• Tung lördag för Ryd

Lördagen inleddes positivt när herrarna vann sin match i Värnamo men sen var glädjen slut för Ryd. Damerna blev helt utspelat i Jönköping mot Östra efter en miserabel insats och inte nog med det så hade inte heller Malou marginalerna på sin sida under andra chansen. Förutsättningarna för damerna kunde varit bättre då fyra tjejer var iväg på resa och ovan nämnda Malou på annat uppdrag. Sådana matcher är det skönt att kunna kalla upp juniorer och dessutom var Frida tillbaka efter en lång skadefrånvaro. Tyvärr märktes det inte alls att det var vi som måste vinna utan Östra var mycket aggressiva och hade en helt annan energi. De utnyttjade oceaner av ytor i vårt lag och kunde enkelt gå ifrån till en tidig 3-0 ledning. Vi blev passiva bolltittare och hjälptes inte alls åt. Vi ryckte upp oss en aning i tredje där Hanna L gjorde båda våra mål men Östra fortsatte hela matchen och vann välförtjänt med 11-2. Nu måste det till en helt annan insats hemma mot topplaget SSG på lördag om inte sejouren i division 1 ska vara över. PK Innebandy Damer 1 mar 2020 0kommentarer
  • Jakten är inledd

Inför mötet mot Vimmerby var spelreglerna ganska enkla, det handlade om att vinna eller försvinna. För många lag är sådana förutsättningar jobbiga men vi har under båda de senaste säsongerna lyckats vinna våra måste-matcher vilket är en god egenskap. Ikväll tog det bara 44 sekunder innan vi hittade enkelt sarguppspel till Wilma Hedberg som i sin tur knackar bollen in mot mål där Hanna Liljenstolpe satte dit ledningsmålet. Precis som uppe i Vimmerby blir det inte mycket till spel utan det handlar om krig på banan i 60 min och domarna tillät Vimmerbys överfall vid sargerna och på banan medan man gärna visade ut oss för slag vilket renderade i tre boxplay i matchen som vi klarade med den äran. Andra perioden är ju som vanligt ingen höjdare för vår del bortsett från Malous snygga skott i krysset fram till 2-0. Det var en kopia av det mål hon gjorde i Vimmerby men hon bytte kryss denna gången. Vimmerby tar sedan över matchen men till skillnad från matchen i höstas spelar vi tightare i egen zon. Tyvärr kommer reduceringen på ett skott utifrån och detta gav bortalaget lite vittring inför slutakten. Tredje perioden inleds stabilt av oss och vi har flera chanser att avgöra matchen men sedan skapar Vimmerby flera vassa chanser där Tea gör fina parader och räddar oss. Knäckande nog kommer kvitteringen till 2-2 på en chansboll in mot mål som knackas in. Vi ger oss inte utan nu tar vi över igen och förlägger spelet till Vimmerbys zon. Vi har flera bra lägen som vi bränner och därför är det nästan lite komiskt att det är en icke-chans som avgör matchen. Ida Bengtsson grötar bak mål och lägger in bollen och rätt som det är ligger den inne i kassen. Skönt att vi för en gång skull får ett enkelt mål. Nu spelar vi stabilt även om Tea får göra ytterligare några räddningar och när Hanna Liljenstolpe gör sitt andra mål för kvällen med tre minuter kvar var det klart även om bortalaget chansar med tom bur på slutet. Vi vann kriget ikväll och nu är jakten på Vimmerby och Vetlanda inledd. Har vi samma glöd, energi och kämpaanda så kan vi definitivt fixa nytt kontrakt. Nu väntar två helgers speluppehåll innan vi går in i det avgörande slutskedet. Är grymt stolt över laginsatsen igår och kul att Tea får göra en så bra match i kassen och Hanna L visar att målformen är god just nu. Skönt även att vi fick öva på segersången och att jag och Ubbe får bjuda på fika på onsdag. PK Innebandy Damer 8 feb 2020 0kommentarer
  • Repris mot serieledarna

Säsongens svåraste bortamatch stod på agendan denna “Mellodag” då vi begav oss till Oskarshamn för att möta serieledarna Craftstaden. Det blev i stort sett en repris från matchen hemma i Ryd i höstas där vi föll med 2-7 efter en riktigt bra match. Idag skrevs siffrorna till 1-7 efter ett liknande matchscenario. Hemmalaget drog igång i ett vansinnigt tempo och vi får göra vårt yttersta för att freda oss. Efter halva första kom ledningen på en retur i slottet. Sedan tar vi oss in i matchen och bränner ett friläge och några andra bra chanser. I andra perioden kom Craftstadens ryck när de gör tre snabba mål i upptakten av perioden. Därefter har vi 30 riktigt bra minuter som vi vinner med 1-0 genom mål av Hanna Liljenstolpe. Tyvärr får vi inte något mer mål utan istället rinner hemmalaget ifrån med tre snabba mål sista fem likt höstens möte. Vi gör en bra bortamatch trots förlusten men det är bara att inse att Craftstaden är klasser bättre med ett riktigt högt bolltempo och många skickliga individer som tar chanserna när de dyker upp. Bara önska dem lycka till i kvalet. För vår del var det kul att Edith och Moa C från Väckelsång gjorde division 1 debut och de gjorde det med den äran. Nu riktar vi fokus mot vinna eller förvinna matchen på fredag hemma mot Vimmerby. Bara att tagga för fullt och gå ut och köra - Vi brukar gilla den typen av matcher. På tal om Vimmerby så vann de idag mot Kalmarsund, vilket kan se starkt ut på pappret men knappt en spelare var kvar från den starka trupp vi fick stryk av förra helgen. Kalmarsund som enligt sig själva ska framstå som proffsiga och vara nummer 1 i regionen blir riktigt pinsamma när de skickar ett ungt orutinerat lag till avslutningsmatcherna istället för alla duktiga spelare som helt plötsligt försvunnit över en natt. Tyvärr riskerar ju detta att både Vimmerby och Vetlanda får 3 gratispoäng för att de möter Kalmarsund i “rätt läge”. Enligt mig amatörmässigt. Detta kaos i Kalmarsund kan ju tyvärr avgjort hela bottenstriden vilket känns tråkigt och orättvist. Sedan är det ju så att om vi ska förtjäna att stanna kvar så måste vi ju själva ta poäng och det kommer krävas vinst i minst tre av de fyra sista för att det ska ske vilket inte är omöjligt. PK Innebandy Damer 2 feb 2020 0kommentarer