Max Rode
Sheka Kanu

-------------------------

Match mot serieledande Tomelilla, kärt återseende på Granhällans IP och perfekt fotbollsväder.
Kvällens match startade bra för RAIF där Rasmus Ridell gjorde 1-0 redan efter några minuter. Dagens referat kommer ha influenser från det där kära återseendet som stod intill mig vid kvällens match. Tomas Jernberg var på plats på Granhällans IP, och han var imponerad av ett samspelat Rydsgårds AIF.

Första halvlek började som sagt med ett RAIF-mål och därefter hade Tomelilla lite av spelet men kom aldrig direkt till någon bra målchans. Strax innan halvlek fick Joni ett gult kort vilket innebär att han är avstängd vid nästa match. När andra halvlek dar igång tar det inte många minuter innan RAIF gör 2-0. Henke håller sig framme. I andra halvlek spelar RAIF kontrollerat med tight försvarspel. Hela laget jobbar för varandra matchen igenom och Tomelilla hinner inte ha bollen länge innan där är minst en RAIF:are i hasorna. Tomelilla flyttar på slutet upp till 3 anfallare för att försöka få hål på RAIF men precis som i första är där inte någon riktig målchans förutom en frispark strax utanför där Jakob gör en snygg räddning.

I minut 85 kommer 3-0 målet på en lång hörna där Rasse nickar in bollen mot mål och Pontus Haraldsson som nyss kommit in stöter bollen i mål.

En lagprestation där alla i laget kämpar för varandra och en härlig insats gör att en toppstrid inte är långt borta.

Dagens poängliga:

3 Poäng: Rasmus Ridell
Visade tydligt vägen med sitt slit och ledarskap. Läste spelet i många situationer och gjorde även ett väldigt snyggt mål redan efter 4 minuter.

2 Poäng: Marcus Hansson & Mattias Hansson
Bröderna Hansson får i denna match 2 poäng var då de gör en underbar insats och sliter för laget matchen igenom.

1 Poäng: Pontus Andersson
"Lille-Pontus" har gjort stora framsteg under vårens matcher och tar även idag stora steg framåt. En ung kille som kommer bli väldigt väldigt bra om han fortsätter i den takt som han nu utvecklas i.

Nästa match är mot Önneköps IF på bortaplan på fredag den 16/6.
Önneköp ligger just nu på 17 poäng och RAIF har 20 poäng, vilket betyder att Önneköp kan minska avståndet genom en vinst. Killarna behöver därför ditt stöd på fredag!