Andreas Annerfeldt

--------------------------------

Tuffa Åhus Horna på besök på Granhällans IP

Sist lagen möttes blev det vinst för RAIF men denna molninga lördag på Granhällans IP skulle visa sig dyster även i spelet. Det var tuffa tag som gällde i dagens match när Åhus var på besök, det är ett starkt lag som går in 100 % i varje närkamp.

Efter ca 30 minuter får Rasse bollen och gör ett enormt förjobb, spelar bollen snett bakåt i fötterna på Fabbe som fyrar av ett skott som tyvärr tar i stolpen. I minut 36 får Andy en smäll inne på egen planhalva där vi i publiken i alla fall tycker att det ska vara frispark, men så blir inte fallet. Bollen spelas vidare till Åhus snabba anfallare (i offside-position eller inte) och tillslut hittar bollen nät. 0-1 och Andy får gå ut med sprucket ögonbryn.
Precis innan halvlek får Henke ett läge efter ännu ett förjobb från Rasmus Ridell där målvakten gör en reflexräddning ut till hörna, hörnan blir aldrig slagen då lagen istället får gå ut till halvtidsvilan.

Andra halvlek drar igång och RAIF har en del lägen men som så många gånger tidigare under säsongen vill inte bollen in i mål. Det dröjer till minut 71 där Ceder, Månsson och Ridell spelar varandra så som vi vet att RAIF kan och där kommer målet, 1-1 och nu känns det som de släpper. Direkt efter avspark blir det tyvärr slut på detta hopp när 1-2 kommer på en tilltrasslad situation.

RAIF kämpar nu på för att hitta kvittering men det känns som inget stämmer i denna match och i minut 84 punkterar Åhus matchen med att göra 1-3. Killarna fortsätter ändå kämpa in i det sista men slutresultatet blir 1-3 i denna viktiga "sexpoängsmatch"

RAIF ligger just nu på kvalplats med Öja 3 poäng före precis ovanför strecket.
Det kommer bli en viktig match på Björkvallen Öja på fredag! Alla poäng räknas, 19:00 - fredag 19 augusti.
VI SES DÄR!

Poängliga:

3 poäng: Marcus Hansson
Syns tydligt att Mackan kämpar in i det sista när han är på planen och vi hoppas att detta kan smitta va sig framöver då det kommer behövas

2 poäng: Jakob Hoff
Många fina räddningar i dagens match som tyvärr inte räcker för en vinst

1 poäng: Pontus Haraldsson
Hårt kämpande som mittback men kanske i en sån här match där vi skulle vilja se honom längre upp i banan för att ta ner och skarva bollar till Ridell (?)

lör 30 apr 2016, 14:00 Åhus Horna BK - Rydsgårds AIF 1 - 2