• A-lagstränare klar för säsongen 2019!

Vedat ”111” Hajrizi har hittat hem till föreningen i hans hjärta. Vi är otroligt stolta och glada över att kunna presentera en så begåvad tränare. Fotboll är något som Vedat brinner för och har stor kunskap om. Att han tar över som huvudtränare i det laget som han tillbringat minst 15 fotbollsår är något enormt fantastiskt och något vi verkligen ser framemot med stor förväntan. Vedat har tidigare representerat oss både som spelare men även som tränare och skördat många framgångar i båda dessa roller, bl.a. avancemang till dåvarande elit 4:an. Vedat har tillbringat tiden under denna säsongen hos Arvidstorps IK, där han har gjort ett fantastiskt jobb på många olika sätt, vilket inte har låtit sig gå obemärkt. En väl organiserad, passionerad, engagerad och målmedveten tränare som har hjärtat på rätt plats. Vi önskar Vedat varmt välkommen hem och ser framemot ett framgångsrikt samarbete och att vi förhoppningsvis får skörda ytterligare framgångar tillsammans. FORCA RINIA IF! TILLSAMMANS ÄR VI STARKAST!! Seniorlag Herrar 31 okt 2018 0kommentarer
  • Division 5, be ready!!

Rinia IF spelar division 5 fotboll under nästa säsong efter att Åsa gjort jobbet mot Velebit i den avgörande matchen om en div. 3 plats. Vi lyckades inte fixa kvalet på egen hand efter 2 tuffa matcher mot Sperlingsholm och i och med det var det alltså upp till Åsa att lösa avancemanget för oss. Tack Åsa IF, lycka till i 3:an. Sperlingsholm, gratulerar till avancemanget, vi ses under nästa säsong. Målet inför denna säsong var att avancera till 5:an och det lyckades vi med, även fast det kanske inte blev på det sättet vi hoppats på. Oavsett vad är vi fantastiskt glada för att allt vårt slit lönade sig i slutändan. Vi vill rikta ett stort tack till våra sponsorer som gör det möjligt för oss att bedriva våra verksamheter. NI ÄR UNDERBARA! Vi vill självklart även tacka alla våra supportrar som stöttat oss i vått och tort under hela säsongen. Ni är en stor del av framgången!! Vår A-lagstränare, Enis Bekteshi, har meddelat att han ej kommer att fortsätta med tränaruppdraget under nästa säsong. Efter 3 lyckade år där vi klättrat 2 divisioner kommer han nu istället att engagera sig på andra håll för att utveckla vår förening och våra nya och spännande verksamheter. Mer info om vad det gäller exakt, kommer så småningom. Vi vill rikta ett stort tack till Enis och önskar honom lycka till i fortsättningen med de nya satsningarna! Enis säger såhär om sin tid som huvudtränare hos oss: Det har varit 3 otroligt roliga och lärorika år för mig vilket jag är väldigt tacksam över. Jag har blivit rik på erfarenheter vilka har fått mig att växa både på det personliga planet men även vad gäller i ledarrollen, och det kommer jag att bära med mig resten av livet. Att vara tränare för laget i mitt hjärta är en dröm som slått in. Jag har haft privilegiet att få träna många otroligt begåvade människor, med mycket Riniahjärta, som har gjort fotbollslivet så mycket lättare för mig och det är jag tacksam över. Att vara en spelande tränare och vän/släkting med alla/en del av spelarna har varit påfrestande och verkligen en utmaning för mig, då man hela tiden var tvungen att försöka vara så professionell som möjligt och hålla en viss distans till spelarna, trots att man igentligen är så nära varann. Att vi har kunnat ha en öppen och ärlig dialog med varandra har varit en av de absolut största anledningarna till att det har funkat och jag känner stor tacksamhet gentemot de alla då de visat stor respekt mot mig, trots att man kanske inte alltid sett på saker o ting på på samma sätt. Jag vill även ännu en gång rikta ett stort tack till styrelsen för förtroendet och sist men absolut inte minst vill jag tacka alla våra underbara supportar som kommit och stöttat oss under alla dessa år. Ni är ovärderliga! Härnäst inväntar vi den STOOOOOORA ÅRSFESTEN!! Efter det väntar en spännande tid då vi måste börja förbereda oss får kommande säsong och naturligtvis även för Nyårscupen. Bilden är tagen av Gnuttan (Glommens underbare tysk). Klockren bild, den tackar vi så hjärtligt för! FORCA RINIA! TILLSAMMANS ÄR VI STARKAST!! Seniorlag Herrar 29 okt 2018 0kommentarer
  • Dags för KVAL!!

Vi lyckades hålla ifrån i den sista omgången och ta en ordentlig revansch på Ätran när vi, i den sista omgången, vann med förkrossande 10-0. Segern betydde att vi knep andraplatsen och nu hade vi några spännande timmar framför oss då vi inväntade resultaten från div.3. Det blev tillslut klart att Astrio hamnade på kvalplats och i och med det väntar nu 2 spännande kvalmatcher för oss, Kvalmotståndare blev Sperlingsholm som med nöd och näppe knep andraplatsen i syd 6:an med 1 plusmål mer än Simlångsdalen. Den första kvalmatchen spelas på bortaplan, på Sperlingsholms IP. Vi spelar imorgon klockan 13:00. Returen spelar vi på söndag den 21/10, alltså nästa söndag. Tånga IP är inte spelduglig och därför spelas matchen på Falkenbergs IP med start 14:00. Vi har ett starkt lag med oss och är otroligt taggade för dessa 2 matcherna. Vi har fullt fokus på att få till ett bra resultat på bortaplan och förhoppningsvis kunna göra det som krävs på hemmaplan och se till att vi når vårt mål. Vi hoppas på ett stort stöd från våra supportrar, ni kommer att vara otroligt viktiga för oss så se till att ni tar er till matcherna!! Forca Rinia! Tillsammans är vi starkast!! Seniorlag Herrar 13 okt 2018 0kommentarer
  • Referat: GoIF Ginsten - Rinia IF

Den nästsista omgången spelades under föregående helg och det slutade med ännu en vinst för vår del då vi besökte Ginsten. Vi inleder bäst då vi tar ledningen efter redan 3 minuter på straff. Nexhat blir nertacklad inne i straffområdet och Enis sätter straffen. Redan 10 min senare gör vi vårt andra mål genom vår målspruta Ekrem. En hörnvariant som slutar med att Eki får bollen utanför straffområdet, från Driton, och kan i sin tur finta bort sin försvare med en klassisk skottfint och skjuta in bollen från utanför straffområdet. Under den första halvleken är vi ruggigt disciplinerade i försvarspelet och ligger rätt i våra positioner vilket låser Ginstens spel totalt. De var tvungna att slå långt och där var vi väl förberedda. Eki skulle i slutet av halvleken göra sitt andra mål då han möter ett inlägg, ännu en gång från Driton, med pannan och sätter snyggt in vårt tredje för dagen. Strax innan halvlek lyckas Nexh fixa ännu en straff men för ovanlighetens skull missar Enis då målisen läser av den lite nonchalant slagna straffen. Efter dryga 20 min spelade i andra fullbordar Eki sitt hattrick och sätter spiken i kistan för denna matchen. Under hela andra halvlek skapar vi chans efter chans då Ginstenspelarna kroknade ordentligt men vi är inte fokuserade nog att sätta dit några bollar till. Istället slarvar vi i försvaret och bjuder in Ginsten de sista 15min då de gör 2 väldigt enkla mål. 2 min efter Ginstens andra mål kliver Nexhat fram, efter en passning från Valle, och sätter kyligt in vårt 5:e för dagen och därmed kunde vi säkra vår 7:e raka seger. I och med vår seger är vi nu 3p före Kung Karl och 1+ mål mer. Den sista seriematchen spelas på söndag klockan 13:00 och vi spelar på hemmaplan mot Ätran, på Tånga. Poäng där och kvalplatsen är säkrad. Vi hoppas självklart på ett stort stöd och vi kommer göra allt för att få till ett bra resultat. Mycket att spela för och det är precis så vi vill ha det. Vi är redo!! Forca Rinia! Tillsammans är vi starkast!! Seniorlag Herrar 2 okt 2018 0kommentarer
  • Referat: Rinia IF - Glommens IF

Söndagens derby mot Glommen avgjordes redan i den första halvleken och vi kunde ta vår 6:e raka vinst. Inledningsvis känner båda lagen lite på varandra och börjar ganska avvaktande. Trots den avvaktande starten tar Glommen ledningen i den 5:e minuten efter att vi misslyckats med en rensning nere vid hörnflaggan. Det kommer ett inlägg som i vanliga fall är plockpotatis för vår målis Labinot men precis när Lab ska ta in bollen i famnen lyckas en Glommenspelare smyga sig fram och peta in bollen. Onödigt att ge bort ett mål på ett så dråpligt sätt men vi drabbades inte av någon panik. Efter det insläppta målet börjar vi rulla boll ordentligt och tvingar Glommenspelarna att jobba mycket från ena kanten till den andra när vi vänder spelet ofta. Vi visste att Glommen skulle försöka göra det svårt för oss genom att ha mycket folk inne på mitten så viktiga nycklar för oss var framförallt vårt kantspel och tempot i passningsspelet. I den 13:e minuten gör vi en hörnvariant och tillslut får vi in bollen i straffområdet och väl där inne lyckas Florent klacka bollen till Nexhat och Nexh kan enkelt trycka in bollen i den grötiga situationen. Efter kvitteringen fortsätter vi följa vår matchplan i defensiven genom att ligga tätt mellan lagdelarna och tvinga Glommenbackarna till långbollar. Glommen har inte mycket till spel längs med marken och uppe i luften vinner våra mittbackar i stort sett allt och det gör att vi äger mer och mer boll ju längre halvleken går. Det går c:a en kvart, efter kvitteringen, innan vi tar ledningen. Nexhat får bollen på sin kant och lyckas tillslut hitta Granit som står perfekt positionerad utanför straffområdet och drar till med sin bössa. Han får iväg ett stenhårt skott som, via en Glommenspelare, ställer målvakten och bollen letar sig in i mål. Efter vårt ledningsmål tar vi över ännu mer utan att riktigt ha det höga tempo som vi annars haft de senaste 5 matcherna. Tempot saknades, som nämnt, men trots det äger vi mycket boll och lyckas endå skapa chanser med vårt kantspel. Samtidigt krigar Glommen på och sticker upp ett par gånger när vi slarvar med hemjobbet och de har chansen att kontra men är inte tillräckligt noga med den avgörande passningen. Det gör att de inte riktigt kan skapa de där farliga lägena och istället kan vi påbörja nya anfall. I halvlekens sista 5 minuter lyckas vi göra 2 mål vilket i stort sett tog död på spänningen i matchen. Nexhat gör sitt andra mål för dagen efter en passning längs med kanten av Kastriot. Det sker ett missförstånd mellan Glommenspelare i backlinjen då de ska ge varandra understöd och Nexhat kan elegant driva bollen ifrån försvararna och snyggt avsluta med vänstern. 3-1 och mer skulle snart komma. Redan efter 2 min hittar Nexhat Ekrem med en fin djupledspassning och Eki sätter distinkt bollen i mål. 4-1 vilket också blev slutresultatet. I andra halvlek sänks tempot ännu mer och det måste ha varit ett sömnpiller för åskådarna. Trots att vi fortsätter äga mycket boll lyckas vi bara skapa halvchanser. Det händer inte mycket mer under matchen och vi kan alltså ta vår 6:e raka seger. Det är en styrka i sig att vi inte kommer upp i tempo, så som vi vill, men ändå vinner matchen på ett tryggt sätt och skapar chanser framförallt i första, och gör 4 mål. Det absolut viktigaste i de återstående matcherna är såklart att vi vinner, men vi ser helst att vi gör det på ett sätt där vi kontrollerar matchen på ett bättre sätt. Förutsättningarna just nu är att vi ligger 3 poäng före Kung Karl. K/K har 1+ mål mer än oss efter deras kross mot Trönninge BK. Seriens nästsista match för vår del spelas på bortaplan mot Ginsten. Alltså ännu ett derby där vi ska göra allt för att gå för ännu en vinst. Matchen spelas på lördag den 29/9 med start 14:00 på Ginstavallen. Vi hoppas att våra supportrar kan komma och stötta fram oss till ytterligare 3 pinnar och ett steg närmare kvalet till div.5!! Forca Rinia! Tillsammans är vi starkast!! Seniorlag Herrar 25 sep 2018 0kommentarer