• Förlust i säsongens sista match

Förlust med 4-0 mot Värnamo på bortaplan i säsongens sista match. Vi var beredda på att möta ett bollskickligt motstånd och visste att vi behövde spela kompakt för att de inte skulle få spela igenom oss. Värnamo har mycket boll men vi gör ett fantastiskt jobb och stänger ytorna för dom. Efter 30 minuter gör vi tyvärr ett litet misstag och det räcker för att Värnamo ska kunna göra 1-0. Vi fortsätter jobba hårt och dom tvingas ofta till avslut långt utifrån vilket inte är några problem för Maja att ta hand om. Vi skapar några halvchanser under första halvlek där bästa chansen är på en hörna strax innan paus. I andra halvlek har fortfarande Värnamo störst bollinnehav men vi kan nu skapa lite fler chanser eftersom vi vinner bollen lite högre upp i banan. Tyvärr öppnar det upp lite bakåt och Värnamo kan göra 2-0 efter 60 minuter när dom genom ett inlägg olyckligt träffar vår spelare och ställer Maja i målet. Trots underläge ger vi inte upp utan fortsätter kämpa och skapar flera riktigt bra målchanser där Värnamos målvakt gör några bra räddningar. När målen uteblir är det istället Värnamo som utökar sin ledning och vinner till slut med 4-0. Vi gör en riktigt bra insats men möter seriens bästa lag som också vinner serien välförtjänt. Detta var säsongens sista match och vi vet redan nu att vi slutar på en fin 4e plats i höstens uppflyttningsserie trots att dom sista matcherna spelas idag. Vi har 3 förluster i denna serien och det är mot dom 3 lag vi har före oss i tabellen. Vi gör 31 mål på 9 matcher och med det är vi näst bäst, och Emmy Stolpe vinner med största säkerhet seriens skytteliga med sina 14 mål!! I våras gjorde vi också 31 mål, då på 8 matcher. Vi hade 2 förluster, även då mot lagen före oss. Och även i våras vann Emmy skytteligan med sina 12 mål!! Självklart otroligt viktigt med en skyttedrottning i laget men vi är också ett starkt kollektiv som alltid gör jobbet tillsammans vilket är lika viktigt! Vi har både rutin och ungdomlig speed, en härlig blandning! Och framförallt det allra viktigaste, vi har otroligt kul tillsammans!!! Avslutningsvis vill vi rikta ett STORT TACK till våra fantastiska supportrar som hejat på oss hela året! Ni betyder mycket för oss! Tillsammans är vi Ryssby dam 💙💙💙 RIF Dam 7 okt 2023 0kommentarer
  • 2 straffräddningar av Maja

Vilken vändning vi gör när vi vinner med 2-1 hemma mot Hjortsberga!!! I första halvlek har vi kraftig motvind och det drar Hjortsberga fördel av. De spelar mycket långbollar som vi har lite problem med. Det är också genom en lång målvaktsutspark de skapar läget de gör 0-1 på. Bollen hamnar hos deras forward som driver upp på kanten och med vindens hjälp lyfter hon bollen över Maja i mål. Vi skapar en del chanser men har inte riktigt den rätta kylan framför mål samtidigt som deras målvakt gör några bra räddningar. Andra halvlek är bara 10 minuter gammal när Hjortsberga får straff. Maja är taggad i mål och räddar straffen. Vi jobbar vidare för en kvittering men istället får Hjortsberga ytterligare en straff i 73e minuten. De byter straffskytt men vad hjälper det när Maja återigen gör en kanonräddning! Maja ser verkligen till att matchen lever och 2 minuter senare gör vi äntligen 1-1 när Jenny slår en fin passning till Stolpe som lugnt och behärskat lägger bollen vid sidan av målvakten. Men vi är inte nöjda med oavgjort och 2-1 målet kommer också med 10 minuter kvar av matchen efter ett mönsteranfall där Stolpe spelar in bollen från högerkanten till Tilda som inte gör något misstag. Hjortsberga kommer inte med någon direkt forcering men de sista 10 minuterna kändes ändå oändligt långa från sidan... Det var väldigt skönt när slutsignalen äntligen kom! En otroligt skön seger och det hördes på segersången efteråt vilken glädje det är i detta gäng! Återigen en stark laginsats men idag hyllar vi vår ? målvakt Maja lite extra, 2 straffar och 2 räddningar - hur ofta händer det! Detta var säsongens sista hemmamatch och på fredag avslutar vi på bortaplan mot Värnamo U. Hoppas ni kommer och hejar på oss då också! Tillsammans är vi Ryssby dam 💙💙💙 RIF Dam 1 okt 2023 0kommentarer
  • Seger mot Alvesta

Seger på bortaplan mot Alvesta med 1-4. Matchen inleds med kraftig Alvestadominans och vi ska vara glada att de inte tar ledningen då. Istället är det vi som får in första målet i den 11e minuten när Stolpe spelar in bollen från högerkanten till Elin som sätter bollen i mål. Målet blir som en väckarklocka för oss och det dröjer bara ca 10 minuter innan vi utökar till 0-2. Återigen är det Stolpe som assisterar till målet genom sin hörna från vänster där Jenny distinkt slår bollen i nättaket. Alvesta skapar egentligen inte så mycket men får en slumpchans efter dryga halvtimmen och reducerar till 1-2. Vi reagerar direkt på deras mål och i minuten efter utökar vi ledningen till 1-3 genom Stolpe som driver in från kanten och själv sätter bollen i mål. I andra halvlek är det fortsatt vi som har mest boll och vi skapar flera fina chanser. Alvesta blir trötta och vi kan trycka på mer och mer. Stundtals spelar vi jättefin fotboll när vi rullar boll över hela planen. Tillslut kommer också 1-4 målet när Stolpe återigen slår en fin hörna, denna gång från högerkanten. Jenny sköt in sig i första halvlek och drar nu en snygg volley i mål. En mycket bra insats av samtliga där vi spelar med lugn och självförtroende vilket är jättekul! Men lite extra beröm till Jenny och Angeskog som stänger igen på mitten, Stolpe som är inblandad i alla 4 målen och Elin på yttermittfältet som är med i varje anfall och antingen lägger perfekta inlägg eller hotar framför mål. Tack till vår trogna publik som stöttade oss denna kyliga kväll, vi hoppas att segern värmde er! Nästa match är hemma på lördag då vi möter Hjortsberga. Hoppas vi ses då också! Tillsammans är vi Ryssby dam 💙💙💙 RIF Dam 25 sep 2023 0kommentarer
  • Seger mot Hovslätt

Seger med 7-3 mot Hovslätt på ett soligt Lunnavallen! Återigen gör vi ett tidigt mål när Tilda redan efter 3 minuter är på rätt ställe när målvakten släpper retur på Jennys avslut från kanten. Vi spelar hyfsat men har emellanåt lite problem med Hovslätts fina passningsspel. De spelar mycket centralt och skapar chanser när vi backar för länge istället för att kliva upp. Det är också på ett sånt läge de kvitterar i mitten av halvleken. I paus pratar vi om vad vi ska göra för att inte Hovslätt ska få komma igenom centralt. Vi enas också om att jobba hårdare tillsammans och inte tänka att någon annan gör jobbet. Andra halvlek är också 3 minuter gammal när Tilda gör sitt andra mål för dagen. Hon snor bollen från Hovslätts mittbackar, springer ifrån dem och rullar in bollen med vänstern. Kort därefter gör Stolpe samma sak som Tilda, snor bollen och skapar ett friläge på egen hand. Vi spelar nu fantastiskt bra - tajt i försvarsarbetet, rullar fint i anfallsspelet och gör jobbet tillsammans. Efter drygt 10 minuter utökar vi till 4-1. Jenny gör återigen ett bra förarbete när hon driver upp bollen på kanten och spelar in till Elin som säkert lägger bollen i mål. Det är även Jenny som ligger bakom 5-1 målet när hon slår en perfekt pass till Stolpe som springer mellan Hovslätts mittbackar och placerar in bollen. Därefter slappnar vi tyvärr av lite för mycket och låter Hovslätt reducera 2 gånger. Men efter det tar vi tag i taktpinnen igen och avslutar med ytterligare 2 mål. 6-3 gör vi efter ett mönsteranfall med många inblandade där till slut Elin gör ett fint inlägg till Tilda som gör sitt 3e mål för dagen. Stolpe vill inte vara sämre och hon gör också sitt 3e mål när hon fastställer slutresultatet till 7-3 i slutminuterna efter en fin passning från Emmi. Vi gör en jättebra andra halvlek där vi verkligen visar hur starka vi är tillsammans! En bra insats av samtliga, men lite extra plus till Jenny på innemittfältet och såklart till våra båda 3 målskyttar Emmy och Tilda! Tack för stödet från läktaren, nästa helg åker vi till Alvesta - hoppas vi ses där. Tillsammans är vi Ryssby dam 💙💙💙 RIF Dam 17 sep 2023 0kommentarer
  • Oavgjort mot Haga

Oavgjort mot Haga på bortaplan i en målrik match. Vi startar matchen bra och tar ledningen redan efter 8 minuter när Nina lyfter en fin boll till Emmy som spelar in till Tilda som sätter bollen i mål. Tyvärr blev detta tändvätska för Haga som tar över helt och hållet. Vi blir passiva, slarvar i passningsspelet och får ingenting att stämma. Det utnyttjar Haga och går snabbt upp till 4-1 ledning. Precis innan paus reducerar vi till 4-2 genom ett inkast högt uppe på högerkanten där Agnes Karlsson, som gjorde damlagsdebut, passar in bollen till Emmy som skickligt skarvar in den. Ett psykologiskt viktigt mål som ger oss ny energi och vi känner att ingenting är avgjort. Det visar sig också direkt när andra halvlek blåses igång. Vi har avspark och bollen spelas ut till Ellen på högerbacken. Hon slår en perfekt djupledsboll till Emmy som dribblar förbi sin motståndare och får ett friläge. Där gör hon inget misstag utan placerar säkert bollen i mål. 3 minuter senare kvitterar vi till 4-4 när Emmy passar ut till Tilda på vänsterkanten. Hon bryter in mot mål och avslutar med vänstern. Målvakten får ut en fot och räddar men Angeskog är framme på returen och kan lägga in bollen i öppet mål. Vi spelar betydligt bättre nu och har flera lägen att ta ledningen men Haga är inte ofarliga och skapar också några farliga chanser. Det är tyvärr också dom som gör 5-4 med kvarten kvar efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde. Men vi är ett gäng krigare som aldrig ger upp och vi kvitterar också till 5-5 genom Emmy efter passning från Tilda. Vi har absolut chanser att vinna matchen och är därför lite besvikna över 1 poäng när domaren blåser av. Men med tanke på underläge med 4-1 och även 5-4 i slutet så känns det väldigt skönt att inte förlora. Agnes Karlsson och Helga Barnesjö från F2010-laget gör damlagsdebut, men Helga hoppade aldrig in i matchen utan det blir en annan gång istället. Tack för att ni ställde upp med kort varsel tjejer! Tack också till övriga tjejer i F2010 samt ni andra supportrar som åkte till Jönköping denna soliga lördag för att heja på oss! Hoppas vi ses på Lunnavallen på lördag när vi möter Hovslätt. Tillsammans är vi Ryssby dam 💙💙💙 RIF Dam 10 sep 2023 0kommentarer