28 april 2018
13:00

Referat: Janstorps AIF - Rydsgårds AIF

Oavgjort i derbyt!

Så var det då dags för årets första derby. En drabbning som killarna sett fram emot en längre tid. Vi visste förutsättningarna, ett Janstorp som värvat för att tillhöra toppen mot vår starka RAIF-anda. Det märktes redan på uppvärmningen att vi var taggade och beredda på att kriga i 90 minuter.
Redan efter 3 min kommer Janstorp runt på högerkanten och slår ett farligt inlägg som dock ingen når och bollen går en bit utanför stolpen. Det skulle visa sig vara matchens bästa chans.

Vår första halvlek är bra. Vi stör Janstorp i deras uppspel och pressar hårt. Dock skapar varken vi eller Janstorp några nämndvärda målchanser. Känns som vi har ett litet plus efter första halvlek och borde också haft en straff när Hugo får en armbåge i ansiktet.

Andra halvlek är sämre från vår sida men vårt starka försvar för dagen gör att Janstorps bollinnehav inte leder till några heta målchanser. Med ca 10 min kvar förändras matchbilden radikalt. Efter att undertecknad blivit avvisad från bänken tar det bara någon minut innan Ridell och Björk blir utvisade i samma sekvens och vi får avsluta matchen med 9 spelare. Janstorp lyckas inte skapa något nämnvärt under dessa 10 min och vi lyckas hålla undan till 0-0. Vill egentligen inte kommentera eller lägga fokus på domarna efter en sådan här match. Men nog är det märkligt att få två röda + en avvisning för att man reagerar på farligt spel och ifrågasätter. Dessutom när det fanns situationer i matchen som kunde lett till röda kort. Att vår "gamle", duktiga RAIF-målvakt Daniel Andersson fem-tio sekunder efter avblåsning knuffar Palle är enligt regelboken rött kort. Men domaren tog hellre rött kort för protester, reaktioner och vi får rannsaka oss själva.
Vi bör inte ta 3 röda för "snack" när vi ser vilken nivå domaren lägger ribban på gällande detta. Vi tar med oss ett starkt försvarsspel och det känns gott att hålla nollan för första gången i år. Sen får vi bygga vidare utifrån detta. Och till nästa match får vi ju tillbaka Matti och förhoppningsvis även Mackan. Dock tappar vi såklart Ridell och Björk.
Men i år har vi bredden för att hantera detta vilket känns skönt. Många förtjänar överbetyg idag och alla ska ha beröm för sin inställning till matchen. Alla ger 100 % och mer kan varken Micke, jag eller Månsson begära. Kul att se Andy tillbaka och han gör en stark insats på mitten även om det inte räcker till poäng denna gång i den hårda konkurrensen.