• Pixbo - Lerum

Med vetskapen att alla våra ordinarie toppforwards var bortresta denna match, så trodde jag att denna matchen skulle bli otroligt svår att vinna. Och visst var matchen tuff. Lerum gav oss inte många möjligheter att slappna av i matchen. Matchen är oerhört jämn, där bollinnehavet varierade ifrån lag till lag. Vi inledde matchen starkt och tog tag i taktpinnen och gjorde genom Anna Olsson 1-0 2-0 gör Viktoria Frisell genom ett kontringsmål, frispelad av Emma Altbrinks klubba. Matchen är oerhört jämn och spänningen är otrolig, där minsta misstag blir ödestiget. Lerum gör 2-1 i slutet av perioden. Lerum tar ordentligt tag i period 2 och pressar ner oss Och efter endast 2.01 så gör Lerum 2-2 Då får jag känslan av att vi kommer att få det oerhört svårt denna afton. Vi gör 3-2 genom Josefin Beckman och ett ljus av hopp tänds hos mig. Lerum lägger i ytterligare en växel och pressar ner oss under ett par minuter. Jag tog en välbehövlig timeout, där jag försöker lugna ner tjejerna. Få dom att komma tillbaka till sitt fina spel igen. Och det var nog vad tjejerna behövde. För sen gör Josefin Beckman sitt andra mål i matchen. Någon minut senare gör även Anna Olsson sitt andra mål och ställningen är nu 5-2 Anna är inte nöjd utan gör 2 minuter senare 6-2. Därefter så lugnar målkalaset ner sig lite och Lerum gör både 6-3 och 6-4 innan paussignalen ljuder. I pausen pratar vi om att minimera misstagen och inte låta Lerums farliga forwards få mer utrymme Och när tredje perioden startar, så startar den på bästa möjliga sätt och Viktoria Frisell får göra sitt andra mål. Vi dominerar spelet under inledningen och Josefin Beckman gör 8-4. Nu kändes matchen nästan avgjord. Och när vi i powerplay får göra 9-4 så känns det än mer avgjort. Målet gjort av Josefin Beckman. Lerum har absolut inte gett upp och våra tjejer vet så väl hur fort en match kan vända. Lerum gör också 9-5 innan Amanda Borg gör 10-5 genom ett fint inspel bakom mål av Anna Olsson. Och 10-5 blir slutresultatet. 10-5 är ett resultat jag aldrig vågat tro på. Men tjejerna jobbar kopiöst för varandra över hela planen. Och en stor bidragande orsak till vinsten är vår fantastiskt duktiga målvakt Elin Jehander, som gör den ena fantastiska räddningen efter den andra. Hade hon inte gjort så¨många avancerade räddningar, så hade nog resultatet sett annorlunda ut. Detta i kombination med en laginsats som heter duga, så står vi som vinnare i denna jämna kamp mot ett duktigt Lerum. //Ove Johansson Damer Div 1 (GAMMAL) 3 dec 2016 0kommentarer
  • IBK Göteborg vs Pixbo

Redan på uppvärmning så märktes det vilken energi tjejerna hade. Detta var en match som betydde mycket för både placering och för självkänslan. Period ett startar i ett högt tempo, där båda lagen kämpar om att bevisa för motståndarlaget vem som skall ta kommandot i matchen. Vi spelar ett tempofyllt anfallsspel, med mycket rörelse och stor variation i spelet. Våra avslut är vassa och efter 3.35 driver Amanda LIndqvist bollen bakom mål och hittar Amanda Borg i ett snyggt inspel. Och Amanda Borg skjuter in 0-1. IBK Göteborg är absolut inte ofarliga och vänder snabbt på spelet med sina snabba forwards. Och vid 10.29 utjämnar IBK Göteborg till 1-1. Våra backar tar lite sena och osäkra beslut och IBK Göteborgs press mot våra backar känns nervösa. I periodpausen pratar vi om att spela säkrare och ta snabbare och säkrare beslut. Och när domaren blåser igång andra perioden så startar en makalös press ifrån vår sida och efter bara 1.05 så frispelar Alma Engman Amanda Borg, som likt hennes första mål hittar luckan i slottet och gör sitt andra mål för dagen. När sen andra femman går in, så vill inte dom vara sämre, utan Josephine Lindberg gör bara 25 sek senare 1-3 med ett stenhårt skott centralt i banan. Tredjefemman kommer in och vill absolut inte vara sämre än andra femman,, då Malin Moderato bara 21 sek efter 1-3 målet gör 1-4 bakom en frustrerad IBK Göteborgs målvakt. Vårt spel är nog det bästa vi spelat denna säsong. Och vi skapar målchanser på löpande band. Inte att förta IBK Göteborgs prestation, då dom skapar ett antal farliga uppspel med efterföljande avslut som vår duktiga målvakt Elin Jehander räddar. Amanda Borg är i högform och gör sitt tredje mål efter fint samarbete med Evelina Ödman. Vi får innan periodpaus två stycken powerplay. Vi gör visserligen inga mål på våra powerplay, men på det sätt vi spelar,så var det en fröjd för ögat. Ställningen efter andra periodens slut är 1-5 I periodpausen så fanns det inte mycket att anmärka på och jag uppmanade bara tjejerna att fortsätta att hålla spelkvalitén uppe och låta bollen göra jobbet. IBK Göteborg gör bara efter 32 sek in i perioden 2-5, men det hämmade inte tjejernas lust att göra fler mål. Emma Altbrink gör 2-6 efter ett magiskt djupledspass av Josephine Lindberg och snärtar på ett tillslag upp bollen i nättaket. Emma Blomgren gör en soloräd, som hon föredömligt avslutar på ett perfekt sätt och gör 2-7. IBK Göteborg gör 3-7 som också blir slutresultatet i denna i våra ögon fantastiska match. Men jag vill ändå belysa IBK Göteborg. Dom spelar en rolig , snabb, aggressiv innebandy och dom skapar väldigt många farliga målchanser. Och med en sån fantastiskt duktig målvakt som Alexandra Frölinghaus är, som otaliga gånger räddar sitt lag med makalösa räddningar,så är jag förvånad att IBK Göteborg ligger där dom ligger i serien. I mina ögon så var IBK Göteborg ett av dom bättre lagen vi mött i denna serien, till skillnad mot många andra lag som bara backar hem och lever på kontringar. Och med det tunna manskapet som dom har, så skall IBK tjejerna ha en stor eloge för sin kämparglöd och sitt fina spel. Ett plus till domarduon, som dömde konsekvent och tillät spelarna avgöra matchen. // Ove Johansson Damer Div 1 (GAMMAL) 27 nov 2016 0kommentarer
  • Pixbo vs Burås

Att möta Burås är alltid svårt. Vi var förberedda på att möta ett defensivt Burås, som satsar allt på kontring. Och det var också vad som skedde Vi startar första perioden med ett högt tempo och bra passningsspel. 5.15 in i perioden så får Burås en utvisning. Då vi tidigare matcher uppvisat en viss tveksamhet i vårt powerplay och efter en tid av taktisk och praktisk träning av vårt pp, så gav detta frukt efter 6.29, då Josefin Beckman snyggt vikpassar Amanda Borg, som dundrar in 1-0 Perioden känns säker ,då vi skapar ett antal vassa målchanser. Burås satsar allt på att passera oss vid kanterna. Dessa uppspel känns fantasilösa och lätta att förutse Och vi stoppar dessa försök med stor framgång. Så första perioden känns trygg och tillhör oss spelmässigt Andra perioden startar lika dåligt som första startar bra. Burås får 1-1 genom ett inspel på vår försvarare och in i mål. Knappt 40 sek efter Burås första mål, så tar Burås ledningen med 1-2 efter bara 1.47. Vi kämpar trots den dåliga starten på perioden på och genom Josefin Beckman gör vi 2-2. Och nu känns det som att vi börjar få ordning på vårt spel igen. Men Burås ligger och lurpassar långt upp i planen och våra försvarare är inte riktigt med, då Burås återigen kan ta ledningen i matchen genom 2-3 Amanda Borg roffar åt sig bollen bakom mål i slutskedet av andra perioden och går "köksvägen" och gör 3-3. när det bara återstår 26 sek av perioden. Perioden är kvalitetsmässigt vår, men i bollinehav och med antalet målchanser ganska jämn I tredje perioden så hoppas jag att vi skall ta kommandot och sätta press på Burås. Denna förhoppning infrias i 9 min och 14 sek, då en friställd Buråsspelare kan göra 3-4 Burås har ändrat taktik, ifrån att lägga långa bollar längs sargen, till att lägga långa bollar centralt i banan. Här lyckas inte våra försvarare att ta hand om bollen och Burås är fullkomligt hundraprocentiga i sina avslut och gör 3-5 , 3-6 ( i powerplay) och 3-7 på stort sätt samma vis. Lång boll till anfallare som effektivt slår in bollen i vårt mål. Vi kämpar så gott det går, men Burås försvarar sig effektivt och våra avslut blir färre och färre. Burås vinner med 3-7 och resultatet rimmar inte alls med spelet och de chanser vi skapade i första och andra perioden. Men Burås gör det bra och är effektiva i sitt kontringsspel. Och vi skall heller inte glömma att Burås målvakt gör en kanonmatch. Sista 11 min i sista perioden går inte in i arkiven som våra bästa minutrar. Men vi tar med oss vårt fina spel, som vi borde fått mer valuta för, till nästa match. // Ove Johansson Damer Div 1 (GAMMAL) 25 nov 2016 0kommentarer
  • Emma Blomgren informerar oss om läget

Vi ställer några frågor till Emma Blomgren som kom till oss från Lindås denna säsong. Hur skulle du beskriva dig som person och innebandyspelare? Jag skulle beskriva mig som en spelskicklig mitt/back som jobbar hårt både uppåt och nedåt i banan. Är inte heller rädd för att ta skott när jag kommer i läge. Som person är jag allmänt sportintresserad och man hittar mig oftast i Scandinavium på Frölunda Indians matcher om jag inte är i innebandyhallen. Vad är din styrka på plan? Snabba handledsskott från "slottet" och min teknik skulle jag vilja påstå är mina bästa egenskaper på planen. Varför valde du Pixbo Wallenstam? Anledningen till varför valde att byta till Pixbo denna säsongen för att testa en annan miljö med nya spelare, ledare och nytt spelsystem. På sikt ser jag även större möjligheter att kunna spela på olika nivåer och genom det utvecklas som spelare här. Hittills har det känns väldigt bra. Jag kände en del personer sedan tidigare genom skolan, läger och distriktslags-träningar men har även lärt känna nya spelare/ledare i föreningen och känner mig verkligen som en del av gänget. Kul att vi även fått en assisterande tränare vid sidan av Ove. Hur ser du på säongen så långt? Division 1 är väldigt jämn och det är både spännande och förhoppningsvis lärorikt att möta bra seniorlag så som bland annat Partille och Lindås. Vi har i laget ambitioner om att komma i den övre halvan av serien, möjligheterna för att det ska hända är goda enligt mig! I JAS tror jag vi har en stor chans att komma högt i serien utifrån vad jag har för känsla efter att ha spelat några matcher. Dock finns det starka lag även där, men vi ska allt vara med och slåss om topp-placeringarna! Hur känns spelet? Vårat grundspel tycker jag har varit bra i de inledande matcherna, vi har tagit en hel del poäng och visat att vi kan om vi bara vill och går in till 100%. Självklart går vissa saker att utveckla och jobba mer på som tillexempel uppspelen samt powerplay men i det stora hela har vi inlett bra. Vi möter Burås på söndag - vad tror du om matchen? Matchen på söndag mot Burås kan jag tänka mig blir ganska lik den mot Marstrand. En fysisk kämparmatch där vi får hålla mycket boll och därmed sätta tempot. I övrigt har jag inte så bra koll på laget men om vi lyckas med vårt spel samt har energi och vilja hela matchen kommer det absolut räcka till en vinst! Damer Div 1 (GAMMAL) 18 nov 2016 0kommentarer