14:50

Pixbo F03

Referat: IBF Hedemora F03 - Pixbo F03

Söndagsmorgon och revelj kl 06.15. Tjejerna studsar upp ur madrasserna och skriker ..... -"nu jäklar Täby"...... nej, så var det inte :-) ......Men vi fick upp dem i alla fall till slut och efter en god frukost så var det ett suget gäng som var på tårna för match i Friidrottshallen.

I denna matchen hade vi stor respekt för motståndet och vi visste att det skulle bli tufft. Men, det verkar återigen som att när det väl gäller lyfter sig 22 tjejer till en nivå som de "vet" finns och det är skillnaden på oss och många av våra motståndare. Efter en sjukt stark första period leder vi matchen med 4-0 och vi har känslan att vi kan göra som vi vill. Känslan ger oss dock inget övermod utan en styrka som vi kan nyttja istället. Andra perioden slutar 1-1 och vi spelar precis den innebandy vi vill göra. Tredje perioden bestod av hårt spel och 5 utvisningar så det blev en hackig tillställning som även denna period innehöll ett mål från vardera laget och matchen slutar 6-2 till oss. Nu väntar FINAL mot Hedemora!

Vi hinner gott med att luncha, packa ihop på skolan, städa med hjälp av härliga föräldrar.

Ner till Campushallen för final.
Vi är nere i ganska god tid och några av tjejerna sitter och tittar på en matchen innan oss. Ganska stora tjejer som spelar JAS match om 5:e pris.
Måste bara referera till ett snack vi hade på läktaren:
Jag sitter där nere med Moa, Lina och några tjejer till när Moa frågar -vad är det här för lag? Lina, - de har ju inga glasögon? Jag förklarar att det är JAS tjejer och de är 16 år och då behöver de inte ha glasögon. Lina: - Nehej, vad dumt!, Moa - Ja, fast de här slår vi ju. Lina: - Lätt ! Moa: - Ja, i alla fall de svarta. Johanna - Ja ialla fall de svarta, Lina - Fast de är stora, men jag tror vi tar de vita också! Moa: jaaaa, varför inte ? Johanna: Jaa, det gör vi nog. Moa: - jo, vi tar nog båda lagen faktiskt, Lina: - Ja, det gör vi nog. Johanna: - Japp, det gör vi. Underbar inställning.... och visar på att det vi har i laget är tjejer med en jäkla skön inställning.

Tillbaka till finalen där vi hade stor respekt för Hedemora som med sin inställning, stora och vältränade tjejer skulle bjuda upp till en härlig innebandyfinal..... det visste vi.
Matchen började i ett rasande tempo, det känns som att det böljar lite fram och tillbaka men vi lyckas ända skapa mer än Hedemora och vi avslutar perioden med ett 2-1 överläge.
Andra perioden fortsätter som den första med högt tempo och bra spel från båda lagen. Vi känner oss dock rätt frustrerade efter 3 ribbskott och en mycket bra Hedemora målvakt som fått för sig att stänga igen idag.
Perioden slutar mållös och en tuff match är ett faktum.
Tredje perioden börjar med bra tryck från oss, dock så kommer ett smått överraskande 2-2 mål efter 3,5 minut som inte kändes speciellt rättvist. Men det är bara att kämpa på och ta fram det vi normalt är bäst på ... tempo och tryck i tredje perioden. 7 minuter in i tredje forcerar vi in 3-2 och 4-2. Känslan är att vi vill vinna detta! Vi fortsätter trycka på, men Hedemora är farliga i kontringarna och med 5 minuter kvar lyckas de reducera till 4-3 och med 2,5 minut kvar gör de 4-4.
Vi börjar förbereda oss för en förlängning, med funderingar om vilka som är pigga och har suget.
Tjejerna muttrade saker som vi inte hörde riktigt, men samtidigt så tänker vi att jaja, vi tar snacket innan förlängningen börjar. Nu visade det sig att de som muttrade på bänken var ett gäng vinnarskallar som visste vad de skulle göra och hur det skulle göras........ Vi kunde nog alla bara gapa av häpnad när "The Mean Machine" - Pixbo F03 tar fram det vi nog är allra bäst på - förmågan att prestera när det som bäst behövs. Tyvärr var det denna gång Hedemora, som är ett mycket bra lag, som fick smaka på vår inställning och kunnande.
På 2 minuter går vi från 4-4 till 7-4 och segern i Fatpipe Invitation Cup 2017 var ett faktum.
Det är ett helt grymt gäng tjejer vi har i laget. Det är jätteseriösa idrottare som tar sin idrott på största allvar. Vi är verkligen ett lag. Det finns alla typer av personer i laget och en del har riktigt sjuk humor, många har glimten i ögat, de är skojfriska, kan slänga käft med varandra och med oss ledare och ingen tar illa vid sig. Men när det väl är dags är det som att trycka på en knapp och det är så skönt att veta att när det väl är dags så fungerar alla tillsamman som en enhet och det är det viktigaste vi har – lagkänslan.
Stort tack till alla glada föräldrar som jobbar i det tysta, med stöttning och peppning av sina döttrar och de andra tjejerna.... det ger oss ledare förutsättningen att tillsammans bygga det här laget framåt.
Nya upptåg väntar och nu startar serien snart vilket ska bli jättekul.

Måste bara citera Emma Lagerlöf som lämnar Linköping strålande glad och säger: - Hej då, nu åker jag hem till Lagerhouse! Det är så de funkar dessa ödmjuka tjejer.... det är underbart :-)