• Ett lyckat avslut på serien

Efter den gångna helgen kan vi glädjas åt ett fantastiskt spel från tjejerna som gett ett bra resultat för oss i båda serierna. På fredagens match mot Landvetter sätter tjejerna upp ett tempo som gör dem svårstoppde och även om Landvetters tjejer bjuder på en tuff match lyckas vi med vårt fina passningsspel och mycket kreativa löpningar vinna matchen med 6-0. Vi testade lite nya lösningar, några tjejer fick spela på nya platser och laget fick dessutom i uppdrag att pröva ett presspel på ett sätt vi inte gjort tidigare. Det är imponerande hur tjejerna klarar av att anpassa sig till nya situationer och resultatet är ett kvitto på att det funkade. Med det här resultatet kan vi konstatera att vi vinner serie 4, grattis tjejer! På söndagen var det dags igen och vi ställs inför Kungälv i serie 1, en match som vi kände skulle bli jämn och tuff vilket den också blev. Även denna matchen drog tjejerna upp det där tempot som gör dem svårstoppade och tack vare en stabil laginsats med säkert spel från både backar och anfallare får Kungälv svårt att komma till avslut mot vårt mål även om de vid några tillfällen självklart slinker igenom. När tjejerna får chansen drar de igång sitt fina passningsspel, då får Kungälv svårt att sätta stopp för dem och utdelningen låter inte vänta på sig. Matchen slutar 7 -2 till oss och vi lämnar helgen med en riktigt skön känsla där vi har fått se tjejerna kämpa stenhårt och ta de där jobbiga löpningarna utan boll som blir så avgörande. Att vi dessutom får göra många mål är en skön känsla och det är glädjande att konstatera att vi därmed hamnar på en sjundeplats i serie 1. När vi nu lägger seriespelet bakom oss kan vi konstatera att vi har stått upp bra i serie 1. Det är en ny erfarenhet för oss och man kan konstatera att lagen i serie 1 spelar på en annan nivå än vi är vana vid. Vi har kunnat utmana större delen av lagen i serien och sluppit åka på allt för stora förluster. Framför allt har vi lärt oss mycket och om lagets utvecklingskurva fortsätter på samma sätt som fram tills nu kommer vi kunna utmana alla lag i Pantamera! Nästa helg är det dags för Warbergsspelen där det ska bli väldigt kul att få möta andra lag än vi är vana vid! Bra jobbat tjejer, ni kan åstadkomma stordåd när ni spelar som ett lag! //Ledarna F02 (GAMMAL) 3 apr 2017 0kommentarer
  • Het kväll i Wallenstamhallen!

Det blev spel i Wallenstam borta (!) mot Pixbo F03 på lördagskvällen, en match som blivit flyttad. Det är ju inte idealiskt att spela två matcher på samma dag men det har gjorts förr och kommer att göras igen. Detta innebar snabb återhämtning och omladdning för F02 efter förmiddagens tuffa fight mot Ale (ett av de absoluta topplagen i högsta serien) och ”på’t igen”! Internderbyna mot F03 är alltid heta, intensiva och lätt prestigefyllda så trots att det är en match i den lägre serien så är det en extra utmaning och nerv och det är allt eller inget som gäller! Och som väntat så startar matchen i hundraåttio! F03 har första chansen redan efter en halv minut men Stina Callerfjord är vaken i målet. Spelet är som väntat jämnt och F03 är säkert sugna på revansch efter förra mötet så dom ligger på som illrar och det är också dom som gör första målet! En riktig smällkaramell! F02 nöter på och spelet böljar inte fram och tillbaka, det närmast stormar! Vid det här laget är även F03s målvakt rejält varm i kläderna. 1-0 står sig en bra bit in i andra perioden men när Ellen Knaack påpassligt trycker in en retur framför F03s kasse är det kvitterat! Det är två taggade lag på plan som känner varann väl och båda lagen levererar! Publiken i hallen bjuds på rafflande spänning och underhållning av klass! Precis i slutet på andra är det trafik framför 03:ornas mål igen och Maja ”Eken” Eklund forcerar in ledningsmålet för 02:orna! F02 börjar få till sitt spel mer och mer trots F03s intensiva höga press. Tredje perioden börjar lika bra som den andra slutade, Eken nätar! Assisten stod Jennifer Jonsson för och nu rullar det på! F02 sätter mycket av sitt fina spel men 03:orna är dock sjukt intensiva och strax sitter reduceringen. F03 kämpar som om vore det ingen morgondag och tar time out, strax efter tar de ut målvakten och superpressar mot F02s kasse och det resulterar i kvittering i sista minuten. Nerverna är utanpå och än är det inte slut. F03s bås kokar och F02 kämpar in i det sista men påeldade av extatiska ledare ger 03 det där lilla extra och sätter fjärde målet med sekunder kvar på klockan. En grym vändning där våra tjejer inte hade marginalerna på sin sida, det kunde likaväl blivit 4-2 till F02 när F03 hade tagit ut sin målvakt, så nära var det. Ledarna på bänken i F03 jublade som om det vore VM-final och det är bara att gratulera! Det här var en otroligt intensiv och händelserik match i ett lätt vansinnigt tempo! ”Garanterad action”, ”innebandypropaganda” och…you name it! Vi kan dra till med alla flosklerna! Mer nervkittlande lördagsunderhållning går inte att hitta! Grattis till F03 för en makalös viljeinsats men samtidigt kan man inte låta bli att imponeras av F02 som levererar så grymt bra innebandy på en så hög nivå i period fyra-sex sammantaget på samma dag! Pixbos framtid ser ljus ut! ***FORZA PIXBO!*** F02 (GAMMAL) 27 mar 2017 0kommentarer
  • Tuff match mot serietvåan i serie 1

I dagens match mot Ale i Serie 1 gör våra tjejer en fantastisk kämpainsats och visar prov på väldigt fint kombinationsspel. Ale är starkare och snabbare i avgörande lägen och vinner matchen med 5-1. Ales coach berömde våra tjejer bl.a. för att det hela tiden finns en tanke med vad de gör. Bra jobbat tjejer, nu laddar vi för sista matchen i serie 1 som vi spelar nästa helg! F02 (GAMMAL) 25 mar 2017 0kommentarer
  • Tuff vecka!

I veckan var det dags för bortamatch mot tuffa duktiga Lindome, serieledarna i högsta serien. Det skulle visa sig bli en match som innehöll i princip allt men ändå saknade lite av den där vassa rödvita skärpan som vi blivit så bortskämda med helgen innan. Pixbo börjar dock strålande och gör både 1- och 2-0 innan Lindome riktigt vaknat till. Irmeli Wikström är het och får in en retur innan första minuten är över, fyra minuter senare kämpar Jennifer Jonsson in bollen köksvägen! När Lindome ruskat av sig chockstarten och jobbar sig in i matchen får Pixbo svårt att behålla initiativet från öppningen. Det märks att de gröntröjade tjejerna är tyngre på alla plan och har lite mer rutin. Matchen är ganska fysisk och det blir ett par vändor i utvisningsbåset för båda lagen och det är nog här den stora skillnaden märks i rutin och strategi. Lindome går upp i ledning 3-2 i slutet på första perioden men, som sagt, stundtals gnistrar det om Pixbo och Maja ”Eken” Eklund tar Pixbo tillbaka in i matchen med en skön kvittering i början på andra! Jennifer slår en öppnande pass från bakplan för Eken att springa på, och det gör hon! Ett riktigt snyggt mål som ger laget hopp och ny energi! Resultatet står sig perioden ut trots hög press från Lindome men i början på tredje höjer domaren armen för ytterligare en utvisning på de rödvita och sekunder efter åker även en grön ut. Lindome utnyttjar direkt utrymmet som blir och ledningen är tillbaka hos hemmalaget. Nu är det ”all in” som gäller för Pixbo, vilket ger Lindome chanser att kontra och trots att Stina Callerfjord gör en kanonmatch i mål får hon släppa ytterligare en boll bakom sig innan det är dags igen för utvisningar. Denna gång i slutminuten. Först en rödvit, och sen åker en grön ut för att olyckligt ha sänkt Karin Backlund med en klubba i ansiktet. Karin är nere men ”uppe på fem” (för att citera Håkan) och tar frislaget själv. Sex sekunder innan slutet snyggar hon till siffrorna till 5-4 genom en frislagsprojektil från halva plan! Det var nära att Pixbo kunde åkt hem med åtminstone en poäng men Lindomes rutin och jämna, skickliga trupp satte P för det. På grund av flyttade matcher hade det tryckt ihop sig med två matcher på söndagen. Den första gick hemma mot Partille i serie4. Sist lagen möttes var det en riktig het, hård rysare men skärpan infann sig inte riktigt från start den här gången och trots att båda lagen trummade på blev det inte mycket konstruktivt gjort i första period. Direkt i andra kom dock det första målet, det var Partille som fick ett bra frislagsläge som Hanna Hanselius i Pixbokassen inte kunde göra så mycket åt. Hanna som förövrigt levererar stort när hon får chansen att vakta buren för F02! Pixbo tänder till och stundtals får vi se det där snabba precisa klapp-klapp spelet som är så effektivt. Tyvärr varvas det emellanåt med inte lika strukturerade sekvenser vilket ger Partille utrymme att få in ett mål till innan Cornelia Skålberg får fatt i bollen och skickar den vidare till Justina Eliasson som ser till att det blir reducerat. Precis innan periodpaus får Justina krigat till sig bollen på mittplan och kommer fri med Partilles målvakt och gör en patenterad Justina-dragning, lurar skjortan av målvakten och stänker stenhårt in bollen rätt upp i nätmaskorna, 2-2! I tredje perioden turades lagen om att ha några chanser men skärpan att få bollen i nät var där inte och när domaren tillslut blåste av fick lagen nöja sig med en poäng var. Sammanfattningsvis får man väl säga att från Pixbos håll tände det aldrig till riktigt. Bara att bryta ihop och komma igen. Efter lite vila, mat och tid för eftertanke bar det så av på söndagskvällen till Torslanda och den andra matchen för dagen. Nu mot Zenith 99/00 i serie1. Att möta Zenith är alltid tufft då de ofta spelar en mycket fysisk innebandy. En sak är säker, det spelar inte så stor roll hur tuff man är i närkamper när man möter spelare som är nästan dubbelt så stora som en själv. Det är ju en effekt som det nya seriesystemet bjuder de yngre, lite spelskickligare lagen på, så det är bara att bita ihop. Zenith dundrar in första målet i början på matchen, det andra kommer strax innan första periodpausen. Det fysiska spelet fortsätter och i andra åker båda lagen på var sin utvisning för hårt spel respektive slag. Pixbo spelar igen med en lite ovan uppställning på plan. Flera spelare har flyttat runt bland positionerna de sista matcherna och än sitter det inte hundra. Skärpan i Pixbos avslut är där inte heller denna söndagskväll men det är många rödvita som sliter hårt på plan. Resultatet står sig till slutet av tredje då Zenith trycker in både trean och fyran. En tung förlust i en mycket fysisk match. Sammanfattningsvis blev det ju inte så många poäng till de rödvita denna vecka, Pixbo har innan haft en period med mycket effektivt matchspel men också marginalerna på sin sida så nu anser vi att allt är ”utnollat” och ser fram emot helgens spel med tillförsikt! Vi har grymma spelare och från nu kan allt bara bli bättre!! Ta chansen och kom och se det med egna ögon nu på lördag!! ***FORZA PIXBO!*** F02 (GAMMAL) 23 mar 2017 0kommentarer
  • Tre matcher, tre segrar!

Tre matcher har hunnits med i veckan som gick! Två serie4-matcher och en i serie1! Först ut var ett flyttat bortamöte mot PartilleF02 på onsdagskvällen i Qvisthallen. Partille är ett tufft lag att möta och direkt satte de svartklädda in en hög press på våra tjejer där dom jobbade över hela plan och var direkt upp i rygg på bollföraren och stressade. ”Dubbling” vid sargen är också en Partillespecialitet så Pixbo fick bekänna färg med en gång och tänka och spela bollen snabbt. Det rörde till sig lite i början för de rödvita och man åkte på en tvåa för ”felaktigt byte”. Det reddes dock ut utan incidenter och ett par minuter senare kommer ledningsmålet genom Emma Grauss (ass. Backlund) och Pixbo följer direkt upp med ett par riktigt kvalificerade anfall i slutet av period ett, men inget av dom resulterade i mål. Partille utnyttjade periodpausen väl och gick direkt ut och kvitterade. Tre minuter senare följer de svartklädda upp med ytterligare ett mål. Matchen är tuff, fysisk och tempot är högt. Det lämnas inget utrymme för ”broderande” utan bollen ska spelas direkt. Stina Callerfjord i mål får verkligen bekänna färg och gör det med besked. Det bjuds inte på något finlir precis, men det är ren högoktanig underhållning och publiken är med på noterna! Partille drar på sig en tvåminutare i slutet av andra perioden som fortsätter in i tredje. Nu är det Pixbos tur att visa att pausen utnyttjats smart och jobbar stenhårt mot Partilles mål. Dock dröjer det till 44:e minuten innan det ger utdelning då Jennifer Jonsson vinner boll bakom Partillekassen och klassiskt tråcklar in bollen ”köksvägen”! Kvitteringen är ett faktum! Med 55 sekunder kvar får så Madicken Sandvad fatt i bollen långt ner på egen planhalva och rinner som ett kvicksilver längs sargen hela vägen genom Partilles försvar och klappar på ett stenhårt skott som tar på målvakten och loopar sig elegant in i nätmaskorna! Partille tar time out och plockar målvakten men tiden räcker inte för att dom ska hinna uträtta något kreativt då de rödvita stänger stenhårt i försvaret! Pixbo kämpade hela vägen in i kaklet och det lönade sig. 3-2! Tre svettiga poäng fick man med sig hem till Mölnlycke! Helgens två matcher låg båda på lördagen, första matchen var ett bortamöte, och tidigt också till råga på allt. Mölndals F01 stod på andra sidan när domaren blåste igång för spel. 30 sekunder senare blåste han igen, för mål! Justina Eliasson (ass. Wikström) visade vägen med ett snabbt genombrott. I sjätte minuten kvitterar dock Mölndal, och straxt efter åker Pixbo på en utvisning. Våra tjejer krigar dock till sig bollen och Jennifer Jonsson (ass. Grauss) prickar krysset klockrent och ledningen är återtagen i numerärt underläge. I början på andra perioden fortsätter Pixbodominansen och Karin Backlund pangar stenhårt in trean! Tempot och skärpan sjunker något och Mölndal är inte på något vis uträknat utan utnyttjar påpassligt en möjlighet framför Pixbokassen och petar in reduceringen. Precis innan periodpaus sitter även kvitteringen. Mölndal börjar tredje perioden med en spelare i skämsbåset vilket Maja Andersson (ass. Eklund) utnyttjar till fullo och drar till med ett grymt välriktat skott rätt upp i Mölndals nätmaskor! Ledningen är hos Pixbo igen! Maja är het och sugen på mer och drar till med ett direktskott på en klockren pass från Ebba Carlsson, 5-3! Nu börjar tåget att rulla och Mölndal måste satsa allt framåt för att komma ikapp vilket ger utrymme för Pixbos snabba, snygga passningsspel. Karin slår en öppnande crosspass över hela plan som Justina bara behöver chippa över målvakten och upp i nättaket! 6-3! Ebba vill också vara med och skriver in sig i målprotokollet i sista minuten och det gör Filippa Lindström med som påpassligt flippar in en retur 44:56 på matchklockan! Slutresultatet skrevs 8-3 till gästande Pixbo! Tre poäng till i serie4 och en skön känsla att ta med sig till lördagens sena match i serie1! I eftermiddagsmatchen var det återigen Partille som gästade F02 hemma på Mölnlyckehallens bruna trägolv. Den här gången var det 99/00-laget med flertalet JAS-spelare och ett par div1-spelare i truppen. Våra tjejer var numret mindre än de flesta svartklädda gästerna rent fysiskt men i tanken och viljan var det ett sturskt rödvitt gäng som klev på banan stärkt av morgonens målkalas. Matchen drar igång och direkt märks det att det är ett kvalificerat gäng som är på besök. Gästerna sätter upp tempot och gör första målet i början av första perioden. Pixbo får slita men det finns öppningar och precis i slutet på perioden blixtrar de rödvita till med ett bländande klapp-klappspel som kröns av en riktig märla från Jennifer Jonssons klubba rätt upp i krysset (ass. Wikström)! Det är kvitterat! Andra perioden fortsätter i samma höga tempo och Partille tar återigen ledningen, men bara minuter senare rinner ”Eken” (Maja Eklund) igenom och ser till att jämna ut siffrorna igen! Anfallsspelet sitter men det är i hög grad Stina Callerfjord i mål och hennes kompisar i försvaret som ser till att Pixbo är med i matchen. Stina visar verkligen idag att hon är en målvakt av klass! Det är en fantastiskt rolig match att se med två lag som kan spela innebandy! Alldeles innan andra pausen åker så en Partillespelare ut och precis i tredje periodens början utnyttjar Jennifer (ass. Svartling) det numerära överläget och ger Pixbo ledningen! Matchen lever i allra högsta grad och publiken lever med! Det är hur spännande som helst! Nu får en rödvit spelare sätta sig i utvisningsbåset vilket Partille utnyttjar effektivt och det är återigen oavgjort, 3-3! Ett resultat som ändå får ses som klart godkänt för de mycket yngre Pixbospelarna, men dom vill mer! Irmeli Wikström lyckas få tag i bollen i slutminuten och petar den till Karin Backlund som vänder upp och drar till med ett stenhårt, supersäkert dragskott rätt upp i bortre krysset!! Inga tillfälligheter att den sitter där! Tre sekunder före full tid! Jublet bryter ut och det är ett faktum att Pixbos F02or återigen lyckats ta tre poäng i högsta serien!! Tre matcher i två serier, nio poäng, full pott! Underbart att se hur Pixbo F02 tar sig an uppgifterna på plan och kämpar med och för varann ända till domaren blåser i pipan för sista gången. I alla tre matcherna kan man se att det lönar sig att hålla tempot och skärpan uppe hela vägen då mål kommit 44:35, 44:56 och 44:57 varav två var direkt matchavgörande! Att orka hela vägen både fysiskt och mentalt är grymt och visar vad det här gänget är kapabelt till! ***FORZA PIXBO!*** PS Glöm inte att gå in på Pixbo Wallenstam F02s FaceBooksida och kolla in bilder från samtliga matcher! F02 (GAMMAL) 14 mar 2017 0kommentarer