• Seriespelet är igång igen!!

Så är då matchspelet igång igen efter sportlovs- och röda cupen uppehåll! Första matchen att rapportera spelades i serie 1 hemma mot Pixbo Mix. Det är tre Pixbolag i serie 1 så det blir många matcher i Wallenstamhallen. Eftersom det var F02 som var ”hemmalag” betydde det också att ”Tre Gringos” stod för seket! Förutom ett välsmort samarbete bland matchprotokoll och tidtagning borgar det också för skön musik matchen igenom! Pixbo Mix är ett lag med genomgående flera år äldre spelare än våra F02or och det märktes direkt spelmässigt. Mix-laget gör omedelbart mål i första minuten och mål nummer två kommer efter drygt fyra minuter. F02 nöter och jobbar sig sakta in i matchen när återigen Mix-laget nätar. Tre mål i baken efter första perioden är tungt men F02 kämpar emot när även ett fjärde mål ramlar in. Halva matchen har gått och Mix-laget är genomgående lite större och lite bättre i allt. Visst har F02 möjligheter, de med, men avsluten sitter inte. Tredje perioden blir något jämnare men mållös så slutresultatet skrevs 0-4. Rättvist resultat och en bra lektion inför framtiden. Efter innebandylektionen av Mix-laget var det tidig uppstigning på söndagen för match i serie 4 mot Landvetters F03/04! Det var ett taggat gäng som var sugna på lite mål efter föregående matchs måltorka. Och efter fyra minuter kommer första målet, för Landvetter. Återigen får F02 börja direkt att kämpa för kvittering i och med ett tidigt insläppt mål. De rödvita nöter på och får igång sitt eget spel men det dröjer ända till en bit in i andra innan kvitteringen kommer genom ett snyggt mål av Madicken assisterad av Ebba. Två minuter senare släpper det! Maja A assisterad av Filippa L smäller in ledningsmålet och Hanna Mårtensson kliver upp från backpositionen och med assist från backkollegan Hanna Caporicci utökar ledningen till 3-1 med ett välplacerat skott! Landvetter fortsätter oförtrutet att trumma på men nu börjar det märkas att F02 har mer rutin och tempo. Med hjälp av Hanna Hanselius från F04 i mål och en säker backlinje blir det aldrig farligare än en förskräckt inandning från klacken på läktaren (!) Direkt i början av tredje kliver Olivia upp och drar på ett rejält backskott efter pass från Karin och det står 4-1! Landvetter ger sig dock inte utan utnyttjar temposänkningen som smög sig in med en tremålsledning och trycker in en reducering. Karin, idag som högerforward, får på en karakteristisk dragare efter pass från Hanna M och drygar återigen ut ledningen. Landvetter rinner dock återigen igenom och lyckas reducera en gång till innan Karin (ass Maja A) utökar ledningen igen. Nu orkar inte Landvetter hålla emot mer och Ebba (ass Madicken) och Karin (ass Eken) stänger matchen med varsitt mål till! Pixbo F02 fortsätter att koppla greppet om serie 4! Första lördagen i mars blev det så dags att lämna hemmaborgen, Wallenstamhallen, för en tur till Gråbo och bortamatch mot FBC Lerum F02. Lerum är ett lag som Pixbo traditionellt haft svårt att möta och det brukar alltid bli tuffa, täta matcher dem emellan. Pixbo startar matchen i ett högt tempo och försöker ta kommandot direkt och inte låta sig luras med i Lerums spelsätt. Det lyckas bra och Pixbo etablerar bra press mot Lerums kasse. Dock utnyttjar Lerum luckor bakåt och lyckas genom kontringar få till två mål i första perioden. I andra ser Pixbo till att täppa till luckorna bakåt och samtidigt bibehålla tempot och pressen mot Lerums mål. Det ger utdelning och i slutet av andra perioden reducerar Justina med assist från Irmeli! I tredje perioden gör Pixbo ett målvaktsbyte och Stina lämnar över kassen till Hanna H! Spelmässigt fortsätter Pixbo att trumma på och styr spelet och när Hanna C får på ett skott och Karin klappar in returen är det kvitterat! Lerum orkar inte riktigt svara upp på detta och jublet är stort i Pixboklacken när så Justina sträcker ut hela sig och rakar in ledningsmålet ett par minuter före full tid. Lerum är dock ett lag som kan åstadkomma i princip vad som helst på ren vilja, så även med bara ett par minuter kvar gäller det för de rödvita att inte tappa fokus en millisekund. Känslan är därför så skön när Karin i sista matchminuten får på en backhandvolley som fastställer slutresultatet 2-4! En gedigen laginsats och en skön seger i en spännande, välspelad och rolig match! ***FORZA PIXBO!*** F02 (GAMMAL) 5 mar 2017 0kommentarer
  • Hett internderby i serie 4!

Efter att ha haft en spelledig helg och innan det två otroligt täta matcher i serie1 var det ett spelsuget och fokuserat F02 som klev ut på plan på fredagskvällen. Motståndarna som fick dra på sig de gråsvarta bortatröjorna var Pixbo F03. Sist lagen möttes var i Bästkustcupen innan höstsäsongen -16 där F03 drog det längsta strået. F02 visade direkt att det hänt en del sen sist och drog upp tempot från start. Efter 5 minuter kliver vår ”sniper” Jennifer fram och första målet är ett faktum. Fyra minuter senare kommer Madicken helt sopren med F03s målvakt och gör en superkylig dragning och flippar in tvåan på backhand! F03 är alltid farliga, tjejerna känner ju varann rätt bra mellan lagen, men den här kvällen är det F02 som håller bestämt i taktpinnen. Passningar och uppspel sitter, det märks att samtliga F02or har tagit ett rejält kliv framåt i sitt spel och strax innan periodpausen slår Karin en öppnande crosspass från backposition som ställer F03s försvar och Madicken kan utöka ledningen till 3-0. I andra perioden sjunker tempot och det blir nästan en lite avslagen stämning. Det mest dramatiska som händer här är att både F02 och F03 klarar av varsitt boxplay utan incidenter. Tredje perioden börjar i ett högre tempo och tjejerna verkar ha använt periodvilan konstruktivt. F02, som fortfarande har en på skämsbänken och spelar boxplay, kliver upp, Karin rafsar åt sig bollen nere i hörnet bakom eget mål och Ebba får fatt i den och då går det ju som bekant undan. En helplansrusch och en flygtur senare och Ebba har skrivit in sig i målprotokollet hon med! Ett grymt ”viljemål” i numerärt underläge! Även om det är fyra mål upp på resultattavlan betyder inte det att F03 på något sätt är uträknade, dom utmanar F02 försvaret i våg efter våg men när F02 får ett frislag en bit in på F03s planhalva och Karin dundrar in femte målet med sju minuter kvar att spela känns det som att de tre poängen går till hemmalaget. Det kände nog tjejerna på plan med och lärde sig direkt att inte tappa fokus mot F03 för då smäller det. Axina i F03 fastställde slutresultatet till 5-1! Åskådarna bjöds på en rolig actionfylld match och det värmer ju lite extra att se tjejerna ur båda lagen klappa om varann, småsnacka och skratta tillsammans vid nerjoggningen. Lite extra kul för publiken är ju också nostalgitrippen som DJ:n bjuder på i högtalarna i samtliga matchbreak! Det är ju lite speciellt när man möter klubbkompisar i seriespelet men nu är det ju så att Pixbos tjejlag är så bra att dom ska spela så pass högt allesamman, så då är det gött att se hur bra F02 och F03 knäcker den lilla nöten! ***FORZA PIXBO!*** F02 (GAMMAL) 18 feb 2017 0kommentarer
  • Rödvit kämpainsats!

Det var ett motiverat och fokuserat om än något decimerat 02-gäng som klev ut på golvet i Wallenstamhallen på lördagskvällen. Bortastället på i hemmahallen innebar match mot Pixbokollegor, den här gången Pixbo utv F00/01. Matchen startar på bästa möjliga sätt för våra tjejer som står upp bra och inte viker ner sig. Ambitionen är att få igång passningsspelet och låta bollen göra mycket av jobbet och det lyckas riktigt bra och det är inte orättvist när Filippa påpassligt efter 5.58 snyggt assisterad av Ellen trycker in ledningsmålet. Det är två lag på plan som inte tänker vika ner sig och väldigt gärna vill vinna vilket innebär att tempot är högt och det är tufft i varenda närkamp. Chanser åt båda hållen radar upp sig men båda målvakterna levererar vilket innebär att 1-0 håller sig perioden ut. Det är en riktigt kul match och publiken blir verkligen bjuden på stekhet lördagsunderhållning. I andra perioden kliver F00/01 på och lyckas både kvittera och ta ledningen med 3-1. Målen till trots viker inte F02 ner sig utan kämpar oförtrutet på och efter ett skönt uppspel från Karin från egen planhalva kan så tillslut Ellen smälla in reduceringen till 3-2. Matchen lever i allra högsta grad och F02 levererar trots att man tvingas gå ner på tre backar på grund av en oturlig handskada på Hanna C. F02-försvaret spelar exemplariskt och visar en skön inställning och attityd inför uppgiften. I tredje perioden får F02 stundvis till ett grymt bra spel och fortsätter att trycka på. Det finns möjligheter till fler mål åt båda håll men målvakterna gör sitt och ser till att slutresultatet skrivs 3-2. Trots uddamålsförlusten visar F02 att dom inte hamnat i serie 1 av misstag. 12 timmar efter den gemensamma Pixbourladdningen med F00/01 på lördagskvällen, står laget återigen på banan, söndag morgon, redo att ta sig an Stenungsund F01/02. Tempot blir lite lägre än kvällen innan, även om man fått fylla på den sjukdoms- och skadedrabbade Pixbotruppen med ett par spelsugna inlånade 03:or. Första perioden slutar mållös och andra perioden börjar på samma sätt, men i mitten av densamma kommer tre mål inom en minut fram till 2-1 för Pixbo. Det är Nellie och Emma som ser till att få hål på Stenungsunds målvakt. I tolfte minuten gör lagen varsitt mål till fram till 3-2, Stenungsund hinner dock med att få dit ett till och kvitterar till 3-3. I tredje utnyttjar gästerna ett misstag och gör 3-4, vilket ger en spännande avslutning då Pixbo låter Stina hoppa utanför sargen och jagar efter kvittering med sex utespelare. Pixbo kommer i gång riktigt bra i 6 mot 5, men med 15s kvar händer det, en långboll trillar iväg mot den övergivna öppna Pixbokassen och punkterar det hela och matchen slutar 3-5. Inga rödvita poäng efter helgens intensiva spelinsats. Skral utdelning för den gedigna kämpainsatsen tjejerna levererade, men vi väljer att se det positiva och ta med oss det faktum att vårt 02-lag står upp och spelar en riktigt kvalificerad, snygg och rolig innebandy och visar att dom är ett lag att räkna med! ***FORZA PIXBO!** F02 (GAMMAL) 2 feb 2017 0kommentarer
  • Seriestart i serie 4 -2 matcher, 3 poäng!

Första matchen i serie fyra hade flyttats fram och spelades på fredagskvällen istället. Det var FBC Lerum F02 som kom på besök i Wallenstamhallen och som vanligt när Pixbo och Lerum går på plan är det två lag med rätt olika spelsätt som möts. Den här fredagen lyckas dock inte Pixbo få igång sitt vanliga spel och en långboll från Lerum ger 0-1 efter några minuter. Mittdelen av matchen bjuder inte på många chanser, men en bit in i tredje får Lerum ett frislag i 5 mot 4 spel som utnyttjas och ledningen utökas till 0-2. Pixbo jagar och jagar i tredje perioden och i slutet fick även Stina kliva av i ett sista försök att få till en reducering genom att spela 6-5. De rödvita får till en del bra lägen men mitt i trycket så rinner ett långskott iväg och landar i den tomma hemmaburen och det står 0-3 på tavlan när domaren blåser sista gången denna fredag kväll. Sammanfattningsvis kan man säga att det är match som inte riktigt lyfter på något plan. Lerum lyckas med att hålla ner tempot och Pixbo tänder inte riktigt till. Det var bara för tjejerna att glömma fredagsdrabbningen och komma igen till helgens andra match som också den spelades i serie fyra hemma i Wallenstam. Den här gången var det Mölndal IBF F01 som gästade. Det kändes som om det var ett mer motiverat och revanschsuget rödvitt lag som klev ut på plan och Pixbo tog direkt tag i taktpinnen vid avspel. Med en gång radar man upp en lång rad chanser och det känns lite snopet när Mölndal knycker bollen mitt i Pixbooffensiven och efter lite flipperspel mitt på plan gör 0-1. Dock fortsätter Pixbo att trycka på framåt och spelövertaget ger resultat i andra perioden när Madicken först kvitterar och sen Ebba smäller in ledningsmålet. 2-1 efter andra perioden och det är bra tryck i hallen. Tredje perioden fortsätter att bjuda på Pixbodominans. Stereon dundrar på efter att Ellen utökar till 3-1 och Irmeli följer upp med ett mål till innan Ellen åter igen kliver in och fastställer slutresultatet till 5-1! Skönt att avsluta helgen med en övertygande insats efter den lite mer tveksamma inledningen! På läktaren var folk inte bara nöjda med spelinsatsen på plan utan även stereospelinsatsen av DJ Håkan var uppskattad! Ett initiativ som höjer stämningen och som vi hoppas få njuta av mer på våra hemmamatcher! Nu till helgen spelar våra rödvitrandiga innebandykrigare två matcher i serie1! En bortamatch och en hemmamatch men båda i Wallenstamhallen. Det är dags för första klubbslaget, internderby mot Pixbo utv 00/01! Kom och stötta våra tjejer och upplev lite äkta innebandyglädje. Bättre sätt att tillbringa lördagskvällen finns inte!!! ***FORZA PIXBO!*** F02 (GAMMAL) 27 jan 2017 0kommentarer
  • Seriepremiär!

Efter vårsäsongsupptakten med Gothia som sista genrepet startade så vårens seriespel i helgen som gick. Lite nervösare än vanligt var det nog då tjejerna efter höstens kämpainsats lyckats kvala sig upp i den högsta Pantameraserien, Vårserie1. Där är de det yngsta laget och har bland annat två andra, äldre Pixbolag att fightas mot. Det var alltså ett otroligt taggat, motiverat och säkert också rätt spänt randigt gäng som tog emot Lindås DJ i Wallenstamhallen på söndag förmiddag. Matchen blåstes igång och energin flödade på plan. En intensiv start från Pixbo som redan efter 1.47 resulterade i ett ledningsmål!! Ett snabbt uppspel och Cornelia slår en crosspass över till Jennifer på högerkanten som drar till på direkten och sprätter upp bollen bakom Lindås målvakt! Klockrent och hur snyggt som helst! Bättre start kunde man inte önska sig och det märks på tjejerna att självförtroendet är på topp. Efter den inledningen ligger de rödvita tätt på Lindås och jagar och kämpar om varenda boll. Resultatet står sig till periodvilan men direkt efter pausen kliver Lindås fram och höjer tempot temporärt och lyckas nästan direkt få till en kvittering på en målvaktsretur. Lindås mäktar dock inte med att hålla tempot uppe och snart är de rödvita tillbaka och ligger på igen. Pixbo får en utvisning för hårt spel men reder snyggt ut boxplayet innan det är dags för Lindås att sätta en spelare på bänken för samma förseelse. Pixbo tar chansen och återigen kliver Jennifer på och sätter ett stenhårt skott i ribba, mållinje och…ut… Så nära, men domaren stod föredömligt placerad och gjorde ”wash out”. Tredje perioden bjöd på samma roliga intensiva och snygga spel och de rödvita spelar som om vore det ingen morgondag! Försvaret stänger till stenhårt trots de fysiskt större motståndarna och Stina har en superdag i mål på de bollar som ändå lyckas leta sig förbi försvarslåset! I mitten av sista perioden kom så det vi alla väntade på, Ebba får en smörpass från Madicken och formligen forcerar in ledningsmålet. Lindås tvingas till omtänk och tar time out i slutet och går ”all in”. Målvakten kliver av och de svarta pressar med sex utespelare. Detta resulterar i ett par riktigt fina kontringar från Pixbo och det är vansinnigt nära flera gånger att bollen sitter i Lindås öppna kasse men inte förrän precis i slutminuten händer det. Jennifer skyfflar in bollen i kalabaliken framför Lindås mål och får träff på Eken som väggar in bollen och stänger matchen! Jublet är stort både på läktaren men framförallt på plan! Underbar start i serie1, 3-1 och 3 fina poäng sitter som en smäck!! ***FORZA PIXBO!*** F02 (GAMMAL) 21 jan 2017 0kommentarer