Niclas kommer loss med boll under kontroll jobbar sig inåt och med en drömpassning hittar han Andreas H, skottet går tätt tätt utanför stolpen!

Hemmalaget försökte även dom att anfalla, kan inte riktigt minnas någon jättechans, fanns säkert någon, vi fortsatte att försöka få till ett segermål. Vi tar ut Jonas och in kom Anders D, som gjorde säsongsdebut, i ett försök att få in lite fräscha ben samt en duktig huvudspelare. Carl har ett ruggig bra skott som han sällan använder, nu med ca 5 minuter kvar fick han ett läge och drog till med ett hårt skott som målvakten inte kunde hålla, returen är Robin E snabb på och i snäv vinkel sköt ett skott som täcktes ut till hörna. Robin helt slut gick ut med någon minut kvar, Erik Ö ersatte! Som jag skrev några rader högre upp så har jag säkert tappat bort i minnet hemmalagets försök sista minuterna, men det känns som det var mest vi som lyckades utnyttja luckorna som dom lämnade till oss i deras jakt på segermålet! 1-1 skulle stå sig tills domaren blåste av matchen!

Killarna i Sköna Gröna Rinn förtjänade mer ikväll, det är vi som ska vara missnöjda med slutresultatet! Men otroligt stolta över matchen killarna gör! Alla gör det riktigt bra ikväll och förtjänar massor av beröm! Nu får vi vila ut under morgondagen för på söndag kl 13 är det dags för ännu en svår match, derby mot Bjälveruds IK!