• Käftsmäll på Löten

En matchreflektion utifrån men med Roslagsbro ögon och åsikterna är skribentens egna. När man i ett emotionellt läge tycker att något är otroligt dåligt eller bra, är det väl ofta så att det dåliga inte är så dåligt eller det otroligt bra inte är utan förbättringspotential. Detta ser ut att gälla lördagens bortamatch också. När man ser matchen på plats letar man efter motsatsen till påkopplade, det är så det känns och ser ut på killarna. Motsatsen till påkopplad är lite svårt att finna men håglösa kanske kan vara en beskrivning. Så kändes det på plats. Ser man på matchen i efterhand utan känslor inblandade ser man något lite annat också. Matchen skiljer sig inte jättemycket mot de två senaste matcherna. Senast var det lite mindre bollinnehav och matchen innan dess var det lite avsaknad av slutprodukt. Så ser matchen i stort ut i lördags också. Skillnaden var att i lördags, fanns inte det där påkopplade, vilket gör att många beslut fattas sent och de proaktiva löpningarna saknas till stor del. Sena beslut och avsaknad av aggresivitet har under de inledande tjugo minutrarna gett motståndarna två spelmål, ett straffmål och en straffsituation. Det har också inneburit uteblivna målchanser, när passningar spelas för sent eller löpningar tas för sent. Ser man till grundspelet sitter mycket på plats när vi äger boll, vi rullar, vi roterar, vi löper in i ytor och vi tar oss fram till sista tredjedel. Sedan saknades det där sista offensivt. Det vi brukar höra på planen vid vunnen boll i press (eller press av motståndare till misstag), verbalt beröm eller firande, saknades helt. I andra delen av första halvlek vinner vi lite mer boll, pressen sitter lite bättre och vi kommer högre upp i planen. Vi skapar en biljett in i matchen när vi i ett offensivt läge tilldöms straff. Tyvärr kan vi inte utnyttja den chansen. Vi är ändå bättre med i matchen, vilket kan vara en effekt av att vi blir mer skärpta eller att motståndarna blir något mer passiva i ledning, vi ser hellre glaset är halvfullt iställt för halvtomt i detta läge. I andra halvlek är vi ändå fortsatt med i matchen spelmässigt och spelar oss fram till offensiva lägen, men tyvärr utan riktig slutprodukt. Ända fram till dryga timmen spelad är vi med spelmässigt, då vi kan konstatera att två situationer där orken tagit ut sin rätt i värmen, gör att motståndarna stänger matchen helt med två mål. Vi tar oss framåt i planen mot slutet men kvalitén är inte där riktigt, pressen biter inte riktigt och spelvändningar sitter inte riktigt på bollmottagaren. Det gör att motståndarna får tid att positionera sig. En tung 6-0 förlust mot GUSK på ett varmt och soldränkt Löten. För en som är över medel intresserad av taktik var det en fröjd att höra en av motståndarnas mittbackar styra sina medspelare när de vann boll och gick till anfall. Att verbalt påtala för sina medspelare att räkna in våra offensiva killar och positionera sig därefter när de flyttar upp i planen, för att säkerställa att de var på rätt plats om de skulle tappa boll. Det verbala samspelet hör men inte ofta på den här nivån men är ju en taktisk viktig bit i det man modernat kallar deff i off. Senast vi såg en liknande genomklappning var den 15 augusti 2021 och vi vet att laget kan vända en sådan motgång, dryga 50 matcher utan förlust blev det efter det. Denna match stänger vi, lämnar kvar känslorna på plats och tar med oss analysdelarna och siktar fram mot nästa helg. Söndagen den 12 maj kl 14.00 ställs vi mot Åkersberga hemma på Vårlyckan. Kom och stötta! Go Robro! Herr A för 12 dagar sedan 1kommentar
  • Ny helg nya matcher

Dags igen för A och B-laget att lira seriematcher igen. Fredag 3/5 åker B till Uppsala (Sävja IP konstgräsplan) och möter Danmarks i div 6 södra Tid 19.45 Lördag 4/5 spelar A borta mot GUSK 15.00 , plats Lötens konstgräsplan Passa på att gratta Lag 3 som tog sin första pinne i div 7 under förstamaj kvällen 2-2 mot Rånäs IF Ps glöm inte arbetsdagen 4/5 10.00-13.00 på Vårlyckan Hörs och syns Herr A för 16 dagar sedan 0kommentarer
  • Vinst mot Lidingö på Vårlyckan

En matchreflektion utifrån men med Roslagsbro ögon och åsikterna är skribentens egna. En del matcher är helt annorlunda än majoriteten av de matcher som spelas. Det här var en av dem. Ibland går man från planen inte helt nöjd men har ändå packat ned tre nya poäng i säcken. Tittar man på vad det här laget och den här gruppen åstakom under matchen, så ser vi kanske något annat. Det stabila låga försvarspelet var riktigt bra som det under många års tid har varit, oavsett sammansättning på de defensiva positionerna. Vi ser att laget till stor del utnyttjar de chanser som skapas och det med spets. Vi ser ett lag som tillser att motståndarnas spetsigaste spelare står för framspelningar istället för avslut. Vi ser en trupp som bevisar sig på division tre nivån när det roterades in nya, både spelare och positioner. Det innebar att vi från sidan inte bara får se en startelva som över tid presterat och producerat poäng utan även en roterad startelva som packar ned de där tre poängen i säcken. Starkt. Matchens karaktär var som sagt annorlunda än tidigare, mindre kontrollerat bollinnehav på mittfältet och mindre drivande av boll fram i planen, som varit framgångsrikt. Det blev lite mer av direkta passningar och färre tillslag överlag. Att karaktären ändras när vi roterar spelare och positioner är inte konstigt, även om man som lag strävar efter att spela efter de principer och riktlinjer som man bestämt. Relationer i matchspel är viktiga kan vi konstatera. Vi såg också ett offensivt presspel som kanske inte satt lika bra med understöd, positionering och verbal styrning bakifrån. Men vi såg ett otroligt jobb läggas ned för att ändå lösa situationerna både offensivt och defensivt, det skall vi inte blunda för. Som vi har sett under flera års tid, gruppen gör jobbet och hittar sätt att vinna matcher, det är en bra egenskap. Vinden ser ut att påverka matchen igenom och ger initiativet mer åt motståndarna i första halvlek och mer åt oss i andra halvlek. Vi hamnar lite lägre i första halvlek och löser de flesta situationer med uppoffrande försvarsspel. Chanser uppstår nästan alltid för motståndarna och Simon räddar några situationer som var riktigt farliga som motståndarna nästan räknat hem på målkontot. Vi skapar också några riktigt bra chanser och utnyttjar en av dem. I andra halvlek kommer vi lite högre upp i planen, förmodligen med vindens påverkan. Motståndarna står fortsatt lite högt och vi kan spela mer bakom deras backlinje, en tydlig skillnad mot första halvlek. Vi skapar både målchanser och situation som ger oss fördelar. Vi nyttjar två av lägena för mål och de få chanser som uppstår defensivt reder vi ut bra, med uppoffrande försvarsspel och målvaktsräddningar. -------------------------------------------------- I inledning av matchen har vi ett par riktigt fina chanser som skapas av snabba spel fram i banan, en av dem resulterar i mål. Panos nickar ett längre uppspel från Lidingö fram i planen, Jens spelar till rättvänd Benjamin som tar bollen fram i planen. Erwin och Panos korrslöper och Bejamin kan sätta Erwin fri bakom backlinjen. En klassisk tunnel och 1-0 i matchprotokollet i den sjunde minuten. Även om vi inte har så stort bollinnehav som vanligt är vi kontrollerande och även spetsiga när vi får chansen högre upp i planen. Det blir flera nästanlägen av hårt jobbande offensiva spelare. Ser vi på de offensiva situationerna har vi mer öppna situationer varifrån vi kan skapa chanser medan Lidingö får jobba mer i trånga ytor mot vårt försvar. I andra halvlek gör Lidingö direkt ett par byten förmodligen för att de inte riktigt är nöjda med hur det ser ut. Vi kommer lite högre upp i planen rent generelt, Lidingö jobbar nu lite hårdare och vaskar även de fram lite halvchanser men vi reder ut det. Efter dryga timmen spelad vinner Italo en duell i Lidingös uppspel som kommer fram till Raiko. Italo löper med direkt och får bollen från Raiko. Italo får en lätt tryckare i ryggen och domaren blåser frispark. Erwin slår frisparken ribba in och 2-0 är ett faktum. Marginal i målprotokollet. Med kvarten kvar sätter Fredrik press i Lidingös uppspel och de får spela hemåt. Erwin fortsätter pressa, Oscar fångar upp ett misslyckat uppspel från Lidingös målvakt och kan frispela Erwin som i kamp med två Lidingöspelare petar in bollen. Rapporteras dock som självmål, vem som var sist på bollen avgjode domaren i rapporteringen. 3-0 och vi kan kontrollerat spela av matchen sista kvarten. Arwand får göra debut och är bidragande med en djupledslöpning, frispelad av Fredrik, så att Lidingö får en spelare utvisad i slutskedet. Ett fint anfall med uppspel från eget straffområde som passerar flera spelare med ett tillslag på vägen fram. En gedigen arbetsinsats av laget med lite extra plus till försvarsspelet och effektiviteten längst fram. Vi spelar mot ett lag som startat lite svagt men med många spelare som har rutin från spel i division ett, två och tre sedan flera år tillbaka. Lördagen den 4 maj kl 15.00 ställs vi mot GUSK borta på Lötens konstgräs. Kom och heja på oss. Go Robro! Herr A för 19 dagar sedan 0kommentarer