• Referat: GoIF Ginsten - Rinia IF

Den nästsista omgången spelades under föregående helg och det slutade med ännu en vinst för vår del då vi besökte Ginsten. Vi inleder bäst då vi tar ledningen efter redan 3 minuter på straff. Nexhat blir nertacklad inne i straffområdet och Enis sätter straffen. Redan 10 min senare gör vi vårt andra mål genom vår målspruta Ekrem. En hörnvariant som slutar med att Eki får bollen utanför straffområdet, från Driton, och kan i sin tur finta bort sin försvare med en klassisk skottfint och skjuta in bollen från utanför straffområdet. Under den första halvleken är vi ruggigt disciplinerade i försvarspelet och ligger rätt i våra positioner vilket låser Ginstens spel totalt. De var tvungna att slå långt och där var vi väl förberedda. Eki skulle i slutet av halvleken göra sitt andra mål då han möter ett inlägg, ännu en gång från Driton, med pannan och sätter snyggt in vårt tredje för dagen. Strax innan halvlek lyckas Nexh fixa ännu en straff men för ovanlighetens skull missar Enis då målisen läser av den lite nonchalant slagna straffen. Efter dryga 20 min spelade i andra fullbordar Eki sitt hattrick och sätter spiken i kistan för denna matchen. Under hela andra halvlek skapar vi chans efter chans då Ginstenspelarna kroknade ordentligt men vi är inte fokuserade nog att sätta dit några bollar till. Istället slarvar vi i försvaret och bjuder in Ginsten de sista 15min då de gör 2 väldigt enkla mål. 2 min efter Ginstens andra mål kliver Nexhat fram, efter en passning från Valle, och sätter kyligt in vårt 5:e för dagen och därmed kunde vi säkra vår 7:e raka seger. I och med vår seger är vi nu 3p före Kung Karl och 1+ mål mer. Den sista seriematchen spelas på söndag klockan 13:00 och vi spelar på hemmaplan mot Ätran, på Tånga. Poäng där och kvalplatsen är säkrad. Vi hoppas självklart på ett stort stöd och vi kommer göra allt för att få till ett bra resultat. Mycket att spela för och det är precis så vi vill ha det. Vi är redo!! Forca Rinia! Tillsammans är vi starkast!! Seniorlag Herrar 2 okt 2018 0kommentarer
  • Referat: Rinia IF - Glommens IF

Söndagens derby mot Glommen avgjordes redan i den första halvleken och vi kunde ta vår 6:e raka vinst. Inledningsvis känner båda lagen lite på varandra och börjar ganska avvaktande. Trots den avvaktande starten tar Glommen ledningen i den 5:e minuten efter att vi misslyckats med en rensning nere vid hörnflaggan. Det kommer ett inlägg som i vanliga fall är plockpotatis för vår målis Labinot men precis när Lab ska ta in bollen i famnen lyckas en Glommenspelare smyga sig fram och peta in bollen. Onödigt att ge bort ett mål på ett så dråpligt sätt men vi drabbades inte av någon panik. Efter det insläppta målet börjar vi rulla boll ordentligt och tvingar Glommenspelarna att jobba mycket från ena kanten till den andra när vi vänder spelet ofta. Vi visste att Glommen skulle försöka göra det svårt för oss genom att ha mycket folk inne på mitten så viktiga nycklar för oss var framförallt vårt kantspel och tempot i passningsspelet. I den 13:e minuten gör vi en hörnvariant och tillslut får vi in bollen i straffområdet och väl där inne lyckas Florent klacka bollen till Nexhat och Nexh kan enkelt trycka in bollen i den grötiga situationen. Efter kvitteringen fortsätter vi följa vår matchplan i defensiven genom att ligga tätt mellan lagdelarna och tvinga Glommenbackarna till långbollar. Glommen har inte mycket till spel längs med marken och uppe i luften vinner våra mittbackar i stort sett allt och det gör att vi äger mer och mer boll ju längre halvleken går. Det går c:a en kvart, efter kvitteringen, innan vi tar ledningen. Nexhat får bollen på sin kant och lyckas tillslut hitta Granit som står perfekt positionerad utanför straffområdet och drar till med sin bössa. Han får iväg ett stenhårt skott som, via en Glommenspelare, ställer målvakten och bollen letar sig in i mål. Efter vårt ledningsmål tar vi över ännu mer utan att riktigt ha det höga tempo som vi annars haft de senaste 5 matcherna. Tempot saknades, som nämnt, men trots det äger vi mycket boll och lyckas endå skapa chanser med vårt kantspel. Samtidigt krigar Glommen på och sticker upp ett par gånger när vi slarvar med hemjobbet och de har chansen att kontra men är inte tillräckligt noga med den avgörande passningen. Det gör att de inte riktigt kan skapa de där farliga lägena och istället kan vi påbörja nya anfall. I halvlekens sista 5 minuter lyckas vi göra 2 mål vilket i stort sett tog död på spänningen i matchen. Nexhat gör sitt andra mål för dagen efter en passning längs med kanten av Kastriot. Det sker ett missförstånd mellan Glommenspelare i backlinjen då de ska ge varandra understöd och Nexhat kan elegant driva bollen ifrån försvararna och snyggt avsluta med vänstern. 3-1 och mer skulle snart komma. Redan efter 2 min hittar Nexhat Ekrem med en fin djupledspassning och Eki sätter distinkt bollen i mål. 4-1 vilket också blev slutresultatet. I andra halvlek sänks tempot ännu mer och det måste ha varit ett sömnpiller för åskådarna. Trots att vi fortsätter äga mycket boll lyckas vi bara skapa halvchanser. Det händer inte mycket mer under matchen och vi kan alltså ta vår 6:e raka seger. Det är en styrka i sig att vi inte kommer upp i tempo, så som vi vill, men ändå vinner matchen på ett tryggt sätt och skapar chanser framförallt i första, och gör 4 mål. Det absolut viktigaste i de återstående matcherna är såklart att vi vinner, men vi ser helst att vi gör det på ett sätt där vi kontrollerar matchen på ett bättre sätt. Förutsättningarna just nu är att vi ligger 3 poäng före Kung Karl. K/K har 1+ mål mer än oss efter deras kross mot Trönninge BK. Seriens nästsista match för vår del spelas på bortaplan mot Ginsten. Alltså ännu ett derby där vi ska göra allt för att gå för ännu en vinst. Matchen spelas på lördag den 29/9 med start 14:00 på Ginstavallen. Vi hoppas att våra supportrar kan komma och stötta fram oss till ytterligare 3 pinnar och ett steg närmare kvalet till div.5!! Forca Rinia! Tillsammans är vi starkast!! Seniorlag Herrar 25 sep 2018 0kommentarer
  • Referat: Rolfstorp/Skällinge - Rinia IF

Vi stod för en riktigt stark insats när vi kunde kamma hem alla 3 poäng i den, på förhand, tuffa bortamatchen mot Rolfstorp/Skällinge. Vi visar prov på ett stabilt försvarsspel och kreativt anfallsspel vilket lovar gott inför de sista kommande matcherna. Vi inleder matchen väldigt bra då vi tar ledningen redan efter 3 min. Ekrem kommer ner och möter boll och lyckas, på en touch, nå Granit med en fin djupledspassning och Granit gör inga misstag utan sätter kyligt in vårt första mål. Kort därefter händer det som vi pratat en del om inför denna match och det var att vi skulle försöka undvika att ge motståndarna onödiga fasta situationer. R/S får en hörna som vi nickar bort långt ut till höger, men där står en R/S spelare och slår in nästa inlägg som tillslut når ända fram till R/S målfarlige anfallare som når högst i huvudspelet och trycker in kvitteringen. 2 tidiga mål och fler skulle snart komma. Efter dryga 10 min in i matchen spelar vi oss skickligt igenom R/S försvaret och kan tillslut hitta Nexhat som tar med sig bollen in i straffområdet och i avslutsmomentet blir han brutalt tacklad av R/S målisen som rusat ut på ett vårdslöst sätt och vi tilldöms en straff. Enis kliver fram och sätter säkert in sin 3:e straff för säsongen av 3 möjliga och 2-1 till oss. Efter vårt 2-1 mål fortsätter vi spela en bländande offensiv fotboll och täpper till ordentligt i defensiven. Vi gör det väldigt svårt för motståndarna att skapa någonting framåt och tvingar de till att slå långbollar som vi enkelt kunde försvara oss mot. Vi kontrollerar matchen fullständigt och skapar flertalet fina lägen och med lite bättre koncentration i avslutsmomenten hade vi kunnat leda med fler bollar. De sista 15 min gör vi det lite svårt för oss själva då vi håller i bollen lite för länge och slarvar med de enkla passningarna vilket gör att vi sätter oss själva i trånga situationer där vi tvingas ta onödigt snabba beslut. Det leder till att R/S vågar lyfta fram ännu mer folk på vår planhalva, men samtidigt skapades fria ytor bakom deras mittfältare. I 40:e min hittar Enis Granit i just den ytan och Granit kan med enkelhet driva fram bollen mot mål och tillslut väljer han att avlossa en raket från ca 25m som letar sig enda in i mål. Ett riktigt fint mål som sätter punkt för den första halvleken. I paus pratar vi om att vi måste fortsätta vårt hårda jobb i försvaret och fortsätta spela vårt spel vad gäller det offensiva. R/S går in i andra halvlek med en offensivare anda vilket skulle visa sig vara till vår fördel då det blev ett mer böljande spel och stora ytor öppnades upp på deras planhalva. Redan 5 min in i den andra halvleken lyckas matchens lirare Granit frispela Ekrem med en perfekt slagen djupledsboll och Ekrem chippar sedan kyligt in bollen över målisen och in i mål. Dryga 10 min senare får vi en hörna där Enis och Nexhat lyckas spela sig förbi en R/S spelare och Enis lyckas i nästa moment hitta, ingen mindre än vår högerback, Florent Osmani som dröjt sig kvar inne i straffområdet och lyckas elegant nicka in vårt 5:e mål. Under den resterande halvtimman lyckas vi skapa flera fria lägen som med mer skärpa hade resulterat i fler mål men resultatet står sig och vi vinner alltså tillslut med 5-1. Kvällen innan vår match säkrade Galtabäck serievinsten genom att slå Kung Karl som alltså förlorade sin 3:e raka match vilket gör att vi nu ligger på en ensam andraplats, dessutom med 8+ mål. Härnäst väntar ett derby mot Glommen där vi har revansch att utkräva. Matchen spelas på Tånga IP, söndagen den 23/9 klockan 14:00 och vi hoppas självklart på ett stort stöd från våra kära supportrar! Vi vill även passa på att gratulera Galtabäck till serievinsten och önskar de lycka till i 5:an. Mycket välförtjänt! Vi har däremot 3 spännande Falkenbergsderbyn kvar att spela och förhoppningsvis kan vi fortsätta så som vi gjort de senaste 5 matcherna genom att endast fokusera på en match i taget och kriga för varandra, då kommer också resultaten för oss. Forca Rinia! Tillsammans är vi starkast!! Seniorlag Herrar 18 sep 2018 0kommentarer
  • Referat: Rinia IF - Trönninge BK

3 sköna poäng inkasserades i måndagens hemmamatch när Trönninge BK gästade oss på konstgräset på Falkenbergs IP och nu ligger vi i förarsätet vad gäller 2:a platsen. Vi inleder matchen på ett ganska slarvigt sätt då vi slår bort enkla passningar och driver inte upp tempot så som vi ville. Trönninge har tidigare visat att de kan ta poäng från oss, speciellt om vi inte kommer upp i tempo och slarvar i avslutningsmomentet, men idag skulle det lossna ordentligt för oss. I den 12:e minuten inleder vår vindsnabbe Driton målskyttet genom att snyggt placera in bollen i mål. Trönninge är, så långt, med i matchen utan att riktigt skapa någonting framåt men försöker ändå hota ibland med bollar som inte riktigt når enda fram till de klara målchanserna. Samtidigt följer vi inte matchplanen fullt ut då vi står och ”stampar på bollen” och flera av oss försöker avgöra på egen hand. Det skulle dröja dryga 25 min för oss, efter det första målet, för att göra vårt andra och det gör vi via vår duktige Nexhat Lika. Resultatet står sig i halvlek och vi hade en hel del att prata om i paus. Vi pratade bl.a. om att vi måste spela med färre tillslag och spela mycket enklare. Andra halvlek avgjordes ganska tidigt då vi gör mål på 2 straffar via Enis och Ekrem. Efter det rinner det iväg ordentligt efter ytterligare 4 mål av Ekrem, 2 av Gentrit och ett mål vardera för Nexhat, Driton och Granit. Totalt gör vi alltså 11 mål i andra halvlek när Trönninge inte orkar och ligger helt fel i framförallt backlinjen. Dessutom har vi många fler helt klara lägen att göra ytterligare mål men istället är vi lite nonchalanta. Det blev även en hel del assist också: hela 5 från Nexhat, 3 från Enis, 2 från Ekrem och 1 från Muki. I och med att vi vinner med 13-0 är vi nu alltså äntligen på andra plats. Med 4 matcher kvar har vi allt i våra egna händer, vilket är starkt av oss då vi hämtat upp många poäng, men än har vi inte åstadkommit någonting. Vi fokuserar på en match i taget och låter inte tankarna flyga iväg. Här näst har vi en tuff bortamatch på söndag mot Rolfstorp/Skällinge. Matchstart 16:00 och vi hoppas självklart på ett stort stöd i våra avslutande matcher som förhoppningsvis gör att vi orkar hela vägen in i mål. Forca Rinia! Tillsammans är vi starkast!! Seniorlag Herrar 13 sep 2018 0kommentarer
  • Referat: Slöinge GOIF - Rinia IF

I fredags spelade vi hängmatchen mot Slöinge, som tillslut slutade med klara 6-0 till oss. Slöinge kämpade tappert de första 20-25min och försökte göra det svårt för oss med sitt uppoffrande spel. De lyckas inte skapa något särskilt framåt utan det var fullt fokus på defensiven. Vi försökte däremot ha högt tempo i vårt passningsspel men stundtals saknades djupledsspelet vilket gjorde att vi inte riktigt kunde skapa de klara chanserna. Efter dryga halvtimman börjar Slöingespelarna tröttna och det var också då vårt första mål kom och det bjöds på en fantastisk prestation. Durim hittar Driton med en chipp över ytterbacken långt ut på kanten och därifrån tar "Drit" med bollen och sprintar förbi nästa back, som att han inte fanns där, för att i nästa moment bomba in bollen från en dålig vinkel. 1-0 och mer skulle snart komma. Efter 1-0 rasade hela korthuset för Slöinge och nu funkade ingenting. Stress i passningsspelet och organisationen i defensiven var som bortblåst. 2-0 kom redan 4 min senare efter att Nexhat hittat Durim med en passning "snett inåt bakåt" och Durim är inte nådig utan slår till på ett. Det skulle komma ytterligare ett mål innan halvlek, och det via Granit som också får en passning av Driton från kanten och även han slår till på ett och 3-0 var ett faktum. I halvlek pratar vi om att vi måste fortsätta hålla högt tempo och vara fokucerade framför mål. Målskillnaden kan spela en stor roll när omgång 22 är färdigspelad. Redan 4 min in i den andra halvleken tar vi död på Slöinges hopp genom att göra vårt 4:e mål. Ett mål som görs av Granit på ännu en assist av Driton, och det görs på liknande sätt som vårt 3:e. Vi fortsätter pressa för ytterligare mål medan Slöinge bara försöker stå emot så gott de kan. I den 56:e minuten väggar sig Ille förbi Slöinges mittbackar med hjälp av Ekrem och placerar sedan elegant in bollen med sin vänster. Eki ville inte vara sämre han, för efter ytterligare 10 min får han en passning från Genti som han förvaltar på bästa sätt genom att nästan barnsligt enkelt placerat in bollen från nära håll. Efter vårt 6-0 mål slår vi av på takten och slarvar vid de klara tillfällena som vi skapar, vilket är synd eftersom vi verkligen behöver förbättra vår målskillnad. Hade vi fortsatt behålla kylan framför mål och hållt i tempot så hade det mycket väl kunnat rinna iväg ännu mer, men det är något vi får sträva efter i kommande matcher, att försöka bibehålla tempot och koncentrationen så långt in på matchen som möjligt. I och med segern närmar vi oss Kung Karl och sätter press på de då vi nu är 3 poäng efter. Det krävs att vi fortsätter på det här spåret, både vad gäller engagemanget och inställningen på träningarna men framförallt på matcherna. Nästa match är på hemmaplan mot Trönninge BK. Vi spelar på måndag den 10/9 klockan 18:30. Vi hoppas på ett stort stöd dessa sista 5 återstående matcherna. Forca Rinia! Tillsammans är vi starkast!! Seniorlag Herrar 4 sep 2018 0kommentarer
  • Referat: Kung Karl Bollklubb - Rinia IF

Det blev vinst i gårdagens match på bortaplan mot Kung Karl. Slutresultatet blev tillslut klara 4-0 tll oss. Vi inleder matchen med att rulla boll vilket Kung Karl tydligt ville sätta stopp för med deras höga press. Vårt passningsspel sätts verkligen på prov när Kung Karl spelar ett högt spel då de ligger med 6 man långt ner på vår planhalva, vilket skapade en stor fri spelyta mellan deras backar och mittfältare. Den ytan blev väldigt avgörande vad gäller matchbilden överlag eftersom vi hotar flertalet gånger, just därifrån, med rättvända spelare och tillslut orkar inte motståndarna stå emot och vi får även in två snabba mål i slutminutrarna av den första halvleken. I den 44:e matchminuten är vår kapten Muki framme på rätt plats vid rätt tidpunkt då han enkelt trycker in en boll i öppet mål, efter ett inlägg från Enis. Det skulle bara dröja några sekunder innan nästa mål kom för vår del och det via Durim som får en passning från Valle och vänder snyggt upp för att i nästa moment slå till med ett klassavslut där han smeker in bollen i högra krysset. 2-0 var ett faktum och fullt rättvist. I halvlek pratar vi om att vi måste fortsätta vara noga i vårt passningsspel och höja tempot ännu mer i andra. Den andra halvleken hann precis sätta igång när vi gör vårt 3:e mål. Efter ett anfall, taget ur skolboken, där Florent tillslut hittar ut med en passning till vårt nyförvärv Driton Xhemajli som kommer på överlapp och som i nästa moment slår ett perfekt, lågt inlägg på första touchen och tillslut möts upp av Durim som styr in bollen, känsligt i den bortre gaveln. 3-0 men vi var inte klara än. Mellan vårt 3:e och 4:e mål försöker Kung Karl göra allt för att reducera och lyckas nästan vid en fast situation där vår målis Labinot i första läget räddar frisparken men blir tvungen att lämna retur och i nästa moment trodde de flesta på Torsvalla IP att reduceringen kom då en Kung Karl spelare "bara" skulle trycka in returen, men istället dyker en pånyttfödd Lab mot bollen och lyckas på ett otroligt sätt rädda skottet. Kanske en avgörande räddning, annars hade motståndarna mycket väl kunnat få luft under vingarna. Vårt fjärde mål kom i den 69:e minuten och var även det ett klassavslut. Vår defensive mittfältare, Illirian "Ille" Tahiri, slår en djupledsboll från mittplan till Nexhat som har löpt in från sin vänsterkant och på ett Henke Larsson vis (slängnicken i EM 04) drar till på ett med just en slängnick, upp i nättaket. Otroligt vackert mål från Nexh som sätter spiken i kistan och avslutar en välspelad match, på bästa sätt. Resterande minuter spelade vi bara av tiden och när domarn blåst av matchen kunde man konstatera att vi nu endast var 6 poäng bakom just Kung Karl som ligger på den åtråvärda andraplatsen som kan betyda kval till 5:an. Med en match mindre spelad än 2:an har vi nu alltså chansen att krypa ännu närmare vid en vinst i vår nästa match, som är en hängmatch, borta mot Slöinge. Mer info om den matchen kommer på Facebook när det börjar närma sig! Vi vill tacka Kung Karl och domarn för en bra match och framförallt alla våra supportrar som tog sig ända till Kungsäter för att stötta laget. STORT TACK TILL ER!! Forca Rinia! Tillsammans är vi starkast!! Seniorlag Herrar 26 aug 2018 0kommentarer
  • Uppdatering av nuläget!!

Det var ett tag sen vi var aktiva med matchreferat m.m men nu är vi tillbaka från den underbara semestertiden! Den senaste matchen vi rapporterade var vinsten mot Ginsten på hemmaplan med 3-2. Sedan dess har vi spelat 4 matcher. Ätran-Rinia 3-2 Särö-Rinia 5-5 Rinia-Galtabäck 0-9 Rinia-Långås/Morup 4-2 Som ni ser har resultaten inte rikigt gått vår väg. Borta mot Ätran gör vi en mindre bra insats då vi inte orkar vända på matchen, trots att vi reducerar till 3-2 med närmare halvtimmen kvar att spela. Borta mot Särö är en tuff match men vi åker dit med bra inställning och med en riktig målskytt i bagaget, nämligen Ekrem Osmani. Det blev en svängig match där "Eki" bl.a. lyckas med konststycket att göra 4 av våra 5 mål där han dessutom är högst inblandad i Särös självmål. Med kvarten kvar att spela tar vi ledningen med 5-4 men oturligt nog lyckas vi inte ro segern i hamn då Särö kvitterar med 4 min kvar. Efter denna matchen hade vi en lång och välbehövlig ledighet. Efter uppehållet var det dags att mäta krafterna med serieledande Galtabäck och istället för att vi skulle visa musklerna, blev det en total kollaps för vår del. Första 15-20 min får vi matchen precis dit vi vill spelmässigt men tyvärr är vi inte effektiva när vi skapar 2-3 klara lägen. Efter detta har Galtabäck 5 otroliga minuter i första där de gör 3 snabba mål. 4-0 i paus och värre skulle det bli. Efter ett tidigt 5:e mål i andra och ytterligare 3 mål inom 5 min så var fiaskot ett faktum. GBK lyckas även göra 9:an innan domarn blåser av matchen. Efter kollapsen mot GBK samlar vi ihop oss kommande vecka och visar vad vi är för lag, framförallt under träningarna men även i nästa match mot Långås/Morup. En vecka där vi tränar stenhårt och med bra kvalité på det vi gör. Det resulterade i en underbar seger mot L/M. Vi gör en otrolig första halvlek där vi visar prov underbar fotboll och fantastiska kombinationer och mål. L/M gör däremot 2 mål på fasta och ställningen är 3-2 i halvlek. L/M lyfter upp fler spelare i andra och försöker pressa ner oss med en hel del "långa bollar på Bengt" men vi viker oss inte utan lyckas göra ett betryggande 4-2 mål med c:a 10 min kvar, vilket blir för tufft för motståndarna att hämta in. En underbar seger mot L/M följdes av en träning med hög kvalité vilket lovar gott inför nästa match. För tillfället ligger vi 6:a med 26p (1 match mindre spelad), lika många poäng som 5:an och 4:an och 2p efter 3:an, så med andra ord kan vi gå upp till en 3:e plats vid seger mot Kung Karl i nästa match och det är det vi siktar på. Nästa match spelas imorgon, fredag, och det är alltså Kung Karl som står för motståndet. Matchen spelas på Kungsäter IP med start 18:30. Vi hoppas på ett stort stöd då vi måste gå för seger i alla våra resterande matcher för att ge oss själva en ärlig chans att nå 2:a platsen och avsluta säsongen på bästa möjliga sätt. Forca Rinia! Tillsammans är vi starkast!! Seniorlag Herrar 23 aug 2018 0kommentarer
  • Referat: Rinia IF - GoIF Ginsten

Ginsten stod för motståndet denna omgång och vi visste på förhand att det skulle bli en tuff nöt att knäcka! Vi kom till matchen med ett tungt bakslag senast mot Glommen, men grabbarna lyckades lägga den matchen åt sidan och stå för en fin prestation. Tillslut lyckades vi förlänga vår hemmasvit till 6-0-0, alltså 6!! hemmasegrar, 0 oavgjorda och 0 förluster, vilket är otroligt starkt av oss. Vi inleder matchen som vanligt med mycket boll och tillåts att rulla en hel del då Ginsten bara står rätt och avvaktar. Efter ca: kvarten spelad tar ändå Ginsten ledningen efter att vi slarvat på mittfältet och tappat boll och Ginsten kan utnyttja det på bästa sätt genom att göra ett drömmål då deras anfallare lyckas med konststycket att skjuta in bollen, kryssribba in, från ca: 25m. Precis som senast mot Glommen får vi ännu en tung start men vi fortsatte tålmodigt med vårt spel och skulle skapa flera chanser. Vi trycker på med ganska mycket folk för att få till en kvittering och vi skapar flera fina chanser men marginalerna var inte på vår sida. Ginsten får 2-3 kontringsmöjligheter under första halvlek men har inte tillräckligt med skärpa för att utnyttja det och 0-1 står sig halvleken ut. Vi går in i andra med gott självförtroende och med inställningen att vi ska vända på resultatet. 0-1 i baken men vi hade skapat flera bra lägen i första vilket lovade gott inför andra. Trots den positiva andan är det Ginsten som utökar sin ledning efter att deras duktige ytter fått vända inåt och med ett välplacerat skott sätta dit 2:an. Vanligtvis kan ett sådant mål knäcka vilket lag som helst men den här matchen var vi inte beredda på att ge upp så enkelt. Vi fortsätter tro på vårt spel och höjer tempot vilket gör att Ginstenspelarna början krokna ordentligt. Ungefär 10 min efter deras andra mål får vi en frispark strax utanför straffområdet som vår målskytt Nexhat tar, och som han gör det. Han får till en underbar båge över muren och bollen dyker ner, otagbart för målisen, i hans högra hörn. 2-1 och nu var det bara full fart framåt för ytterligare mål. 10 min efter vår reducering får Enis bollen långt ner på högerkanten, utanför straffområdet, och han lyckas ta sig förbi en spelare och tunnla en, för att tillslut bli fälld inne i straffområdet. Straff tilldömt och då Nexhat missat en straff tidigare (mot Galtabäck) är det 2:e skyttens tur att försöka. Som ny förste straffläggare kliver Enis fram och lurar målisen till höger och sätter bollen till vänster. 2-2 med över 25 min att spela och nu var Ginsten riktigt darriga. Vi trycker på för ytterligare ett mål, skapar några fler chanser, men slarvar lite ibland med den avgörande passningen. Ginsten var ordentligt trötta efter att ha jagat mycket under hela matchen och tillslut blir Nexhat fälld utanför straffområdet och lyckas få en frispark. Medan Ginstenspelarna ställer upp muren, står Ekrem och väntar på att få bollen, vilket han också får från Nexhat och Eki kan i sin tur göra sitt 2:a mål på 3 matcher och vårt 3:e för kvällen och därmed var vändningen ett faktum. Ginsten orkar inte gå för en kvittering och domarn blåser av matchen kort därefter. En otroligt stark insats från laget. Trots tidiga mål i vardera halvlek för Ginsten lyckas vi ta ansvar på planen och vända på matchen. Vi har alltså 6 raka segrar på hemmaplan och med 2 matcher som återstår inför sommaruppehållet ligger vi (med en match mer spelad) 3:a på samma poäng som Kung Karl som ligger 2:a och 1 poäng efter serieledarna Galtabäck. Vi har 2 bortamatcher som väntar här näst, först mot Ätran och sedan Särö. Hög tid för oss att ändra på vår bortastatistik och förhoppningsvis få med oss 6 poäng inför uppehållet men det krävs att vi är disciplinerade och fortsätter våga tro på oss själva och spela vårt spel, oavsett motstånd. Vi vill tacka supportrarna för ert stöd, hoppas att ni också kan närvara på de här 2 sista matcherna innan upphållet! Ni behövs!! Forca Rinia! Tillsammans är vi starkast!! Seniorlag Herrar 18 jun 2018 0kommentarer