• Dags igen

Ny helg ! Redan ikväll 19/4 spelar A teamet match , borta i Märsta 19.45 , och sedan har lag 2 match på Söndag 21/4 borta , där väntar Fanna från Enköping , 14.00 Lycka till Herr A för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Vinst i hemmapremiären

En matchreflektion utifrån men med Roslagsbro ögon och åsikterna är skribentens egna. Årets hemmapremiär i division 3 blev en fin match att titta på, två lag som verkligen ville spela bollen och med en känsla av att vi hade lite övertag i kontrollen av matchen fram till sista kvarten. Vi spelade med ett karaktäristiskt kontrollerat bollinnehav och aggressiv återerövningspress. Motståndarna överbelastade väldigt mycket på sin högerkant och det gjorde att vi också fyllde på med spelare där. Vi kom ofta ut med boll på ett bra sätt men även om vi tappade boll så täckte vi bra de defensiva ytorna utanför den överbelastande ytan. Som ofta beskrivs som en bra defensiv positionering vid offensivt spel, för att säkerställa att inte motståndarna kan vända vid bolltapp. Riktigt bra. När vi blev lite mentalt bekväma med matchsituationen i mitten av första halvlek öppnades lite ytor för motståndarna och de tilläts mer lyckosamt kombinationsspel på mitten samtidigt det såg ut som motståndaren drog ned en spelare för att fylla på ytterligare på mittfältet. Det är en bra komplimang för det gedigna arbetet mittfältare och forwards gör. Vi har en ännu bättre dialog på planen än förra helgen och kan hjälpa varandra ännu mer i positionering, det ser man en tydlig förbättring kring i matchen. Vi har två olika scenarios vid förflyttning av boll, ett som vi bör göra mer och ett som vi bör förändra. När vi driver boll i sidled hamnar vi ofta i situationer där passningsalternativ inte är ett tidigt alternativ och vi fastnar ganska ofta i dueller, kan vi hitta bättre passningsalternativ i de lägena och nyttja dem så minskar vi säkerligen bolltapp än mer. Det andra är när vi driver boll framåt i plan och utmanar en motståndare, då slår vi ganska ofta vår motståndare och på så sätt får vi väldigt bra lägen in på offensiv planhalva. De situationerna skall vi fortsätta utnyttja och fortsätt utmana, inte bli försiktiga även om vi tappar boll ibland. De har sätt bra ut med täckningen bakom i de lägena så vi kan städa undan de bolltappen. Fortsätter vi att ha den tanken att fylla på bakom om bolltapp sker, hav vi lyft vårt speltaktiska sinne ännu en nivå. Riktigt bra. Mittförsvaret får en extra stjärna i matchen, speciellt om vi skall väga in sista femton tjugo minuterna när vi blev lite trötta och motståndarna flyttade fram och forcerade för att få med sig ett resultat. När vi jobbar så bra med mittfältare och forwards i press och återerövring så märks det att det är en nivå upp, vi behöver gå lite fortare och lite oftare. Detta gör också att vi blir lite tröttare mot slutet av matchen. Normalt tar det två till tre månader av kontinuerligt matchande för att bygga kapacitet som matchar den nya nivån. Det går oftast fortare om man är noggrann med återhämtningen direkt efter och dagarna efter match. Vi ser fram emot sommaren för att följa utvecklingen. ------------------- Det skapas lite chanser fram och tillbaka inledningsvis, även om vi kontrollerar bollinnehavet mer. Vi gör ett mål i mitten av halvleken men det blåses av för offside. När Bollstanäs gör 0-1 med fem minuter kvar av halvleken är inte det en effekt av att de har fått lite mer initiativ i bollinnehavet utan mer av några missar från vår sida. Sådant händer. Bollstanäs har haft ett par halvchanser till och en boll i yttersidan på stolpen. Det märks tydligt att den mentala koncentrationen och energin går upp efter målet och vi för matchen på offensiv planhalva. Detta resulterar i ett fint passningsspel och vändning av sida, Raiko spelar i slutfasen fram Oliver som kontrollerat bredsidar in bollen i burgaveln från straffområdeslinjen, 1-1 i sista sparken. I andra halvlek fortsätter vårt fina spel och efter 10 och 15 minuter spelar Oliver fram både Ervin och Raiko i djupet och vi har en 3-1 ledning. När Bollstanäs går för ett forceringsspel sista kvarten blir vi tillbakatryckta men vi visar också mycket försvarkaraktär med blockade skott och glidtacklingar. Bollstanäs får en straff tilldömd precis i slutskedet på tilläggstiden som de utnyttjar och matchen fastställs till 3-2. Vår första vinst i Division 3 Norra Svealand och det tar vi med oss som en härlig känsla som ger mycket energi. Fredagen den 19 april kl 19.45 på Midgårdsvallens konstgräs ställs vi mot Märsta IK. Kom och heja på oss. Go Robro! Herr A för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Matcher 13-14 April

Match i div 3 Roslagsbro IF-Bollstanäs SK Lördag 13/4 Kl 14.00 Match div 6 Seriepremiär Roslagsbro IF 2 - Rimbo IF Söndag 14/4 kl 14.00 Båda matcherna spelas på Vårlyckan konstgräs Välkomna Herr A för 19 dagar sedan 0kommentarer