• Förlust mot allsvenska Djurgården i cupen

P18 IK – Djurgårdens IF 0-2 Onsdag 21:a september spelades den tredje omgången av Svenska cupen och vi fick finbesök i form av allsvenska Djurgården. En match som vi både längtat till och varit nervösa inför. De två divisionerna som skiljer lagen gjorde att favoritskapet och all press låg på Djurgården, vilket gjorde att vi kunde koncentrera oss på att ha roligt och njuta av stunden. Och det blev på många sätt en härlig kväll! Nästan 1000 personer hade kommit till Gutavallen för att se oss spela vilket också bidrog till den goda stämningen. Laget hade inför matchen bestämt sig för att spela som vanligt, med samma uppställning, taktik och spelidé. Att det kunde innebära en risk för att de duktiga djurgårdsspelarna skulle få mer utrymme att spela sig igenom vårt försvar och göra fler mål lade vi inte så stor vikt vid. Det kändes viktigare (och roligare) att se om vi kunde hålla i bollen mot ett på papperet så mycket bättre lag. Djurgården satte hög fart från start men P18-spelarna låg nära i försvarsspelet och gjorde det svårt för motståndarna att spela sig framåt. Oftast var försvaret kompakt vilket gjorde de riktigt farliga målchanserna få och Enija kunde relativt enkelt ta de bollar som kom igenom. Djurgården hade sju hörnor i första halvlek, som vi dock lyckades avvärja på ett bra sätt. Trots av vi möter ett sånt bra motstånd så lyckas vi många gånger undvika att stressa när vi har bollen och försöker istället spela bollen längs marken och hålla bollen inom laget. Efter 30 minuter lyckas Djurgården komma runt på vänsterkanten och slå in bollen framför mål till en djurgårdspelare som är först på bollen. Enija räddar men även returen är Djurgården först på och den här gången går bollen in i mål, och det är ledning för Djurgården med 1-0. P18-spelarna hänger dock inte med huvudet för detta utan fortsätter att kämpa och lyckas hindra Djurgården från att göra ytterligare mål under halvleken. I andra halvlek fortsätter Djurgården trycka på och lyckas skapa flera farliga chanser. Enija i målet gör dock en riktigt bra match och lyckas stoppa de flesta attackerna. När Enija inte når bollen så är det någon av försvararna som täcker skott eller räddar på mållinjen. Trots bra försvarsspel så ökar Djurgården på sin ledning till 2-0 i den 71:a minuten. Inte heller nu ger P18-spelarna upp utan fortsätter ligga nära i försvarsspelet över hela planen. På grund av det hårda jobbet i försvaret så lyckas inte Djurgården göra något fler mål och matchen slutar 0-2. En match som vi är nöjda med trots förlusten – vi har gjort vårt bästa för att spela vårt spel mot ett allsvenskt lag, och lyckats hålla nere siffrorna. Vi har inte mycket till anfallsspel men lyckas vid flera tillfällen komma upp och med lite flyt hade det kunnat bli flera farliga chanser. Mest imponerande var nog dock den inställning som alla spelarna visade upp under hela matchen. Och att få göra det inför en storpublik på Gutavallen gjorde kvällen minnesvärd både för de som var på och vid sidan av planen. Tack till Djurgården för en lärorik match, tack till domarna, våra bollflickor och inte minst stort tack till publiken som kom och stöttade oss den här kvällen. Nästa match är borta mot Stuvsta 24/9 kl 14.00, Laget: Enija –Minna, Hikari, Mahiro, Clara – Frida, Lina, Palle -Vidal, Camilla, Maria Ersättare: Agnes, Alice, Emma, Maja, Nike, Sissela, Vendela A-lag Damer 24 sep 2022 0kommentarer
  • Förlust mot serieledarna

Boo FF-P18 IK 2-1 Lördag 17:e september spelades en på förhand svår match mot Boo på Boovallen. Inför matchen drabbades laget av några skador och sjukdomar som gjorde att vi bjöd med två av våra ungdomsspelare födda 2008 som ersättare. Kul att vi har många duktiga och ambitiösa ungdomar i föreningen, det bådar gott inför framtiden! Vi hade förväntat oss att Boo skulle inleda aggressivt men det var istället vi i P18 som tog kommandot i matchinledningen. Boo låg lägre i sina positioner än vad vi hade förväntat oss, och det gjorde att vi kunde flytta upp många spelare på deras planhalva i anfallen. Den första halvtimmen stämde spelet bra och vi kunde hålla i bollen och komma till några farliga avslut, bland annat via hörnor och frisparkar. I den 32:a minuten får vi en hörna från höger. Mahiro lägger den mot första stolpen där Vidal kommer med fart och nickar in bollen och ledning för P18. Boo kommer till några avslut efter detta men resultatet 0-1 står sig till halvtidsvilan. En halvlek som vi känner oss nöjda med och där vi varit det bättre laget. I andra halvlek kommer Boo ut som ett annat lag. De flyttar upp sina positioner och efter en jämn inledning så tar Boo över spelet allt mer. P18-spelarna lyckas inte hålla ihop lagdelarna vilket gör det svårt att både försvara och anfalla på det sätt vi vill. Boo trycker på och i minut 79 lyckas vi inte hålla emot längre. Ett fint anfall avslutas med passning snett inåt bakåt till en ensam Boo-spelare som enkelt kan lägga in 1-1 med en bredsida. Bara fyra minuter senare får Boo en frispark strax utanför straffområdet. Bollen går direkt mot mål och efter retur från Enija är en Boospelare först fram och slår in bollen i mål till 2-1. Vi försöker efter detta lyfta upp för att få till en kvittering, men lyckas inte få in bollen i mål och matchen slutar med en förlust. Ett oavgjort resultat hade kanske varit mer rättvist då vi hade varsin halvlek. Samtidigt är det inte bollinnehav eller målchanser som avgör matcher, och den här matchen lyckades Boo göra fler mål än oss. Skador, sjukdomar och bristande kontinuitet i startelvan kan ha bidragit till att vi inte lyckades hålla samma höga kvalitet på spelet hela matchen. Det vi tar med oss är dock en fin första halvlek och att 14-åriga Märta Lindell får göra sin debut i div 1 på ett jättebra sätt. Slutligen – det är alltid tråkigt att förlora matcher och efter den här matchen fanns också en besvikelse över att vi inte kunde göra avslutningen på serien ännu mer spännande, både för oss och för andra lag. Vi tackar Boo, domarna och publiken för matchen i lördags och laddar om för nästa match som är redan på onsdag 21/9 när allsvenska Djurgården kommer till Gotland för match i svenska cupen. Vi ses kl 19.00 på Gutavallen! Laget: Enija – Minna, Hikari, Mahiro, Clara – Lina, Palle, Julia – Vidal, Camilla, Agnes Ersättare: Sissela, Maja, Tea, Märta, Ellen A-lag Damer 20 sep 2022 0kommentarer
  • Seger efter svängig match

P18 IK- IFK Lidingö 4-3 Lördag 10:e september spelades säsongens näst sista hemmamatch på Visborgsvallen, när Lidingö kom på besök. Förra mötet mellan lagen slutade med seger för Lidingö med 2-1, ett resultat som vi var väldigt missnöjda med då vi upplevde att vi var det bättre laget. Tjejerna var därför taggade på revansch, särskilt med tanke på de senaste matchernas poängtapp. Matchen började lite trevande på det regnvåta gräset, men redan i den nionde minuten får P18 en hörna där vi är nära att göra en nästan exakt repris på målet mot Lidingö i förra matchen. Hikari lägger en kort hörna till Mahiro, som slår in bollen mot bortre stolpen där Camilla når högst med pannan. Den här gången gick bollen dock inte i mål utan tippades utanför av målvakten. Mahiro tar hand om nästa hörna och slår in den till Hikari, som nickar in bollen i mål och 1-0 till P18. Efter detta spelar vi avslappnat och upplever att vi har bra kontroll på matchen, kommer till några farliga målchanser men resultatet står sig fram till minut 21 då Lidingö ställer om snabbt på mittplanen och slår en fin crossboll till deras högerforward. Hon tar med bollen och slår den rakt genom vår backlinje till sin anfallskompis som på ett tillslag rullar in bollen i mål. Ett snyggt mål som dock såg alldeles för enkelt ut. Kanske trodde våra spelare att domaren skulle blåsa för offside vid någon av framspelningarna? Om det var korrekt dömt eller inte var svårt att avgöra, men hur som helst snyggt spelat av Lidingö. Detta gjorde dock inte att P18-spelarna hängde med huvudet. Bara tre minuter senare får Maria med sig en frispark på högersidan efter hårt spel av lidingöförsvararen. Mahiro tar frisparken och lyfter in den mot första stolpen där Vidal kommer med fart och nickskarvar in bollen i mål till 2-1. Lidingö visade sedan prov på utomordentlig effektivitet, då de under några minuter gör två mål på grund av att de tar vara på att P18-spelarna slarvar i press och bollbehandling. I den 27:e minuten lyckas de snyggt spela fram till anfallare som kan lägga in 2-2 vid sidan av Enija. I den 29:e minuten får Lidingö en (enligt oss billigt dömd) frispark strax utanför straffområdet. En till synes omarkerad lidingöspelare nickar in 2-3 via ribban, vilket också är halvtidsresultatet. Att släppa in tre mål under en halvlek, eller ens under en hel match, har inte hänt tidigare under säsongen. Att det dessutom har skett utan att Lidingö haft särskilt många målchanser eller ens anfall gjorde att det fanns en del att prata om i halvtidsvilan. I andra halvlek kom P18 ut med fullt fokus på att vända matchen och ta tre poäng. I minut 61 blir Maria bryskt stoppad av lidingöförsvaret och får med sig en frispark ungefär 10 meter utanför straffområdet, som hon själv tar hand om. Ett bra avstånd för Maria som har bra tryck i högerfoten. Om frisparken hamnar där hon har tänkt är oklart men en svårläst studs innan målvakten gör att bollen går in i mål, och det är kvitterat 3-3. Efter detta fortsätter P18 att trycka på för att skapa chanser. I 66:e minuten stoppar Clara ett uppspel från Lidingö och slår en djupledsboll som ser ut att bli för lång. Vidal har dock tidigt startat löpningen och lyckas hinna ifatt bollen innan kortlinjen och slå den förbi målvakten fram till Camilla, som stöter in bollen i mål med vänsterfoten. Stor glädje i P18 förstås efter ledning 4-3 och dagens första spelmål. Vi fortsätter sedan att vara det bollförande laget, och även om Lidingö kontrar vid några tillfällen lyckas vi denna gång behålla ledningen fram till 90 + minuter. Otroligt skönt för alla i och runt laget! Vi tackar Lidingö för en spännande match, det var tydligt att det var två lag som inte ger upp trots underläge. Vi tackar också domartrion samt publiken för stödet under matchen. Efter att omgångens matcher är färdigspelade så står det också klart att vi blir sämst femma i serien, vilket betyder fortsatt spel i div 1 nästa säsong! Nästa match spelas på lördag 17:e september, borta mot nya serieledarna Boo FF på Boovallen. Laget: Enija – Minna, Hikari, Mahiro, Clara – Frida, Lina, Palle – Vidal, Camilla, Maria Ersättare: Agnes, Alice, Helena, Julia, Nike, Vendela A-lag Damer 14 sep 2022 0kommentarer