• Väldigt kul och utvecklande.

Hej Sofia du började i Allsvenskan men blev snabbt uppflyttad i SSL hur var känslan inför detta? Det var självklart kul att få det förtroendet och visa lite att hårt slit lönar sig Hur skulle du vilja säga att första säsongen i SSL har varit? Det har varit en utmaning, det är både tuffare och högre tempo och men samtidigt har det varit väldigt kul och utvecklande. Du har på slutet spelat med Allsvenskan via en dubbellicens hur kommer detta sig? Mestadels är det nog för att få mer speltid och spela hela matcher. Hur tycker du att det har gått för Allsvenska laget i årets serie? Jag tycker laget har presterat bra där de nya i laget verkligen har tagit för sig samtidigt som de gamla rävarna har utvecklats ännu mer vilket slutar i en tredje plats, som verkligen inte är fy skam. Nu på lördag är det derby i sista matchen mot Göteborg hur är känslan? Det ska bli otroligt kul att få avsluta med ett derby. Hoppas på mycket folk och en go stämning. Dessutom har vi revansch att utkräva, både från årets match och förra säsongen. Vad blir nyckeln till att vinna över Göteborg? Skräll när jag säger att det mesta hänger på hur bra vi lyckas med vårt försvar och hålla de utanför boxen, men samtidigt gäller det att få hål på deras duktiga målvakt. Tillslut vad blir slutresultatet och vem blir poängbäst i vårat lag? Svårtippat men jag tror på en jämn match med relativt få mål, gissar på seger med 5-4 där Moa hänger (minst) 2 mål //// Coach Thomas Damer Allsvenskan (GAMMAL) 3 mar 2017 0kommentarer
  • Vinst och säkrad 3:e plats i årets Allsvenska

Sista hemma matchen för säsongen var mot Lockerud Mariestad. Förra mötet blev en tuff batalj där vi hade ledningen men Lockerud bjöd upp till dans och matchen slutade 6-5 till oss. Vid vinst skulle vi sluta 3:a i tabellen men vi visste att vi inte skulle få någonting gratis av Lockerud så vi var tvungna att hålla fokus hela matchen. Tyvärr tyvärr fick inte denna matchen avgöras mellan dom två lagen utan det var två andra herrar som enligt mig (och även Lockeruds tränare) fick denna spännande innebandy matchen mellan två duktiga lag att avgöras i spel 5 mot 4 allt för ofta. Just det där med fokus var nyckeln redan efter 40 sekunder fick Lockerud en straff tilldömd till sig men Lisa i målet flaxade vilt med armar och ben och på något sätt så fick hon en liten träff på bollen som seglade över henne och utanför stolpen precis. Vi klarade av vårat BP och Beckman kunde efter 6 minuter göra 1-0 till oss. Dock har Lockerud en mycket duktigt spelare (Lockerud har flera duktiga spelare) som heter Klara Loneberg som gör både 1-1 och även 1-2 och i minut 18:30 får vi ännu en utvisning. 1-2 står sig perioden ut. I andra perioden är det ett taggat Pixbo som kommer ut på planen som får börja första 30 sekundrarna med BP vilket vi klarade av återigen igen. Matchen står och väger en hel del och det känns som att Lockerud bevakar sin ledning och backar hem och kör mycket uppspel bakom sitt eget mål för att vänta ut våra misstag. Efter 4:44 får vi utvisning för hårt spel och efter 5:57 får vi utvisning för lyftning av klubba så ett tag så var det BP 3 mot 5 för oss. Vi klarar återigen av båda dessa utvisningar och 14:24 gör Sanna 2-2 och redan i minut 14:52 så drabbas Lockerud av en utvisning som blir en straff men Emma Clarin sätter den kyligt i vänstra krysset och vi har en ledning med 3-2 som står sig perioden ut. Inför tredje perioden så gör vi om lite och går ner på 2st backpar och 3st kedjor för att få ut det bästa av det bästa. Denna perioden skulle bli en av dom längsta vi har spelat denna säsongen. Vi gör 4-2 efter 4:05 genom Beckman och Sanna ville inte vara värre utan gjorde viktiga 5-2 redan 12 sekunder efter 4-2 målet. Efter detta kan jag tycka att spelet håller hög nivå från båda lagen med fina kombinationer både i anfallszonen och försvaret men detta håller i sig i enbart 3 minuter för sedan är det inte lagen som får bestämma tempot utan det är dom båda herrarna med sina pipor blåser sönder matchen och hittar inte mindre 5st utvisningar mellan minut 7 och minut 14. Lockerud för ännu en straff men missar denna redan efter 4 meter då hon drar bollen bakåt. Istället för att dra alla PP och BP så summerar vi det så här. I minut 14 får vi utvisning och på Lockeruds frislag så gör dom 5-3 efter en snygg variant? Sedan är det bara ett ställningstagande mellan lagen och matchen slutar med vinst för oss med 5-3. Skönt med vinst och säkrad 3:e plats i serien. Vi gör ett grymt bra jobb i BP som vi ändå får ha 7 gånger där vi bara släpper in ett mål som är på frislag så det får vara än godkänt bra jobbat tjejer. Även kul att se Vendela Svarèn tillbaka på plan efter 3 månaders skadefrånvaro. Lockerud bjuder alltid upp till dans och spelar ett spel som är snarlikt vårat med snabba omställningar och jag önskar verkligen Lockerud all lycka till i fortsättningen och även nästa säsong. Och nu måste jag ta upp en sak. Jag är en hetlevrad person (ja jag kan erkänna det) men om domarna i denna matchen hade ens visat en gnutta av den inlevelsen jag har i matcher så hade jag nästan trott att dom var människor. Här har vi ett domarpar som bara går runt på planen och blåser lite vad dom känner för utan att förklara för någon vad som händer och ställer någon en fråga får man inte ens en uns av reaktion av dessa två herrarna. Innan matchen pratade jag med Lockeruds tränare om dessa två herrar och han var enig med mig hoppas dom låter tjejerna få spela denna matchen 5mot5 och inte att matchen ska avgöras för att spelare sitter i utvisningsbåset. Tyvärr så blev det så i många stunder av matchen. Ska inte fortsätta gnälla på domarna ALLA är vi människor men när 4 olika föreningar (som vi har pratat med) har samma (tyvär negativa) åsikt om ett domarpar då kan man kanske undra vilka det är som borde tänka om och tänka rätt domarna 2st eller lagen 100st (räknat på spelare och tränare)? Nu till topp 3 i matchen som spelades. På en tredje plats hittar vi Sofia Greften som slet och slet och slet och gjorde det extremt svårt för Lockeruds försvaret och skapade enorma ytor för sina med spelare. Grym inställning genom hela matchen kan även vara för att hon fick mycket speltid i Boxplay ;) På en hedrande andra plats hittar vi Emma Clarin som stod för en grym insatts i försvaret där Lockerud ständigt hotade. Emma hade ett enormt lugn i sitt spel över hela matchen åter en spelare som fick mycket spel tid i Boxplay och fick kröna dagen med en delikat straff som hon satte kyligt i krysset. Första platsen går välförtjänt till våran målvakt Lisa Thunell som stod för en helt magisk insatts enligt mig. Dom målen hon släppte släpper även SSL målvakter då hon var skymd vid samtliga målen vilket inte blir lätt att rädda skotten då. Lisa blandade magiska räddningar med en del tur från sina stolpar och sin ribba men sett över hela matchen kan jag tycka att detta var Lisas topp 3 bästa match denna säsongen. Damer Allsvenskan (GAMMAL) 1 mar 2017 0kommentarer
  • Ibland har jag sett SSL kvalité i laget som heter duga

Igår fick ni bekanta er med Yvonne och idag är det dags att presentera ännu en person som är med runt laget. Det är mannen som blandar och ger i musik vägen och har ett stort innebandy intresse. Det är ingen mindre än våran dansbands kung Lars Svarèn som sköter musiken, lineup och paus underhållningen. Hej Lars för alla som inte har hört din ljuva stämma i Wallenstamhallen berätta vem du är. Hej Thomas Om stämman är ljuv vet jag inte, men jag är en glad musik och idrottsintresserad gift tre barnsfar som är egenföretagare, med ett stort innebandyhjärta. Vi bor i Mölnlycke så vi har nära till hallen där jag tillbringar en hel del tid. Du är ju mannen som sköter musiken och även är speaker på våra matcher. Är detta ett tvång eller har du bara ett så stort innebandy intresse att du ställer upp för klubben/laget? Jag är ju väldigt intresserad och ställer gärna upp för klubben och bidrar med det som jag kan, och om folk uppskattar det som jag gör så blir jag förstås glad. Det jag kan sakna ibland när man är speaker/dj är att man inte kan heja och sitta och diskutera matchen på läktaren med vänner. Du har ju två av dina döttrar i laget, beskriv känslan kring detta? Det är jättekul att ha Elise och Vendela i samma lag något som jag såklart är stolt över och det gör det hela än mer roligt att vara på match. Nu bröt ju Vendela handleden under en match för snart tre månader sedan så det skall bli kul att se henne och Elise tillsammans med laget igen. Om du får summera säsongen som varit i Allsvenskan hur skulle du vilja summera den? Tjejerna har spelat mycket bra totalt, och har hållit en hög och en jämn nivå, och ibland har jag sett ssl kvalité i laget som heter duga. Det finns stor talang hos många i detta laget och vi lär nog se en del av de i ssl inom när framtid. Jag tycker också att vi har ett homogent och bra lag med bra lagkänsla och lagmoral. Alla tjejer stöttar varandra och verkar ha roligt och trivas med varandra. Bra spelare och bra ledare=Framgång. Tabellen som sådan ser ganska väntad ut, inga direkta överaskningar. Nu på söndag är det dags för Lockerud hemma och du var ju med på borta matchen vilken match tror du vi kommer får se? Ja jag var ju med i Mariestad när Vendela gjorde debut i allsvenskan och det var en riktigt rolig match att se. Första perioden ledde vi med 0-3 och var det klart bästa laget. Sedan kom de in matchen och de hade lite flyt, men vi vann till slut. En jämn och rafflande match som slutade rättvist med 5-6 till Pixbo Wallenstam. Lockerud är ett hårt fysiskt spelande lag, och har spelat väldigt jämt med nästan alla lag i år. Senaste matchen vann de jmot Jönköping med 4-3 efter sudden death, Lockerud är ett lag som brukar vara starka i slutet av matcherna och ett lag som man inte skall underskatta. Och till slut så får du tippa slutresultatet och vem som blir matchens lirare och bästa poängöraren i laget. Jag tror att vi vinner matchen med 10-4 med antal mål i perioder (5-0) (2-3) (3-1) Flest poäng hela 6 stycken gör Viktoria Wallenstam som drämmer in 4 mål och 2 assist Det finns så klart fler personer att hylla och som borde få uppskattning men då hade jag fått sluta mitt dagjobb och bara lagt fokus på intervjuer. Men skulle vilja tacka ALLA föräldrar som har ställt upp under säsongen med alla evenemang som dom har ställt upp på för tjejernas skull. Ni är alla GULD värda och jag personligen hoppas få se er i någon hall även nästa säsong där ni hjälper till att få tjejerna och tränarna att ha den bästa upplevelsen man kan ha på hemma och borta matcher. ///Coach Thomas Damer Allsvenskan (GAMMAL) 24 feb 2017 1kommentar