IFK Simrishamn

Referat: Rydsgårds AIF - IFK Simrishamn

Underbar seger!
Målskyttar: Rasmus Ridell 2 (1 straff), Tobias Björk

Efter vår sena kvittering mot Lunnarp senast var det dags att ta emot ett starkt IFK Simrishamn. Vi började matchen bra och efter 15 minuter ger Björk oss ledningen efter ett riktigt klassmål. Bollen går ut till Ridell på kanten som slår ett snabbt inlägg som Björk är först på och styr upp bollen i nättaket. Simrishamn växer mer o mer in i matchen och efter ca 35 min är det kvitterat. Vi går ner oss rejält efter vi släpper in kvitteringsbollen och sista 10 min är det Simrishamn som dominerar och styr matchen. 1-1 i halvtid får väl ändå betraktas som rättvist. Andra halvlek startar som den första slutade. Vi får inte igång ngt eget spel utan tillåter Simrishamn att styra matchen. Följaktligen är det också Simrishamn som tar ledningen med 2-1 efter att de tilldömts en tveksam straff (minut 58). Duellerna blir fler och tuffare ju längre matchen lider. I mitten av andra halvlek är det ombytta roller. Björk spelar fram Ridell som från nära håll kan kvittera 2-2. När 15 minuter återstår får Ponne två gula kort med bara några minuters mellanrum. Vi känner att mkt går emot oss vad gäller domsluten men vi reagerar på detta på ett bra sätt. Vi blir hårt tillbakapressade och jobbar stenhårt för att frejda vårt mål. Filip tvingas till ett par bra räddningar och försvaret får jobba frenetiskt för att inte släppa in fler mål. Men matchen ska ta en vändning till. Med en minut kvar lyckas Pelle hinna ifatt en förlupen boll innan den går ut över linjen och få fram bollen till Ridell som inne i straffområdet blir fälld av målvakten och vi får straff. Rasse tar själv hand om straffen och trycker distinkt in segermålet, 3-2. Glädjen efter en sådan här seger är av naturliga skäl enorm. Fantastiskt bra jobb av alla 16!! Mest nöjd med att vi tar hand om Simrishamns offensiv på ett bra sätt. Spelare som Jatto Camara och Carl Persson tillhör de bättre i serien men både Månsson och Simon tar hand om dem föredömligt på sina respektive kanter. Kan vi nå upp till denna nivå resten av säsongen så kan det bära långt. Nu är inte fotboll så enkelt så att den ena matchen är den andra lik men inställningen som visas upp i denna match ska vi försöka få fram i varje match! Simrishamn är för övrigt ett bra lag som jag är övertygad om kommer hamna högt upp i tabellen även i år (4:e plats i fjor). Nu är det en helt ny match mot Önneköp på fredag. Nu får vi se till att dagens seger verkligen blir betydelsefull och ta 3 poäng även mot Önneköp. Men det blir tufft och det är lika bra vi är inställda på en tuff match mot ett lag som inte har ngt att förlora längre med tanke på deras start av säsongen.

Idag är alla förtjänta av poäng och det är inte lätt att särskilja insatserna. Mina val föll till slut på: