16 juni 2018
14:00

Referat: Södra Sandby IF - Rydsgårds AIF

Vinst mot serieledaren!

Matchen börjar lite avvaktande men efter knappt 10 minuter kommer en sandbyspelare i minst sagt tveksamt offsideläge fri mot Filip. Sandbyspelaren får bollen lite för långt ifrån sig men blir fälld av Filip, och straffen är ett faktum. Straffen slås i stolpen och det känns som vi får extra energi av straffmissen. Efter detta tar vi tag i matchen. Palle o Mackan vinner det mesta på mitten, det känns tryggt i de bakre leden då Sandby inte skapar ngn rejäl målchans. Allt eftersom halvleken går börjar vi också skapa lite lägen. Efter 20 min är det vi som får straff när Hugo blir fälld av målvakten. Men nu är det vår tur att missa. Rasse drar straffen högt över och det är fortfarande mållöst. Vi fortsätter styra matchen och spelar stundtals riktigt bra och vårdar bollen bra inom laget. Efter 25 min drar André en cross över till Hugo som sprintar förbi sin back på kanten och skjuter via stolpen in 1-0 till oss. Resten av halvleken känns det tryggt och med 5 min kvar blir en sandbyspelare frilägesutvisad efter att ha fällt Rasse. 1-0 i paus och med en sandbyspelare utvisad är det lätt att det infinner sig en bekväm känsla. Tycker ändå att vi spelar av matchen och andra halvlek på ett bra sätt inte minst med tanke på alla förändringar vi måste genomföra pga skador och "skadekänningar". Visst blir vi lite för ivriga på att avgöra matchen och spelar lite för rakt. Istället för att låta sandby jaga och bli trötta med en man mindre vill vi hela tiden gå till ett avgörande vilket göra att spelet blir böljande, ngt som bör undvikas om man leder med 1-0 och motståndaren har en man utvisad. Det negativa i andra halvlek är förutom detta att vi även bränner en mängd chanser. Jag räknar till 4-5 högkvalitativa lägen som vi inte lyckas förvalta. Sandby skapar också ett läge när deras specielle målskytt lobbar över Filip men även målet i farligt läge. Men Sandbys stora chans skulle komma med minuten kvar. Fritt läge ett par meter från mål lyckas en sandbyspelare få bollen utanför och matchen slutar 1-0 till oss. Vi gör en bra match och resultatet är fullt rättvist och vi borde nog gjort något mål till. Defensiven över hela banan känns stabil och vi vet att vi alltid skapar någon målchans i våra matcher. Avgörande idag blir att vi har en bra bänk och spelare som kan gå in och göra ett bra jobb med tanke på att det var så kvavt. Spelare som Hugo, Pelle, Victor, Elias kommer in och gör det riktigt bra. Nu är det bara att ge allt i den sista matchen för säsongen mot Näsby på onsdag. Till den matchen får vi tillbaka både Månsson och Kronvall. Men vi vet vad som gäller. Vi måste vara fokuserade och spela smart om det ska bli 3 poäng även i avslutningsmatchen. Alla 15 förtjänar överbetyg idag men med tanke på att defensiven var så stark idag fördelas de enl nedan.

3 p - Hannes Andersson bäst idag i RAIF. mkt stabil som högerback i defensiven. Hörde att pappa Mattias tyckte han skulle följa med mer upp i offensiven men Hannes höll sig till gameplan:-)
2 p - Simon Kristensson fick tidigt gå ner som vänsterback efter Johannes skada. Gör det föredömligt, håller rent på sin kant och ger alltid 100 %.
1 p - Matti Hansson skulle kanske eg delat poängen med mittbackskollegan Pontus då de som enhet gjorde det bra idag. Stark i duellerna och ett par fina brytningar ger 1 p idag.