12 augusti 2018
16:00

Referat: Hjärsås/Värestorps IF - Rydsgårds AIF

Oavgjort i höstpremiären

Så var det då åter dags att spela seriematch. En söndag kl 16.00 borta mot Hjärsås....En lång resa och vi lyckades i alla fall få med oss en poäng hem. Det var en match som kunde slutat hur som helst. Planen var efter den varma sommaren mer som en grusplan och gjorde det i stort sätt omöjligt att spela vackert. Vi inleder väldigt bra och får tryck på dem första kvarten, skapar något halvläge och några hörnor. Efter 16 min tappar vi bollen på mittplan och Hjärsås lyckas förvalta omställningsläget till mål. Känns oerhört tungt att släppa in ett mål efter att ha dominerat inledningen så klart. Bara 4 minuter senare tilldöms vi en straff efter hands. Palle gör inget misstag och det är kvitterat. Vi fortsätter dominera spelet även om Hjärsås kommer mer och mer in i det och ju längre halvleken lider detso mer utjämnas spelet. Ett par minuter innan pausvilen lyckas Hjärsås komma runt på kanten och ett inlägg resulterar i ett nickmål. 2-1 i paus men känslan var i halvtid att detta går att vända. Vi ändrade spelsätt och fick bättre balans i andra halvlek. Det är kamp i andra halvlek och det smäller på bra i närkamperna. Vi viker inte ner oss utan tar fighten. Hjärsås gör det bra och försvarar sig kompakt och utan krusiduller. Efter en kvart i andra halvlek lyckas vi kvittera efter ett mönsteranfall. Bollen letar sig ut till Simon på vänsterkanten som slår ett väl avvägt inlägg där Björk mycket snyggt nickar in kvitteringen. Ett riktigt klassmål som hämtat från instruktionsboken. Strax efter kvitteringen har Simon ett skott i ribban, Andrée har ett skott strax utanför stolpen och en farlig frispark. Känns som vi har fler farliga lägen än vad Hjärsås har även om Jakob får stå för ett par riktigt högklassiga räddningar i båda halvlekarna. Nu ser vi fram emot derbyt mot Janstorp på lördag. Vi är väl förberedda för denna match kan jag lova. Vi har inte förlorat hemma sen premiären (mot Sandby) och vi ska göra allt vi kan för att förlänga denna trend. Vi hoppas på mycket publik och en välspelad match med dueller värt ett derby. I samband med matchen kommer vi också hedra den mycket tragiskt bortgångna Chakkrit "Bobo" Andersson i vår samarbetsklubb Skivarps GIF. Våra tankar går såklart till "Bobos" familj, anhöriga och alla i Skivarps GIF. Väl mött på lördag!!

3 p - Tobias Björk stor och stark targetplayer, jobbar oerhört hårt och tar stort ansvar
2 p - Jakob Hoff stabil insats med några fina räddningar, chanslös på målen
1 p - Pontus Haraldsson spelade upp sig efterhand och gjorde en stark andra halvlek