Philip Carlsson
Jonathan Sjöslätt
Mattias Svensson

--------------------------------

Thomas Jernberg var tillbaka på Granhällans IP, bra fotboll och nervösa sista minuter

Bästa första halvlek som RAIF gjort denna säsong. Spelar som ett topplag och hittar varandra över hela banan. Tyvärr så ger det endast utdelning i gång och RAIF går till halvtidsvilan med 1-0. Målet kom i matchminut 35 då Fabbe får en krossboll från Andy och kommer runt sin försvarare på utsidan och tar sig in i straffområdet och sätter in bollen i bortre. . Fler mål av denna sort vill vi se och speciellt att det breddas på kanterna och gör det svårt för försvararna att hänga med när våra ytter-mittfältarna sätter fart.

I den första halvleken spelas det bra fotboll från båda håll, fart på bollen och 2 lag som verkligen vill vinna.
Den andra halvleken börja som den första slutade, mycket boll för Lund och ett RAIF som hade stora problem. Och som så många gånger förr så kom också kvitteringen även i denna matchen. Efter 55 minuter börjar mardrömsminuterna, Lund får en frispark ganska mitt på RAIFs planhalva. Denne slås på ett sådant sätt att den studsar direkt i mål och en chanslös Jakob kunde inte göra något. 55 minuter på klockan. Efter 57 minuter står det 1-2 på tavlan efter ett fint anfall av Lund där en krossboll når anfallaren som enkelt nickar ner till en medspelare som på volley klipper den över Jakob i målet. Riktiga mardrömsminuter.

Efter detta blir det stirrigt och ofokuserat. Man kastar iväg bollar och jobbar inte som ett lag. Men 10-15 minuter senare så börjar RAIF ta över spelet igen, man trycker på framåt. I den 65 minuten slås en krossboll till Fabbe som tar ner den och tar in den i straffområdet, när han ska peta den förbi sin back så kapas han men ingen reaktion från domaren, uppgivet i RAIF-lägret och på läktaren. MEN efter 69 minuter levererar man ett mönsteranfall där Rasse frispelar Fabbe som sen hittar en fin passning rakt igenom straffområdet och där dyker Hampus upp, sätter till foten och 2-2. Efter detta är det mycket RAIF. Men emellanåt kommer Lund upp med snabba omställningar och bra anfall. I detta läget är RAIF närmast en ledning. Men istället fick vi se Lund få en straff i den 79 minuten. På enligt många ett ytterst tveksamt sätt. Många på läkaren kände sig uppgivna efter att RAIF äntligen spelat bra fotboll under större delen av matchen och ville inte ha en ny förlust. Även så kände nog Jakob i målet. Han tar därför straffen! Lågt placerad till vänster för Jakob. I straffsituationen blir även Tobias Björk uppvisad till läktaren av domaren.

Efter detta har båda lagen bra chanser att avgöra men inget av lagen hittar den sista delen och matchen slutar 2-2.

En extra punkt efter dagens match måste vara:

Dagens Utskällning
Thomas Jernberg
Efter RAIF's 2-2 mål fick vi höra och se en klassisk Svennis (Jernberg) utskällning. Hans röst eka över Granhällans IP och många på läktaren fick sig ett gott skratt!

Poängliga:

3 poäng: Rasmus Ceder
Hela backlinjen gör en riktigt bra match men Ralle är bra 90 minuter igenom, tappar ibland bakre vid inläggssituationer men hittar alltid rätt igen.

2 poäng: Marcus Hansson
Framförallt imponerande första halvlek och en kämpaglöd som lyser igenom allt han gör

1 poäng: Fabian Karlsson
Gör sin bästa insats i serien för året. Gör ett mål och ska med sig en straff. Kreativ på mittfältet men glider ibland in lite långt i banan.

lör 17 sep 2016, 14:00 Lunds SK - Rydsgårds AIF 3 - 1