• Annan boll på kvällens träning

På kvällens träning valde A-laget att göra något annat tillsammans. Det blev en tur till Skutberget för en volleybollturnering med heta bataljer, som avslutades med ett dopp i Vänern. Lag äldst vann finalen i volleybollturneringen mot Lag mellan, som tog sig dit via en knapp seger i semifinalen mot Lag yngst. Innan det spelades totalt 6 gruppspelsmatcher, fulla av engagemang med diverse konstslag och uppvisning av dolda talanger. Det konstaterades i ett av lagen att nyckeln låg i att hitta rätt vinkel och att vara spänd i armen. Mycket skratt och god stämning blev det! Ett nyttigt avbrott i schemat, för att bygga vidare på lagandan som redan är god i laget, trots resultaten i serien. Nu hoppas vi på att lite nya tekniker kan ge råg i ryggen inför fortsättningen i seriespelet. A-lag 20 jun 2023 0kommentarer
  • Fortsatt tungt för A-laget

A-laget har haft en tung start på säsongen i division 2. Allt från skador, sjukdomar och en avstängning, har gjort att vi haft svårt att ställa upp med ordinarie laguppställning och resultaten har inte varit som vi alla har hoppats på. Som tur är, när vi har haft problem med spelare borta, har vi väldigt duktiga spelare i 08-laget, som har ställt upp och stöttat A-laget på ett imponerande bra sätt. Senast, i hemmamatchen mot Västerås BK 30, hade vi inte mindre än fem spelare födda 2008 uttagna till match. En av dem var Emma Lindén, som blev utsedd till QBIKs bästa spelare i matchen. Det var en match där vi inledde starkt, men när gästerna tog ledningen efter första kvarten gick det tyngre igen. Trots flera bra målchanser för QBIK var det underläge med 0-1 i paus. Tyvärr gick det ännu tyngre i andra halvlek och gästerna gick fram till 0-3, innan QBIK reducerade med ännu ett fantastiskt vackert mål från Nathalie Glavsjös vänsterfot. Inte helt olikt frisparksmålet mot IF Karlstad Fotboll. Men trots att hoppet vaknade efter målet, var det gästerna som punkterade matchen till 1-4 till slut. Det är så klart tufft när det är så motigt, men varken spelare eller ledare känner något annat än lust och driv att fortsätta satsa framåt. Vi fick en plats i en högre serie och vet att förutsättningarna är tuffa. Men vi har också föregående säsong färskt i minnet, där vi hade en tuff vår, men avslutade starkt under hösten. Nästa chans till poäng är nu på lördag, borta mot IK Sturehov, på Sörbyvallen i Örebro, kl 14.00. Ta turen dit och stötta QBIK! På bild: Matchens spelare mot Västerås BK 30: Emma Lindén. A-lag 14 jun 2023 0kommentarer
  • Förlust i derbyt

QBIK förlorade årets första derby, borta mot IF Karlstad Fotboll, på Tingvalla IP. Detta efter en stark inledning på matchen av hemmalaget, där QBIK inte kom upp i sin bästa nivå och ställningen var 3-0 för hemmalaget i paus. Det kunde till och med ha varit mer, men målvakten Emelie Svanberg stod för några riktigt bra räddningar! I pausvilan eldades revanschlusten på hos QBIK och inledningen på andra halvlek var klart bättre än den i första. Nathalie Glavsjö gjorde ett fantastiskt frisparksmål från hörnet av straffområdet ute på högerkanten och med 1-3 steg humöret och moralen i QBIK. Trots det kom IF Karlstad Fotboll tillbaka och gjorde 4-1 ganska snabbt. Med ett tufft resultat och ett spelmässigt övertag för motståndarna, handlade QBIKs fokus om att fortsätta kämpa för att få ut lagets bästa och vara nöjda med den egna insatsen. Trots att Karlstad punkterade matchen med ytterligare ett mål, fortsätter QBIK att kämpa på med sitt spel och sina mål. - Jag är stolt över att vi är ett lag som aldrig viker ner sig och nu ser vi framåt mot nästa match, säger tränaren Micke Persson. Nästa match spelas hemma på Västerstrands IP, mot Västerås BK 30 2, lördag den 10 juni, kl 14.00. A-lag 1 jun 2023 0kommentarer