Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Roslagsbro IF U17/Herr J

Följ

U17/Herr J

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Roslagsbro IF 2 15 8 3 4 27
2 BKV Norrtälje P04 Blå 2 5 3 0 2 9
3 Rimbo IF 7 2 1 4 7
4 Rosersbergs IK P-04 2 2 0 0 6
5 Knivsta IK P04 Svart 3 1 2 0 5
6 Södra Trögds IK P04 2 1 0 1 3
7 Håbo FF P04:vit 4 1 0 3 3
8 Märsta IK P04 4 0 2 2 2
9 SK Wigör P04 0 0 0 0 0
10 Sigtuna IF FK P04 Blå 2 0 0 2 0

Match

Södra Trögds IK P04

7 - 9
Trögdsvallen
24 september 2016
13:00

Roslagsbro IF 2

Referat

Referat: Södra Trögds IK P04 - Roslagsbro IF 2

1-2-3!
Tänkte räkna in matchen i 1-2-3, som perioderna.
Vi åkte 1-2-3 timmar totalt för att komma till och från matchen mot Södra Trögds IK. Trevliga tränare, en bra domare, lagom väder och en fin anläggning där det pågick mycket matcher!
Ett par anmälningar om frånvaro gjorde att det blev rätt mycket fix innan matchen och utöver det flytt av matchtid.
Vi snackade om överflyttning, att även våga spela på bevakade spelare om dessa möter, att bredda utåt linjen med våra yttrar, att möta boll och ställde upp konor i två trianglar som först fungerade för väggspelsövningen och sedan som timglas. Bortom oss värmde Melwins pappa upp Jonathan E. Jonte gör ett par fina fotparader redan på uppvärmningen! Vi avslutade med att köra hatrick innan matchen. Det blev ett bra upplägg. Vi visste att Trögds kommer bjuda på riktigt bra motstånd. I våras var de stundtals riktigt vassa med fint spel både på fötter och huvud.

Första började bra, vi tog kommandot och vi fick en fin rulle på bollen. Så redan (2') kunde Nisse ta sig fram på sin högerkant och göra mål. Vi skapar en uppsjö av chanser men bollen vill inte riktigt studsa vår väg. Trögds spelar rakare, kommer fram centralt mellan vårt mittfält och backlinje. De gör i rätt snabb följd flera mål (7', 11', 14'). Det kändes som varje skott gick förbi, studsade på oss och gick in... Vi kunde ligga tätare på dem med backarna och få ned mittfältaren lite lägre i defensiven. Att yttrarna skall ta jobbet ned börjar sitta, men lite mer kommunikation vore dock nyttigt. Men vi spelar överlag ändå riktigt bra! Melwin reducerar till 2-4 (18') men i sista minuten får vi ett tungt mål emot oss, en lobb som smiter in precis under ribban.

Andra, vill vi inleda med åtgärder från första, komma närmre. Vi gör det och det blir en tätare defensiv. Vidar petar in bollen (27') och det gör att vi får energi att kämpa ytterligare. Hugo Ls, Fabians och Leos kantbollar börjar sitta fint längs linjen och när våra yttrar finner utgångspositionen börjar vi skapa riktigt fina väggkombinationer. Trögds kommer fortfarande fram centralt och gör 6-3 (34') men huvudhänget blir som tur var kortvarigt. Det blir ett bra gensvar med triangelspel, med lite varierat avstånd på passningarna. När vi får upp spelavståndet till ett par tre meter blir dessa både vägvinnande och fantastiskt underhållande att se. Fabian får ont i foten och vi får köra riktigt korta byten med honom. Han krigar på fast han grinar illa. Vi kommer närmare dem defensivt och då blir det mycket lättare att försvara sig! Jonathan börjar få avsluten från längre håll och då kan han göra sådär fina långa kast där han motar bollar i TV-mässig stil. Fredrik börjar trumma igång. Han finner Nisse med en sylvass djupledsboll, Nisse drar till och tyvärr för Trögds målvakt som är på den, men roligt för oss, så smiter bollen långsamt in vid stolpen (35'). Från och med det målet tar vi över spelet. Vi tar över all positiv energi. Nisse dublerar målskörden från första halvlek efter ett pass från Loke (37'). Vi har kontakt 6-5 står det när den riktigt duktige domaren blåser av. Vi är riktigt nöjda med spelet i andra men vi skall få se mer. Mycket mer...

Tredje perioden spelar vi propagandafotboll. Jag och Johan Henningsson (tack för coachhjälpen) häpnar faktiskt över spelet. Triangelspelen, instick, driven med pass i steget, en- och två touch och rörelse över hela offensiva planen, allt funkar. Nisse får spela på topp och han får en boll som gått som på ett snöre genom laget, via Fredrik som han stöter in (45'). Trögds parerar vår offensiv omgående med mål till 7-6 (37') men vi känner ändå medvinden, det hindrar oss inte. Vi återerövrar boll bra i och med att vi har farten och skapar enormt många chanser. Vidar, Loke, Hugo L, Melwin och Leo försöker. Flera gånger. Även Fredrik försöker och hans tredje eller fjärde avslut går in (50'). 1-2-3 kan vi sedan räkna in. Ett i första, två i andra och Nisse som iprincip går på vatten. Han skjuter till oss ledningen (51') och jagar sedan på med en målvaktspress efter tillbakaspel som gör att han helt enkelt stjäl bollen och kan rulla in den (52'). Tre i andra...

Det kunde blivit fler mål sett till chanserna, men när vi summerar matchen är vi riktigt nöjda. Spelet vi såg i andra halvan av matchen lovar riktigt gott för framtiden. Vi spelar riktigt bra i hög fart!

Tack ni som kom med på matchen. Jag tror ni fick se bland det bästa spelet vi producerat under året. Trögds var bra, men det var vår dag den här gången! De visade åter vilket fint luftspel de har. Skarvnickar som var rena delikatesser att se, både på inkast, hörnor och passar! Det blev alltså en riktigt fin fotboll av två lag idag. Det var trötta spelare efter matchen. Hög fart rakt igenom!

Go Robro!
Anders

Andra möten i serien

lör 18 jun 2016, 11:00 Roslagsbro IF 2 - Södra Trögds IK P04 2 - 6