• Matchreferat IFK Ystad - Rydsgårds AIF 5-0 (3-0)

Sjukt resultat i förhållande till matchbilden..... En av de märkligaste matcherna på länge om man ser resultat i förhållande till matchbilden. Vi kom till spel med Tinmark som gjorde sin andra halvlek sedan sin skada i höstas o man ser att han kommer mer o mer så här har jag stora förhoppningar på mittfältet inför hösten när han är i full matchform. Linus Silfverberg gjorde sin första match (spelade ca 60 min) också sedan oktober efter sin otäcka skada då o här måste jag säga att jag är oerhört imponerad av det han presterade som högerback efter så lång frånvaro o glädjande nog så höll foten. Fantastiskt bra Linus! Det är enligt mig en väldigt bra första halvlek o en mycket välspelad sådan. Tror nog att vi rent spelmässigt gör en av våra bästa halvlekar för året o vi skapar väldigt mycket o har bl a 3-4 st 100% målchanser men vi lyckas inte få in bollen... Att det står 3-0 till Ystad i paus är nästan parodi. Första målet spelar de igenom oss o sedan åker vi på två nästan identiska mål då de nickar in två hörnor vid bakre stolpen rent för lätt. Här måste vi kunna försvara bättre. Jag är dock väldigt nöjd med spelet i första halvlek. Andra halvlek jobbar vi på vad vi kan men blir lite tunnare när vi tvingas göra några byten bl a på Tinmark o Linus o Ystad tar då över matchen lite men vi skapar ändå en del framåt men denna gången ville inte bollen in. Vi har dock gjort väldigt mycket mål i år så ibland kan det vara så här. Vi har dock fortfarande jobbigt i vårt kollektiva försvarsspel. Lite generellt kan man säga att våra mittbackar rent för ofta lämnas för ensamma o vi måste också bli bättre på defensiva omställningar. Här måste vi komma hem mycket snabbare o stötta försvaret. Utifrån upplever vi det som att alla inte tar jobbet hem o i alla fall inte snabbt nog.... Denna bit måste vi jobba på. Skönt med lite sommaruppehåll nu från matcher så vi slickar såren o kommer framförallt jobba på försvarsbiten när vi kommer tillbaka! Här fanns såklart en del glädjeämne även denna match. Som jag nämnt ovan så var jag riktigt imponerad av Linus comeback. Holm var duktig (som vanligt). Björk står för flera högklassiga framspelningar i första halvlek. Olof gör det bra när han blir nerflyttad på innermittfältet med sin löpstyrka o sitt ansvarstagande. Henke (Henricsson) o Max löper i vanlig ordning väldigt mycket. Nu ser vi fram emot en fin träningsmatch lör 30 juli i Rydsgård mot ett riktigt bra Kvarnby o sedan höstpremiär 6 augusti mot Janstorp. Vill passa på o tacka alla supportrar för vårens fina stöd o jag kan lova att vi kommer göra en riktigt bra höst!!! Ha en fin sommar! Andy Herrlag 26 jun 2022 0kommentarer
  • Matchreferat Rydsgårds AIF - Genarps IF 7-4 (3-2)

Matchreferat RAIF-Genarp 7-4 (3-2) Det svänger....... Vilken match det blev. Det sista vi sa i omklädningsrummet innan vi gick ut till matchstart var att det var viktigt med en bra start eftersom vi fått så många dåliga starter i år så vi skulle spela lite enklare i början tills vi kommit in i matchen o så står det 0-2 efter tio minuter......... Vad händer tänkte man för sig själv. Då hade dessutom Jakob hunnit rädda ett friläge också. Båda Genarps första mål kändes som lite slarv o nonchalans från vår sida. Dock är det väldigt starkt o komma tillbaka så snabbt. 1-2 gör Löfgren i 22:a, 2-2 gör Björk i 30:e o 3-2 gör Ridell i 32:a o vi har bud på flera mål ytterligare. Vi spelar fin anfallsfotboll o bl a kommer Simon fram väldigt fint på sin vänsterkant. Jag har alltid gillat offensiva ytterbackar o Simon löper enormt mycket (över en mil denna match t ex) o skapade många chanser genom det. I andra halvlek gör vi ganska snabbt även 4-2 genom Olof o det var ett superfint anfall där Henriksson löper i djupled o spelar in bollen o Olof kommer på bakre o “rakar” in den. Mycket vackert! Vi gör även 5-2 i 52:a där vår unga talang Walter Ekblad får göra sitt första A-lagsmål endast 14 år gammal. Coolt! Sedan slappnar vi tyvärr av igen o låter Genarp göra både 5-3 o 5-4. Båda målen vara ganska lika där de kommer runt på vår vänsterkant o spelar in bollen framför Jakob där en Genarpspelare får stå helt omarkerad o enkelt slå in bollen i mål. Här måste vi vara mer fokuserade i vårt markeringsspel samt värdera rätt så de inte får stå så omarkerade i den ytan.... Skönt nog gör Björk 6-4 några minuter senare o Elias avslutar målskyttet o gör 7-4 efter att Ridell frispelat honom till öppet mål. Alltså ännu en målrik match. Vi har nu gjort näst mest mål i serien men samtidigt släppt in näst mest. Måste vara en ganska ovanlig kombo...... Extra positivt i matchen var då klart vårt fina anfallsspel samt kul att Tinmark gjorde sin första match sedan oktober efter sin knäoperation. Tinmark fick vikariera som mittback denna match då vår enormt viktiga spelare Holm precis innan matchstart tyvärr fick lämna återbud. Bäst på plan denna gång tycker jag att Simon Kristensson var. Som vanligt aggressiv i sitt försvarsspel samt löpte som nämnt väldigt mycket o hade ett antal fina inlägg. Nu ser vi fram emot vårsäsongens sista match på onsdag mot ett mycket formstarkt IFK Ystad o det hade ju varit väldigt skönt o gå till sommarvila med en vinst....... Andy Herrlag 20 jun 2022 0kommentarer
  • Matchreferat Rydsgårds AIF - FC Näset 3-5 (2-2)

En usel insats av oss....... Ja denna match hade jag höga förväntningar på oss o en go känsla innan. Matchen var dessutom jätteviktig! Vet inte om det var ängslighet eller vad men vår insats var under all kritik särskilt då defensivt av merparten av laget. Vi måste överlag vara beredda på o jobba betydligt hårdare för laget o varandra. Gör man inte det så faller oftast allt annat också ihop som ett korthus! Jag var enormt besviken på oss inklusive mig själv såklart! Vi startar matchen direkt dåligt o låter Näset skapa flera farliga chanser egentligen helt p g a vårt slarv o dåliga inställning. Dock gör vi ganska oväntat 1-0 tidigt i matchen efter en situation där Holm vaket bryter på mittfältet o bollen går till Ridell som på halvvolley snyggt skjuter in 1-0 i bortre hörnet. Tyvärr får vi trots detta inget lugn i vårt spel så Näset gör både 1-1 o 1-2 o det är inte alls orättvist. Vi jobbar oss i alla fall in i matchen till viss del o skapar lite farligheter vilket till slut mynnar ut i en straff som Ridell säkert placerar in strax innan halvtid. Skönt men tyvärr går vi sedan ut i andra halvlek o fortsätter underprestera. Vi gör tre byten i halvtid för att försöka väcka laget o förändra något men spelet ser ganska lika ut även i andra halvlek. Näset gör 2-3 o 2-4 o med en halvtimme kvar så förändrar vi lite framförallt genom att flytta upp Björk i anfallet o i vanlig ordning skapar vi en del då o Björk nickar nästan omgående in 3-4 o sedan ska vi en stund senare ha en solklar straff när Björk snyggt nickskarvar bollen till Ridell som blir överkörd i ryggen men domaren blåser inte o i stället går Näset upp o gör 3-5 o uppförsbacken känns enorm..... Vi försöker få till en forcering o skapar en del men öppnar samtidigt upp oss för kontringar. Slutresultat 3-5 o besvikelsen över resultatet o vår prestation är total! Vårt stora problem denna match är vårt försvarsspel o då menar jag av laget totalt sett. Mittfältet hade nästan ingen press denna match så Näsetspelarna kunde helt ostört lägga in bollar bakom vår backlinje med precision o vi stod ofta fel positionerade framförallt med våra ytterbackar o vi bjöd på massa genom dåligt beslutsfattande o slarv så vi måste jobba betydligt hårdare för varandra o vars mer noggranna för att få ordning på försvarsspelet framöver. Detta måste vi alla verkligen inse!!!!!! Där fanns dock såklart ljuspunkter också. Jakob gjorde en fin match med flera kvalificerade räddningar. Ridell gjorde “som vanligt” två mål o jobbade o slet. Extra kul är att Hampus Henricsson nu är hemma över sommaren o gjorde en jättefin debut. Här har vi en klok spelare som springer mycket, vinner dueller o är målfarlig. Han kommer vi ha mycket nytta av närmsta 5-6 matcherna. Till nästa match är förmodligen också Tinmark redo för spel efter sitt långa skadeuppehåll. Här får vi in en passningsskicklig spelare med rutin. Vi måste alla förstå “allvaret” nu o inte tänka att allt löser sig utan det är här o nu vi tar tag i det! På fredag ska Genarp få sota för denna prestation o jag förväntar mig att det kommer “brinna” i oss alla den matchen. Andy Herrlag 12 jun 2022 0kommentarer
  • Matchreferat FC City Trelleborg - Rydsgårds AIF 7-2 (3-1)

Matcher avgörs i straffområdena...... Då var det vår tur o möta de suveräna serieledarna. Det är ett lag bestående av merparten spelare som spelat högre upp i seriesammanhang. De är både bollskickliga, fysiskt starka o har ett högt tempo i kroppen. De är klart sårbara i defensiva omställningar vilket jag tyckte vi försökte utnyttja men vi var inte vassa nog i avslutsdelen vid några fina tillfällen. Trelleborg börjar matchen i högt tempo där vi har svårt att hänga med o de gör 1-0 redan efter någon minut.... Vi har det tufft o även om vi har en fembackslinje denna match så släpper vi till onödigt mycket chanser tycker jag! De gör också 2-0 o 3-0 efter drygt tjugo spelade men vi gör lite ändringar bl a genom att sätta ner Olof på en defensiv kant o han gör sedan en fantastisk match o stänger sin kant på ett fint sätt mot deras mycket duktiga högerytter. Riktigt stark prestation Olof! I detta läge känner vi att vi kommer in i matchen mer o mer o spelar upp oss betydligt o skapar en del genom omställningar o vi har bl a två jättelägen där skotten går utanför tyvärr. I mitten av halvleken gör Ridell (i vanlig ordning) mål o det är inte vilket mål som helst utan ett väldigt vackert lobb-skottmål över målvakten i bortre hörnet. Ren klass! 3-1 står sig halvleken ut. Trelleborg börjar bäst även i andra halvlek men även om dom är bättre så gör vi en del bra saker t ex håller vi bra i bollen när vi väl vinner den o stressar inte så vi kommer till en del avslut periodvis även i andra. Här är Holms lugn ovärderligt på mittfältet. Tyvärr gör Trelleborg både 4-1 o 5-1 i mitten på halvleken så vi kommer aldrig riktigt nära. Jag känner i detta läge att vi är för “tunna” för att kunna skapa en sista press på dem. Med ca fem minuter kvar gör de även 6-1 men vi lyckas i alla fall via ett fint anfall få en straff som Ridell säkert förvaltar men sedan gör de i sista minuten även 7-2 som blir slutresultatet. Man ser väldigt tydligt mot sådana här spelare att en väldigt stor skillnad är att de sätter dit sina chanser framför mål kliniskt samtidigt som de inte bjuder på så många enklare misstag. Här kan vi definitivt bli bättre o mer noggranna än vad vi är i dagsläget. Tycker dock att killarna sliter på planen så det var inget fel på arbetsinsatsen men Trelleborg var klart bättre även om fem bollar blev lite väl stor marginal sett till matchbilden eller framförallt målchanserna i matchen..... Några plus i matchen: Olof som nämnt gör sin klart bästa match för i år o gör ett oerhört stort jobb defensivt. Max gör också sin bästa match för säsongen som ytterback på andra kanten också framförallt defensivt. Ridell gör två mål o skapar flera fina chanser till medspelare o springer i vanlig ordning mycket. Holm var riktigt bra på mittfältet (som vanligt). Vi fick en ny debutant i 15-åriga Tim Hansson som fick ca tio minuters speltid. På lördag har vi en mycket viktig match mot Näset som vi bara måste vinna!!!!!!! Andy Herrlag 6 jun 2022 0kommentarer
  • Matchreferat Rydsgårds AIF - BK Skansen 0-2 (0-2)

Vill sig inte riktigt på hemmaplan..... Nej inte heller denna gång fick vi årets första hemmavinst som vi så väldigt gärna vill bjuda publiken på. Vi mötte ett bra Skansen på en fantastisk gräsmatta. En fröjd att ha en sådan fin hemmaplan. Skansen är enligt mitt tycke ett lag med ganska få svagheter. De är fysiskt starka, löper mycket o duktiga fotbollsspelare. Vi hade tyvärr inte en jättebra uppladdning då vi saknade både Simon o Olof (förutom de långtidsskadade), Loa sjukanmälde sig, Arda gick av redan på uppvärmningen med ryggproblem, Edins fot höll en halvlek o när Kristofer kom in så låste sig hans knä olyckligt efter bara några minuter så han fick gå av igen. Vi var alltså extra tunna denna match o det blev för stor fysisk skillnad mellan lagen idag. Resultatet var klart rättvist även om båda målen vi släppte till var ganska billiga. Skansen gör 0-1 ganska tidigt efter att vi hade ett inkast på vår egen planhalva o några sekunder senare hade de fritt skottläge där Jakob räddar men de slår in returen. Vi får absolut inte släppa in ett mål så enkelt när vi är organiserade. I mitten på första halvlek slår Skansen upp en längre boll på deras duktiga anfallare men där är vi två mot en men får inte bort bollen o han gör 0-2. Vi skapade dock själva ett jätteläge där Ridell är igenom men deras målvakt kommer ut o avvärjer detta halvfriläge. I andra halvlek tar Skansen över mer o mer även om vi sticker upp o har några halvchanser bl a en fin frispark av Palle som de nickar bort på mållinjen. Det är starkt att vi håller nollan i andra halvlek trots Skansens dominans o bl a gör Jakob en jätteräddning på ett fint Skansenskott. Jag tycker vi kämpar o försöker komma in i matchen men får inte till så mycket o vi räcker som ovan nämnt alltså inte till idag. Ett stort plus till Holm som gör väldigt mycket rätt i matchen genom sin bolltrygghet o försvarsarbete o Walters andra halvlek förtjänar också ett plus. Walter har som jag nämnt i tidigare referat ett enormt lugn även när vi är under press vilket är imponerande för en 14-årig mittback! Vill också passa på o berömma domarna (vilket vi ofta glömmer) för en mycket bra match. Nu ser vi fram emot nästa match borta mot suveräna serieledaren City Trelleborg. Det är ett rutinerat gäng vi ställs emot men vi ska ge dem en match. Vi har ju hittills i år varit väldigt bortastarka.... Andy Herrlag 29 maj 2022 1kommentar
  • Matchreferat Anderslöv BoIK - Rydsgårds AIF 1-3 (1-1)

Jätteskön vinst! Ja denna matchen behövde vi vinna för att fortsatt vara med i mitten på tabellen. Nästan alla lagen i serien slår varandra till höger o vänster så det blir nog en väldigt jämn serie vilket är kul. Vi börjar matchen bra o gör tidigt 0-1 genom Arda. Det är han verkligen värd efter att han gjort flera fina insatser i A-laget trots sin unga ålder. Han kommer bli riktigt bra! Han får en fin passning in i straffområdet där han efter en fin löpning kyligt avslutar i bortre hörnet. Dock blir vi något bekväma en femtonminutersperiod i matchen efter det o släpper kommandot o Anderslöv kvitterar ganska rättvist. Sedan tar vi över helt o hållet sista tjugo minuterna i första halvlek o spelar ganska bra o skapar tillräckligt för att göra både ett o två mål men lyckas inte med det men jag har en riktigt go känsla när vi går in i paus. I andra halvlek startar dock Anderslöv bra o matchen står länge o väger. Vi spelar stundtals bra o stundtals lite sämre. Framförallt har vi för dålig press på deras passningsspelare så de får ganska ostört lägga in bollar mot vårt straffområde. Tack o lov var Björk på fantastiskt spelhumör o plockade bort det mesta. Tror inte han förlorade en duell på hela matchen. Väldigt stark prestation! I mitten på andra halvlek gör vi äntligen 1-2 genom ett väldigt fint väggspel inne i straffområdet där Palle kyligt avslutar. Mycket vackert. Anderslöv trycker klart sedan på för kvittering men där vi då samtidigt får många fina kontringsläge där vi borde satt dit ytterligare något mål men i stället får Anderslöv ganska sent en jättechans men där Walter i sista stund blockar skottet tack vare sin fina speluppfattning. Med bara någon minut kvar får vi en frispark relativt långt ute men Simon får en kanonträff med Parstams skor o bollen seglar snyggt över målvakten till 1-3. Slut o en riktigt skön känsla!!! Det vi kan göra bättre i matchen är framförallt vårt presspel när motståndarna har bollen samt vända spelet mer när vi har bollen. Det som var extra positivt i matchen utöver Björks prestation var att Palle gjorde sin klart bästa match för året i sin centerposition samt det är så kul o se Simons aggressiva försvarsspel. Du är en förebild Simon gällande den biten (o mycket annat)! Hela laget visade också en go inställning hela matchen även om spelet svajade något periodvis. Stort tack killar så laddar vi inför fredag då vi möter ett duktigt Skansen. Andy Herrlag 26 maj 2022 0kommentarer
  • Matchreferat Rydsgårds AIF - SoGK Charlo 1-4 (1-1)

Vi måste vara ödmjuka....... Ja vi kom till denna match med en riktigt fin match i ryggen o det kändes tidigt att vi trodde att allt skulle lösa sig av sig själv mot Charlo men det gör det ju aldrig!!! Serien kommer vara väldigt jämn där nästan alla kan slå alla så det gäller o ha rätt inställning till samtliga matcher så vi kommer förberedda både fysiskt o mentalt o är redo för att ta kampen. Vi börjar matchen direkt slött o dåligt o Charlo gör tidigt 0-1. Vi spelar succesivt upp oss även om vi inte är bra o en bit in i första halvlek gör Ridell 1-1 efter assist av Arda. Det var välförtjänt tycker jag. Just Arda o Ridell hade några fina kombinationer i första halvlek. Vi kommer in i pausvilan o pratar mycket om att vi måste höja oss o springa mer o vinna fler närkamper. Sedan går vi ut o gör årets sämsta halvlek.......vi var faktiskt riktigt usla. Vi hade helt enkelt inte den mentala biten på plats o det är klart framförallt mitt ansvar o se till så alla är igång när matchen börjar! Dock måste vi alla hjälpas åt med detta. Tror dock inte vi gör om samma misstag på tisdag mot Anderslöv. Det viktiga är att vi lär oss av våra misstag. Framförallt Charlos 1-2 mål gör ont o se där vi inte ens verkar bry oss i försvarsspelet. Vi lyckas inte höja oss i halvleken vilket vi gjort flera gånger tidigare i år när vi legat under utan i stället gör Charlo både 1-3 o 1-4 som blir slutresultatet. Tyvärr inte så mycket positivt denna match men tycker ändå att Björk får godkänt samt Ridell gör som vanligt mål o springer mycket. Vi lägger denna match bakom o lär oss av den. Ses på tisdag i Anderslöv förhoppningsvis megataggade!!! Andy Herrlag 22 maj 2022 0kommentarer
  • Matchreferat Skurups AIF - Rydsgårds AIF 0-3 (0-2)

Underbar derbyvinst o vilket fantastiskt mål..... Vi kommer tillbaka till målet. Denna match hade vi sett fram emot extra mycket i år eftersom det dels var derby men det var också ca 12-13 år sedan vi möttes i serien. Härlig inramning med en fin plan o mycket publik såklart. Vi börjar matchen mycket bra o spelar bra fotboll o skapar flera chanser o ganska tidigt gör också Ridell 0-1 mycket välförtjänt. Inför matchen var vi mycket osäkra på om Ridell kunde spela men låret höll o det är vi väldigt tacksamma för. Vi fortsätter o spela bra framåt samtidigt som vi har ett väldigt bra försvarsspel. Vi släpper knappt till några chanser. Sedan kom ett helt magiskt klassmål. Walter tar en frispark vid mittplan som han drar hårt o distinkt i en perfekt yta i Skurups straffområde där Ridell sätter dit pannan supersnyggt o bollen seglar hårt in i bortre hörnet o 0-2 är ett faktum. Otroligt vackert!!! Sedan börjar vi tappa lite i presspelet sista kvarten av första halvlek där Skurup tar över ett tag men de skapar ändå inte så mycket eftersom vår fyrbackslinje med hjälp av Holm framför spelar väldigt bra o ligger rätt i positioner. Under denna period ser man också vilket stort ansvar Olof tar där han tvingas ta flera 60- meterslöpningar hem för att hjälpa till i försvarsspelet. Han spelar så moget för sin ålder varje match! Inför andra halvlek rättar vi till lite saker i just presspelet så det åter ser bättre ut. Skurup försöker klart pressa på men samtidigt får vi flera fina omställningslägen där vi kan avgöra. Skurup får till en del hörnor som känns ganska farliga i medvinden men Jakob är säkerheten själv i luftspelet o tar bort de flesta. Ganska sent stänger vi matchen när Kristofer gör 0-3 o vinsten är ett faktum. Ganska talande siffror tycker jag. Det jag är mest nöjd med denna match är försvarsspelet av hela laget. Vi släpper som sagt knappt till några farliga målchanser på hela matchen. Ridell är som vanligt superfarlig men planens största giganter denna match var Holm o Björk som inte satte en fot fel på hela matchen samtidigt som de styrde sina respektive lagdelar med bravur. Nu ser vi fram emot o möta Charlo hemma på torsdag! Kom o heja på vårt unga lag! Skönt o vara bäst i kommunen! Andy Herrlag 15 maj 2022 0kommentarer