• Hemmamatch mot FBC Partille i div1

Varmt välkomna till Div1-lagets hemmamatch i Wallenstam Arena A - matchstart 19.30, torsdag 17 februari. Pixbo Wallenstam IBF vs FBC Partille Matchen sänds även på Pixbo Wallenstam Akademis stream: https://pixbowallenstam.streamify.io/play/broadcast/GzEI2Pfb0 Herrar Div 1 17 feb 2022 0kommentarer
  • Bortamatch mot serieledande Lund

Förra mötet mot Lund slutade i en uddamålsförlust på hemmaplan. Idag ville vi åka ner till Skåne för ta revansch. Det började bra, men skulle visa sig vara riktigt tufft. Lund får den bästa starten på första perioden, där man trummar på med mycket tempo och radar upp några lägen. De får också 1-0 på en retur, efter fem minuter. Perioden i sin helhet går dock definitivt i Pixbo-favör. Vi har koll på Lund’s styrkor, och lyckas ta bort deras offensiva spetsar. Efter att ha släppt in första målet så sätter vi defensiven bättre, samtidigt som vi börjar vi spela ut vårt register framåt. Detta resulterar i fyra mål inom loppet av sex minuter. När vi gjort 1-4 så sker det som tyvärr hänt några gånger förut - vi faller in i en falsk trygghet och släpper fokuset en liten gnutta. I efterföljande byte tillåts därmed Lund att relativt enkelt reducera till 2-4. Perioden slutar 2-4 och vi har gjort en riktigt bra första period. Andra perioden rivstartar Lund genom att börja spela mycket mer fysiskt, och på gränsen till fult i vissa lägen. Efter sex minuter får vi powerplay, en utvisning som hade hängt i luften redan sedan slutet av första perioden. Tyvärr lyckas vi inte i denna spelform, och släpper istället in ett mål på kontring. 3-4. Lund fortsätter sitt aggressiva spel med många ”på-gränsen-situationer” och detta får oss lite ur balans. Lund lyckas därefter komma ikapp och dra ifrån målmässigt, då man gör tre mål inom loppet av sex minuter. Andra perioden slutar 6-4, med periodsiffrorna 4-0 i Lundfavör. Självklart snackar vi igenom vad vi behöver göra för att förändra matchbilden inför tredje perioden. Vi drar några taktiska direktiv, och går ut med inställningen att vi ska vända på denna tillställning. Det börjar bra, då vi redan efter knappt två minuter reducerar till 6-5. Tyvärr är glädjen kortvarig och redan i efterföljande byte, 30 sekunder senare, så trycker Lund in 7-5. Därefter får vi en utvisning som Lund är snabba på att dra nytta av. Det tar dem knappt 20 sekunder att hitta nätet igen. 8-5 och uppförsbacken har snabbt blivit brantare. Någon minut senare tar vi en timeout och går ner på två femmor med en avlast. Det bjuds på lägen åt båda håll, men Lund drar det längsta strået, och lyckas med fyra minuter kvar av tredje perioden öka på sin ledning till 9-5. Dock så reducerar vi efter en knapp minut till 9-6. Därefter får vi ett powerplay med två minuter kvar och lyckas reducera ytterligare en gång till 9-7. Men, där tog det stopp. Idag kommer vi inte närmre än så. Matchen slutade 9-7, och vi får åka hem med 0 poäng över två matcher, med ett målfacit på 16-13 i Lunds favör. Ett bra facit av ett gäng unga rävar mot ett av division 1’s bästa lag. Lund vinner dagens skottstatistik med 31-24, och matchens lirare enligt killarna i laget är vår målvakt Albin Zimmerblad som står för många fina räddningar i matchen. Med dagens match tycker jag att vi visar för alla att vi är att räkna med oavsett motstånd. Under våra bra perioder är vi ett av seriens bästa lag. I våra svackor, som tyvärr kommer lite för ofta ännu, så är vi ett okej division 1-lag. Jag är stolt över grabbarnas utveckling hittills denna säsongen. Jag hoppas och tror att vi ska kunna plocka poäng i alla kvarvarande matcher. På torsdag möter vi Partille, ett lag som vi hade väldigt svårt för på bortaplan. Men denna gång är vi ett helt nytt lag, med betydligt mer rutin och ett spel som börjar landa. Ses på torsdag i Wallenstam Arena! /Coach Gabe Matchfakta: IBK Lund Elit - Pixbo Wallenstam IBF 9-7 (2-4, 4-0, 3-3) 1-1, Jakob Heins (Daniel Kalentun) 1-2, Daniel Kalentun (Jakob Heins) 1-3, Adam Torkelsson (Viktor Green) 1-4, Teodor Stenberg (Oscar Hammarqvist) 6-5, Jakob Heins (Arvid Skrapste) 9-6, Adam Torkelsson (Daniel Kalentun) 9-7, Gustav Eurén (Daniel Kalentun) Herrar Div 1 12 feb 2022 0kommentarer
  • Surt sa räven om rönnbären

I kvällens hemmamatch ställdes vi emot ett starkt skånelaget, Munka-Ljungby. På bortaplan gjorde vi en riktigt bra match men fick endast med oss 1 poäng efter förlust i sudden, i en match där vi lika gärna kunde ha fått med oss tre pinnar. Det var små detaljer som avgjorde då, ikväll var det andra faktorer som avgjorde. Munka-Ljungby räknas, av många, som ett av seriens topp4-lag med sitt fartfyllda anfallsspel med dubbeldiagonalare, vassa kontringar och bra skyttar. Första perioden gick helt och hållet i Pixbo-favör. Vi styr spelet, har mest boll och skapar mängder av målchanser. Efter 15 minuter leder vi också, väldigt rättvist, med 3-0. Under de sista fem minutrarna av första perioden tappar vi tyvärr lite fokus. Och vi låter Munka komma tillbaka in i matchen efter att de fått göra två mål i 5-mot-5 och ett mål i powerplay. Vi går till periodpaus med ställningen 3-3, efter en period vi har till större delen ägt och där vi vinner skotten med 13-6. Surt. Andra perioden blir sönderryckt av att vi åker på två utvisningar. Vi lyckas dock hålla undan bägge dessa, men släpper lite snöpligt in 3-4 efter 19.42. Denna perioden är ganska tillknäppt, och Munka vinner perioden med 1-0 och skotten med 5-4 (tack vare sina två powerplay). Ställningen inför tredje perioden är således 3-4, men vi känner definitivt att vi har koll på matchen. Tredje perioden börjar bättre. Vi för spelet igen och skapar bra lägen, men har svårt att få skotten på och i mål. Efter 3.40 trycker dock Adam Torkelsson iväg en riktig dönare som letar sig upp i nättaket. Det var Adams tredje mål för kvällen, och han utsågs också till matchens lirare av medspelarna. Efter detta fina 4-4-mål öser vi på för fullt och skapar mängder av chanser framåt, efter ungefär halva perioden gör vi 5-4, men målet blir felaktigt bortdömt för hög klubba. Vi trummar dock på, och skapar bra lägen. Med en minut kvar av tredje perioden, vid ställningen 4-4, så har vi en boll på motståndarnas mållinje, där en försvarare rensar bort bollen samtidigt som han ser ut att stå innanför målgården. Hela Pixbo-bänken reagerar högljutt och skriker på straff. Istället tilldöms vi en utvisning för protest. Va? Ja, du läste rätt. Vi tilldöms en utvisning, för protest, när vi reagerar på att vi bör ha fått straff. Förundransvärt. Munka-Ljungby behöver 40 sekunder på sig för att sätta 4-5 i sitt powerplay. Klockan står på 19.41. Vi tar en timeout och försöker samla oss och lägger upp en plan. Tyvärr rinner tiden ifrån oss, och vi har blivit rånade på en trepoängare. Istället för att kunna glädjas åt att vi gör många saker riktigt bra denna söndag, så hänger smårävarna med huvudet och känner sig bortdömda. Tyvärr. Ovärdigt och orättvist. Vi vinner skotten denna match med 23-15. Men vi hade varken marginalerna eller domarna på vår sida denna afton. /Coach Gabe Matchen kan ses igen på Pixbo Wallenstam Akademis stream: https://pixbowallenstam.streamify.io/play/broadcast/YmVHYLHgv Matchfakta: Pixbo Wallenstam IBF - Munka-Ljungby IBK 4-5 (3-3, 0-1, 1-1) 1-0, Adam Torkelsson (Gustav Lindberg) 2-0, Teodor Stenberg (Oscar Winblad Bergholtz) 3-0, Adam Torkelsson (Daniel Kalentun) 4-4 , Adam Torkelsson (Daniel Kalentun) Herrar Div 1 30 jan 2022 0kommentarer
  • Publikmatch mot Halmstad!

Revansch var dagens ledord! Vi hade förlorat två raka matcher mot Halmstad, med förra säsongens match inkluderad. Efter förra matchen mot Halmstad kände vi att vi kanske skulle haft tre poäng med oss hem från Halmstad och det lade grunden till gårdagens seger. Vi pratade inför matchen att vi skulle hålla ett högt tempo i allt vi gör och hela tiden driva på framåt, samtidigt som vi skulle vara ordentliga i egen zon. Vi testade en ny taktiskt detalj som inte riktigt klaffade och efter 5.43 in i första period stod de hela 4-4! Vi gjorde då en taktisk justering defensivt och håller därefter tätt 5 mot 5, samtidigt som vi lyckas döda två boxplay innan första perioden var slut. Framåt ångade vi på med fortsatt fart och energi, och leder med 6-4 inför periodpausen. Period två startade med en onödig utvisning för oss och vi bjuder in Halmstad att göra sitt 5e mål, då vi inte mäktar med att stå emot ytterligare ett boxplay Därefter gör vi snabbt 7-5, och några minuter senare utökar vi till 8-5, efter två mål av Oscar Hammarqvist. Tyvärr har vi sedan en något sämre period efter detta lilla ryck. Vi börjar transportera boll och tappar boll i fel ytor. Halmstad lyckas därmed ännu en gång reducera till ställningen 8-6. Vi är dock starka och gör mål redan i det efterföljande bytet. Perioden slutar 3-2 till oss och Halmstad har fortfarande häng resultatmässigt, även om vi ser att de är märkbart trötta av det höga tempot som vi driver upp. Inför tredje perioden är ställningen 9-6 och båda lagen lägger mer fokus på offensiven än defensiven. Vi har bollen 75% av tiden, medan Halmstad ”ligger och fiskar” och går på kontringar. Vi märker tydligt att Halmstadspelarna blir allt tröttare i benen. Så vi öser på ännu hårdare, vilket resulterar i 7 mål framåt och ett insläppt. Matchen slutar 16-7 till rävarna, vilket medför att vi i dagsläget bara är 4 poäng från kvalplats. Rent offensivt är vi jättenöjda med mängder av spelmål och mål från de ytor vi har tränat på. Grabbarna har börjat sätta löpvägarna och att de hela tiden ska vara ett hot framåt. Vilket har resulterat i 26 mål framåt på två matcher. I defensiven måste vi vara mer ordentliga, ta större ansvar, hamna rätt och ”käka boll” för varandra! Efter en väldigt fin laginsats, med många bra prestationer, så utses Oscar Hammarqvist (4+1) till matchens gigant (framröstad av laget). ”Hammar” gör en suverän match, visar stor karaktär och leder sin femma till nya poäng i var och varannat byte! Coach Tobias Matchen kan ses igen på Pixbo Wallenstam Akademis stream: https://pixbowallenstam.streamify.io/play/broadcast/VboIz5f2g Matchfakta: Pixbo Wallenstam IBF - Halmstads IBK 16-7 (6-4, 3-2, 7-1) 1-1, Oscar Winblad Bergholtz (Oscar Hammarqvist) 2-1, Daniel Kalentun (Jakob Heins) 3-3, Jakob Heins 4-4, Adam Torkelsson (Viktor Green) 5-4, Teodor Stenberg 6-4, Hannes Torgnysson (Jakob Heins) 7-5, Oscar Hammarqvist (Teodor Stenberg) 8-5, Oscar Hammarqvist (Benjamin Schill) 9-6, Oscar Winblad Bergholtz (Teodor Stenberg) 10-6, Hannes Torgnysson (Gustav Eurén) 11-7, Oscar Hammarqvist (Oscar Winblad Bergholtz) 12-7, Hannes Torgnysson 13-7, Oscar Hammarqvist (Gustav Lindberg) 14-7, Oscar Winblad Bergholtz (Teodor Stenberg) 15-7, Viktor Green (Jonathan Hellgren) 16-7, Viktor Green (Jonathan Hellgren) Herrar Div 1 26 jan 2022 0kommentarer