• En stark laginsats!

Ikväll kom en efterlängtad trepoängare. Äntligen! Vi har haft ett tufft spelschema sedan vår första vinst (Landskrona) den här säsongen. De senaste 3 omgångarna har vi mött några av de lag som tros ligga i toppen av tabellen när serien summeras. Ikväll mötte vi Varla, ett lag som kan utmana de flesta men som troligtvis hamnar i mitten av tabellen. Ikväll fick vi vara numret större och Varla åkte hem utan några poäng, skönt! Första perioden förlorar vi med 2-1. Vi sätter inte riktigt defensiven denna period, men främsta misstaget stod jag själv för när det kom till scouting av motståndarna inför kvällens match. Ingen större skada skedd, då vi trots denna miss går till pausvila med endast ett 1-målsunderläge. Vårt mål görs av Oscar Winblad-Bergholtz, assisterad av Oscar Hammarqvist. Under pausen pratar vi om några justeringar som vi behöver genomföra i vår defensiv, för att täppa till de luckor som vi tappade i första perioden. Och vi pratar även om vilka ytor vi behöver söka i offensiven för att få bättre utdelning. Andra perioden vinner vi med 2-0, två mål som görs under de första 5 minuterna av perioden. Målskyttar är Oscar Hammarqvist (ass Richard Tran) och Victor Green (ass Melvin Lundqvist). Därefter bjuds det på några chanser åt bägge håll, men ställningen står sig och vi går till pausvila med en 3-2-ledning. Vi får en smakstart på tredje perioden, då Victor Green trycker in 4-2 efter bara 12 sekunder, assisterad av Jakob Heins. Tre minuter senare lyckas kapten Markus Janson snirkla in bollen köksvägen, även det på pass från Jakob Heins, och ledningen ökas på till 5-2. Varla hade redan från starten av tredje perioden flyttat upp sitt lag och satt en hög press på våra backar. Detta scenario var vi förberedda på, och vi löser det ganska bra de flesta gångerna. Men efter 8.49 reducerar Varla till 5-3 på ett backskott. Bara en och en halv minut senare utökar vi ledningen till 6-3 efter mål av Melvin Lundqvist, assisterad av Jonathan Hellgren. Då återstår det 10 minuter av tredje perioden, och vi utsätts för en ännu hårdare press från allt tröttare Varlaspelare. Våra grabbar spelar sig ur pressen på ett bra sätt, och börjar bli mer och mer bekväma i situationen. Varlaspelarna börjar gå på knäna, och de verkar inse att uppförsbacken är för brant. Med dryga halvminuten kvar av matchen håller sig Oscar Hammarqvist framme på en felpassning från en Varla-back. Han tackar och tar emot med ett välplacerat slagskott och ledningen ökas på till 7-3, vilket också blir slutresultatet. Kvällens match var en riktig laginsats, som gör att vi komfortabelt vinner med fyra bollar till slut. Stort tack för denna kväll boys! Den här extra energin behöver vi! /Coach Gabe Matchfakta: Pixbo Wallenstam IBF - Varla IBK 7-3 (1- 2, 2-0, 4-1) 1-1, Oscar Winblad Bergholtz (Oscar Hammarqvist) 2-2, Oscar Hammarqvist (Richard Tran) 3-2, självmål 4-2, Viktor Green (Jakob Heins) 5-2, Markus Janson (Jakob Heins) 6-3, Melvin Lundqvist (Jonathan Hellgren) 7-3, Oscar Hammarqvist Herrar Div 1 6 nov 2021 0kommentarer
  • Partille vinner rättvist

Att möta Partille på bortaplan en onsdagkväll är inte någon lätt uppgift. Partille är ett lag med många skickliga spelare och de har mycket rutin i truppen. Dessutom är de tydliga med att de satsar på att gå upp i allsvenskan, något som jag faktiskt tror att de har en chans att göra. Vi börjar matchen bättre än Partille, och hinner springa iväg till en 2-0-ledning efter 9 minuter efter mål av Jakob Heins och Benjamin Schill, innan de lite äldre partillespelarna har hunnit vakna till liv efter sina arbetsdagar. Därefter jobbar Partille sig successivt in i matchen, och reducerar först till 1-2 för att sedan kvittera till 2-2 i powerplay. Dessvärre har de också turen på sin sida när en förlupen boll rullar ut mot fickan där en fri partillespelare smäller iväg ett slagskott och sätter 3-2 samtidigt som slutsignalen för första perioden ljuder. Andra perioden börjar vi återigen starkt, och trycker in en kvittering redan efter en minut. 3-3 står sig sedan en stund, och matchen bjuder på chanser åt bägge håll. 4-3 för Partille, och därefter 4-4 kvittering från vår sida (Markus Jansson) sker inom loppet av 23 sekunder. Härefter börjar dock Partille så sakteliga ta tag i taktpinnen, och visar att de är några kilo tyngre och några år mer rutinerade än rävarna. 5-4 och 6-4 trycker dem in inom loppet av 2 minuter. Därefter får vi vår andra utvisning i matchen med en och en halv minut kvar av perioden. Partille behövde dock bara 17 sekunder på sig för att utöka sin ledning till 7-4 i detta numerära överläge. 7-4 slutar andra perioden, och vi går till periodpaus med en tung uppförsbacke. I tredje perioden så är vi egentligen inte ens nära att komma ikapp. Partille har 75% bollinnehav, och vinner skottstatistiken stort. Vi skapar några lägen, men det hade inte varit rättvist med en reducering med tanke på matchbilden. Vi får dock en sen chans att reducera efter 12.47, när vi får vårt första och enda powerplay i matchen, men vi är tyvärr ofarliga i powerplay denna kväll. Efter detta tar vi en timeout med fem minuter kvar av perioden, för att med ett sista krafttag trycka på för reducering. Vi sätter in en fullplanspress vilket tyvärr resulterar i ytterligare ett mål bakåt, 8-4. Men ännu ger vi inte upp. Vi plockar ut målvakten och försöker med våra sista krafter att hitta en reducering men tyvärr släpper vi ytterligare ett mål, i tom målbur, med tre minuter kvar. Slutresultatet skrivs till 9-4 i Partilles favör. Rättvist. Även om vi förlorar, och att det var rättvist, så är jag inte besviken. Killarna är unga och de kämpar på matchen igenom. Med lite tur hade vi kunnat hålla det jämnt ända in till slutminutrarna. Men sådan är innebandyn, inget kommer gratis, och turen förtjänar man. Det gäller att inte bara kämpa, utan att även göra det på rätt sätt. Täcka skott, offra sig, och framförallt att sätta försvarsspelet är något som vi behöver jobba vidare på. Även hungern i anfallszon behöver det slipas på. Men samtidigt, hade inte dessa saker funnits att jobba på, så hade inte min roll existerat heller. Jag vill avsluta med att berömma en debutant för kvällen, Teodor Stenberg, som går in och sliter hela matchen och även lyckades göra sitt livs första divison 1-mål. Fler lär det bli! Nu blickar vi istället framåt, och satsar på att ta tre poäng mot Varla ikväll (fredag 5/11 kl 19.45). Hoppas vi ses i hallen! /Coach Gabe Bilden är tagen av D-foto Matchfakta: FBC Partille - Pixbo Wallenstam IBF 9-4 (3 - 2, 4 - 2, 2 - 0) 0-1, Jakob Heins (Markus Janson) 0-2, Benjamin Schill (Daniel Kalentun) 3-3, Teodor Stenberg (Oscar Hammarqvist) 4-4, Markus Janson (Hannes Torgnysson) Herrar Div 1 5 nov 2021 0kommentarer
  • Vi fick värdefulla erfarenheter hemma mot Lund

Våra killar gör en fin insats mot IBK Lund Elit, som är ett uttalat topp 2-lag i division 1 och som slagit allsvenska lag under försäsongen. Vi är inte riktigt påkopplade när matchen startar och efter 01:16 gör Lund 0-1. Men sedan kommer vi in i matchen och det är ett högt tempo från båda lagen. Som vi nämnt i en tidigare nyhet, så är det två väldigt offensiva lag som möts och det märks direkt på planen, även om det endast står 1-2 efter första perioden. Siffrorna hålls nere genom utmärkt målvaktsspel av båda lagens målvakter, där skotten är 11-10 i Pixbos favör. Lund startar andra perioden klart bäst, genom att rycka till 1-4 efter bara några minuters spel. I detta skede av matchen lyser vår orutin igenom lite och Lund straffar oss direkt, då vi gör några enkla misstag. Men killarna tar sig samman och slutar upp med att tumma på viktiga detaljer i försvaret, vilket ger oss mer tid med bollen offensivt. Så efter att vi reducerar till 2-4 efter 05:23 i andra är vi tillbaka i matchen. Vi producerar många bra lägen framåt och har ett självsäkrare försvarsspel. Period två slutar 1-3 och skotten 7-13. Efter ett bra snack i periodpaus går vi in dominerar tredje period totalt. Tyvärr blir det många utvisningar åt båda hållen, som stör matchtrytmen. Vi plockar målvakt efter en timeout (17:25) och vi reducerar nästan direkt till 6-7. Under de sista minutena är vi nära att kvittera, ett resultat som kanske hade varit mer rättvist denna dag, sett över hela matchen. Sista perioden vinner vi med 4-2 och skotten med 10-5. Killarna visar återigen att vi har något bra på gång och att de finns väldigt mycket bra saker från matchen att bygga vidare på. Minimerar vi de individuella misstagen och bjudningarna, kommer vi reducera bort 3-4 mål per match, och då blir vi ett svårslaget lag! Trots en sargad trupp med flera spelare på SDF-SM P16, så kliver många fram och gör en kanonmatch. Bland annat Oscar Hammarqvist, Markus Janson, Daniel Kalentun och vår gigant i målet Albin Zimmerblad. Vi ser fram emot returen nere i Lund och hoppas på en lika jämn och tempostark match som den i Wallenstam Arena. / Coach Tobbe Matchfakta: Pixbo Wallenstam IBF - IBK Lund Elit 6-7 (1-2, 1-3, 4-2) 1-1, Daniel Kalentun 2-4, Oscar Hammarqvist (Arvid Skrapste) 3-5, Arvid Skrapste (Daniel Kalentun) 4-5, Markus Janson (Viktor Green) 5-6, Viktor Green (Albin Wikström-Linders) 6-7, Jonathan Hellgren (Gustav Lindberg) Herrar Div 1 31 okt 2021 0kommentarer
  • Serieledarna IBK Lund Elit kommer på besök!

Varmt välkomna till vår hemmaborg, Wallenstam Arena A - matchstart 13.30 lördag 30 oktober. Pixbo Wallenstam IBF vs IBK Lund Elit Lite tankar inför matchen: På lördag är det dags för ännu en tuff batalj för vårt unga Div1-lag mot ett topptippat Lund. Vi har gjort en grym träningsvecka och har en bra känsla inför matchen. Förra matchen borta mot Munka-Ljungby gav oss ett kvitto på vad vi kan och att vi vill vara med och slåss om kvalplatserna när serien är färdigspelad. Vi har fem spelare borta på distrikslags-SM P16 i helgen, vilket ger andra killar chansen att visa framfötterna och ta ansvar. Vi tror det kommer bli en väldigt rolig match, både att spela och titta på. Det blir nog mkt fart och fläkt, och det seriens två målgladaste lag som möts. Så det lag som sätter defensiven bäst, kommer vinna matchen. Kom gärna ner och stötta grabbarna mot sin andra hemmaseger. /Coach Tobbe Matchen sänds även på Pixbo Wallenstam Akademis stream: https://pixbowallenstam.streamify.io/play/broadcast/xyRU2kf91 Bilden är tagen av fotograf Patrik Palm. Herrar Div 1 28 okt 2021 0kommentarer